icon

Problém s požičiavaním financií rodine

majulino
30. jan 2013

som zla ked nepoziciam svojim sestram a rodicom peniaze, preto ze im nemozeme poziciavat donekonecna kazdy mesiac, nic sa tym nevyriesi nijako sa nesnazia riesit svoje problemy, potom som ja ta najhorsia samozrejme aj s mm lebo mi si kupujeme somariny ale in nemozme pozicat...vacsinu veci si objednavame s mk aj synovi sme v podnajme ja na rodicovskej mm berie 800 e mesacny prijem 1000 e z toho minimalne 500 e na vydavky pravidelne. oco sa nezamestna lebo stale je nejaka vyhovorka, mame sa tera skoncila MD a sestra je opat tehotna ma rocneho syna a o mesiac rodi jej muz pracuje ako zivnostnik no nikdy nemaju peniaze, co mam robit ja im nemozem davat stale ked si zmyslia a ked maju peniaze tak nakupia hluosti idu na nakup aj 6x denne iba kvoli litru mlieka alebo piva, a ked s aim snazime pomoct inak ako financne tak sme "najmudrejsi" mm ich ma uz dost ja ho aj chapem, no zaroven mi je luto ze sme teraz nepozicali sestre viem ze ich potrebuje... A najlepsie na tom je to ze mm lezal v posteli kvoli chrbtu ja osm mala chripku a nebol mi kto prist pomoct s malym ked som po 3 dnoch nevladala vstat z postele mam tu nebola presne rok a oco tu bol naposledy ked som bola v porodnici ale s cimkolvek ked potrebujem pomoct tak sa v kuse an nieco vyhovaraju a to si od nich nepytam peniaze, dokonca som ochotna im zaplatit aj cestu do presova aj z presova

Strana
z3
bazarocka
30. jan 2013

@majulino tie pocity sú normálne, uvidíš neskôr sa dostavia pocity hlbokej úľavy

mamavera
30. jan 2013

@majulino veľmi dobre si to povedala. Dohodli sme sa, že požičiavať už nebudeme. Bodka. Nie si povinná vysvetľovať prečo. Nedaj sa citovo vydierať. Každý z nás sa niekedy v živote môže dostať do takejto situácie. ALE NIE PRAVIDELNE!!!! Nie je možné, aby do svojho rozpočtu pravidelne zaradili aj požičané peniaze od vás.
Tvoje pocity chápem, ale napriek tomu si stoj za svojím. Ak zotrváš tento mesiac a nepožičiaš, budú možno oduté tváre, ale prežijú to. Druhý mesiac to už začnú brať ako fakt a keď vydržíš pol roka, potom už ich nenapadne pýtať od vás peniaze. Drž sa!!!

aha1
31. jan 2013

Som na tom rovnako ako ty ale neustúp pretože tým prídeš o svoju rodinu (a manžel má pravdu tak ako aj môj )

majulino
autor
14. feb 2013

@alexandramaria
@eeffka
@bazarocka
@zuzulica
@zabka88
@hradnapani Neuverite ale este stale nepytali peniaze to je zazrak aj ked su to necele 2 tyzdne odkedy naposledy pytali a to si aj nadale volame denne 😀 sice sa postazuju ze nemaju 😖 no rychlo menia temu 🙂 😝

hradnapani
14. feb 2013

@majulino pekne 🙂 treba si tento postoj uchovat aj nadalej, lebo skor ci neskor este budu skusat...

majulino
autor
14. feb 2013

@hradnapani dufamz e nie akosi sa im vylepsili vztahy s mm

hradnapani
14. feb 2013

@majulino teda zlepsil sa ich vztah k tvojmu muzovi? ak ano, tak pozor na to, aby to neskusali cez neho 😒
Ja by som ti velmi dopriala, aby sa uvedomili a dali ti pokoj s peniazmi, ale na jednoduche rozpravky uz neverim 😒 Ale verim na to, ze zmena k lepsiemu je mozna, teda ze, ak sa aj nadalej nedate, tak vas nechaju na pokoji 🙂

majulino
autor
14. feb 2013

@hradnapani dufam ze nebudu aj ked predtym od neho ytali myslim tak ze uz nie je taky nastvany ked volaju 🙂

bazarocka
14. feb 2013

@majulino no super len nepopusti, lebo raz povolíš a lietaš v tom zase 😀

zuzulica
14. feb 2013

@majulino To je dobrý začiatok, drž sa. 🙂

gebeente77
14. feb 2013

@majulino neboj, si uuuplne v pohode 😀 mne tiez moja nezavisla a bohatsia sestra obcas vypomoze alebo mamina, ale vzdy sa vsetko do centa vracia - takto som bola naucena a takto to aj beriem - lebo ked pozicat, tak aj vratit - lebo ak nevratit, to uz nie je pozicat ale dat! 😠 ani jedna z nas na materskej tych peniazkov nemame na rozhadzovanie - hlavne ak je tam aj hypoteka, najom, rozne poplatky za sluzby + samozrejme nase deti - ich oblecenie, strava a rozvoj... tak si dupni a dohodni sa, ze kym nebude vratena posledna pozicka, tak dalsiu nedavas!

majka99999
14. feb 2013

@majulino treba len vydrzat, urcite to po case skusia znovu. drzim palce. nerada poziciavam peniaze vseobecne, kazi to vztahy. a tiez som taka, ze sa mi zle hovori NIE. 😒 ale v tomto nepovolim. nastastie moji rodicia nemaju taketo problemy.

slimstar
15. feb 2013

Vsetkym narovinu povedat ze ziadne peniaze sa poziciavat nebudu. Nech vam vratia co dlzia a tym to hasne! Je to uplne normalna vec! Hlavne si stat za svojim a uz nepozicat. Ostatne je citove vydieranie, to by som im povedala do oci!

Strana
z3