Problém so starou mamou
Ahojte. možno ma budete odsudzovať ale chcem sa opýtať čo robiť. Ide totižto o to, že mám starú mamu s ktorou som sa naposledy videla asi keď som bola piatačka na základnej škole. Odvtedy prišla k nám raz, a to som ušla z domu pretože som tam nechcela ísť tak prišla k nám mňa aj sestru presvedčiť, ja som ušla a povedala že som sa dosť zmenila ... to mi povedala mama a že ségra veľmi plakala že tam nechce ísť. Kým som nechodila na strednú do tretieho ročníka (spojili nám školu) tak odvtedy chodila za mnou teda bola za mnou tri krát raz v treťom ročníku a dvakrát vo štvrtom. v treťom mi prišiel papier, teda list od nej že jej chýbame atď. (dovtedy sa neozvala), a vo štvrtom prišla do školy dvakrát a keďže sme chodili na strednú a bolo jedno že som už mala po 18tke tak volali domov. Doma som povedala že nechcem sa s ňou stretnúť aj mama hovorila že ak nechcem tak nemusím. Po druhýkrát prišla tak, že stála za školou a prišla vrátnička že je tu moja stará mama a chce ma vidieť ja som povedala nie, že sme sa o tom rozprávali s mamou a ak sa s ňou nechcem stretnúť nemusím. Po tom odišla a mala som ako tak pokoj. No podľa mňa ma videla keďže blízko je domov dôchodcov. Odvtedy mám ja pokoj no trz to začalo so sestrou. Chodí do prvej triedy na strednej a starej mame vyhovuje že tam chodí pretože sa presťahovala blízko k jej škole keďže jej zomrela sestra a byt ju asi vyjde lacnejšie ako DD. Najrpv sa stretávali len po ceste keď šla ségra domov alebo do školy. Poslala jej pohľadnicu a čokoládu. Pohľadnicu sestra roztrhala. Teda prečítala si ju a roztrhala. Boli sme v tom, že dobre bude pokoj keďže sestru videla a raz bola sestra za ňou že nechceme sa s ňou stretávať ... no opak bol pravdou ... odvtedy skoro každý týždeň je v škole ... nie pred školou V ŠKOLE na vrátnici. Raz sa rozprávala s triednym sestry a raz chcela ísť do triedy no sestra povedala že nie nechcem nič mať s ňou spoločné. Keď nieje v škole tak ju čaká pred školou. Sestra to rieši tak že chodí so štvrtákmi keďže sa s nimi kamaráti len aby ju nemusela vidieť. Bojím sa však toho že raz ségra vybuchne, je taká že ona si povie svoje aj keď na to nevyzerá a možno je to aj tým že je v puberte.
To že sa s ňou nechcem kontaktovať nie je len tak, ja naozaj nie som na peniaze viem si vážiť človeka taký aký je no keď Vám každý mesiac posiela šeky že jej ich treba vyplatiť to je moc podľa mňa. Dobre má sa pomáhať ale nie to využívať. Potom vždy keď sme tam boli vraveli sme jej že doma sme zvyknuté v lete (keďže sme boli obidvne školopovinné teda ja škola, sestra škôlka) tak sme tam boli len v lete a vraveli sme jej asi milion krát že chcem vstávať keď sa nám zachce nie keď ona povie. Stalo sa napríklad že sme vstali o siedmej a ona nás poslala s tým do postele že je ešte skoro že máme ešte spať. Vonku sme mohli chodiť len od 15tej do 19tej aj to len pred blokom pričom blízko seba boli 2 ďalšie a vždy sme tam šli ako s kamarátmi tak ako deti ...
No najväčšie prekvapko prišlo keď dala rozsypať starého otca pretože nemala na zaplatenie vždy mama sa naštvala napísala jej list že to nemala robiť že posielať šeky vie, ale poslať papier že treba dedovi zaplatiť na 10 rokov aby mal kde ležať (bol v urnovom háji) ... dala ho rozsypať a pritom vedela že mama svojho otca milovala vždy si vychádzali výborne hoci bol prísny. Keď som toto počula vtedy sa vo mne niečo zlomilo a odvtedy jej toto neviem odpustiť áno bol to len popol no bol to môj dedo, nikdy som ho nevidela ... zomrel dva mesiac predtým ako som sa ja narodila.
Skúšali sme jej normálne povedať nech nám dá pokoj že chceme mať od nej pokoj že nechýbali sme jej 10 rokov tak čo tam zrazu? Viete ona si myslí že nás mama hucká ale nie je to pravda. Mama ak by sme jej povedali že chceme ísť by nás pustila ak by sme jej povedali že chceme ísť no ona vždy hovorí o tom, že ja viem že mama vám zakazuje a môžeme jej hovoriť koľko chceme nič nepomáha.
ako jej máme vysvetliť že chceme mať pokoj?
a neviem kto tu spomínal byt. byt má ona a nikomu ho nenechá. takže keď zdochne tak neviem čo s ním bude.
aby bolo jasné ona tak či tak vstávala o šiestej čiže to bolo jedno. vynadala som jej povedala som jej že som veľká ale ona že nie.
@smajl1 zdochne... nemam slov, toto ma dostalo. Ty budes mat aj 25 a stale budes decko. Pubertiak. Chuda stara mama.
Booooooze moj......co dodat .....co dodat,je mi z teba velmi smutno
@smajl1 ...
myslim, ze tu uz nikto nepotrebuje pomoc.... 😉
Myslím, že stará mama o moc neprichádza, ked sa s nou ty, taky vzacny a charakterovo vyzrety clovek, nestýka....
Prikláňam sa k väčšine názorov.Si ovplyvnená názorom tvojej mamy, nevieš ani prečo ju nenávidíš, asi len preto, že aj mama ju nenávidí.Ale raz aj ty budeš možno stará mama, a dúfam, že tvoje vnúčatá sa k tebe nebudú správať ako teraz ty k starkej..Mala by si sa zamyslieť nad sebou, nikto nevie dokedy tu ešte bude a neskôr môžeš svoje správanie ešte veľmi ľutovať, ale to už bude neskoro☹
Myslim, ze do tejto temy je zbytocne uz prispievat dievcata, slecna ma v tom jasno a nase argumenty ju o nicom nepresvedcia. No...vyzera to tak, ze starka sa bude snazit neustale kontaktovat svoje vnucence...takze uz Ti potom mila smajlaJednicka mozem jedine povedat - pockaj kym zomrie a potom budes mat pokoj...ale karma je svina, dobro sa cloveku vrati a zlo hned dvakrat. Hawk!
si usla z ustavu dievcatko??
Mila autorka, pred nastupom na matersku som pracovala v domove dochodcov. Keby sa dalo, dopriala by som ti stravit so mnou aspon jeden jediny den so mnou v praci, absolvovat aspon jednu terapiu, mozno by sa ti otvorili oci. Je to smutne miesto plne ludi, ktori na sklonku svojho zivota tuzia len po jedinom - aby im ich rodina venovala co len kusok svojho drahocenneho casu. Tak ako po tom ocividne tuzi aj tvoja stara mama. Mam pocit, ze vo svojom konani si vyrazne ovplyvnena konanim a myslenim tvojej mamy, ale uvedom si, ze si dospela osoba a skus sa na situaciu pozriet s nadhladom. Mas tu staru zenu, ktora si dava tu namahu, aby kontaktovala svoje vnucky, zenu, ktora ocividne mala nejaky konflikt so svojou dcerou, ale vnucky miluje. Co sa tyka tych sekov, chapem tvoje rozhorcenie, ale na druhej strane, urcite nemas ani len sajnu, aky je pomer medzi prijmami a vydavkami dochodcu. Mne sa v tomto otvorili oci az v mojej praci 😔 tiez by som ti mozno mohla ozrejmit, preco dala rozsypat popol tvojho starkeho. Mozno len nevladala chodit udrziavat hrob, sama pises, ze ste chodili kazdy rok na hrob - v akej frekvencii? 2-3 x rocne? .. Pozri, vsetci raz zostarneme, tak nerob druhym to, co nechces aby bolo robene tebe..
myslim ,ze stara mama moze byt len rada, ze sa s takouto vnuckou nestretava
@smajl1 Nehnevaj sa, ale teraz mi naozaj pripadáš ako malé trucovité dievčatko. Keď ti dospelé ženy povedia svoj názor, namiesto toho, aby si aspoň porozmýšľala nad ním, začneš trucovito dupkať na mieste, obhajovať svoje minulé detinské správanie a vulgárne sa správať a nadávať na akože zdroj problému - svoju starú mamu. To, že máš 20r. neznamená, že si už dospelá, niekomu to trvá dlhšie, niekomu kratšie a v tvojom prípade je to asi tá dlhšia cesta. Dospej - to je pre teba asi jediná rada. A starú mamu teraz vynechaj, aby si jej viacej neublížila, máš evidentne iné problémy. 😉
A nezabudni, že čas je jediné, čo ti nikto už nikdy nedá a nevráti naspäť a keď ho premárniš trucovitým dupkaním na mieste, o pár rokov to bude ľuto len tebe ☹
@smajl1 akože byt nikomu nenechá?Ona bude prvý prípad na svete čo si niečo vezme do hrobu?Dedičstvo vám aj tvojej mame potom bude dobré,ale fajn,to už je na vašom svedomí. Podľa ďalších tvojich komentov beriem späť, že som povedala,že si určite inteligentná žena, ale bohužial nie si.Si stále pubertálne decko, nič iné. Hnevať sa do kosti za to, že ťa chcela umyť a že chcela aby si si ešte oddýchla...no dovidenia. Vieš,ono vek ešte z nikoho dospelého neurobil, ok,pred zákonom áno,ale emočne nie, takže ty k tej dospelosti budeš mať ešte dosť ďalekú cestu,lebo aj keď máš 20, stále nemáš vlastný názor a preto preberáš názory svojho okolia, resp.mamy.Dospelí ľudia si názory vytvárajú sami a už nepotrebujú usmernenia rodičov, pokým to budeš potrebovať, stále budeš decko,aj keď budeš mať 30 a naozaj dúfam, že tebe sa nič podobné v živote nestane, že ťa niekto odsúdi skôr ako ťa vypočuje,lebo ak platí,že božie mlyny melú pomaly ale isto,tak to budeš mať sakra ťažké.Potom si spomeň na starkú ako sa snažila ti niečo vysvetliť,ale nedala si jej šancu, len potom pochopíš aký je to pocit. Ale život ťa ešte naučí vysporiadať sa s inými vecami ako s tým,že ťa v 12-tich chcel niekto umyť, potom zistíš o čom je život a čo je to byť dospelá. Veľa šťastia
No coment... ☹
@smajl1 Uf, Ty nemas problem so starou mamou, ale sama so sebou 😖
je mozne tuto temu uzamknut? @admin kedze nie je mozne poradit prispievatelke nakolko si nenecha poradit, a plus ide o temu, v ktorej je urazana starsia osoba - rodinne prislusna, ku ktorym by sme mohli mat aspon trochu ucty..myslim,ze takato tema je zbytocna a vyvolava iba rozpory a hadky
Pane Bože že ked zdochne už len toto svedčí o autorke príspevku.
@smajl1 hmm...ako si napísala, TERAZ sa s ňou nechceš stretávať. Ale ver mi, príde čas, keď budeš chcieť...a čo keď potom už nebude chcieť ona? Ako všade, aj tu je pravda niekde uprostred. Nech je to ako chce, nezdá sa mi, že by vám nejako mimoriadne ublížila alebo ubližovala. Tie negatívne pocity voči nej sú už dlho a zdá sa mi, že umelo pestované kdesi hlboko vo vás...a začali u vašej mamy...ty so sestrou ste len pokračovateľkami a možno všetky tri ani nemáte naozaj skutočný dôvod byť voči nej až také negativistické. Možno je to u vás už len "zo zásady". Je to všetko len možno, pretože čo k sebe vzájomne cítite, viete len vy štyri. A o spôsobe naloženia s ostatkami tvojho starého otca, ktorého si, mimochodom, ani nepoznala, mala tvoja babka právo naložiť tak, ako sama uznala za vhodné. Nechápem, prečo to trápi teba, keď jediné osoby, ktoré do toho mali čo povedať bola tvoja stará mama a ešte nanajvýš tvoja mama. Ja si myslím, že jej ubližujete viac, než si možno zaslúži - ak si vôbec zaslúži.
@smajl1 keby to pred 10 rokmi bola najhorsia osoba na svete, odvtedy si s nou nebola, nevies o nej nic, co ak sa zmenila? Ona mozno uz citi ze sa blizi jej koniec a chce na stare kolena nieco urovnat, odist v pokoji ze to stihla... A mozno uz len vymysla zo senility, ale to teraz nevies. Nedas jej aspon 1-2 hodiny sancu, neskusis sa na tu situaciu pozriet jej ocami? Ja si myslim, ze by si jej mala odpustit, nic take hrozne ti nespravila. Toto co predvadzate aj so sestrou je nezrele spravanie. Raz budes ty sama stara, budes mat vlastne deti, kadejake nezvladnute situacie za sebou a budes ju chapat. Potom si povies, aka som bola hlupa...
@smajl1 Zdochne? No to hovorí za všetko. A co ze ta vyhanala rano spat? preboha..to robila aj moja mama, aby sme si este kus pospali..a ze ta umyvala v dvanastich??? preboha..a to kvoli tomu si na smrt urazena? Kolko, ze mas rokov? 20..?? mne príde, že 14. Je mi tvojej starej mamy ľúto..a teba svojim spôsobom tiež..lebo žiť s toľkou trpkosťou a sorry, ale aj hlúposťou asi musí byť ťažké..
KO SORRY VY Sa tu hrajete na neviem ake ze zboznujete starych ludi atd. Ale pritom aj vy ste si niekedy zanadavali. Nie nemam na nu cas a ze s zmenila trtmakovy a ze za blizj jen koniec nech mne je to jedno a moje deti ja deti nemam rada takze ziadne nechcem. Urevane stvorenia a zoberu ti roky ked si moze clovek uzivat zivot naco sa zaťažovať deckom?
Kazdy tu hovorite chuda stara ale moze to byt aj opacne jasne to sa nu podoba aby ju kazdy lutoval ako po baraku rozpravala ze nikoho nema ze nema z coho platit atd hlavne ze ma brata a neviem v akom su vztahu ale jej brata dcera nech si ide za nimi.
"a deti nemam rada takze ziadne nechcem. Urevane stvorenia a zoberu ti roky ked si moze clovek uzivat zivot naco sa zaťažovať deckom?" Budem za hnusnu, ale kiezby si toto povedala tvoja mama...
Ako uz niekto povedal, karma je svina a pevne verim, ze kazdemu sa vsetko do posledneho vrati.
Naozaj nema zmysel pokracovat v takejto diskusii

@smajl1 takze do konca zivota ju budes nenavidiet, za to, ze ta umyvala v 12 tich??? ako sorry, ale preco si jej nevynadala vtedy?? to teraz si osem rokov urazena do krvi a do smrti s nou neprehovoris, lebo proste nepochopila, ze sa vies umyt uz sama????
a to ze ta vyhanala o siedmej rano do postele si opat lahnut -- ako fakt uz nebud trapna, ja tiez zahanam deti cez vikend naspat do postele, lebo by som rada este si v nej povegetila.... vsak to je normalne!!!!!
fakt sa zacni spravat ako dospela zena, ked sa ohanas, ze nou si. Lebo zatial mam pocit, ze sa tu bavime s pubertiackou.