icon

Problém so starou mamou

smajl1
27. jan 2014

Ahojte. možno ma budete odsudzovať ale chcem sa opýtať čo robiť. Ide totižto o to, že mám starú mamu s ktorou som sa naposledy videla asi keď som bola piatačka na základnej škole. Odvtedy prišla k nám raz, a to som ušla z domu pretože som tam nechcela ísť tak prišla k nám mňa aj sestru presvedčiť, ja som ušla a povedala že som sa dosť zmenila ... to mi povedala mama a že ségra veľmi plakala že tam nechce ísť. Kým som nechodila na strednú do tretieho ročníka (spojili nám školu) tak odvtedy chodila za mnou teda bola za mnou tri krát raz v treťom ročníku a dvakrát vo štvrtom. v treťom mi prišiel papier, teda list od nej že jej chýbame atď. (dovtedy sa neozvala), a vo štvrtom prišla do školy dvakrát a keďže sme chodili na strednú a bolo jedno že som už mala po 18tke tak volali domov. Doma som povedala že nechcem sa s ňou stretnúť aj mama hovorila že ak nechcem tak nemusím. Po druhýkrát prišla tak, že stála za školou a prišla vrátnička že je tu moja stará mama a chce ma vidieť ja som povedala nie, že sme sa o tom rozprávali s mamou a ak sa s ňou nechcem stretnúť nemusím. Po tom odišla a mala som ako tak pokoj. No podľa mňa ma videla keďže blízko je domov dôchodcov. Odvtedy mám ja pokoj no trz to začalo so sestrou. Chodí do prvej triedy na strednej a starej mame vyhovuje že tam chodí pretože sa presťahovala blízko k jej škole keďže jej zomrela sestra a byt ju asi vyjde lacnejšie ako DD. Najrpv sa stretávali len po ceste keď šla ségra domov alebo do školy. Poslala jej pohľadnicu a čokoládu. Pohľadnicu sestra roztrhala. Teda prečítala si ju a roztrhala. Boli sme v tom, že dobre bude pokoj keďže sestru videla a raz bola sestra za ňou že nechceme sa s ňou stretávať ... no opak bol pravdou ... odvtedy skoro každý týždeň je v škole ... nie pred školou V ŠKOLE na vrátnici. Raz sa rozprávala s triednym sestry a raz chcela ísť do triedy no sestra povedala že nie nechcem nič mať s ňou spoločné. Keď nieje v škole tak ju čaká pred školou. Sestra to rieši tak že chodí so štvrtákmi keďže sa s nimi kamaráti len aby ju nemusela vidieť. Bojím sa však toho že raz ségra vybuchne, je taká že ona si povie svoje aj keď na to nevyzerá a možno je to aj tým že je v puberte.
To že sa s ňou nechcem kontaktovať nie je len tak, ja naozaj nie som na peniaze viem si vážiť človeka taký aký je no keď Vám každý mesiac posiela šeky že jej ich treba vyplatiť to je moc podľa mňa. Dobre má sa pomáhať ale nie to využívať. Potom vždy keď sme tam boli vraveli sme jej že doma sme zvyknuté v lete (keďže sme boli obidvne školopovinné teda ja škola, sestra škôlka) tak sme tam boli len v lete a vraveli sme jej asi milion krát že chcem vstávať keď sa nám zachce nie keď ona povie. Stalo sa napríklad že sme vstali o siedmej a ona nás poslala s tým do postele že je ešte skoro že máme ešte spať. Vonku sme mohli chodiť len od 15tej do 19tej aj to len pred blokom pričom blízko seba boli 2 ďalšie a vždy sme tam šli ako s kamarátmi tak ako deti ...
No najväčšie prekvapko prišlo keď dala rozsypať starého otca pretože nemala na zaplatenie vždy mama sa naštvala napísala jej list že to nemala robiť že posielať šeky vie, ale poslať papier že treba dedovi zaplatiť na 10 rokov aby mal kde ležať (bol v urnovom háji) ... dala ho rozsypať a pritom vedela že mama svojho otca milovala vždy si vychádzali výborne hoci bol prísny. Keď som toto počula vtedy sa vo mne niečo zlomilo a odvtedy jej toto neviem odpustiť áno bol to len popol no bol to môj dedo, nikdy som ho nevidela ... zomrel dva mesiac predtým ako som sa ja narodila.
Skúšali sme jej normálne povedať nech nám dá pokoj že chceme mať od nej pokoj že nechýbali sme jej 10 rokov tak čo tam zrazu? Viete ona si myslí že nás mama hucká ale nie je to pravda. Mama ak by sme jej povedali že chceme ísť by nás pustila ak by sme jej povedali že chceme ísť no ona vždy hovorí o tom, že ja viem že mama vám zakazuje a môžeme jej hovoriť koľko chceme nič nepomáha.
ako jej máme vysvetliť že chceme mať pokoj?

Strana
z4
anatalia77
11. feb 2014

@smajl1 ty si teda borka....

papinotata
11. feb 2014

@smajl1 CO VLASTNE ROBIS NA TEJTO STRANKE ? KED SA TAK S NENAVISTOU VYJADRUJES O DETOCH???....CHOD NA POKEC, TAK SI NAJDI ROVESNIKOV....A DETI RADSEJ ANI NEMAJ S TAKYMTO PRISTUPOM K ZIVOTU. ☹

zuzkaanicka
11. feb 2014

@smajl1 to sa teraz chvalis tym riesenim alebo co? ... ak si myslis, ze Ta za take riesenie niekto pochvali, tak si stupila hooodne vedla 😝 ... nakoniec, nejde ani o chvalenie ... je to Tvoj zivot ... kazdy si je strojcom svojho stastia ... ked si uz vyriesila staru mamu, mala by si zacat riesit seba ... tam to vazne hori 😝

adeala
11. feb 2014

@smajl1 gratulujem 🙂 babička má zachránený zvyšok života, ešte príď k záveru, že nechceš dieťa ani adoptovať, pokojne doži svoj život a radšej sa už nikdy nevyjadruj na verejnosti. Pekný zvyšok dňa 🙂

bejbinka
11. feb 2014

Obavam sa, ze ked tato dievcina raz mentalne dospeje, mozno uz pod inym nickom, ale bude sa isto zapajat do diskusii typu chcem dieta, ovulacia a pod. a my ostatne ju budeme v dobrej viere tu na MK este podporovat a povzbudzovat svojimi komentami. Tym ze sme sa jej snazili vliat trosku rozumu do hlavy, sme akurat dosiahli to, ze nam chcela urobit napriek a vyprovokovali sme ju k tomu, aby chuderke babke povedala to, co povedala. Raz ju to snad bude mrziet...a ked aj nie, tak aj to bude svedcat o jej charaktere. Nech jej ten pocit spokojnosti, aky teraz ma so sebou vydrzi hodne dlho, lebo len co sa jej v zivote stane nieco zle, bude isto rozmyslat nad tym, ci to nie je ten povestny hodeny bumerang. Fakt smutna tema toto.

nice202
11. feb 2014

@smajl1 si jedna bezcitna osoba, ktora rozplace stareho cloveka, ktory sa s laskou staral o tvoju mamu. Bezcitna a bezcharakterna a hlavne bez ucty k cloveku. Stara mama ti nic zle nespravila, ale ty jej. Karma je svina a dufam, ze ti vsetko vrati.

trend270
11. feb 2014

Škoda, ze to nečíta stará mama. Možno by sa jej uľavilo...

kaktusik007
11. feb 2014

@bejbinka nemyslim si ze sme ju vyprovokovali... prave naopak, snazili sme sa jej otvorit oci... kazdy je si zodpovedny sam za svoje konanie... to je ako s tymi citovymi vydieracmi - ak ma opustis, zabijem sa... no tak sa zabi - budem vari ja za tu smrt zodpovedna??? samozrejme ze nebudem....
@trend270 tak tak... tiez myslim.

@smajl1 super - nech ti ta spokojnost vydrzi co najdlhsie a uprimne ti prajem, aby sa takto k tebe nezachovalo o 40 rokov tvoje vlastne vnuca.

hennyinnsbruck
11. feb 2014

No ja si myslim ze mladej je to trapne ze babka za nou chodi do skoly..mozno sa jej kamarati a spoluziaci posmievali, co je pre taku princeznu totalne ponizujuca situacia....a mozno z toho dovodu sa,, hneva,, na babku...lebo to s tymi sekmi,popolom, to je podla mna smiesne aby som koli tomu babku nechcela vidiet...
Kedze s babkou nemala tolko kontaktu, nema k nej asi nijaky vztah vybudovany...
Ale osoba v jej veku by uz mala aspon trochu dospelacky rozmyslat a dat aspon sancu babke a porozpravat sa s nou...lebo pocut nazor len jednej strany nie je ok.a potom sa rozhodnut co dalej....

Ale zakladatelka temy je asi nedospela,rozmaznana princeznicka ktorej sa jej spravanie dufam dvojnasobne vypomsti, lebo uz len z ucty k starsiemu by sa ziadny normalny clovek takto nespraval...

smajl1
autor
11. feb 2014

@hennyinnsbruck prečo by som mala byť rozmaznaná princeznička? :D že nosím značkové veci, bývam vo veľkom dome a som jedináčik? :D
@adeala ... že babička :D si ma rozosmiala :D je to baba ...

anatalia77
11. feb 2014

@smajl1 jedinacik?
Pokial si pamatam,tak mas sestru.Ci aj tu si zlikvidovala?

habibi78
11. feb 2014

@anatalia77 no mladá DAMA si začína protirečiť 😀

smajl1
autor
11. feb 2014

@anatalia77 ... ona je nevlastná moja ségra. je z druhého manželstva mojej maminy. mna otec nechal s mamou ked bol malinká. mozno mesiac som mala a ptm sa moja mama zoznamila s terajsim jej manzelom a on ma s mojou mamou moju segru nevlastnu. ale dostavam vsetko ... teda obe mame vlastne izby a tak.

habibi78
11. feb 2014

@smajl1 zamotaaaaaaavas sa 😀 😀 klames až sa prasi 😀

hennyinnsbruck
11. feb 2014

@smajl1 to ako byvas a co nosis mi je ale ozaj ukradnute 😀
A rozmaznana? ... mi to tak pride podla toho ze asi ti je to velmi na obtiaz aspon sa s tvojou babkou porozravat, sancu jej dat..aspon si ju vypocut..ked ide o rozmaznanost, nejedna sa len o materialne veci...

@habibi78 tiez mi to tak pride... 😉

smajl1
autor
11. feb 2014

@hennyinsbruck @habibi78 dobre mam nevlastnu segru kt. berem ako vlastnu. to som tu mala napisat ze nevlastna segra? je t moja sestra hoci je nevlastna. a co teraz? otec ma nechal teray sa o mna stara moj druhy otec ktoreho berem ak ootca pretoye sa o mna stara vjac ako moj bio otec.
na staru kašlem ako som pysala tak som jej povedala svoje a ty m to konci ak pride raz tak volam policiu ze ma obtazuje a je mi jedno co bude robyt.
aj vy sa tu tvarite ze mate super vztahi ale neny to pravda.

anatalia77
11. feb 2014

@smajl1 tie gramaticke chyby robis schvalne?

habibi78
11. feb 2014

@smajl1 moja tebe ja uz nebudem venovať ani sekundu môjho času... Ži si svoj život ako vies, buď na svoje skutky hrdá a nezabudni, ze karma ja zdarma...

smajl1
autor
11. feb 2014

@anatalia77 ... pisem rychlo tak preto. a nie nerobim ich naschval.
@habibi78 ... staraj sa o deti ked si super mama kedze sa tu vychvalujes vztahmi s tvojimi rodicmi resp. svokrovcami.

hennyinnsbruck
11. feb 2014

@smajl1

Vies, kazdy si je strojcom vlastneho stastia...

Nie v kazdej rodine klape vsetko na 100% ale vsetky problemy sa daju riesit ked clovek chce.

A je to ubohost a zbabelost z tvojej strany, ked musis na babku policiu volat....namiesto par minutoveho rozhovoru.....

No co uz, inteligenciu si bohuzial za peniaze nekupis....

Strana
z4