Problém so susedkou v bytovke
Baby bývame v podnajme v bytovke,máme to tu zariadene atd..Problem je však zo susedkou pod nami,nepači sa jej absolutne nič,ani to že sa malí hra,že vraj všetko počuť..Pred mesiacom to už narastlo do takého stavu že nám po nociach ked sme prešli len na wc,alebo mali sa išiel vycikať,tak nám začala buchať na radiatorovu ruru..a malí sa bojí sám v izbe zaspávať,už som ju nato upozornila a ona mi nato,že večer chce mať pokoj,Tak som sa maleho snažila davať spinkať o 20 hodine,aby už bol vposteli...chvilu bol pokoj,...Dnes ma nehorazne nastvala,prišla ,zaklopala,len co som otvorila dvere začala vrieskať že kedy bude mať ona pokoj,a to bolo 14:00 hod...a malí sa hral v byte na motorke detskej,jazdil na nej..a nazala ho že mala žaba koli nemu nebudem mať pokoj..Tak ma tak vytočila že som jej povedala nieje non klud a cez den si budem robiť čo len a a malí budeme chcie,ona nato že da stažnosť an bytové družstvo..tak kričala že sa malí bal,a pocikal sa...To ma vytočilo ešte viac,zabuchla som dvere nechcela som sa pred malím viac snou hadať.:-/ kto ma znas pravud??? nemožem s malím byte už robiť vobec nič?..a ked dala tu stažnosť,tak ako sa to bude dalej vyvijať?..nerozumiem,kto nas pride upozorniť či ako ?...Byvam prvy krat v bytovke...ale už asi nikdy via.:-/...a som sa dozvedela že ona je chora liecči sa a leukemiu....Ja nemožem v kuse upozornovať malého ab ysa nehral,aby sedel na gauči celý den,:-/ som stoho taka vytočena že sama neviem čo mám robiť..:-//
My máme takú susedu nad nami. Nad ňou býva 5 členná rodina so psom - slušní. Suseda nie je chorá, ale čo ona vystrája - stačí tiež, že idú večer na vecko alebo pustia vodu a ona už trepe na jadro tak, že ruší ďalších 5 bytov. Sťažovali sme sa už viacerí - môj muž s ňou už tiež komunikoval - už bolo, že aj zavoláme policajtov a nič nepomohlo. Ona je proste jedna netolerantná nie pri zmysloch osoba. Presťahovala sa sem z RD vymenila sa so synkom, ktorý terorizoval ženu aj deti a všetci sa ho tu vraj báli - my sme sa nasťahovali síce až krátko po nej, ale čo sme počuli nam boli bitky a rozbité sklá na dverách denno denne - a ona teraz trieska keď nad ňou pustia vodu 😖 Nehovoriac, že keď ešte žil jej muž oni sa vedeli aj o tretej ráno tak vadiť v spálni, že sme nemohli spať...
Inak ona sa sťažovať môže kde chce - musela by to dokázať - takto je to jej slovo proti vášmu a ak by vás dala napr. na priestupkové tak ona by ešte platila trovy konania - zas na druhej strane behať po úradoch, kvôli spísaniu zápisnice každý mesiac nič moc. Ja som u nás navrhovala, či by sme sa nespojili viacerí susedia a nepodali sťažnosť, že trieska po nociach - my máme napr. dve malé deti - ale je to tak, že slušným ľuďom je blbo, že sa majú naťahovať so starou pani a väčšinou na toani nemajú čas no a pridaj príbuzného násilníka a je to. Teraz je síce chvíľku kľud, ale som zvedavá do kedy. Ono niektorí starkí to ani nemaju v hlave v poriadku - od nej k nám pred troma rokmi tiekla voda na wc - 6 hod. ráno museli sme ist do roboty - oona síce muža pustila dnu a on jej zastavil vodu - praskla trubka ale na druhý deň mi vynadala na ulici, že čo sme si dovolili jej ráno zvoniť a druhýkrát nám neotvorí a muž bol drzý - to som rovno povedala, že neverím...ale s ňou nie je absolútne rozumná reč... a susedia nad ňou chudáci pravidelne absolvujú pohovory na úradoch, kde vyvetluju do zapisnice ako sa veci maju...nikdy nedostali ani pokutu ani nič, ale je to riadne otravné o vybuchávaní, zvonení na dvere v noci a pod ani nehovorim....Želám pevné nervy a asi by som zvažovala iný podnájom...
@19ninka27 Neboj, vôbec to nieje pravda, že keď ste v podnájme nemáte žiadne práva a keď ona by volala MP na vás, že cez deň robíte hluk, tak ju vysmejú...Ja keď som susedu riešila u MP nikoho nezaujímalo, že v OP mám úplne iný trvalý pobyt a že je byt písaný na môjho. To máte veľkú bytovku? Nieje tam viac mladých rodiniek?
Ja ked som este byvala v predchadzajucom byte ,nadomnou som pocula tiez hluk,neaku pocetnu rodinu,behanie,buchanie,tlkot a rincanie hrncov,hlucne dialogy.Najprv som si myslela ,ze nado mnou byvaju cigani,neake ciganska rodina,ale nebolo to tak.Raz bolo to o pol noci,pocula som ako sa tam hadala mlada zena aj s jej manzelom.Asi prisiel domov opity,lebo ju terorizoval a stale dokola sa jej pytal "kde si bola"?Ona mu stale vysvetlovala ,ze nebola nikde a ze nikoho ineho nema,nadaval jej ale strasne,no viete si domysliet do coho jej nadaval a robil strasne ziarlivostne sceny.Vsetko som pocula,ozyvalo sa to cez radiatory.Potom som pocula ako sa im rozplaklo dieta a ako ju on zacal bit.Mal som pocit,ze hadze vsetok nabytok okolo seba a potom silny buchot,ako ked niekto zvali na zem skrinu.To bola teda komedia,to sa fakt musi nechat.
...v období, keď sme bývali v bytovke sme mali tiež problémy so susedkou...teda problémy mala manželka.....lebo vždy keď odišla k matke do BA...susedka sa u mňa cítila lepšie ako doma.... 😀 😀 😀
to, že má leukémiu, ešte neznamená, že sa k nej nepridružila ešte nejaká psychóza...ona nemôže byť v poriadku a páči sa jej manipulovať s vami...dobre vie, že sa snažíte a zjavne vycítila váš strach. Jednoducho asi sa nudí, tak sa jej veľmi hodilo, že sa má kým zaoberať.
Ale asi nemá čo robiť, len klepkať na radiator...ako pubertiačka na intráku...radím ti, prestaňte na ňu brať ohľad, lebo sa zbláznite. Veď máte také isté právo žiť tam ako ona. Treba si dupnúť a sťažnosti sa neboj, veď určite nie je v práve, ak tam nekričíte, nevŕtate do steny každý večer, tak sa nemá o čo oprieť. Keď ju ak podá a bude sa to riešiť, predsa máte zdravý rozum i argumenty, nie?
Dajte jej najavo, že sa jej nebojíte, lebo s takou psychopatkou to inak ani nejde. Držím palce.
chvíľu som mala teraz pocit ako by si písala o mne..aj ja mám presne to isté ako si to tu napísala a to už ja beriem vdaka nej aj tab na nervy čo sa bojím aj aby parkety nevrzli lebo hned bucha na radiator..je to desná suseda nejde sa snou nijako dohodnut ani po dobrom ani po zlom...
inak skusali ste baby ked vam trieska na radiator jej odtrieskat spat a ked ona znovu tak by som aj ja a dovtedy by som trieskala kym by ona neprestala 😝 ako prva
@19ninka27 ahoj ja mam doma presne to iste....ale zakaz malemu dietatu prebehnut po byte...raz ma tak vytocila,ze som bola za nou a ona mi povedala,ze deti maju sediet na mieste a hrat sa ,a nebehat po byte...chapes????lebo ja nie...a tiez stale trpnem ked je doma,ci nezacne trepat....tiez jej vsetko vadi...a ja potom nerobim nic ine,len pomaly kricim po malom,nech nebeha a podobne,pritom on za to nemoze.....a raz nam zacala o 4tej rano , ked sme spali trepat asi 10min.a zobudila maleho....tiez neviem co uz mam robit....
My sme išli bývať do podnájmu teraz od januára. Mali sme to šťastie, že nad nami býva rodina s dvoma malými deťmi, ktoré sú celý deň doma. Aj napriek tomu, že dodržiavajú nočný kľud, nedá sa tu bývať. Deti sa celé dni naháňajú a neviem si predstaviť, že by mali nejaké odrážadlá. Neriešim to susedskými spormi, ale hľadáme nový podnájom. Ja si myslím, že aj v priebehu dňa by mali mať deti nejaké mantinely. U našich susedov evidentne nemajú.
Dievcata,ale ked Vam pani bezdvovodne pride spravit preslov,ze sa citite jak maximalne neprisposobivi spoluobcania,a ze jej stale cosi vylivam na parapetu,a ine perly tak to uz suvisi vazne s niecim.A ze nech si dame koberce a ja nech nechodim v opatkoch,no ani pri mojej vyske ziadne nemam.ja som po jej vystupe pred nou plakala,som necele dva mesiace po porode,tak som rada,ze som rada.No a mila pani sa citila ako vitaz.Ja som bola z toho hotova,maly cely den nervozny,ani spat ani jest.Muz isiel za nou,ze akt je problem,tak ked jej povedala,ze si nezela,aby nas chodila obtazovat,tak mila pani sa zavrela v byte ako psuł so stiahnutym chvostom v bude.
Ja mam nad sebou mladu rodinku ktory maju rovnako stare deti ako su moje. Obcas je to naozaj velmi pocut po tych plavajucich podlahach sa priserne siri zvuk a to odrazadlo to mojim ani nedovolim brat do bytu to je strasny zvuk. Teraz v lete ked bola mania u chlapcov tie peonzy co sa hodi snurkou a sa to toci som myslela ze odpadnem jaky hluk to robilo. Ked to ich chlapec hadzal asi pol hodinku uz som mala fakt dost. Ked som ich potom stretla poprosila som ich nech to uz doma nehadze, ja mam take iste deticky tak mam pochopenie. No ale napr. Ja mam susedov alkoholikov za spalnovou stenou susediaci panelak a to vam su dievcata zurky do rana do tretej, krik, bitka , zvada, do toho pes stekajuci a radio na plne gule :( Policia ich tam pozna uz po mene a chodia sem pravidelne. Tak este len toto neprajem nikomu a sme vlastnici bytu tak nehrozi sa prestahovat uz len sa modlime ze snad sa to raz skonci. Detsku izbu som musela situovat na opacnu stranu bytu prave pre nasich susedov. Tak aj o tom panelakove byvanie....
V prvom rade by som sa snazila eliminovat zvuky,ktore naozaj nie su nutne,ako motorka v byte,nehnevaj sa,to ani ja mojim detom nedovolim,a to pod nami byva kamaratka.Na jednej strane ti verim,ze je to otravne,na druhej strane,predstav si seba,ze mas leukemiu,si cele dni len doma,mas mat klud,oddych,ona uz teraz bude aj pri najmensom hluku na vas alergicka.My sme mali takych susedov nad nami,vsade parkety,traja chalani,ona na invalidke,este opatrovala vzdy minimalne 1-2deti a chalani si zo skoly doviedli kamosov,zozrala mi tato rodina 10rokov zivota.V chodbe hravali futbal tak,ze branou im boli zatvorene dvere,hluk jak hovado a ona si pri nic citala.Tiez sme sa stazovali na bytovom druzstve,tam si ich predvolali (cize v tvojom pripade asi predvolaju majitelku) a riesilo sa to tam,aj cez policajtov,ale v podstate sa to nikdy nijako nevyriesilo,lebo zaver bol,ze su to male deti.Mna najviac stvalo,ze ona ucitelka na invalidke,kvoli psych.problemom a opatrovala cudzie deti.Tam bolo nonstop 5-6 deti.Ten stredny syn,baby,ani nechodil,on vkuse,ale fakt ze vkuse skackal,doma v byte,vonku,ked niekam kracali,on skackal,kazdy den hore od pol 7,no uzili sme si.Ono clovek vela pochopi,ked ma nieco take nad sebou.Je jasne,ze odtial potial,aj co sa narokov pani tyka,ale aj hluku,ktory robi napr.motorka.Aj ked je to dieta,jasne,ze nevie,ale na to ma rodica.Moji chalani napriklad vedia,ze nesmu behat po byte,lebo viem,ake mi to bolo otravne,ked mi cely den skakal luster.Takze asi tak. 😝
@19ninka27 ahoj, tiez som mala problem so susedou, chodila kopala mi do dveri, az raz prisla a cela v amoku zacala ziapat ze som ju vytopila a ze si mam dat koberce az nepocuje ako chodim, tak som ju obliala poharom vody🙂 kym sa spamatala a prebrala zo soku som uz bola oblecena a sla som na mestsky urad a napisala na nu staznost. Od vtedy som mala pokoj, raz v omyle ma dokonca aj pozdravila🙂) 🙂
@lenkacanigova fuuuu silné ..🙂 to by som si ja zas nedovolila,i ked by to možno pomohlo,ale ja jej v podtate zle nechcem ,lebo ju s čsti chápem,ale co je vela je už vela..:-/
@katecameron inak nad týmto som tiež uvažovala,že ked znovu začne,budem buchať aj ja...už to kašlem s prepačením...ale ma dosť naštvala ked sa mi malí pocikal,ako hučala,a bojí sa spať ám v izbe, co predtým konečne sám zaspaval...:-/
@19ninka27 je to silne??? no ale povedzme si uprimne ked je clovek v amoku tak nevie co hovori, a v jej zaujme som ju z toho prebrala🙂)) stacil pohar cistej vody, a nehovorim ze jej niekto chce zle, alebo by chcel clovek ublizit inemu cloveku, tej susede evidentne vadia ludia okolo, ale to ma smolu bo ak chce zit medzi ludmi v jednej bytovke sa MUSI zmierit s tym ze tam proste tie deti su, a budu zit ako deti budu sa hrat ako deti. Vobec sa netreba bat, a trocha vody v xichte este nikomu neublizila🙂)))
@19ninka27 Prave preto pisem,ze treba eliminovat zbytocny hluk a "bezne" hluky uz musi akceptovat,ako vravim,tak ci tak by so staznostami nepochodila.Jedine by mohli tlacit na majitelku bytu,kedze vam ho prenajima.Ale inak jej kazdy povie,ze to je dieta.Je to na nervy v tych panelakoch,niet nad susedske vztahy,ze.
@19ninka27 my sme mali podobne problemy so susedmi, ktori byvali nad nami. Ktokolvek v dome vrtal prisla k nam a vykrikovala ako nepricetna. Darmo sme jej vysvetlovali, ze sme byt prerobili pred pol rokom a uz viac nevrtame. Alebo zabuchala na dvere ked som v nedelu doobeda klepala rezne, ze uz mame prestat buchat kladivom, nedzravila nas, ale rovno nadavala, .. atd.
A ako sme to vyriesili?
Mne to bolo velmi luto. Prave sme sa pristahovali a nie je horsie ako to, ze prekazate novemu susedovi (aj ked nebola ziadna zjavna pricina). Vzdy ked suseda zaklopala, otvoril moj manzel. Bez pozdravu ju okrikol a arogantne ju vypoklonkoval. Raz sa za nou akoze rozbehol a ona utiekla. Potom sa nam vyhybala. Nesuhlasila som s takym sposobom riesenia. Ja som skor za riesenie sporu pokojnym sposobom a dohodou. Ale kedze to neslo po dobrotky islo to po zlotky. Zacala sa bat a dala pokoj. Nakoniec sa odstahovali, podotykam nie kvoli nam 😉
Takze, co tak skusit dat razne najavo, ze sa jej nebojite? Ja by som ju arogantne odpinkavala. Bytove druzstvo s tym nic robit nebude. Ste v prave, tak sa nebojte a dajte jej to najavo.
@elize Nabuduce ked pride ju pošlem kade lahšie už mi to bude jedno,lebo to ako sa malí zlakol som mala dosť,a ked niekto utoči na mje diea som schopná všetkého,ale to asi každa mamička..Uz mi je jedno,ja malého upozornovať nebudem zakaždým...lebo potom je neštastný že prečo nemože toto,prečo nemože to.O rana od 6 do večera 22 už ože všetko a nechs a stažuje kde len chce...🙂 a ked pride,pekne sa stade rychlo pobere..
Tak viem si mozno prectavit co vasa suseda pocuje ale to je este med.my byvame pod takymy co msju 3deti a vobec nie vychovanych.celi den tam vrieskaju trieskaju nadavaju dupocu buchaju mamka po nich vrieska sproste im nadava...tak ze teta vasa ak si chce uzit nepokj tak ju posli k nam.mam male dieta a to koli nim nemoze spat.musim s nim chodit za akeho kolvek pocasia chodut von aby sa vyspal.
@zuzulica nema ta babka nejakych pribuznych? my sme mali tiez jednu taku, co otravovala, o pol noci klopala susedke, ze sedia u nej ludia a nechcu odist, nech ich vyhodi. pritom byt prazdny... potom si odstavila jej partnera ze kedy zacnu kurit, vraj si musela plynovou trubou prikurovat..... a to sa 2 mesiace veselo kurilo.... tak po tomto ma kamoska nasrala pretoze to odmietala domovnicke nahlasit, tak som zakrocila, sice tej nech jej je zem lahka) dementnej babky syn chodil ofucany, lebo vraj babka je ok.... 😕 nahlasila som to domovnicke a ona ostala zhrozena, a ihned konala, pretoze predstava, ze dom lieta vo vzduchu po vybuchu nie je pekna. no a potom babku dali na paprad do starobinca a tam ju nechceli lebo babka strasne vyvadzala po nociach, normalne ju museli dopovat lebo ze to bolo hrozne, no zial babka uz je tam hore........ takze skus aj ty nahlasit domovnikovi nech kontaktuje jej pribuznych....
@19ninka27 nehnevaj sa na mna ale aka by som byvala pod tebou ja a syn si straduje po byte na motorke klopem ti aj ja.... to nie, no v ostatnom ti davam za pravdu. Zial su takí ludia, čo neznesu ani to ze dychas..... tiaz mam problem so susedkou, ani nie tak s nou ako s jej vypecenym fetackym synom, co zbuchol 16tku a mysli si ze mu patri svet, na silvestra si robil disko a ked moj muz nasrany a to je co povedat, im zakopal ze ci sa nevie chovat tak feti zadrel ze sak je silvester...... a on ze a co.... normalny den, no pohadali sme sa neskutocne (mater nebola doma) akonahle prisla polo po disko 😀 😀 😀 a este nas krasne otitulovali ja tlsta pi.a a on ko..t a , jej druhy syn nam vytasil fakera silná a14rocná puberta tak si ju odchytim a slusne jej dohovorim, ze su na to urady a ked na to maju, tak budu platit za urazky na cti.......
a pre vsetky babenky, to ze sa moze ist stazovat na lamparni nie je az tak pravda, je totiz zakon o obcianskom spolunazivani
§ 49
Priestupky proti občianskemu spolunažívaniu
(1) Priestupku sa dopustí ten, kto
a) inému ublíži na cti tým, že ho urazí alebo vydá na posmech,
b) inému z nedbanlivosti ublíži na zdraví,
c) úmyselne uvedie nesprávny alebo neúplný údaj pred štátnym orgánom, pred orgánom obce alebo pred organizáciou za účelom získania neoprávnenej výhody,
d) úmyselne naruší občianske spolunažívanie vyhrážaním ujmou na zdraví, drobným ublížením na zdraví, nepravdivým obvinením z priestupku, schválnosťami alebo iným hrubým správaním.
e) od iného násilím sám alebo za pomoci ďalších osôb vymáha majetkové práva alebo práva z nich vyplývajúce, o ktorých sa domnieva, že mu patria bez vykonateľného rozhodnutia príslušného orgánu,
f) napomáha osobnou účasťou násilnému vymáhaniu majetkových práv alebo práv z nich vyplývajúcich, hoci na ich vymáhanie niet vykonateľného rozhodnutia príslušného orgánu.
(2) Za priestupok podľa odseku 1 písm. a) možno uložiť pokutu do 1 000 Sk, za priestupok podľa odseku 1 písm. b) až d) a písm. f) pokutu do 3 000 Sk a za priestupok podľa odseku 1 písm. e) pokutu do 10 000 Sk.
@19ninka27 ok, to ze jej vadi aj to ze si s prepacenim uprdnes nie je ok, ale tu motorku je jedno ci je to raz alebo dva to vydava fakt priserny zvuk. Viem to lebo nad nami su susedia co si to trochu pomylili, a maly zacinal o 6.30 a skoncil o 19tej ale po par dnoch ho to prestalo bavit, nic som im nehovorila lebo som bola rada, ze su to konecne normalni susedia a vedela som ze je to dieta a nie vzdy ho bavi sedet na zadku ako som pisala vyssie, a aj baby skus kontaktovat urad alebo mspoliciu tam ti budu vediet poradit a spomen to trieskanie po radiatore po 22.hodine a aj to ziapanie ze tvoje dieta ma z toho traumu....
@miggi83 Ona nemá deti, možno vzdialených príbuzných, ale ktovie kde.My to riešime aj s ostatnými susedmi aj so správkyňou.Ja som to nahlásila MP, domovníčka odsvedčila a oni to postúpili priestupkovej, tá mestkému úradu a oni majú poslať sociálnu pracovníčku s MP aby sa to doriešilo.Aj druhý susedia už boli na mestkom úrade to popohnať, tak dúfam, že sa to čím skorej vyrieši a dajú ju do domova dôchodcov. Teraz je relatívne kľud, len dennodenne chodí po chodbe a nadáva na našu adresu, ale to si až tak nevšímam, keď nič nevyvádza. Tak snáď si úrady pohnú, teraz už len čakať. Dík za záujem 😉
Na tvojom mieste by som sa pokusila o zmier...lebo inak si aj tak nepomožeš...ako ti pisala -mariankamk ...skuste si dat nejaky koberček...hlavne tam kde sa maly hra... na tu motorku si treba dat tiež pozor...to boli aj nas upozornit susedia 2x tiež by ma nenapadlo že to je tak počut... ak vyslovene trieska s niečim o zem alebo tak...tak je vhodne dieta upozornit..suseda nesuseda... ak to npomože..povieš si že si pre to urobila maximum... Určite by som susedu z predodveri nevyhodila...ale vždy sa omluvila že sa budeš snažit... Lebo nikdy nevieš kto sa tebe pristahuje nad hlavu..a ver mi nie je to prijemne... keby si ty musela počuvat buchot nad hlavou prave ked ideš uspavat dieta...tiež by ti to vadilo...

Neprijemna situacia. Viem si predstavit, kedze sama mam deti ako je tazke udrzat ich. V tomto mas pravdu Ty. Ak dodrziavas nocny pokoj, tak by to malo byt v pohode. Akurat, ze zasa z druhej strany je fakt, ze hry ako jazda na motorke po plavajucej podlahe ci parketach alebo nedajboze dlazbe vie pekne rusit. Mame taku istu plastovu motorecku doma, snazim sa dieta eliminovat v jej pouzivani doma na podlahe. Lebo aj mne je ten zvuk neprijemny a a chapem, ze dole sa to nesie rovnako. Treba trosku empaticky pristupovat, clovek si velakrat mnohe neuvedomi. Ani my sme si neuvedomovali, ze rusime susedov, ked sa dieta na vecer rozohralo s gulickou, ktoru si pustalo po podlahe. No proste nas nenapadlo, ze to obtazuje. Az ma susedka upozornila. A mne docvaklo, gulicku sme zabavili a odvtedy ozaj davam pozor, aby dieta kadejake predmety nesupalo po podlahe v nevhodnom case. Najma teda po praci ked ludia pridu domov a radi by v klude pozreli spravy v TV a pod. Rovnako napr. vadila nasej susede, zasa inej, vrzgajuca hojdacka. Dieta zaspavalo jedine v nej, cize hojdavali sem ho na vecer. No a potvora zacala piskat. Slabo ale predsa a susedke to vadilo. Zasa sme si to my doma neuvedomovali, ze taky slaby zvuk moze niekoho obtazovat. No tak sme hojdu namazali a bolo vybavene. Odvtedy ju mazeme pravidelne. Su proste zvuky, ktore nezainteresovaneho mozu naozaj drazdit a pokial to ide obmedzit, tak v zaujme dobrych vztahov tak asi treba spravit. Cize, motorka najma na vonkajsie hratky, nie po podlahe, dupanie a behanie dietatka tiez obmedzit na rozumny denny cas, nie vecer ako niekedy lieta to nase pojasene batola(uz cakam kedy ma pride suseda zahlusit. 😕 ), ale snazime sa aj my obmedzovat. Muz skonstatoval, ze by nechcel byvat pod nami. No to hovori za vsetko. Skus sa na to teda aj Ty pozriet tak sebakriticky a porozmyslat v com by ste mohli vy upustit co sa hluku tyka. Samozrejme, ze buzerovat Ta za nocny pohyb po byte na wecko je absurdne. Tu pani suseda tiez musi upustit zo svojho agresivneho spravania a trosku byt aj diplomat. Chapem, ze je chora ale ventilovat si to na tvojom dietatku nemusi. By som jej riadne vytkla to, ze sa malicky pocikal od strachu a pohrozila jej, ze podas zalobu v pripade ak tvojmu dietatu este raz sposobi takuto ujmu. Rovnako ako to nocne trieskanie do radiatorov a syncekov strach spavat v noci sam. Zvaz, ze si s nou pohovoris, ked Ti maleho bude niekto varovat. Zajdi za nou a vytmavte si to.