icon

Problém so susedmi

domenico34
6. nov 2022

Zdravim

Bývame s priateľkou v novostavbe a nad nami bývajú susedia s malým chlapcom. Keďže pracujeme obaja aj doma dosť nás rusi dupot a vyskanie nie len dieťaťa ale aj matky. Je mi blbé chodiť klopať a povedať nech sa hrajú tichšie, preto neviem ako túto situáciu riešiť. Človek si chce po práci aj oddýchnuť ale zrejme nevedia že pod nimi bývajú ľudia. Ako by ste to riešili? Vďaka

D.

tatiana_84
7. nov 2022

@kallanchoe presne a ked sme zistili, ze si vieme posielat spravy cez radiator s kamoskou zdola🙂 a telefon po snure cez 5 poschodi🙂 panelak je o tolerancii, samozrejme s mierou.
Ako mala som hadzala cez sparu na balkone stipce a padali susede pod nami-vzdy ich doniesla s usmevom na tvari, dodnes sa na tom smejeme.
So susedmi je dobre mat dobre vztahy, nikdy neviete kedy ich budete potrebovat-mojej sestre suseda- zdrav. sestrička pomohla pri epileptickom zachvate, otec s nou na rukach utekal za nou, bol s nami sam doma a len zaklopal susede oproti- nech postrazi mna s bratom 4 a 6 rokov, a utekal dole. Inej susede mamina chodi kvety polievat ked je prec.

ljzozv
7. nov 2022

@mymel ja som len dala pohľad alebo možnosť. Samozrejme to nemusí byť správne, môžem si len domýšľať. Ale podľa ďalších popisov od teba, je to skôr žena zahľadená len do svojich problémov a ostatní ju nezaujímajú.
Inak máš rôznych autistov, na niektorých by si to nepovedala a niektorí sú až životu nebezpeční.
držím vám palce, nech to zvládate. 🙂

nepic
7. nov 2022

@tatiana_84
Presne tak,len to sa teraz nenosí. Na susedov sa treba sťažovať,kto má dom tak vysoké betónové ploty,vadí im aj dym keď sa griluje-potom sa čudujú že ich susedia nechcú pustiť na svoj pozemok keď potrebujú opraviť fasádu,susedovie deti ani nepozdravia a podobne. Bohužiaľ,to je vizitka rodičov.

tatiana_84
7. nov 2022

@nepic presne, hlavne s tym zdravenim. Niektori aj rodicia- sa ani odzdravit nevedia- ako pekne ucia tie svoje deti, ze sa ani odzdravit nevedia, co si potom maju tie deti brat za priklad.

katka700
7. nov 2022

@domenico34 Normálne začínam rozmýšľať z čoho robia steny v tých predražených novostavbách. Niekoľko známych mi povedalo že počujú presne čo sa deje u susedov. Staré paneláky tiež nie sú žiadna výhra, susedov občas počujem hlavne v kúpeľni alebo viem keď suseda podo mnou klepe rezne ale aby som vedela o všetkom čo sa deje to nie.
Aby to nebolo úplne mimo témy, dieťa do 3 rokov je dieťa, nepomáha dohovarat aj keď sa rodič snaží zo všetkých síl deti sú proste hlučné.

kallanchoe
7. nov 2022

@tatiana_84 tak tak panelák je o tolerancii...susedom sa proste deti nevyčítajú.....presne takéto podobné prípady boli aj u nás keď susedia zachraňovali život...nikto nevie kedy bude potrebovať pomoc susedov....lebo keď sa niečo stane....tak najbližšie po ruke je stále len sused😉

kvetinka75
7. nov 2022

žiaľ s týmto nespravíš nič. Byty sú poprerábané a všetko počuť. My sme mali 2 detí o 3 poschodia vyššie a ten dupot. Neviem si predstaviť, čo bolo priamo pod nimi. Teraz bývame na samom vrchu a už inde by som byť ani nechcela. Síce počuť niekedy tých spodných ale je to nič oproti tomu, čo ide z hora.

katarinka1990
7. nov 2022

@domenico34 necitala som komentare ale napisem ti svoju skúsenosť. Mam deti 3. Nasťahovali sa vedla nas susedia viac ako mesiac prerabali a bolo im jedno ze mame male decka. Isli sme domov a trojrocny sa rozreval pred dvermi. Tak pan sa podgurazil alkoholom a prisiel nam tu nadat v style ze sa mame vyzuvat az v byte a decku chytit usta ked reve a vlastne ja som len zena a mam drzat hubu a manzel si so mnou ma urobit poriadok. Neuveris nase decka su zive ale vacsinu casu sme mimo bytu na zahrade a vecer sme chodili len okupat a spat. Stalo sa toto. Predstav si ze sme si dali urobit dvere. Buchanie na dve hodiny a pani sa hned pytala kolko to bude trvat ... to ze mesiac tu trieskali bezohladne bolo v pohode aj cez obed. Stary smradlavy zachod 2 dni na chodbe. No nevadi. Maju male dieta a teraz sa to otocilo. Zjavne nezvladaju a to maju pomoc od babiek a dedkov kedze ich tu stretam. Včerajší vreskot bol na socialku. Normalne som nevedela ci nevolat policajtov a nebolo to prvy raz. Aj ty raz budes mat deti. Tie deti nebudu vzdy ticho a tiez budu rusit okolo.este napisem ze ja som rok vydrzala pocuvat hudobne kreacie susedy pod nami. Klavir, harmoniku,"spev" niekdy len s prestavkami na jedenie a sranie. Ale az to dopelo do bolu ze som v myslienkac mala chut jej nieco spravit tak som jej uz vsak nie uplne kludne napisala ze to co robi je obtazujuce. Niekedy uz o 6 rano a niekedy aj po 22.30. Nepomahalo buchanie na radiator ani na zem. A dohodli sme sa. A teda mne sa neskutocne ulavilo ze trenuje 3-4 krat do tyzdna po cca 30 min. Je to bytovka nepomozes si. My uz staviame dom a neuveris aj na dedine su je.nuti susedia. Udavaju ta po uradoch. Zavrtas v dedlu uz bezi k plotu nadavat ze si nemoze oddychnut. A to maju dom 10m od nas. Nepomohla som len som tu chcela napisat ako sa taketo situacie postupne vedia otocit...

lubiduch
7. nov 2022

My byvame v tehlovej bytovke s hrubymi murmi a aj tak obcas nieco pocut. Novostavby s tenkymi prieckami su hotova katastrofa 😵‍💫
My mame nastastie 2 poschodovy byt a ked deti chcu hrat hokej alebo su moc roztatarene, tak ich posleme do podkrovia do telocvicne.
Ale priznam sa, odkeddy nam spodny sused zacal liezt na nervy svojimi specifickymi poziadavkami na zivot v bytovke, co sa ma a co sa nema, kto ma ake povinnosti (my) a kto ake prava (on), nemam problem si cez den ked upratujem vypeckovat hudbu na plno ci dovolit detom na kolieskovych korculiach jazdit po byte dole (priamo nad jeho bytom). A odstrelte ma, ale aky pozicaj taky vrat.

Raz ked sme mali navstevu, a to navstevu skoro nikdy nemavame(!) cakal do 22:00 a potom nam prisiel zvonit ze u nas doma nie je ticho aj ked je nocny klud. Podotykam mali sme navstevu, normalne sme sedeli a rozpravali sa, ale on si predstavuje ze po 22:00 zalezie kazdy do postele a spi a hold u nas sa este “stale veselo splachuje a pusta voda a dokonca aj deti pocit ze sa rozpravaju”….ROZPRAVAJU!, fakt nekricali 🤷‍♀️

No proste to len jeden zazitok z mnohych 😂
Autorovi temy odporucan obmedzit HO a chodi viacej do office, nevidim na tom ziqden prehresok susedov zit v byte s malym dietatom….

sialenaveronika
Odpoveď bola odstránená
patulieenka
7. nov 2022

Ked sme kupili byt s muzom, nevedeli sme ze nad nami byva rodinka s malym dievcatkom..Pokym bola sama, bolo tisko no ked pribudla mladsia sestricka ..ludia to bol ramus 🤣🙉 tiez som bola velakrat unavena po robote a ony mali stale energiu, lietali , dupali hocikedy aj po 11 vecer..nechapala som to vtedy a veru som velakrat hundrala, ze co su to za deti 🤣 az sa nam o par rokov narodila nasa divozienka a uz to veru vsetko chapem a viac nehundrem ..
A minule sa mi stala taka vtipna prihoda
isli sme vo vytahu , ja mala a sused co byva pod nami.. prislo na taku debatu zo slusnosti a sa ma pyta, len toto jedno mate? A ja smiech, ze zda sa vam ako by boli dve vsak? 🙉 uz neodpovedal, len sa kyslo usmial 🤣 ako velmi som ho v tu chvilu chapala a videla som v nom seba z pred par rokov 🤣
Ale musim dodat, ze malu samozrejme nenechavame, robit si co chce, vysvetlujem neustale, ze pod nami byva ujo.

cajnik
7. nov 2022

@domenico34 mozes to urobit ako nas byvaly sused: prist hystericky vrieskat, trieskat kazdu chvilu na radiator, nadavat im do j*bnutych… az som bola so svojim dietatom cele hodiny von bez ohladu na pocasie, lebo par krat to znesies, ale ked to trva vyse roka tak uz je to dost na psychiku. Az sme odisli a teraz ma inych s malym dietatom 🤷‍♀️🙂

katarinka1990
7. nov 2022

@cajnik nam ked takto nadaval vtedy opity tak sa odpratal lebo som mu nakricala ze zavolam policiu za obtazovanie a toho sa zlakol ale nadaval nam celu cesto do svojho bytu.

lalenka33
7. nov 2022

@nepic pretože keď je niekto debil a správa sa ako debil, tak to neznamená, že sa tak musím správať aj ja... Nikto ti nekáže odpúšťať, ale spravat sa v svojej práci ako profesionál. A to si ty nebol. Ľudia ako ty v zdravotníctve nemajú čo robiť.

ejmi25
7. nov 2022

Deti mi nevadia ,ale prerabaniu bytu vrtanie ,vtedy domna vojde 1000 voltov.A ked som po nocnej a raz ten byt preraba zas dalsi.

ejmi25
7. nov 2022

Ale zakladatelka ma tiez pravdu plati si najom a nrmoze v klude relqxovat.Ja moje deti ucim v tichosti sa hrat ziadne buchotanie.Ked sa chce blaznit na to je ihrisko.No ale niektori ns svoje ratolesti nedopustia su to deti no aj to treba doma usmernovat.

matejakub
7. nov 2022

@ejmi25 máš moje sympatie👍

matejakub
7. nov 2022

@domenico34 U nás je to podobné .Dupe aj matka a aj dcéra a to má 9 rokov.Tá by to už mohla chápať

tatiana_84
7. nov 2022

@ejmi25 treba usmernovat, upozornovat, ale nie každe dieta je kludne a dokaze sa hrat cely den v klude a len vonku sa vyblázniť. Mam 2 deti a jeden je uplny kludas a druhy je víchor. Jeden má problémy s ekzémami, je ešte malý a ked je zle, často vnoci plače a dlho plače, lebo ho to škriabe, nemôže spať. Iné deti tiež môžu mať iné diagnózy a rôzne ich môžu zvládať. Aj dospelý.
Mimochodom aj oni si platia nájom, a tiež môžu búchať, a užívať si buchot, pokiaľ není nočný kľud.....možno keby autorka aspon raz zasla za nimi-slušne vysvetlila, možno si aj koberce kúpia, možno sú z RD a nevedia, že to tak počuť, možno aj ich niekto iný vyrušuje, tak robia napriek,....možností je veľa, len treba komunikovať so susedom.

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
oliolijanka
7. nov 2022

@nepic A este nam prezrad, aku velavazenu profesiu vykonavas teraz, nech vieme, kam si to s tou "neopravnenou" dvojkou z chovania dotiahol.

liusa82
7. nov 2022

Ako dupot a vreskot to áno,sú to decká to ešte chápem ale vozenie na velkých autách a odrážadlách? tak toto ozaj nepatrí do bytovky to sa nehnevajte tie ktoré to tu obhajujete vo velkom a deckám to povolíte.Toto sú veci na von.To tam rachotí ako v tuneli ak nemju na tom zároveň aj koberce.Toto by ma už ozaj nasralo

jurka2907
7. nov 2022

Tak my sme riešili ten istý problém, mam dve deti, ktoré len prebehnú po obývačke a verím ze je to počuť, susedia nám už 2x povedali ze ich počuť, takže sa snažím byť s nimi v izbe, hrať sa na koberci, v detskej izbe, doobeda chodíme za každého počasia cca od 9 do 11:30 na prechádzky, potom od 16:30 do 19...
Len najhoršie je ze susedovej manželke vadí aj ta chvíľka co sme s nimi doma,pritom je to veľmi malinko. V noci spinkaju, ráno vstávajú o 7:30.
Keď prídeme k známym a k bratovi a vidíme ako tancujú ich deti a skáču, oni im nič nepovedia a susedia sú tícho, tak nechápeme... My keby môžeme ideme do rodinného domčeka, lebo je mi ich ľúto keď sa občas skrývajú pod jedálenským stolom spievajú a ja ich nonstop okrikujem, ..
.

lukbe
7. nov 2022

@jurka2907 netreba okrikovať, myslím,že takí susedia by sa mali spamätať,aj ja som mala takú,vykrikovala mi aj to,že ma počuje,kedy vstávam ráno a prídem z práce, lebo jej vadila moja obuv, a dreváky to neboli🙈🙈,asi som sa mala podľa nej vznášať a lietať.

nepic
7. nov 2022

@oliolijanka
Hmm..pre debila každý debil.
To čo si myslíš ty pre mňa nejako nie je podstatné. Buď rada že nevieš čo si myslím ja.. A ja pracujem stále ako vodič,len už nie v zdravotníctve, ale skoro za raz toľko peňazí. Došlo mi to,že si takú prácu nezaslúžim,tak som to skoro po dvoch desaťročiach ukončil a prenechal svoje miesto iným(hlavne takým čo nevedia poriadne po slovensky) a som spokojný,len ľutujem že som to neurobil dávno predtým. Práve aj vďaka pacientom,ktorý majú najväčšiu zásluhu na tom,že teraz chýba zdrav.personál. Keby si to ešte manželka dala vysvetliť.
Nevidím dôvod,prečo by sa mali aj takéto veci prehliadať. Ako som už hore napísal,každý by mal byť zodpovedný za svoje činy.

silvia2013
7. nov 2022

@domenico34 takze, ja mam tiez takýchto susedov, uz 8 rokov nas terorizuju, ked pridu vnucata, trasu sa nam lustre, steny, Deti behaju po byte na kolobezkach, obutych korčuliach, skáču z gauča, ked sme ich na to upozornili, bolo počut ako dedo, bývalý učitel povedal, skáč, skáč, No tak sme si poobede. ked vnucata spali a vecer pustili dobrý horor, cez kino, s kvalitným zvukom. Pamatam si, ako mi tato suseda vravela pred 20rokmi, ze kde mame tie deti schovane v byte, ze ich ani nepocut...no moje deti boli kazdy den von, ci prsalo, ci snezilo, ci bolo teplo, a boli vychovane, v byte nedupali a neskakali, určite nejazdili na kolobezkach po byte....na jednej strane chapem, ale na druhej, ak to robia naschvál, tak mi nezostavalo nic ine, iba pustit TV, hudbu na riadne pecky a odist z bytu na dve, tri hodinky, potom je dlhsi čas klud. nechapem, vonku teplo a deti u starých rodicov, ktorí este teraz nosia ruška nonstop, aj v byte.

rebeca40
7. nov 2022

@domenico34 u nas bol prevy opak s manželom sme chodili aj na nocne a nad nas sa nasťahovali s 4r.dievcatkom.To predpokladam rado obuvalo mamkyne lodičky .aA uprimne my sme sa nad tym smiali ,že ako klopotka .
A po 2 r sa odsťahovali a veľmi nám chýbalo to jej klopotkanie a dzavotkanie.
Je pravda,že bytovky činžiaky majú tenké steny.
Ako myslim si ak by ste vybehol slušne povedal možno ani nevedia,že vás to tak ruší.
Všetko je okomunikácii😉

silvia2013
7. nov 2022

@rebeca40 to je milé 😍

silvia2013
7. nov 2022

@sialenaveronika nie každy co nema dom na neho nema, my mame aj dom aj byt , ale v byte sme castejsie, kedže byt je vo velkom meste a dom na dedine. ...apropo, prečo si ma dom kupit ona a nie sused, ktorý si nevie vychovat deti?

saiffffa
7. nov 2022

@domenico34 my byvame na najvyssom poschodi a zrazu, ked sa POD nas nastahovala rodina s krpcami, tak nas od rana budieval brutalny ale ze brutalny dupot. Ze sa trasla nasa zem, cize ich STROP!! Akoze to co museli zazivat ti pod tou rodinou, nechcem ani pomysliet. My sme sa pohadali s nimi vtedy. Teraz uz decka odsrastene a tichucko je tam ako v hrobe, nemozem povedat. My mame syna a skor mne je teraz luto ich :D Ked obcas podupe, pripadne ked lozil a kolienkami buchal o podlahu....nedalo sa nic len vydrzat.... Neprisli za nami sa stazovat ale ani raz, zrejme pocas dna uz pracovali mimo dom alebo to proste nechceli riesit, nvm.