icon

Problém so susedmi - veľký hluk

jarkapa
26. dec 2014

Ahojte. Napísala som tu už niekoľko príspevkov, čo sa týka susedov...ale potrebujem vedieť, či sa tu nájde niekto, kto si skutočne so susedmi poradil - hlavne s tými, čo bývajú nad nami. Či našli nejaký účinný spôsob, riešenie, ako sa zbaviť hluku od nich. Okrem odsťahovania samozrejme, pretože to sa mi vyriešiť teraz nedá...sú tu vo fóre písané rôzne diskusie, čo sa tohto týka, rôzne rady, ale ja potrebujem vedieť, či sa to niektorej z vás aj podarilo.

baklik
27. dec 2014

@lianka123 ja som tiez chcela radsej stavat dom, ale na to musis mat aj partnera s rovnakym nazorom a ten moj nie je, bohuzial, ten typ....on sa radsej zmieri s hlukom a uprednostni akoze kvazi bezudrzbove byvanie v bytovke ako v dome. no co uz...
nuz ale tak trochu sa aj mylis, byvanie, kde nemas nad hlavou susedov, vo vseobecnosti nie je povazovane za nadstandard, to ti poveda aj realitaci. okrajove byty, na prizemi, resp. 1. posch. a na najvyssom su na chvoste zaujmov, aj ked po tychto skusenostiach, veru neviem, ten byt na najvyssom ma iste nieco do seba, uz by som aj ine potencialne rizika ozelela, len nech mam klud.
ale musim dodat este to, ze toto je piaty byt, v ktorom byvam, nikdy som nebyvala na najvyssom, ale toto som este nazazila, takuto aroganciu apod. lebo najmenej je zhodit papuce a dupat energicky ako slon hore dole po celom byte cez paty ako nenormalni.... o dalsich veciach ani nevravim....

dana_l
27. dec 2014

@katarina644 tak zavolaj na nich policajtov. ved o 4 rano to uz teda ozaj nemozu povedat ze - netusili sme ze je tak neskoro. a pekne vzdy ked vyvadzaju tak zavolaj a nechaj nech vysvetluju inym ze preco nenechaju inych spat

lianka123
27. dec 2014

@baklik s manzelom sme tiez rozmyslali nad kupou velkometrazneho bytu na najvyssom poschodi. mam pracu kde mame kancelarie na najvyssom poschodi (10te) a je tam terasa. Na desiatom poschodi pocut hluk z ulice ako by si bola dole na ulici.. dom je dom.. pravdupovediac travim tam uz velmi vela casu a nevadi mi tam absolutne nic. susedia su priatelski/ napriek tomu ze prace na dome su hlucne.. na Vianoce a cez vikendy sa tam nepracuej aby sme nenastvali susedov hned na zaciatku. je pravda ze pozemok sme hladali cez 1 rok ale stoji to za to.

snapi
27. dec 2014

@lianka123 tak ono zase ja neviem byt taka skodoradostna 😝 neber to v zlom prosim. Mne je uplne jedno, ako beru nasi susedia to svoje byvanie, ale mame takych, ktorym byvanie v byte podla mna vzhovuje. proste su take tipy, aspon mam ten pocit. Ja som vzdy snivala o nejakej polosamote, niekde v domceku pri lese. Splatenim bytu a jeho predajom sa mi to splni a budem bez hypo snad do konca zivota. A ten hluk od susedov je fakt dobry hnaci motor, aby som nerozhadzovala peniaze an blbosti, ale si setrila na svoj sen...

operaphantom
27. dec 2014

@lianka123 To som nevedel, ze byvam v nadstandartom byte 😀 Nadomnou je totiz uz len strecha, som na najvyssom poschodi. Ale od susedov zdola pocujem nejaky hluk a plac od ich malych deti, ale nic strasne to neni.

rainee
27. dec 2014

No, my sme si tiez uzili so susedmi nad nami. Chlapik bol stolar, casto pidlikal aj doma v akomkolvek case, jeho zenska uplna hysterka ktora zvykla klepat rezne o 23hod.a mali 2 hulvatskych synov hokejistov, ktori niekedy trenovali doma, tie rany pukom do radiatora si pamatam dodnes 😠 Dohovorit im nepomahalo, proste totalni primitivi. Ale je pravda ze bozie mlyny melu pomaly ale iste - pred casom sa k nim na poschodie do vedlajsieho bytu nastahovala jedna fetacka s deckami, a ti robia iny bordel, stara je z nich na prasky, takze sa im to pekne vratilo spat. 😀

svetluska82
27. dec 2014

No ludia stracaju nejako ochotu tolerovat a ludskost. Niektrym vadí, aj to že clovek prisunie stolicku.

rainee
27. dec 2014

@svetluska82 je ine tolerovat uplakane deti alebo nocne pranie,prip.prerabku bytu a ine mat nad hlavou stolarsku dielnu alebo hokejovy klub, pripadne nejakych fetakov alkoholikov...je jasne ze v panelaku je vsetko pocut, tak trosku tolerancie by nezaskodilo.

svetluska82
27. dec 2014

@rainee tot je uz akoze dost silne kafeee. Ale zeny co pisu vyssie tak uz sa pomaly hadaju so susedmi pre banality. DSupocue rano? Budem aj ja. Toto napisu dospele ženy co maju rodiny. Ja itež byvam v panelaku nad nami peru vylucne v noci, no nikoho to nebudi a nikdy som tam nebola kvoli tomu. A to rano o piatej v lodickach suseda beha po celom byte, co sa chysta do roboty. A nevypisujem na fora, kvoli tomu.

lianka123
27. dec 2014

@operaphantom toto je zenske forum, pre tehotne a mamicky, si zabludil ? 😀 gratulujem k nadstandardnemu bytu ... ja chcem mat klud tak som to poriesila, najlepsi susedia su ziadni susedia.. a nie, nie som tolerantna

lianka123
27. dec 2014

@svetluska82 ty budes jedna z mamiciek co sa citi byt nieco viac, lebo vychovava deticky, zee? rada do zivota: bez radsej zarabat peniaze, aby si sa nemusela rozculovat na fore / je to tazsie ako plodenie deti

svetluska82
27. dec 2014

@lianka123 no je sobota a to mam volno 😉 Ako vidim tolerancia nechyba len detom 😉

lianka123
27. dec 2014

@rainee karma je svina 🙂 par rokov a vzdy sa to vrati 😉 uzi si zadostucinenie

lianka123
27. dec 2014

@svetluska82 oddychujem do nedele a potom sup ho zarabat 😀

svetluska82
27. dec 2014

@lianka123 aspon som sebestacna a nie som odkazana na chlapa.

operaphantom
27. dec 2014

@lianka123 To tebe moze byt jedno ci som sem zabludil, vyjadril som sa k teme.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
lianka123
27. dec 2014

@operaphantom 😀 😀 😀 inak- neviem si predstavit svojho manzela ako bludi po zenskych forach. prva moja myslienka- co tam asi tak hlada ?

operaphantom
27. dec 2014

@lianka123 Ono, ja si zas teba neviem predstavit ako svoju manzelku. 😀 😀 😀

lianka123
27. dec 2014

@operaphantom som snom kazdeho muza. som atraktivna, sebavedoma, vela zarabam, perfektna manzelka, verna a milujuca. a mrcha kde sa da. ty mozes o takej iba snivat 😉 poprovokovane dost, odchadzam sa venovat zmysluplnejsim cinnostiam..

baklik
27. dec 2014

@tanapeta vies, bohuziial, niekedy nic insie nepomoze. tiez som sa toho stranila, lebo je to blbe riesenie, ale v niektorych pripadoch jedine, ktore pomaha... na sprosteho musis len sprosto - zivotna skusenost.
ja neperiem v noci, nedupem, netrieskam a myslis, ze mam nieco z toho, lebo som ohladuplna voci ostatnym? nie... lebo od nas nic nepocut, tak si myslia, ze ani od nich. ked som sa uz nastvala a zacala som trieskat v kuchyni vsetkym, co mi prislo pod ruku, zrazu bol relativny klud...cuduj sa svete...asi sa niekto konecne aspon trochu uvedomil. 😉

operaphantom
27. dec 2014

@lianka123 No to iste sa da napisat o mne. Atraktivny, zabezpeceny, sebavedomy, verny, sportovo zalozeny. O takom niecom mozes len snivat 😀

katarina644
27. dec 2014

@dana_l oni maju vsade znamych aj na policii im niekto z rodiny robi. budu im kryt chrbat, je to zbytocne. dva dni robili tu zurku, tuto noc robili niekde inde zurku v byte, ale predpokladam, ze nie tak dlho kedze pred dvanastou boli doma. a ked ma syn zobudil o stvrt na dve, este fajcili na balkone a rozpravali sa na cely panelak.

rainee
27. dec 2014

bohuzial, vacsinou si clovek s hlucnymi neprisposobivymi susedmi nepomoze. maximalne zavolate policiu, urobia trosku bububu a na druhy den je to to iste. a ak upozornite dotycneho vy, dostanete minimalne vynadane alebo mozete trpnut kedy si vas niekde pocka. tak len to vydzrat alebo sa odstahovat.
ja som tiez skor za rodinny dom ak by bola ta moznost, ale to tiez nemusi byt niekedy vyhra, tam tak isto mozete natrafit na zlych susedov resp. chov zvierat a z toho vyplyvajuci zapach, stekot psov, prip. zaluba v kutilskych pracach,koseni atd. 😀

dana_l
27. dec 2014

@katarina644 to potom mate na p.d 😒

katarina644
28. dec 2014

@dana_l a tak clovek si zvykne na hocico, ked nic ine nema... ja radsej buchnem dvermi a nech mi da kazdy svaty pokoj. tu v bytovke u nas nie je nikto normalny, takze je to jedno.

dana_l
28. dec 2014

@katarina644 jedine riesenie je mat svoj dom. ak sa nejako da zariadit.

katarina644
28. dec 2014

@dana_l neda, ale vsak strechu nad hlavou mame a uz sme si za tie roky v podstate zvykli, detom to absolutne nevadi, takze pohoda...a ja si to s muzom tiez malokedy uvedomime s kym tu zijeme🙂

leni_
28. dec 2014

My prežívame niečo podobne susedia nad nami bývaju na samom vrchu takže nevedia čo je to ked je niekto hlučný zatial to tolerujem nakoľko majú malé dieta to viem pochopiť ale chodia ako stádo slonov po pätách katastrofa v ktorú kolvek nočnu či dennu hodinu.Cez deň ked prídem z práce mám niekedy pocit že nám padne plafon zrejme ich dcera si našla zalubu v hádzaní biliardovej gule po podlahe občas sa nahanaju po byte.Neviem ako im to is slušne povedat aby sa neurazili že nie sme tolerantný že maju malé dieta ale oni nevedia čo to je ked niekto pochoduje po byte nad nimi kedže bývaju na vrchu.
A zrejme im to je jedno kedže pred tým než ona otehotnela sme doslova prežívali peklo lebo to čo sa dialo v ich spálni večer neprajem nikomu naozaj trápne niekolko krat sa potom už buchala na radiator lebo to bolo neznesytelne ale nepomohlo 😖 a to su ludia ktorý nemaju 20. On je po 50 (zabudla som spomenut že on je učitel geografie mojho syna a Ona okolo 30-tky. Ja tomu hovorím bezohladnosť pretože ja sa správam tak aby susedia pod nami nemuseli prežívat to čo mi.Vela krát sedím na gauči a rozmýšlam či idem zazvonit a slušne ich poprosiť či by nemohli brat ohlad aj na iných ludí.

jarkapa
autor
29. dec 2014

@leni_ To je presne aj u nás, len ten dotyčný nám to robí naschvál. Dupe, búcha cez deň, v noci, kedykoľvek. Zistil, že nám to vadí, tak má z toho potešenie. Neprajem to nikomu, takéto rany do podlahy, ozýva sa mi celý byt z toho. Nič s tým nespravím. Tiež oni bývajú na samom vrchu, takže nevedia, čo to je, keď im niekto vybuchuje nad hlavou. Je to neriešiteľná situácia... ☹