icon

Problém so švagrinou

20. nov 2020

Ahojte, chcela by som poprosit o nazor na nieco, co ma v nasej rodine trapi. Vec sa ma tak, ze so svagrinou mame deti v rovnakom veku. Sme s muzom ich krstnymi rodicmi a mame ich velmi radi, su to zlaticka 🙂 S nimi nie je absolutne ziaden problem. Svagrina je celkom evidentne hlavou (svojej) rodiny a zakazdym ked idu Vianoce alebo maju jej deti narodeniny, tak mi posle link na konkretnu vec (alebo niekolko veci), ktoru im mame kupit. To by bolo ok, keby to neboli tak strasne drahe veci 🙈 Moj muz totiz dobre zarobi a ona si je toho zrejme velmi dobre vedoma, pretoze niekedy, najma na Vianoce, ked treba kupit dar obom detom naraz, je to naozaj neunosne. Podotykam, ze nie sme vyslovene "bohati", len proste muz zarobi tolko, ze ja nemusim pracovat a staram sa o deti a ich program. No ale k veci - minule poslala link na niekolkostoeurovy bicykel pre synatora a ja som nevedela ani ako zareagovat. Ked som povedala manzelovi, aby jej to nejako taktne vysvetlil, tak nechcel ist do konfliktu a bicykel kupil, hoci tiez sa mu to moc nepacilo. Ani jedno z nasich deti este tak drahu vec nema 🤷 Co by ste robili vy, ako by ste toto stopli bez toho aby sa v rodine narusili vztahy?

huxy
21. nov 2020

@lucmirka124 zjavne mu to vadi a mozno "ukracuje" vlastne deti pred sestrinymi

november1111
Odpoveď bola odstránená
lucmirka124
21. nov 2020

@huxy neviem co si tym chcela povedat😂 zamyslel sa nad tym povedal ze je to uz vlastne dost ale bicykel nakoniec kupil🤷‍♀️ Takze pointa tohoto odfotenehi je vcom? Ze si to chlap v hlave rozlozil ze synovec a krstny syn ten bicykel chce. Uvazil ze teda ok. Keby to tomu chlapovi az tak extra vadilo ako si mi to tu oramovala nekupi ho a hotovo.

huxy
21. nov 2020

@lucmirka124 s tebou clovek nevyhra, ty si ides svoje a necitas medzi riadkami. On kupil len aby mal pokoj.

lucmirka124
21. nov 2020

@0kristina0 vidim ze ty vobec nevidis do toho aky moze byt vztah surodencov, ci je jeho sestra taka alebo onaka. Pre daco to tento jej brat robi. A vadi to len tejto pani. Podotykam ze keby ozaj zarabam 3-4000 ako tento pan tu nemam problem kupit. Sestre pomoct ci je taka alebo onaka.

Autorka stale nenapisal aky mal ten chlapec sviatok? deti zvyknu mat sviatky 3 x do roka take vacsie ked ratam aj vianoce.
Naozaj keby on sestre pomahat takymto sposobom nechcel uz davno to stopne. Darmo sa svagrinne moc nemusia. Myslim ze ho to nezaujima.mozno je zo cez.. ale manzel pani nato ma, riesit to on nechce. Ona tym finacnu ujmu zrejme netrpi.kedze sa maju aj pri drahsich daroch pre svoje krstne deti stale dobre.

lucmirka124
21. nov 2020

@huxy vsak to chcel mat pokoj. A nie si v rodine robit kvoli tomu skriepky. Chlapi su malokedy zavistlivci ako zeny. A ano idem si svoje. Ako kazda tu👌👍Pekny den

0kristina0
21. nov 2020

@lucmirka124 autorka sa vyjadrila, zemuzovi to vadi ale nebude to riesit takze jedno mu to asi nebude, navyse jeho sestra ma muza, nie je v situacii, ze je na deti sama takze nech sa stara o financne zabezpecenie rodiny sestrin manzel

dskjhfdlkdjhl
21. nov 2020

@lucmirka124 Myslis, ze zakladatelka je zavistliva a preto nechce, aby kupovali predrazene dary?

huxy
21. nov 2020

@0kristina0 ja si myslim ze jeho sestra je "vychcana". A uz vobec neverim tomu, ze aky vztah mozu mat ako surodenci. Pekny a dobry vztah surodencov neznamena, ze budem toho druheho vyuzivat a vyciciavat, posielat mu linky na drahe dary. Keby mali dobry vztah, praveze by si vykomunikovali, spytali sa na "rozpocet", popripade by sam surodenec bol ochotny kupit i drahsi dar. Ale sam, z vlastneho rozhodnutia, keby videl ze si nedokaze dovolit nieco kupit. Ale nie preto ze jej muz nie je schopny pracovat a udrzat si pracu. Vsak co, brat kupi... Toto mi absolutne nepripada ako dobry vztah surodencov. A ta sestra mi pride ako bez chrbtovej kosti. To ze bola naucena na urcity standard, neznamena ze ma vyuzivat brata. Vsak obidvaja maju uz svoje vlastne rodiny, o ktore sa v prvom rade maju starat oni.

moni73
21. nov 2020

Booze, zeny... Svagrina je v tomto krava, o to pokoj. Manzel chce klud, preto bicykel kupil. Mozno chce aj pokoj od zeny, ktora pindi na jeho sestru, ze je "nenazrata" a tak povie, ze je. Zakladatelku nehodnotim. Mna africka "dcerka" vyjde na cca 400 rocne, a to zdaleka nezarabam nejak nadstandardne.

dskjhfdlkdjhl
21. nov 2020

@moni73 predpokladam, ze o africku dcerku sa staras dobrovolne a nikto Ti neposiela linky na predrazene hracky pre nu. Chapem, bratove deti su rodina, vlastna krv, ale ani to nie je dovod na takuto podporu.

andrea101112
21. nov 2020

Mna by vies co zaujimalo.. Ze kolko zarobi muz ked si zostala doma. a ako to mas poriesene s odvodami a dochodkom a tak.. Rozmyslala som nad tym tiez ale neviem kolko by mal muz zarobit aby zena mohla zostat doma 🤔 a ako sa poriesit s tymi odvodami..

huxy
21. nov 2020

@andrea101112 no zas taki, co v zivote nikde nepracovali, maju vyssie dochodky ako ti, co makali cely zivot. Bezna prax. Ale to je uz o inom 😬

andrea101112
21. nov 2020

@marseillefan A ja neverim tomu ze chlap ktory zaraba a utraca tisice sedi tu na MK 🤔😩

dadka294
21. nov 2020

Ahoj, podla mne nie je problem so svagrinou, ale s tebou. Tak od zaciatku- ty si sa vydala do bohatsej rodiny ako si ty. Svagrine to pride mozno normalne take dary. Ze jej davaju svokrovci, to je ich vec. Ich peniaze aj tak zdedi ona a tvoj muz. Je zo socialne slabsej rodiny??? Ty chodis a ukazujes vypisy z uctu? A preco si vzala Mariana? Ty mozno nevies asi, ze da sa lubit aj niekoho, kto totiz dobre nezarobi. Ja keby som na tvojom mieste, som hrda na manzelove uspechy v praci, ze ma dobre srdce a chce potesit aj krsniatka. Mozno sa raz karta obrati a ty budes potrebovat pomoc- nemusi byt financna, svagrinej. Tak teraz si uzivaj zivot, bud rada, ze nepracujes. A ked uz si taka nahnevana, zober dvojnasobok tej sumy a kup si nieco na seba. Prepac, ty nepoznas hodnotu penazi. Su potrebne na zivot, ale stastnou ta nespravia.

lujza123
21. nov 2020

Ja by som jej rovno na ten mail odpisala presne toto iste co je v úvodnom príspevku.
Samozrejme ze nový bicykel stojí pár stoviek eur, rovnako tak PC či iné "veľké" dary. Je to isto užitočná a potrebná vec ALE!!!
Ani vaše vlastné deti, ani súrodenci chlapca ani nikto z rodiny tak drahé veci nedostane, bolo by to nefer voči všetkým ostatným. Deti niesu blbé a budú to vnímať ako nespravodlivosť, že on jediny ma taky veľký drahy dar. Ze vaša predstava je darček v hodnote napr. 100 eur pre každé dieťa, dobre výnimočne že na ten bicykel prispejete 200 a na zvyšok sa môžu poskladat zas oni spolu so svokrovcami.

Bajk už je kúpený, no mail v podobnom duchu, slušný ale úprimný jej môžeš poslať aj tak. Ze ste sa s mužom dohodli ze v budúcnosti budete dávať VŠETKÝM DETOM darčeky v rovnakom počte a finančnej hodnote a napíš jej nejakú rozumnú sumu primeranú vašim finančným možnostiam. Ze problém pre vás nieje to ze by ste nemali na jeden bicykel ale problém je ze dostane viac ako iné deti v rodine.
Neboj sa úprimnosti, radšej povedať veci na rovinu a hneď ako ich potom v sebe zbytocne dusiť.

makova333
21. nov 2020

@dadka294 a ty si aj citala, ze jej muz sa v ziadnej robote neudrzi? To asi nie je uplne idealny chlap do zivota (preto sa asi cuduje, ze si takeho nasla), hoc je krasny ako Adonis a hoc by ho lubila najviac na svete. Laska sem laska tam, chlap ktory meni robotu a nikde nevydrzi by bol pre mna dost out. Nie preto, ze by som bola mamonar, ale preto, ze to nieco hovori o jeho povahovych vlastnostiach.

lujza123
21. nov 2020

Možno by to chcelo trochu diplomacie ale nebáť sa vyjasniť si veci predom. Hlavne pokiaľ ide o stále drahšie a drahšie veci. Jasne ze pokiaľ sú na to v rodine finančne možnosti tak sú aj také veľké dary ktoré sa deťom zídu... Počítač, bycikel, strojček na zuby, nábytok do detskej, vodicak....
Ale sú to výnimočné dary, že radi pomôžete ale s ich finančnou spoluucastou, aj keby to malo byt len 10% zo sumy. To si podľa mňa švagriná potom aj 3 x rozmysli co si vypyta.

marseillefan
21. nov 2020

@andrea101112 úplne ti rozumiem, sám by som na tvojom mieste uvažoval rovnako... realita je však taká, že všetko, čo som napísal je úplná pravda. Ak by ti na tom náhodou veľmi záležalo, rád ti to cez SS aj dokážem (tu nebudem zverejňovať svoju identitu). Pracujem z domu a diskusie na MK sú pre mňa jedna z foriem relaxu, keďže ma veľmi baví psychológia...

annamalaga
21. nov 2020

No určite by som v budúcnosti kupovala lacnejšie darčeky. Vy nieste ich banka, že ich budete večne dotovať. Ona asi vie a dobre pozná svojho brata, vie, že im pomôže. To že sa zle vydala je jej vec. Vedela akého má partnera a koľko zarobí. Po materskej môže ísť aj ona do práce pokiaľ jej chlap nezarobí toľko, koľko si ona prestavuje. Závidí ti, to je zrejme, že ty máš partnera, ktorý pracuje a ty si doma. Ale to je len šikovnosť jej brata, že sa v živote hrabal a vie si pekne zarobiť a postarať sa o rodinu. To že ty sedíš doma je tvoja a manželova vec. Ona sa tiež mohla vypracovať. V rodine mala isto dobré zázemie aj podmienky na to. Bratovej sestry chlap nech si správy nejaké kurzy rekvalifikačné, na stavbára napríklad a môže zarobiť aj on. A nie furt od Vás pýtať, lebo vy máte. Určite to vyriešiš tak, že kúpiš nejake oblečenie a malé dary. Chlapovi povedz nech ich nedotuje furt a rodine nech ju neľutuje. Nemá chorého chlapa, len lenivého robiť. Lebo v budúcnosti Vás budú furt otravovať a pýtať furt peniaze napr aj na notebook do školy.

ninusa221
21. nov 2020

Tak pošli ty i phone za 1500€ či ho aj ona kupi tvojim detom😂 proste moja teta s mojou maminou to maju tak že maju sumu do 30€ a tak si kúpia darčeky akože mne bratovi a sesterniciam

veronika65
22. nov 2020

No veď práve krásne a také primerané 😀 zatrhnúť jej somariny, kúpiť autíčko do 20€ a hotovo 😂😂

sisaka
22. nov 2020

Kým som docitala úplne som zmenila názor na situáciu. Mne to vychádza tak, že manžel dobre zarába a nie je pre neho problém zaplatiť taký bicykel. Keby bol, tak sa už určite ozve a povie sestre, že kúpi bicykel, ale trochu lacnejší. Ak je niekto vo vysokej pozícii, zarába tak dobre, že jeho žena nemusí pracovať, tak nejaký bicykel za pár stovák nemôže byt problém. Podľa toho, čo sa píše, doma majú všetko, šetria si na všetky možné životne situácie, ich deti majú všetko, čo chcú a potrebuju a pár stovák v rozpočte im určite nechýba...Mne sa zdá, že niekto je tu držgroš, ktoremu vadí, že sa podporujú krstniatká.

mily7
22. nov 2020

@tatianockamala ale si zober ako tej harpii dobre... normálne závidím. Sila..že ju nevedia stopnúť a každý nadáva švagrine. Aj oni trulovia riadny. Maju sa štart predovšetkým o svoje deti a tak niečo malé bratovym deťom bodka. Vždy treba začať od seba riešiť. Stopnut nákupy pre švagrinú.

annamivo
22. nov 2020

Podľa mňa nie je problém v Tom že sa kúpil bicykel, ale v Tom že si ho na drzovku švagriná vypýtala ( myslím že aj najdrahší z rady) lebo však brat zacvaka. Autorka nemá problém kúpiť krsňatam 🎁 ale vadí jej prístup švagrinej. V prvom rade takéto dary má riešiť švagriná so svojím mužom a potom s krstnými a nie huraaa pošlem e-mail a vystarano, chlap sa nemusí snažiť lepšie zarobiť, však brat kúpi. Proste ma z brata peňaženku. Ešte by ma zaujímalo či krstňata vedia že tie darčeky sú od vás. Za mňa nie je rozumné vychovávať deti v štýle že nastrc ruku k bohatšiemu, ale v štýle zarob si sám. A ano ak to nedáte do nejakej rozumnej úrovne tak na 18 budú chcieť pre deti auto alebo čo ja viem čo. Nech ma človek koľko chce € nikdy nie je na škodu učiť sa skromnosti.

huxy
23. nov 2020

Mna by mile damy zaujimalo, tie ktore si myslite ze takymto sposobom podporovat krsnata je v poriadku, ci aj vy takto podporujete svoje krsnata. Ci im kupujete ovela vacsie dary ako svojim detom. No dost pochybujem. Podla mna je ale ze uplne jedno, ze tento pan zarobi vela. Raz ma svoju rodinu o ktoru sa stara. A sestra je drza a vyuziva dobrotu svojho brata.

majulino
23. nov 2020

Ja mam zase so.svagrinou opacny problem. Oni maju viac peňazí ako my, a hoci sa kazde vianoce dohodneme co detom, stale nakupi toho viacej a drahsich veci a mna ide porazit, pretože nam povie len nejaku blbost. Citim sa potom ako taka chudera, ked nase deti rozbaluju 6-7-8 darcekov dalsie kupi nam a my kupime samozrejme podla dohody po 1-2 darceky detom

matenka
Autor odpoveď zmazal
makova333
23. nov 2020

@matenka cize chces povedat, ze zena, ktora je doma a stara sa o domacnost a deti a nezaraba v nejakej firme, tak si ju netreba vazit, nema mat doma ziadne slovo a v podstate si nema ani sama seba vazit lebo len vari a perie? Zaujimavy nazor...

matenka
Autor odpoveď zmazal