Problém so švagrinou kvôli tortám
Ahojte, uz viackrat som tu v minulosti spisala svoj problem a vzdy mi bolo dobre poradené tak skusim aj teraz..Som mama dvoch dcerok a uz stvrty rok som na materskej dovolenke- proste retazova materska 🙂..kedze ako viete rodicovsky prispevok nieje bohviečo tak som sa rozhodla ze ak sa bude dat a materske povinnosti dovolia budem sa snazit si privyrobit nejake tie peniazky nech sa nam lahsie zije..od malicka je mojou obrovskou vasnou pečenie, peciem torty zakusky ale nielen to ..okrem toho ze ich upeciem zboznujem ich aj rozne aranzovat skraslovat proste sa s tym vyhrat..a torticky a kolaciky peciem na zakazky samozrjeme..kedze si naozaj davam zalezat recenize na moje torticky a kolace boli vzdy pozitivne takze o objednavky som nikdy nemala nudzu boli casy ked som nestihala a odmietala uz..nedavno som mala trosku co sa tyka objednavok suchsie obdobie, kriza a podobne a prisla za mnou svagrina (manzelova sestra)-..ze pre dve kolegyne ci by som neupiekla torticky jedna potrebuje na krstiny druha na otcovu patdesiatku..tak som jej povedala ze samozrejme nech ich informuje cca o cenach..kolko zvyknem pytat.(svagrina ma o tom prehlad)..a dohodneme sa..na druhy den mi obe volali ze ake torty by chceli ..tej co chcela na krstiny to bolo jedno len nech je modra..lebo chlapcek..a ta druha chcela nieco pre otca vasniveho futbalistu..tak som sa pustila do prace..minulu sobotu doobeda si obe baby dosli po torticky, velmi sa im pacili co ma potesilo a povedala som im kolko teda torty stoja..obom hned vybehli oči ze coo..ze svagrina povedala ze budem pytat peniaze len za suroviny nie aj za robotu ze svagrina povedala ze to u mna "vybavila" a vypytam si len za suroviny od nich..ostali sme tam ticho vsetky tri pozerat na seba..ze asi doslo k nedorozumeniu, hovorim im ze urcite je potrebne zaplatit plnu cenu za torty pytam sa ich ze kolko im svagrina povedal aze budu stat..ked povedali sumu..skoro ma slahlo..to by ani na tie suroviny nestacilo..volam svagrinej ze co to ma znamenat ze preco im také povedala..ze ona mi chcela urobit kseft..hovorim aky kseft ved na tom ešte prerobim..no ale ze aspon budem mat reklamu ..uz som nevedela co mam povedat a robit dalej oni dve odmietali samozrejme zaplatit celu sumu za torty tak som im teda povedala ze ok nech mi teda zaplatia aspon za suroviny..uz zo zufalstva..svagrine som zase zavolala ze akoze nech sa nehneva ale ja nemozem predsa piect pomaly zadarmo pre jej kolegyne..ktore ja ani nepoznam..spustila na mna ze mi chcela pomoct a ze ci mi nahodou aj ona nema zaplatit za tortu co som jej piekal na tridsiatku..tak jej hovorim ze ci je uz blazon ved to bol darcek odomna (okrem teda inych) a ze sme rodina ale ja tieto baby nepoznam..odpoved: ale vsak ja ich poznam to su moje kolegyne ...takze asi tak..
Ty kokso, tá je riadne sprosta teda. Ešte Teba spraví na blbu. No mňa by rozdrapilo od nervov.
No a čo chceš poradiť? Samozrejme máš pravdu ty, švagriná sa zachovala pekne sprosto. Mala si trvať na svojej cene, radšej by som tie torty zjedla sama. Alebo presne dala to na Facebook, koľkokrát sa tam objaví príspevok ako tvoj - že predám koláče/tortu. Ale tak čo už - predala si ich pod cenu, tak už sa s tým nedá nič robiť... Len si zobrať z toho ponaučenie - že tvoj biznis a nabudúce nenecháš švagrinú ani nikoho iného tvoriť tvojím zákazníkom cenovú ponuku.
Nabudúce nehovor svagrinej nech ich informuje o cenách. Ale povedz svagrinej ak chcú nech im dá kontakt a nech ti zavolaju
A ak si mala na tom prerobiť tak by som torty nedala ale nechala pre deti alebo na truc venovala susede. Možnosť by bola ešte ponúknuť na fb v skupine mesta, alebo kľudne aj tu na MK v skupine mesta
Ako vieš, teraz je to už jedno, no máš aspoň ponaučenie do budúcna, že by si švagrinu do toho ťahať nemala. To je asi celé
tiež by som im tie torty nedala, radšej nech sa zjedia doma. Ak si s nimi telefonovala a informovala ich o cene, tak sa mali držať toho, čo si im povedala ty, a nie čo im nakecala švagriná. A na tom si aj mala trvať, veď si im to dopredu povedala, nie že to bolo prekvapko až pri predávaní. A švagrinej pekne vyčistiť žalúdok, to je teda super reklama, keď pred zákazníkmi robí z teba blbca.
@sashabb v prvom príspevku píše o tom ze povedala svagrinej nech ich informuje o cenách, nie ze autorka sama ich informovala o cenách.tajze reagujem na prvý príspevok
"..tak som jej povedala ze samozrejme nech ich informuje cca o cenach..kolko zvyknem pytat.(svagrina ma o tom prehlad).."
Ahoj, sa mňa je to veľká drzosť od švagrinej,že ťa takto obabrala. Ale aj od jej kolegýň, normálne zadarmistky! Veď to,že pečieš torty nie je charita. No,hlavu hore,stalo sa,nabudúce sa zariadiš inak a o cene budeš komunikovať otvorene.
@sashabb vidím ze čítať s porozumením nie je tvoja parketa, takže ešte raz reagovala som na prvý príspevok.... Nie 3 strany komentovať iných žien.
A apropo tvoj koment je off topic. Ak autorka povedala cenu za tortu dotyčným ženám predtým ako ju upiekla, tak im ju nemala dávať za inú cenu ako sa ona, nie jej svagrina s nimi dohodla pekný vecer

Navyše ja by som im torty nedala ,pokiaľ nesuhlasia s cenou ok, ale torty predám inde.Ved ani v obchode by im nedali tovar lacnejšie, keby sa im zdal drahý. Nechápem toto zmýšľanie.