icon

Problém so švagrinou kvôli tortám

17. nov 2022

Ahojte, uz viackrat som tu v minulosti spisala svoj problem a vzdy mi bolo dobre poradené tak skusim aj teraz..Som mama dvoch dcerok a uz stvrty rok som na materskej dovolenke- proste retazova materska 🙂..kedze ako viete rodicovsky prispevok nieje bohviečo tak som sa rozhodla ze ak sa bude dat a materske povinnosti dovolia budem sa snazit si privyrobit nejake tie peniazky nech sa nam lahsie zije..od malicka je mojou obrovskou vasnou pečenie, peciem torty zakusky ale nielen to ..okrem toho ze ich upeciem zboznujem ich aj rozne aranzovat skraslovat proste sa s tym vyhrat..a torticky a kolaciky peciem na zakazky samozrjeme..kedze si naozaj davam zalezat recenize na moje torticky a kolace boli vzdy pozitivne takze o objednavky som nikdy nemala nudzu boli casy ked som nestihala a odmietala uz..nedavno som mala trosku co sa tyka objednavok suchsie obdobie, kriza a podobne a prisla za mnou svagrina (manzelova sestra)-..ze pre dve kolegyne ci by som neupiekla torticky jedna potrebuje na krstiny druha na otcovu patdesiatku..tak som jej povedala ze samozrejme nech ich informuje cca o cenach..kolko zvyknem pytat.(svagrina ma o tom prehlad)..a dohodneme sa..na druhy den mi obe volali ze ake torty by chceli ..tej co chcela na krstiny to bolo jedno len nech je modra..lebo chlapcek..a ta druha chcela nieco pre otca vasniveho futbalistu..tak som sa pustila do prace..minulu sobotu doobeda si obe baby dosli po torticky, velmi sa im pacili co ma potesilo a povedala som im kolko teda torty stoja..obom hned vybehli oči ze coo..ze svagrina povedala ze budem pytat peniaze len za suroviny nie aj za robotu ze svagrina povedala ze to u mna "vybavila" a vypytam si len za suroviny od nich..ostali sme tam ticho vsetky tri pozerat na seba..ze asi doslo k nedorozumeniu, hovorim im ze urcite je potrebne zaplatit plnu cenu za torty pytam sa ich ze kolko im svagrina povedal aze budu stat..ked povedali sumu..skoro ma slahlo..to by ani na tie suroviny nestacilo..volam svagrinej ze co to ma znamenat ze preco im také povedala..ze ona mi chcela urobit kseft..hovorim aky kseft ved na tom ešte prerobim..no ale ze aspon budem mat reklamu ..uz som nevedela co mam povedat a robit dalej oni dve odmietali samozrejme zaplatit celu sumu za torty tak som im teda povedala ze ok nech mi teda zaplatia aspon za suroviny..uz zo zufalstva..svagrine som zase zavolala ze akoze nech sa nehneva ale ja nemozem predsa piect pomaly zadarmo pre jej kolegyne..ktore ja ani nepoznam..spustila na mna ze mi chcela pomoct a ze ci mi nahodou aj ona nema zaplatit za tortu co som jej piekal na tridsiatku..tak jej hovorim ze ci je uz blazon ved to bol darcek odomna (okrem teda inych) a ze sme rodina ale ja tieto baby nepoznam..odpoved: ale vsak ja ich poznam to su moje kolegyne ...takze asi tak..

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
konikkon
17. nov 2022

Aký chces názor? Keď sa dohadujem na detailoch objednanej zákazky, upresním si samozrejme aj cenu. To je predsa jedna z najdôležitejších vecí, ktoré si mala urobiť a neurobila si a teraz chces viniť švagrinú? Ona ti len dohodila kšeft, ostatné si si mala dohodnúť sama.

maminkasisa
17. nov 2022

@trgypadl ak pocitali okolo 40 eur za tortu menej, tak asi boli dost zaskocene.

zuzinka888
17. nov 2022

Aj ja si myslim ze by zaplatili. Urcite oznamili ze na oslavu a krstiny prinesu tortu. Keby si trvala na povodnej cene zaolatili by aby neboli za blbky- ze prinesu tortu a neprinesu. Inak si si vybrala sice krasny ale nevdacný koníček. Ved len suroviny- hroza- a hlavne to pecenie upratovanie plnenie a hlavne zdobenie. Ked to vsetko poratas tak to trva aj 5- 6 hodin a oni by ti prihodili 5€ ze za ochotu. Aj ja som mala take ambicie ale rychlo ma to preslo.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
lesana25
17. nov 2022

Normálne by som povedala, že žiadnu tortu piect za takých podmienok nebudem. Za cenu surovín by do krabice dostali spomínané suroviny, a že som charakter, pribalím zadarmo recept.

zojazoja
17. nov 2022

...taky je život.. radosti, ale aj starosti a hlavne skúsenosti. Tu už máš a nabudúce budeš vedieť ako sa zariadiť pri ďalších objednávkach. Teraz už nenarobis nič s tým.. maximálne si posťažovat, ponadavat a vyventilovat hnev. Nabudúce budeš vedieť ze každú jednu objednávku si musíš overiť sama..zavolať objednávateľovi a dohodnúť si presnú cenu vopred.

nevenka
17. nov 2022

@thoughtfulweirdo ja by som presne reagovala asi takto, ze by som zaplatila plnu sumu, ako mi povie cukrarka a "vybavila" by som si to potom s tou osobou, ktora mi klamala ohladom ceny. Hanba by ma fackovala, kebyze sa tam mam dotahovat ako male decko. Lebo som si vedoma, kolko len tie suroviny stoja. Lenze tuto islo asi o 2 podobne trubky ako je ta svagrina a este sa budu poza chrbat vyskierat, ako si to "vybavili" a vydrb...li s cukrarkou. A nadavat na nu, ze je nenazrana...to si myslim.

maminkasisa
17. nov 2022

@lesana25 torty boli upecene, zaskocene boli obidve strany.

danka56
17. nov 2022

Už je asi jedno čo si mala spraviť inak. Poučis sa do budúcna. Svagrinej by som napísala ešte krátku výstižnu sms a určite by som jej neupiekla tortu. Na revanš.

rachel36a
17. nov 2022

Nedala by som im ich, radsej by sme ich doma zozrali.,tiez peciem, a každému dopredu poviem cenu torty, a beriem si aj zalohu 50%...

loginexistuje
17. nov 2022

podla mna su divne vsetky tri ajnsvagrina aj kolegyne aknsi im ty povedala sumu nemali co rieist a zaplatit
osobne by som im torty nedala aknby nezaplatilinplnu sumu a ponukla ich cez fcb s tym ze zmenis napis a pod

trgypadl
17. nov 2022

@maminkasisa praveze by ma zaujímala autorkyna cena, nie len odhad

dankanka
17. nov 2022

Ak si pri dvoch tortach prisla o 80 euro, tak si stale lacna. Svagrina je slahnuta a tie dve tiez sa mozu hanbit. Zadarmo by tie torty nechceli?

lienka.7
17. nov 2022

K svagrine sa vyjadrovať nebudem... radšej. Lebo mam pocit, ze boli na teba dohodnuté a pekne ta osmekli...
Ale mas poučenie do budúcna, ked niekto bude chcieť dohodiť kseft, jasne, pytaj si číslo a jednaj s nim ty nepriamo.
Inak chcela by som vedieť, ci by tie torty vazne nevzali aj za drahšie. Vsak oslava, všetko a torta chyba???

vevapeto
17. nov 2022

Je to tvoja chyba z ktorej sa poučíš. Nemala si sa spoliehať na švagrinú a keď si volala s tými zakazničkami, tak si ich mala ešte informovať o cene. Tiež som sa raz spoľahla na mužovu sestru ( vždy sme si pomáhali navzájom) a z toho čo urobila mi padla sánka …odvtedy sa spolieham len a len na seba…

nikyball
17. nov 2022

Ty si im sumu povedala a to už je ich problém,že to brali informatívne alebo počúvali švagrinú a nie teba. Možno si rada, že sa ti aspoň za suroviny vrátilo ale ja by som im tie torty nedala

domculik
17. nov 2022

Fiha akoze tie dve tiez pekne kvitka, by som sa na ich mieste prepadla od hanby, cakat tam vyslovene kym im to das za tu lacnu cenu. A svagrinu ani nekomentujem. Niekedy berieme veci za samozrejmost, ale treba vzdy ceny potvrdzovat dopredu, pri takychto neomalencoch aj 3x 🥴.

lilyianka
17. nov 2022

Prvá chyba bola,že o cene torty si ich mala informovať ty,keď ste spolu volali.
Inak napr keď to beriem z môjho pohľadu a niekto by mi povedal inú sumu za tortu, ja by som to zaplatila, pretože je to piplacka a bolo by mi trápne tam stáť a čakať... riešením by bolo,ak by nechceli objednávky zaplatiť v sume v akej si ty chcela:
1. Torty by som im nevydala
2. Finančný rozdiel by som pýtala od svagrinej

kaktusik007
17. nov 2022

mne sa to stalo z druhej strany - rodicia mi na oslavu dali upiect tortu... ze cca 80 eur.... a potom riesili tak podrobnejsie ze aku a tak.. a ked sme po nu prisli, vypytali si za nu 120. Lebo ze bola narocnejsia ako si cukrarka povodne myslela.
uz 80 eur mi prislo za tortu sialene, ale OK - chceli mi spravit radost. Ale 120???
Otec to zaplatil, lebo ze on aj tolko za tortu pre mna da a ze co sa budeme handrkovat, peniaze boli a budu..... tortu sme zjedli, moja oslava o 10tich ludoch bola skvela a 17 dni po nej moj otec nahle zomrel....

Je to iny pripad - ale je na tom vidno ze v tomto momente si ako zakaznik spravis obraz a vies, ze tu uz nikdy nenakupis.

Ak si im ty cez telefon tu svoju cenu povedala - a ony osobne aj tak doniesli menej, tie torty by som im nedala. A obrnila by som sa ze ved som vam vravela cenu - ak ste dohodnute na zlave so svagrinou, chodte za nou nech vam tu zlavu preplati ona.

myslim ze nakoniec by zaplatili. A ak nie - tak torty by sli na fcbk, ak by sa nepredali - sup do mrazaku. A potom, ak by niekto chcel tortu ---- mam v mraznicke, bola by iba za suroviny.. Uz len z principu by som to tym dvom za tie peniaze nedala.

nikolka1986
17. nov 2022

Ako ak nie je človek úplne blbý, tak si nemá prečo myslieť, že ty budeš piecť za suroviny, hlavne babám, ktoré ty vôbec nepoznáš. Ja by som im torty nedala, skúsila by som predať na FB, za suroviny? To radšej dám do charity, do domova dôchodcov ako dvom vychcaným kravám.

gabu_lienka
18. nov 2022

@vevapeto uz to tu autorka pisala viackrat - ona zakaznicky osobne informovala o cene uz popredu, ked s nimi volala a dohadovala detaily. Len mila svagrina im akoze u nej “vybavila” lepsiu cenu a zabudla o tom povedat autorke.

Akoze drzost svagriny a primitivnost kolegyn, ze zaplatili iba za suroviny, aj ked si ich o cene informovala popredu. Ako tu uz viacere pisali, v ziadnom pripade by som im tie torty za cenu surovin nepredala. Ty si im zadarmo, na ukor svojho casu a rodiny, okrem samotneho pecenia a zdobenia torty, urobila nakup a upratala bordel v kuchyni. Dakujem pekne za taky “kseft”.

autor
18. nov 2022

Napíšem to ešte raz pre istotu.ked som s nimi volala o cenách som ich informovala..

nerko
18. nov 2022

Ja by som im tie torty nedala. Myslim, ze z toho soku, ze nemaju tortu na oslavu, by ju aj celu vyplatili…Bezne vidim na FB stranke nasho mesta inzerat neprebrate torty, kolace. Zmenila by som vyzdobu a predala. Svagrina by mala dobru hanbu, sorry je to riadne teľa.

zojazoja
18. nov 2022

Aha,tak prepáč,v pôvodnom príspevku si písala,že keď si s nimi volala..že aké tortičky by chceli..o cenách tam zmienka nebola.

puertorico
18. nov 2022

Tak by som skončila s pečením pre ňu a jej rodinu. bodka.

melanta
18. nov 2022

K sedláckej švagrinej sa vyjadrovať nebudem. Ale tak či tak, hlavnú chybu si urobila ty. Keď si s nimi volala a povedala si im cenu, mala si si overiť, či je táto cena pre nich v poriadku. Druhú chybu si urobila keď si im tie torty dala za náklady. Mala si trvať na tebou stanovej cene, že tú cenu si predsa telefonicky komunikovala. Že tak ako oni nechodia do práce zadarmo, ani ty nepečieš zadarmo. Ako tu písal niekto v príspevku, na FB v skupine mesta či sídliska by si ich predala ak by ich nevzali. A rodine by som po tejto skúsenosti povedala, že piecť zadarmo viac nebudem ani pre rodinu a ani by som to neurobila.

autor
18. nov 2022

@zojazoja áno ale potom v ďalších príspevkkch som uviedla že som im aj cenu povedala.no možno som sa.zle vyjadrila a pochopili to tak že im to hovorim len informatívne..

sidicek
18. nov 2022

Toto je jednoznačne aj vasa chyba, že ste ich neinformovali o cene, keď ste dohadovali detaily

hatsepset
18. nov 2022

Tiež som piekla kým bol mladsu syn maly a nevyzadoval toľko pozornosti :D... A fakt ked si im povedala kolko bude stat cca torta, tak chyba je len vo švagrinej. Uz cez nu proste objednavky radsej nerieš.
Moj muz neznasa moje pecenie (na dlhsiu debatu) lebo sak kopu casu ktorý som mohla venovat detom alebo cviceniu zabijem s blbou tortou alebo kolacmi pre blbych xy eur.
Ale uz ked dajaky jeho kamarat (ktoremu sa treba pchat do zadku, resp drzat ho v sachu ze "ja som ti na poslednu chvíľu vybavil tortu, ty mi vybav hento a tamto) chcel, tak ze rychlo rychlo upec. A ked som sa pytala ci nejaké € dobrovolne daval (vacsinou totiz doktori vsetko) tak ze ano, ale on (moj muz) nezobral nic. 😡. Lebo presne, treba byt za chrumkaveho.
Tento rok som mu povedala ze nech im povie ze nemam cas piect a nepeciem nic.
Chcela som tym povedat ze kto sa lepsie okrada ako rodina :D a uz vies na koho si davat pozor