icon

Problém so svokrou.

4. nov 2019

Druh svokry si nasiel milenku a viac-menej svokru už len trpi doma a chce, aby opustila jeho byt aj s ich spoločnou dcerou, aby si tam mohol nasťahovať milenku. Svokre bola medzičasom diagnostikovana depresia a zmeny fungovania mozgu(napr si ide zapnut bundu a nevie, ako si ju má zapnut), psychiatricka povedala, že sa zamestnať už nemôže kvôli tejto diagnóze a že sa to časom bude len zhoršovať, že má brat lieky a vybaviť si ID, ktorý podľa mna bude mat viac ako biedny, keďže min. 15 rokov nepracuje(živil ju druh a ona bola žena v domacnosti).
Čo sa týka môjho muža a vztahu k jeho mame, nechcela ho, tak aby nesla na potrat, jej rodičia ju presvedčili, aby ho porodila a oni si ho vzali aj úradne do opatery, veľmi sa nestykali, nezavolala mu nikdy k sviatku, ani o vnuka sa nezaujima(videla ho 2x a to len preto, že som ho mužovi nabalila, nech jej ho ide ukazat), teraz však muž s nou lieta po doktoroch, ale mám pocit, že si z neho skôr robi taxikára a vyhovuje jej, že jej všade výstoji cislo na vysetrenie (dnes mala ist sama na krv k obvodnej a ani to nesla, vraj je osprostena, že sa sama nezobudi a pod.). Počas života starých rodicov bola dohoda, že keď ich muž doopatruje, mama mu byt po nich necha(boli na tom zle, trebalo ich prebalovat, kŕmiť, kúpať a tento tazky stupen odkázania trval niekoľko rokov), po smrti starých rodicov(ktorí sa dožili cez 90 rokov), jeho mama sa nevzdala bytu v prospech muza pri dedičskom konaní, čiže vlastni podiel na ňom, aj keď v ňom bývame. Muž sa samozrejme netrhal doopatrovat svojich starých rodicov, ale bral to ako svoju psiu povinnosť, keďže mama sa o nich nebola ochotna starat, ani mu ich postrážiť nikdy neprisla, aj keď nepracovala, nepomohla mu s nicim, muž musel kvôli ich opatrovaniu nechat aj skolu. Uvedomujeme si, že muž si tieto majetkové pomery nedal do poriadku za života, ale aj keď hlúpy nie je, proste uveril svojej mame.
V podstate sme z tejto situácie nešťastní a nevieme, čo robit, keďže bývame v 2izbovom byte, v ktorom vlastni podiel. Mame jedno 14 mesačne dieťa a druhé sa má narodiť v januári, muž vstáva do prace okolo 4:30, musí byt vyspaty, proste nepripadá do úvahy, aby sme si svokru zobrali k sebe, ked s touto diagnózou môže zit dalších 30 rokov a môže byt nebezpečná pre moje deti a navyse mám s tým morálny problem, keďže si nemyslím, že sa jedna o dobrého cloveka(vykaslala sa na syna, rodicov, v podstate muza oklamala o byt a dlhé roky nepracovala podľa mna z lenivosti a vzdy sa len na niekom vozila a prizivovala, celé dni sa len hrala na pocitaci a len tak sa plavila životom). Rekonštrukcia tohto bytu nás stala 20tisic, začali sme stavat dom, ale keďže mužov pôvodný zamestnávateľ skrachoval a musel brat to, čo bolo a ja som na rodicaku, najbližších 5 rokov nehrozi ani dom dokončiť, pretože už teraz platíme 700eur Hypo na pozemok a hrubú stavbu, takze nemame dalších 400eur platiť niekde svokre podnájom, aj keď jej muž nejaké peniaze už teraz dáva(na jedlo, lieky, či vysetrenia). Mužova sestra vyprava, ako si vezme hypotéku a mamu k sebe, ale keďže sa jedna o fluktuantku, ktorá v žiadnej praci nevydrzi dlhsie ako 3 mesiace, tak sú to len prázdne reci a spolieha sa, že jej otec raz umrie a dostane byt po ňom. Ako by ste riešili tuto situaciu vy?

Strana
z3
maciatkolulu
8. nov 2019

@negymama ako? Véd ja píšem, že ma nárok na polku bytu, je jej, ja neriešim kto koho kam vozí... Ja som reagovala, na to, že aj autorka chce žiť sama, žiaľ ale autorka a nie švagriná býva v byte, ktorý jej nepatrí celý, iba polovica a aj to mužovi. Takže to musí riešiť manžel. Aj to ci si vozí matku, či nie, my nepoznáme celý príbeh a preto nemám rada tieto jednoznačne vyhlásenia. Nevieme prečo sa matka vzdala dieťaťa, prečo potom žila s rodičmi,teda aj so synom atď. Je to úplne na prd situácia pre autorku, ale tu nepomôže veľmi ani dobrý advokát a syn môže byť rád, že aspoň polovica je na ňom. Prečo ju vlastne vydedili vlastní rodičia, keď bola ta ako ku opisuje autorka, mohli darovať byť za života vnukov atd

eliska13
8. nov 2019

Kto sa nijak nerozvija,sedi doma na PC co cakala aku bude mat pamat.A po rokoch co ju zivil muz a teraz je koniec tiez by som dostala depresiu

eliska13
8. nov 2019

@negymama podla mna ta dcera ani nevie, ze nejaku povinnost zo zakona ma a pravdepodobne bude viesr taky zivot ako mama

eliska13
8. nov 2019

Ja by som asi predala rozostavany dom s pozemkom, lebo dostavany bude za x rokov plus predala byt rozdelila peniaze, svokru do domova z toho by sa to platilo, alebo nech aj dvera prispeva co sa da vyplatit hypo a kupit si vacsi byt.To vsetko moze trvat rok, dva...asi by som nechcela taku vysoku hypo na dom, ktory realne bude za 3,5 rokov.co navrhuje muz aky ma plan?mozno zdr.stav jeho mamy nebude tak zly ako sa predpoklada.len ma zaujala jedna veta, ze svokra nechce mat na ubytovni spolocne WC ako nechcem byt zla, ale nie je v situacii, ze si moze vyberat.Ona stratila uplne istotu pod nohami chapem, ze sa prieci a zrazu zostane aj leziaca, lebo vie, ze je bremeno.navrhla noekedy svokra, ze chce ist k Vam?su ubytovne kde ma kazda izba svoje silocialne zariadenie a vela internatov v Ba prenajima izby pre nestudentov.aspon vztah s dcerou ma dobry?

Strana
z3