Problém so svokrou. Chceme kľud a pokoj
Ahojte dievcence. Idem si po radu nazor postoj. Viem ze Pan Bozko Nas nikto nestvoril dokonaleho aby som niekoho sudila. Ide o to ze som spoznala uz teraz manzela. Ked malo prist k prvemu stretnutiu s jeho rodinou. Muz mi povedal ze jeho mama je anjel. A casto mi posielal aj jej fotky spolocne rodinne. Na fotkach vyzerala velmi prijemne usmievava teta. Prve stretnutie. Dopadlo nie podla mojich predstav a slov mojho manzela. Citila som ze ma neprijala. Nijako nejavila zaujem sa somnou rozpravat. A ako viete ked pridete do novej rodiny a nepoznate ich ani ich zvyky. Trva kym sa zaclenite. Co bol aj moj problem. Najskor som si myslela ze snad je to v poriadku. A kazdy sme ini. A dalsie stretko bude lepsie. Zial nebolo kedze som mala vtedy moznost spoznat muzovu sestru. Na ktoru ma sice upozornil ze je specificka povahou. To som pocitila velmi rychlo. Neprijemny pohlad. Sedeli sme za stolom. Bavili sa s muzom smiali. A ja som sa len prizerala. A premyslala preco tak skaredo na mna pozrela. Presiel nejaky cas. Este som par nastev absolvovala. Ale zacali byt cim dalej tym viac neprijemne. Pretoze som si bola uz ista tym ze ma neprijali. Muzova mama je rozvedena. A jeho tatina mam velmi rada. Sadli sme si od prvej chvile aj s jeho zenou. Mojou druhou svokrou. Vzala ma za ruku pokecala somnou a zaclenila si ma. A ked sa ma spytala na Muzovu mamu ze ako sa mi paci tam. Povedala som jen ze citim ze ma nemaju radi. Ona mi povedala. Uprimne pravdu. Snazila sa mi ukazat a priucit co robit aby si ma oblubila. Ze ju mam chvalit aka je uzasna. Ako dobre navarila a pod... aj som tak robila ale zial neuspesne. Potom mi povedala. Ze mam byt opatrnna pretoze muzova mama ublizila nejakej jeho priatelke. Dovod a co sa stalo sme si nestihli povedat. Ale snazila som sa to brat s velkoj rezervou. A dala som si odstup a zacala viac vnimat muzovu mamu. A citila som coraz viac ze asi nieco na tom bude. Presiel nejaky cas... a rozhodli sme sa s muzom mat dietatko. Pretoze sme to citili. Aj muz mal uz svoje roky. A povedali sme si ze na jeho 35 bude tatino. Aj sa tak stalo... prve snazenie a tehotenstvo nam zaklopalo na dvere. Neverili sme ze to pride tak rychlo. Testy tehotenske nam ukazovali pozitivny vysledok uz 2 tyzdne pred menzesom... prisli ale bolesti a ako kazda buduca maminka sa zlakne a bezi na pohotovost. Vsetko bolo v poriadku. Ale lekarka nam oznamila ze vidi 2 vacky. Dvojicky... v jednej chvili sok more myslienok pocit kedy nevies ci sa mas tesit alebo plakat ... ale po malej chvili sme sa nesmierne radovali. Ved sj hovorime budu 2ja budu si oporou a nemusime neskor sa snazit o surodenca... prisiel den oznamenia jeho rodine. Ze jehi mama sa stane babkou a on bude otec. Reakcia jeho mami nebola az taka ako som si myslela ze bude kedze nema ani jedno vnuca. Skor posobila ze dobre a snazila sa pretvarovat ze ju to tesi. Ked to oznamil tatovi. Nesmierne sa tesil aj s jeho xienkou. Boli velmi stastni. Ked sa dozvedela jeho sestra ze som tehotna. Reakcia ako jeho mami. A zavist. Pretoze ona deti nema. Ze to budu dvojicky sme oznamili neskor pretoze sme si chceli byt 100% isty... prisla prva rana. Nase srdiecka sme oslovovali fazulky. Jedneho dna prisla sprava od muzovej sestry. Ako sa maju fazule? Strasne hnusne sa to citalo. A dalsia rana. Ked to budu dievcatka neprezije ked budu paradnice. Pretoze pre nu je kazda zena paradnica ktora sa ocesie ked je strapata a dokresli si obocie. Pretoze skoro ziadne nema. Rozdychavala som to. A na jej spravy som reagovala. A dost prcho co som neskor olutovala ze som mohla reagovat aj kludnejsie. Ale hormony.. a neznesiem ked niekto zle pise o detoch alebo sa sprava. Kedze jeho sestra nemala problem predomnou a muzom ohovarat deti ich sestranice ze su tucne a pod.. A citila som z tych sprav zavist. Ale preslo ma to. Muzova mama nejavila zaujem o tehotenstvo. Az neskor. Prisiel den svadby kvoli detickam sme chceli byt kompletna rodina. Jeho mama bola velmi odmerana a citila som ze ju ide roztrhat ze sa berieme. Den pred svadbou mi stihla este pekne nalozit. Za muzovu sestru. Psychicke natlaky aby som sa ospravedlnila ich dcere lebo ona je citlive dievca.a deti velmi lubi. A deti lubia ju. Mne to zial tak neprislo. Ale brala som to jednym uchom dnu druhym von. Zobrali sme sa. Bolo po svadbe ani mi nezablahozelala. Nevadi. Odratavala som doslovne sekundy aby sme sa kazdy pobrali domov a zabudla som. Pretoze som sa musela sanovat kvoli detickam... v skratke uz len. Bolo este vela zleho a vela som sa trapila. Do toho este nejake problemy s rodinou. Total ma to psychicky polozilo. Prestala som jest. Tyzden som nejedla nrspala. Isla som zenskemu na kontrolu a odtial na kliniku kvoli sonu na vyvojove vady. Vysledky krvi zle. Nedostatok vytaminov. Chudokrvnost. Lekar sa ma pytal co sa deje? Ze vsetko bolo v poriadku a nieje mozne aby behom tyzdna som prisla v takom stave. Na sone mi povedali. Ze ma domov nepustia. Ze musim zostat pretoze to nevyzera dobre s dcerkou. Nasledovalo 12 hodin merania. Srdiecok. Rano prisiel lekar. A povedal ze musim ist rodit. Sekciou. V tej chvili sa mi zrutil svet. Plakala som tak ze to neslo zastavit. Kazde slovo. Potok slz. Strach co bide s detmi. Ze sa nieco zle stane. Nechcem spominat je to stale cerstve. Presiel mesiac od vtedy a mna to stalr boli lebo deticky nemam doma. Vsetko co sa nam stalo som pripisala muzovej rodine ktora do mna rypala vysmievala sa mi a ublizovala. Jeho mama a sestra. Taky hnev co som mala v sebe.. ale musela som byt silna kvoli detom. Ked som po 2 dnoch konecne videla deti. Ten pohlad bol strasny. Male telicka. Masky na tvarickach. Trcali im kosticky. Vinila som aj seba. Ze som nebola silna aby som ich uchranila. Dnes je to uz lepsie... deticky sa maju den co den lepsie. A musim nahlas zaklopat ze su zdrave!!!!! Ale moj hnev neustal. S manzelom sme utrapeni skrz jeho mami a jeho sestry. Moj manzel konecne pochopil ze ma nemaju radi. Ze mi ublizovali. A neprijali nam to. Ja s nimi uz nekomunikujem. A odmietam im ukazat deti a tak ako mi muzova mama povedala do oci ze ma nechcela prijat do ich rodiny pre moj tazky zivot. Som urobila to iste. Muz sa velmi trapi. Lebo nemame od nich pokoj. Ja by som chcela pocut vas nazor. Ako by ste reagovali. Vy. Ja chcem mat klud a pokoj pre deti. Pretoze som strtila aj mlieko. Som psychycky znicena ako aj moj muz. Muz ma rad svoju mamu co je pochopitelne. Ale sam nevie ako to riesit. Aby jej asi neublizil... tazko povedat dakujem za precitanie
Sama si si odpovedala, eliminovat kontakty na minimum, resp.nulu. Ak budes chciet starych rodicov z muzovej strany, je tam jeho otec a jeho manzelka.
Matku a zakomplexovanu sestru by som vylucila zo zivota.
Celkovo na nich zabudni, nema zmysel sa trapit pre nehaku skratu, ktora ani len pekne tvoje dieta nenazve.
Urobila si to co si citila ze je potrebne urobit. Ak si stastnejsia bez nich tak je to dobre rozhodnutie. Tazko sa to hovori viem, ale hlavne neprechovavaj v sebe hned voci nim. Uz na tvojej psychike narobili dost zla. A negativne myslienky a pocity pritahuju len viac negativizmu. Mozno si raz najde cestu k tebe a tvojim detom. Ked na to pride cas. Neries, tes sa z deticiek 🙂
@mamusiktwin v prvom rade si musíš prestať brať k srdcu cudzie názory, pohľady... Veľmi si tým škodíš a takmer to uškodilo aj detičkám. Od počiatku si sa cítila neprijatá, lebo si neveríš, situáciu si strašne pripúšťaš a trpíš doslova pre hlúposti. Veď na tom nestojí svet a ani tvoje šťastie, aby ťa svokra prijala. Nepáčiš sa jej? Blbé, ale je to jej problém. Sestra ti závidí? Vynikajúco, veď aj má čo. Máš svoje vysnené dvojičky a dobrého muža. Ich zloba ti nemôže ublížiť, ak im to nedovolíš. Každý má v tvojom živote len toľko priestoru a dôležitosti, koľko mu nadelíš.
To už by len bolo, aby som nespávala a zožierala sa len preto, že ma niekto nemá rád. Každého niekto nemá rád a rodina vie byť často najväčší nepriateľ. Nie si prvá, ani posledná neprijatá, ALE to neurčuje tvoju hodnotu. Tú si určuješ ty sama a nikto iný. Ty vieš čo si zač, čo sa v tebe skrýva, ty poznáš svoju jedinečnosť, svoje kvality a vieš prečo si najlepšia žena pre tvojho muža, najlepšia mama pre tvoje deti...Musíš sa naučiť zdravo sa mať rada a vážiť si sama seba...a potom ti bude jedno, čo hovoria nejaké p*če neprajné.
Predátor vždy šikanuje slabého, toho, na ktorom vidí, že mu môže ublížiť. Nebuď slabá, stoj si za svojou hodnotou. Rýchlo ich to prestane baviť a najdu si novú obeť.
@mamusiktwin Vzala si si to k srdcu až príliš. Doslova si im dovolila, aby ti vyžrali dieru do duše a pritom sú to len dve cudzie ropuchy. Áno, čítaš dobre, sú to cudzie ženské, ktoré môžeš zvysoka okašľať. Ty máš predsa svoju vlastnú rodinu, muž stojí pri tebe, máš dokonca aj milú náhradnú svokru a svokra, tak čo to tak riešiš? Tvoje šťastie predsa nestojí na tom, že ťa nejaké dve hlúpe husi neprijali. Či vari áno? A ony dve sú akože kto? Kráľovná Alžbeta a Princezná so zlatou hviezdou na čele? Prepána, neprežívaj to tak veľmi a neupínaj sa na každý pohľad, každé slovíčko, každý šum, pretože tým škodíš len a len sebe a svojej rodine. Klídek, ok? Nemusíš byť prijatá úplne všade a s otvorenou náručou, takto to proste chodí, toto je realita. Ľudia sú zlí, neprajní a sebaláska a sebaúcta je tu predsa na to, že takých ľudí s prepáčením ose*iem. Drž sa.
normal tie dve zufale p@@@ poslat do zadnej casti tela, muza nastavit bud my alebo hentie dve, otvorene nech im povie, ze su pritazov.
nech si to s nimi vybavi on!
ty len prizeraj a nezapajaj.
taketo osoby fuj!!
echcem spominat je to stale cerstve. Presiel mesiac od vtedy a mna to stalr boli lebo deticky nemam doma. ako mi toto vysvetlis nevymyslas si tak nahodou?
e mi ublizovali. A neprijali nam to. Ja s nimi uz nekomunikujem. A odmietam im ukazat deti . Mas tie deti ci nemas?
Asi budem zla ,ale hlavne si myslim ,ze si psychicky precitlivena.Moja svagrina tiez volala babo fazulka a kolko x som sa spytala ako sa ma fazula.Ja som tym myslela,ze jej polichotim,ze babo je uz velke.Nikdy nikoho by nenapadlo z toho scenu robit.Keby si sa nechcela s jeho mamou stretavat,tak to nerobis.Ved sama pise ze si k nim chodila na navstevu.A naco?Ved nejdem,lebo cvicim,lebo upratujem,lebo ...lebo.Manzel nech ide a hotovo.To do akeho stavu si sa dostala za to si moze sama,ale my ti tu neporadime.Ty si v takom stave,ze potrebujes odbornu pomoc.Vela stastia a malickym zdravicka.👶
Myslim,ze si to vsetko beries prilis citlivo,ale mozno aj opravnene,ked citis,ze ta neprijali a maju taky odpor. Jedine co si mozes povedat je,ze si zijes svoj zivot, doma s muzom a na ostatnych sa mozes zvysoka. Co troska nechapem je,tvoj postoj po porode. Ja som mala tiez syna na Jiske, bolo tam kopec takychto predcasniatok a ja som teda nemala cas mysliet na nic ine ako na svoje dieta, a chodila som ho v kuse kojit. Zaujimave ze ta prepustili, lebo tam so mnou boli baby aj tri mesiace,aj viac co mali tak skoro narodene deti. Neviem aka je to nemocnica a ci je to vobec realny pribeh. Inak aj moja sesra je taka precitlivena na veci,ktore clovek vobec tak nemysli, napr moj muz bezne pouziva slovo ke ma ide vysadit z auta, ze tu ta vyhodim mamka,ale to nemysli ze ma doslova vyhodi z auta, a moja sestra raz s nami isla a hrozne sa urazila,ze on nas isiel vyhodit. Pre mna je to nepochopitelne,toto riesit, su ovela ovela horsie problemy a su aj ovela horsie svokry. Takze sa vschol,prestan sa lutovat a zacni mysliet iba na svoju rodinu.
@mamusiktwin moc si to beries k srdcu, ked ti ublizuju treba sa ich stranit a nie chodit a nadejat sa.Proste kasli na nich a nepripustaj si to, je to tazke ale casom to budes brat inak. Mas manzela a deticky a to je najdolezitejsie v zivote, nenechaj sa vtahovat do ich zakernej rodiny. Je to len na tebe.
Nikto nevydrží dlhodobý psychický tlak. A už vôbec nie v situáciách, kde nie je nádej na zlepšenie a nevidieť východisko. U každého sa to prejaví inak.
Je to veľmi ťažké, aj stav v rodine aj nemať detičky pri sebe. Prešla si si peklom. Ale kvôli dievčatkám sa musíš pozbierať, vyhľadaj aj odbornú pomoc, ak sa na to cítiš. A už nie je nič v živote dôležité, len Tvoje dievčatká a viera.
Akoze... neochranila si seba. A muz ta neochranil. Preco ta mohli neprijat? Si inej rasy a oni su rasistky si socialny pripad zo zlej rodiny ziadne vzdelanie si chora ci preco? Mala si sa zastat sama seba. Mal sa ta zastat muz. Co robil muz ked si tyzden nejedla a nespala????? Mala si sa odstrihnut od tych zien a mat podporu v jeho otcovi. V kolkom tyzdni si porodila? Zelam dietkam vela zdravia
Necitam diskusiu, tak len tak rychlo - preco si to vsetko tak pripustas? Mas muza co ta ma rad, mas deti, mas svokra a jeho zenu, naozaj potrebujes aby ta mal kazdy strasne rad?
Teraz je dolezite aby boli deti ok, nic ine nie je dolezite..
A teda len chcem este tak poznamenat, ja neviem ci som taka malo citliva, ale co je zle na osloveni "fazule"? Neviem.mne sa to nezda take vazne.. Je to vlastne jediny konkretny priklad co ti robili (teda aspon v uvodnom prispevku, ostatne neviem) a proste ja v tom nevidim nic hrozne, prepac.. Je to ako slovo "decko" niekoho to poburi, niekto ho pouziva s laskou.. Aj moje deti volam decka..
Ja by som súhlasila so ženami,ale trošku by som sa zamerala na tvojho manžela
Lebo,čo urobíš ty, ok
Ale aj jemu musíš dať priestor aby si situáciu vyriešil,sám v sebe,so sebou,či s mamou,lebo ak ju má rád,jasné,ze sa trápiť bude
Čiže snažte sa o tejto téme veľa rozprávať a chápať sa navzájom a netlačit jeden na druhého.
Viem,čo píšem,preto to píšem...na veľa veci musí prísť človek sám....a na zlobu príde,akurát pod nátlakom povolí každá láska.
Čas vždy ukáže pravdu,no a ak sa máte s manželom skutočne radi,vydržíte a nájdete si obaja svoj spôsob odstupu od jeho rodiny,mooozno sa časom stane aj zázrak,čo sa stáva,že získate k sebe aspoň rešpekt pri rodinných akciách,aj to je niekedy úspech,vychádzať ako tak ok
no podľa mňa si hrozne precitlivená. Že povie "fazule"? No mne príde divné aj fazuľky.
A že ťa neprijali do rodiny? A čo myslíš, že sme všetky boli prijaté s radosťou?
Prečo ich neignoruješ? potom má z toho nervy aj tvoj chlap aj ty, a ešte aj na deti to prenášaš.
Treba pri každej návšteve sa usmievať, vydržať a zatvorením dverí toho domu zatvoriť aj všetky hnusné pocity a viac sa o tom nerozprávať. Sú aké sú, ty ich nezmeníš ani keď budeš na nich vybuchovať ani keď budeš na nich milá. Musíš sa to naučiť - ignorovať.
A že im deti neukážeš? Tak toto je riadne detinské. Akurát tým ublížiš svojmu manželovi, lebo jeho rodina bude od nich žiadať, aby ich videli.
Necitam diskusiu.. detickam prajem veeela sil, nech su rychlo doma. 🙂
Avsak obvinit niekoho z takej veci ze sa narodili skor je prehnane.
Za toto nik nemoze.
Stava sa to aj v rodinach kde su vztahy v poriadku.
Na svagrinu a svokru sa ty zvysoka mozes?
Nechapem co to je za modu vnucovat sa osobam, ktore o to nestoja.
Nechces?
Nemusis.
Sustred sa na ludi ktori ta lubia.
A tiez tvoje deticky.
Musis sa voci tomu trosku obrnit, ono sa to uz asi nikdy moc nezmeni. Casom ich isto prestane bavit sa do teba navazat, budu to uz len take prilezitostne poznamky ale nesmies si ich brat k srdcu. Vidis ake su, pokial to bude takto pokracovat tak nech si tam ziju svoj zivot, nadavaju si ale tak aby si to ty nepocula. Musis to tak urobit uz len kvoli detom a uvidis, ze to bude lepsie. Ked to uz aj muz pochopil tak ta snad nebude nutit nasilu aby si tam sla na navstevu alebo co. A drzim detickam palce aby bolo vsetko v poriadku 🙂
@mamusiktwin Tiež mi to príde ze si si to moc brala..ale chápem to tiez som obcas taka. Ak by ma neprijalu, cítila by som sa zle tak by som si navstevy odkrutila z povinnosti a neskôr ny som sa vyhovorila na tehotenstvo ze nemozem prist..a usmieval by som sa, pri otazke ako sa mam: vyborne 🙂 to by si videla tie reakcie haha proste chranit seba a zlej energii sa vyhybat a najlepšie sa ah odstahovat niekam ďalej.
Mňa by zaujímalo kde bol manžel tvoj nevidel ako sa trapis ako ti ubližujú sa čudujem že to nechal zájsť až tak ďaleko,ze nechcel byť zlý k vlastnej matke?čo je to za výhovorku?čo je to za matku potom keď sa tak správa a ešte aj s dcérou to je chore,no tvoj manžel im mal hneď na začiatku rázne povedať a určiť hranice kde je ich miesto si predsa jeho žena mal sa ta zastat aj za cenu že by sa prestal s mamou rozprávať,co vám to prinieslo nič dobré stalo mu to zato?
@mamusiktwin nechápem. Neprijala ťa jeho rodina. No a? To nie je ani na samovraždu, ani na psychické zrútenie sa a už vôbec nie na týždňovú hladovku počas tehotenstva. Chápem, že je to nepríjemné, keď ťa mužova rodina zrovna nemusí, ale dá sa aj tak fungovať normálne. Tiež mám so svokrou a švagrinou len formálne, korektné vzťahy, viem, že ma nejak extra nemilujú, ale na tom predsa nič nestojí a nepadá. Muž má mamu a sestru rád a ver tomu, že ich neprestane mať rád len preto, že ony nemajú rady teba. Ak budeš vyvíjať snahu pokaziť mu vzťah s rodinou, obráti sa to proti tebe. Tam patrí aj citové vydieranie a hladovky a podobne. Kontakt obmedz na nevyhnutné minimum a sústreď sa na svoju rodinku. Hlavne držím palce bábätkám ❤
Je to neprijemne, ale toto su veci, ktore maju riesenie. Len ich treba chciet riesit, nie pred nimi utekat alebo nieco podobne. Ja tiez nemam v tomto smere idealne vztahy a zavidim kamoske, ktora ma svokru ako kamaratku, ale zato teraz nebudem z toho robit vedu. Nemozem vyhoviet kazdemu.
@silverrko ? Deti mam uz 37 dni v nemocnici! DCERA SA MI NARODIKA S VAHOU 860G! a nepridu domov ani skor ako po novom roku! MAMICKY DAKUJEM ZA PRISPEVKY. SU TU ROZNE NAZORY. Pohlady ako to vidite vy. Moj manzel si nikdy nepripustal ze by jeho mama a sestra ma nemali radi. Presiel cas a sam si to uvedomil. Ja som sa rozhodla prerusit kontakt na nulu. A co urobi msnzel ako sa k tomu postavi je je na nom. A inak niektore ste sa pytali kedy som porodila. Zaciatok 7 mesiaca. Ano moc som si veci brala. Ale ktora tehotna nevnima veci inak. Mala som dva krst vsetkeho naviac ako pri beznom tehotenstve s 1 drobcom. A zase kto ublizi tehitnej? Alebo rype do tehitnej? Kazdy sme nejaky zial... padlo tu aj nieci take. Ze toto je vymyslene. Neviem kto by pisal taky sloh aby si vymyslel a siel spat. Muzovu rodinu trpim 1,5roka. Dievcence. Dakujem za RADY PODPORU AJ MILE SLOVA NAZOR vsetko...
A ano maminky nemusim byt prijata. Je nas 100 ludi 100 chuti kazdy sme nejaky. Nie kazdy si sadneme. Ja preto nezufam. Ale preto ze aj napriek tomu ze ma nemaju radi. Maju potrebu ma riesit ublizovat. Uz 3 krat som ich vyzvala ze ak ma nemaju radi. Poprosim aby si ma nevsimali. Ignorovali ma. A neublizovali. Manzel mi povedal ze jehi sestra hnusne o mne pise. Jemu. Ze uz vidi ako sa vyjadruje na mna. Neviem. Asi je to normalne. Po tom vsetkom. Netusim. Nezakazujem manzelovi rodinu. Ale chcem to odclenit. Je to jeho sucast.
mamusiktwin ahoj, prežila som podobné, našťastie som vtedy ešte nebola tehotná, viem ťa pochopiť ako sa cítiš aj ako si sa cítila :( tu naozaj nepomôže nič iba obmedziť kontakt úplne-muž nech si spraví ako chce, ale v každom prípade nech ti ich ani nespomína, ani on a ani nikto iný,vety typu ona povedala to a tamtá zase to úplne zatrhni, nechceš o nich nič počuť...lebo aj takéto veci dokážu iba živiť tvoj vnútorný hnev-odstrihnúť sa ale úplne...a hlavne sa sústred na svoje bábätká, hlavne tie teraz potrebujú silnú a milujúcu matku, a ty už matka si toto si uvedom, to je na prvom mieste...veľa zdravíčka bábätkám...
ak spolu nebývate - so svokrou tak to je viac menej vyriešené... Neobzrela by som sa o svokru, nech si žije svoj život....Ona sa asi k vám na návštevu tlačiť nebude a ty tiež nie....😉
Nebuď z toho prosím ťa zúfala, netráp sa. Vidíš ako to dopadlo teraz keď si sa tým nechala zdeptať. Robíš tým zle len sama sebe a malým. Teraz sa musíš sústrediť na ne, venovať sa im a nie sa zožierať nimi. Pokiaľ to nie je im trápne, že ťa takto trápia tak ich úplne vytesni zo života až kým sa neumúdria a verím tomu, že raz to príde 🙂

No, pekne to mate zapeklene, jedina rada, ty sa ich uplne stran, nerobia ti dobre, strasne ta to potom zatazuje, uplne ich vyluc zo zivota...uvidis bude ti dobre, ja mam nieco podobne s vlastnou matkou, jedine uplne prerusenie kontaktov mi pomohlo a co sa tvojho manzela tyka, nech sa s nimi kludne stretava dalej....je to jeho rodina, ale teba.nech vynechava...i ked nechapem ako sa este po tom vsetkom moze s nimi chciet kontaktovat, ved vas vsetky mohli zabit, ano bola to tvoja psychika, ale koho vinou?...vinou jeho matky a sestry..ale trvaj na svojom...neukazat im deti, ved ste kvoli nim skoro.o obe prisli...velmi vam drzim palce, verim, ze budete coskoro vsetci styria spolu doma.. drz sa a nezufaj...deticky potrebuju silnu maminku...stoji to za to..uvidis...vela stastia prajem😍