icon

Problém v rodine

mariamagdova
7. apr 2022

Ahojte ani neviem ako mám začať ale teraz 15 apríla bude rok ako môj brat spadol na stavbe z 4,2m výšky na betón mal operovanu hlavu štyri krát aj chrbticu. Z hlavy mal vybratu kosť a všili mu ju do brucha aby neodumrela, mal opuch mozgu ktorý postupne odpuchol v nemocnici, ale v nemocniciach s presuvanim strávil 56dni. Bolo to hrozné vidieť ho tam ležať a nevedieť mu pomôcť najhoršia bola pre mňa beznádej lebo som mu chcela pomôcť, ale nedalo sa, motlitby má držali pri živote, rodina, kamaráti. Sme polosiroty 32rokov pomáhame si celý život a Ľúbime sa, nikdy neodišiel než slova Ľúbim ťa, dávaj pozor na seba objal ma a niekomu to bolo smiešne (svokre). Mamka je samozivitelka,došlo mi že sama všetko neutiahne, tak som sa rozhodla, že pomôžem rodine, veď mám len ich. Bola som doma na rodičovskej ktorá mi skončila minulý rok v septembri, ale vedela som, že liečba bude dlhodobejšia. Musela som sa dočasne presťahovat k mamke kôli 24hodinovemu opatrovanie viete manžel pracoval v zahraniči, tak nemal s tým problém. Keď bol doma tak som brata brala k sebe domov, ale to len dva krát bol u mňa prvý raz týždeň a druhý krát dva týždne. Manzel bol taký že mi umiznil byť s bratom pomôcť mu a tak bol tri mesiace preč v zahraničí, ale on aj kôli karanténe neprišiel. Ale neide mi manžela, ale o svokru ktorá mi povedala že jej sa nepáči čo robím, že ona pôjde za farárom v dedine a povie mu všetko o mne. Aj mi povedala že ja mám zabudnúť na svoju rodinu keď som sa vydala, že oni sú moja rodina. Podľa nej moja mamka mala dat výpoveď v robote a sa stará o brata.... Smutné a z čoho by žili? Mne opatrovateľský neuznali a jej už dupľom nie a ona sa mala starať (smutné)???finančne som pomáhala nevychádzalo im, ale to som robila rada. Len som smutná z toho ako mi svokra povedala, nezachovala sa pekne.Teraz chce odomna aby som jej vybavyla lekára ktorý zachránil život bratovi. Stali sa z nás kamaráti je to veľmi dobrý človek, lekár lebo mi povedal tak, že čokoľvek budem potrebovať mám sa mu ozvať pomôže mi, keď treba a pomohol dosť. Klobúk dole v dnešnej dobe ťažko stretnúť takého obetaveho človeka pre prácu. Písala som dakovny list nemocnici primarovi aj riaditeľovi zaslúžil si to. V septembri brat absolvoval operáciu hlavy skomplikovalo sa to lebo museli otvárať ešte raz hlavu skončil na JIS. Potom pán doktor mi dal inštrukcie nemohla som ho nechať bez dozoru, dávala som pozor či mu nie je zlé, nezvracia, nemota sa alebo neberie ho do jednej strany. Manžel chcel byť doma preto som bravala brata k sebe. Po tej operácii neprišiel ku mne domov ochorel aj mamka, tak si vzala PN. Viac už nebolo na pláne, aby mal prísť ku mne. Ale ja som už tušila niečo vo vzduchu🙄svokra má zavolala, že mi chce niečo povedať. Proste mi povedala na rovinu tak tvoj brat je pre mňa cudzí človek a ja vo svojom dome cudzie bacily nechcem, neprajem si aby chodil k nám a dom už nie je jej , ale manželov. Mamka u mňa spala dva krát somnou na posteli aj to jej vadilo a tiež si nepriala, nepochopiteľné...A ona teraz chce, aby ja som jej pomohla a vybavyla lekára ktorý operoval brata lebo ju bolia nohy aj kríze😥 Povedala som že jej nepomôžem..... lebo si to nezaslúži. Opravený text. Ďakujem za porozumenie. Pekný večer.

kocurikpupcek
8. apr 2022

@mariamagdova svokra ťa ľúbi komandovať však? To čo by si podľa nej mala alebo nemala robiť zaváňa jej manipulátorstvom. Rada rozkazuje? Všetci sa jej boja? A kým ty robíš ako povie, tak je pokoj a kľud? Až mi stúpol tlak.😣

mariamagdova
autor
8. apr 2022

@pribinak ja jej pomôžem vždy neotocim sa jej chrbtom neviem to a ani manžel len v zlosti som jej to povedala lebo mne nechce pomôcť s malou postrážiť a svojej dcére pomáha s deťmi a potom ja ju mám dochovat viete a tiež to nie je spravodlivé.

mariamagdova
autor
8. apr 2022

@saeedi ste ma rozosmiala ďakujem za váš názor budem na to myslieť 😃

mariamagdova
autor
8. apr 2022

@kocurikpupcek vy ste veštec???ako to viete je to presne tak ako píšete som v šoku vo veľkom šoku....ja som chybu spravila, že vždy som vyhovela, prispôsobila sa a všetko som prikývla áno je to tak máte pravdu 🙄priznávam sa je presne taká ako ste napísali, klobúk dole pred vami 😀

mariamagdova
autor
8. apr 2022

@saeedi Ďakujem 😘

luccija
8. apr 2022

Nič by som jej nevybavila, ale ty si dobrá duša a vybavis jej to🙂každý normálny človek by mame a bratovi pomohol.A čo chce vlastne svokra povedať farárovi?bývate so svokrou či som to zle pochopila?
Mala by si byť troch asertivnejsia voči svokre, lebo Ti narobí peklo.

mariamagdova
autor
8. apr 2022

@pribinak nepokazí sa my žijeme spolu v spoločnej domácnosti ja som vypomahala pol roka a to som bola v dome kde som vyrastala len vtedy keď bol slabý a nemohol byť bez dozoru tak som ho mala u seba kde som vydatá raz týždeň bol a potom ešte raz na dva týždne potom už bol doma sám v septembri mu vrátili naspäť kosť do hlavy a tak už sme sa nemuseli báť ale trebalo ho sledovať po tej operácii lebo mu tam zasahovali dva krát a ležal na JIS berie lieky ktoré mu prekrvuju mozog, teraz už je dobré.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
mariamagdova
autor
8. apr 2022

@zmrzlinka2021 áno mala by som mu povedať ale nepomohlo by to ona nemá ♥️♥️♥️

mariamagdova
autor
8. apr 2022

@lavender273 no v kostole sedí v druhej lavici🙄viete je sebecká, keď trebalo pomôcť jej dcére prišla za mnou pomohla som s jedlom, oblečením ale mojej rodine podľa nej nemám pomáhať 🙄 smutné....

mariamagdova
autor
8. apr 2022

@qetka opravila som svoje chyby v texte preto.

mariamagdova
autor
8. apr 2022

@melanta a moja mama nebola u mňa len brat sám bol

mariamagdova
autor
8. apr 2022

@luccija bývam so svokrou plus švagriná slobodná mamička s dvomi deťmi ja manžel a dcéra sme jej pomohli aby nebola na ulici...

matullienka
8. apr 2022

@mariamagdova A koho ten dom vlastne je? Na koho je písaný? Neuvažujete s manželom odísť od nej preč? Toto dobrotu nikdy robiť nebude

kika2810
8. apr 2022

@mariamagdova Ja by som jej povedala narovinu ze nech si hlada ineho lekara. Preco tak lipne na lekarovi cloveka ktory je jej cudzi a vadi jej. A to by som kukala na tu reakciu! Len by hapkala. A manzel co na to?

mariamagdova
autor
8. apr 2022

@zoro9836 tak to je a súrodenci tiež dostali po 4000€ všetci traja chcel aby mal čistý štít do budúcnosti

miadi
8. apr 2022

@mariamagdova vies co za 5000 mam len nabytok v obyvacke to nie su sumy za dom. A ta sestra jeho co s vami zije ze dostala 4000 ale prisla o ovela viac z dedicstva z rodicovskeho domu. Velmi zle to svokra urobila zas nefer delenie majetku, ano je to hnusne od nej ze jej vadilo ze pomahas bratovi. Ale teraz byt na oplatku hnusna k nej? Ked snou este k tomu zijes? To mà aky zmysel. To je velmi “ krestanske” od teba ! Ved ten dr ju nemusi zobrat to uz je na nom ale napisat mu by z teba neubudlo. Nemozes byt bigger person?

miadi
8. apr 2022

Keby sa sla stazovat fararovi ze pomahas bratovi tak by to bol len jej trapas. Ale ked sa pojde stazovat ze jej nechces pomoct .. tak to bude tvoj. ( nemusis ppmahat ale z tej krestanskej stranky sa mà pomahat aj ludom ktorych nemas rada Lebo mozes Lebo je to dobro .. nie len pomahat ludom ktorych milujes. Ten dobry Samaritan co pomohol bol “ nepriatel”toho ktoremu pomohol) Ja Neviem co polka ludi chodi do toho kostola len relaxovat a lavice drat? Nic si z toho neodniest do zivota?

mariamagdova
autor
8. apr 2022

@matullienka manželov je dom, svokru by som nedala do starobinca nemám na to ♥️len ma mrzí jej správanie niekedy jej nespravím nič a uráža má lebo ma nervy na dcéru a vybyja si zlost na mne a ja som ako vždy ticho.

mariamagdova
autor
8. apr 2022

@kika2810 no ja som rada že Pan doktor pomohol bratovi a nie ešte mu zavesiť svokru ako verím že by nebol problém ale keď ho budem potrebovať v súdnom prípade tak sa mu ozvem ja mám komu pomáhať 🙂 a jej dosť som pomohla a žiadnu vďaku som nedostala. Manžel už ľutuje že sme nepostavili dom ale už neskoro teraz je ťažká doba.

mariamagdova
autor
8. apr 2022

@miadi tak ja chodím do kostola viete keď mi primár povedal aby som bratovi vybavyla hospic tak som mu povedala že ešte je nad vami niekto kto rozhoduje a on mi povedal bodaj by som sa mýlil....a mýlil sa prebral sa a pamätá si všetko len to čo sa
mu stalo nie. Veď kto mu mal pomôcť, len rodina predsa. Ešte teraz nie som s tým zmierená prečo on???len Boh vie odpoveď, ale som mu vďačná, že mi ho nezobral ♥️svokre som vždy pomáhala a ani slovo ďakujem som sa nedočkala a keď som potrebovala pomôcť ja tak mi povedala že prečo by mi mala pomáhať a ja jej sa pytam a prečo pomáhate Katke ona odpovedala je to moja dcéra a ona potrebuje moju pomoc čo vy na to je to kresťanské čo by povedal farár???takže ja nepotrebujem ale dcéra hej.... zaujímavé nie...len vtedy je ku mne milá, keď potrebuje niečo alebo aj vtedy, keď sa pohádajú s dcérou.

miadi
8. apr 2022

@mariamagdova prosim ta zeby si nedala svokru do starobinca Lebo na to nemas ♥️ to je taky alibizmus. Dnesne starobince nie su nic Strasne ako v 19st, su to normalne byty s asistenciou a strava ako v restike. Len by si na to musela mat cez tisic e mesacne. Takto vas nic nestoji ze svokra “ moze “ dožit vo svojom
Dome. Ups “ tvojom.” Je vas tam ako hadou ked raz bude stara nevladna v takom starobinci by jej mohlo byt x krat lepsie. Tak to mozes akurat sebe vraviet ze z velkej lasky ju tam nedas. 😜ale dr kamosa jej dohodit nechces. To ti ♥️ dovoli.,

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
mariamagdova
autor
8. apr 2022

@miadi no nie nedohodim lebo mám svoje dôvody je ich viac nie len tie ktoré som napísala, keď som bola tehotná s malou nepomohla mi lebo povedala, že keď budem robiť budem mať ľahší pôrod (pred tým som mala tri potraty)je to také bezcitne.

mariamagdova
autor
8. apr 2022

@zoro9836 ja o domove dôchodcov nerozmýšľam vôbec len ma bolí to ako sa zachovala ku mne a toho je viac čo by moje ♥️vedelo rozprávať...môj sused z rodnej dediny má stretol pobozkal ma na čelo a mi povedal ďakujem a za čo ujo, že pomáhas bratovi lebo ja keď som prišiel o prsty na rukách všetky sestri sa mi otočili chrbtom až potom jedna po čase si uvedomila a prišla mu pomôcť a to ma tri sestri. Sme ľudia robíme chyby nikto nie je dokonalý, ale som názoru najprv si rozmyslieť, čo poviem a tak to vypustim z úst. Kresťan nie kresťan ja viem aká som napíšem vám jeden príklad a urobte si svoj názor. Prebaľovacia som neter dala som plienku naopak a ona mi povedala že už dlhšiu dobu mi chce niečo povedať aby mi Pán Boh nepozehnal deti lebo by som sa nevedela postarať dyka rovno do ♥️mám troch anielov v nebi 😭ale Boh mi požehnal dcéru som šťastná maminka na svete ♥️

miadi
8. apr 2022

@mariamagdova Keby ste nekupili dom za babku aj s babkou .. tak by vam nemala sancu tak kecat do zivota. Vo svojom dome by si mohla mat brata aj rok bolo by to len na tebe a manzelovi. Takto mate len zle vztahy. Svokra nema emptiu pre teba a ty pre nu. A toto budes mat “ doma” roky rokuce ., taka bola vasa volba. A toto su nasledky ktore musite trpiet. Tebe sa ulavy na 5minut ked sa postazujes na MK na svokru.. ale nic to nemeni na realite v akej žijes. A takychto story budes mat este xy. ( to ti neberiem ze si super sestra a dcera) len ste si to zle zariadili stym byvanim. A svokra nech je aka chce ..ver tomu zeby ti bolo lepsie xx km od nej.

mariamagdova
autor
8. apr 2022

@miadi ako švagriná býva s nami lebo nemá kde ísť neviem ako sa časom zariadi ale je s nami 12rokov. Neviem ale viete keď pomáha dcére vychováva jej deti tak by dcéra mala s ňou ísť k lekárovi a prečo ja mam všetko robiť všade chodiť a nedostanem ani vďaku za to🙄😥ako raz povedala moja švagriná ktorá je riaditeľkou na ZŠ ty si tam len otrok a neznamenas nič!!!mala svetu pravdu

matullienka
8. apr 2022

@mariamagdova tak keď s vami býva 12 rokov tak v tejto dobe to tak aj zostane a verím tomu, že keď sa svokra pominie bude u vás bývať stále lebo nemá kde

mariamagdova
autor
8. apr 2022

@zoro9836 oni to dostali len za polovicu domu ktorú manžel zdedil po otcovej smrti druhú polovicu domu mala svokra až teraz mu prepísala pod podmienkou že zaplati jej nejaké peniaze podľa vás je to múdre čo spravila a my ju máme dochovat?hamba pýtať peniaze od vlastného syna to sme si mohli nový dom postaviť, ale sľúbil otcovi na smrteľnej posteli že sa postará o mamu, ale treba byť vludný, pomáhať si, objať sa a nie niekomu strpčovať život.

matullienka
8. apr 2022

@mariamagdova a švagriná jej na to nepovie nič? Keby to bolo naopak a švagrinej sa niečo stalo, svokra vy bola spokojná keby sa súrodenci na ňu vykašľali?