icon

Problém vo vzťahu

luli32
4. jún 2022

Ahojte,
Spoznala som sa s chlapom ktorý je odomma starší o 10 rokov. Rodičom sa to nepáči a hneď mi nato povedali svoj názor. Okrem toho sú tam aj ďalšie veci, ako sú jeho pozicky (v bankách a nebankovkach). To sa rodičom tiež nepáči. Inak je to super chlap starostlivý, milujúci, pracovitý. Zo začiatku šlo len o nevinne stretávanie, kino, večera. No po pár týždňoch sme si povedali, že to môžme spolu skúsiť, rozumeli sme si a bolo to všetko fajn. Hneď ako nato prišli rodičia, samozrejme vyjadrili názor, že sa im nepáči, že mám takého priateľa a nechcú aby sme chodili k nám. Svojich rodičov poznám a viem, že je to len také chvíľkové a časom by ich to prešlo. Avšak nechcela som mať pred priateľom tajnosti, tak som mu priamo povedala, že moji rodičia nie sú spokojní, že spolu chodíme. Zakazovať mi ho nemôžu mam 25 rokov, ale bývam stále s nimi. No a tu prichádza problém. Hneď ako som to priateľovi povedala, tak sa zmenil o 180 stupňov. Hneď v ten večer sa začal správať inak. A nasledujuce dní boli taktiež iné, už nebol ten snažívy, milujúci partner. Skôr som mala pocit, že ma začal brať ako kamarátku. Opýtala som sa ho čo sa deje, hneď zo seba vyhukol že takýto vzťah mat nechce, ak bude medzi nami stať moja rodina, že si to cele predstavoval inak a nechce v takom vzťahu ďalej pokračovať, proste to chcel ukončiť, len tak. Žiadal odomna čas, že to celé potrebuje vstrebať, vysporiadať sa s tým. Ale podotýkam rodičia len vyslovili svoj nesúhlas s naším vzťahom. Nijako sa nesnažili nás rozdeliť, ak po mňa prišiel normálne sa sním pozdravili, akurát nechceli aby prišiel k nám, ale to tiež je len dočasné a ak by videli, že nám je spolu dobre zmenili by svoj názor, svojich rodičov poznám. Ale späť k "priateľovi". Veľmi ma to z jeho strany sklamalo. To, že takto ľahko je ochotný vzdať sa mňa, našej začínajúcej lásky, len preto ze niekto vyjadril nesúhlas. Som z Toho veľmi sklamaná a hrozne smutná, od problémov sa neuteka a niekedy treba bojovať zato co človek chce. Žiaľ ja som mu asi za ten boj nestala. Keby so mnou jeho rodičia neboli spokojní, tak by som sa snažila ich presvedčiť o tom, že som dobrá žena. A určite by som sa nevzdala partnera, len kvôli jeho rodičom, ved predsa nebudem žiť s nimi ale s partnerom. A aj keď si vzal čas na rozmyslenie, moje sklamanie je také veľké, že rozmýšľam, že ak sa ozve ci mu mam vôbec dvihnut, odpísať. To ako sa ma ľahko vzdal ma zranilo. Ja to nevnímam, ako veľkú prekážku a veľký problém. Ja som sa na tej situácii, len pousmiala, ale to rieši, až veľmi radikálne. Alebo je jeho rozhorčenie opodstatnené? A len ja to beriem tak jednoducho? Neviem, ako mam tuto situáciu riešiť.

Strana
z2
stanulienkat
4. jún 2022

Tiež by som pre svoju dcéru nechcela chlapa, ktorý je tak hlúpy, ze v jeho veku sa zadĺži a ešte k tomu v nebankovkách. V 35 rokoch má chlap už ziviť svoju rodinu a starať sa o manželku a dieťa, a nie splácať dlhy.

k0l0b3zka
4. jún 2022

Preco by mal byt manipulator. Praveze je celkom rozumny ze nechce riesit vztah ked od zaciatku tvoja rodina je proti nemu. V 35 rokoch sa clovek urcite nema chut niekomu doprosovat. Na druhej strane v 35 mat pozicky v nebankovkach? Skvely start do zivota a vztahu. V 35 ke by mal mat uz vyrieseny zivot a vsetko naokolo pripravene na rodinu, nie sa trapit s uvermi z nebankoviek. Velmi by som bol obozretny, ci mi toto stoji za to.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
luli32
autor
5. jún 2022

@makova333 tak neviem ci sa vôbec ozve. Už je to týždeň, čo sa odmlčal. Príde mi to hrozne divné, ako sa zachoval. To keby som sa nepáčila jeho kamarátom, alebo on mojim tak tiež by takto riešil veci? No aj keby sa mi ozval a chcel vo vzťahu pokračovať, už by som nad tým dosť uvažovala ja. Ak by prišli v živote nejake problémy bála by som sa mu niečo povedať, aby zase nemal potrebu pred tým ujsť. Možno som ešte mladá, bez skúseností, ale takto sa problémy podľa mňa určite neriešia. A čo sa týka tých pôžičiek, tak asi za mňa zase rozpráva nedostatok skúsenosti, ale ja som to nebrala ako nejaký problém. Sú to jeho pôžičky. Ja som dosť sebestačná nato, aby som jeho peniaze nepotrebovala. Samozrejme by bola podmienka, že to bude pekne splácať, ale nevidím v tom nejaký problém. Dlhy sa predsa dajú splatiť, a ako som písala inak je to super človek s veľkým srdcom.

k0l0b3zka
5. jún 2022

Ano su to "jeho dlhy" ale kvoli "jeho dlhom" sa Vam bude napriklad tazko brat hypoteka. A kym ine pary budu budovat domovy, tak vy sa budete trapit s jeho dlhmi a byvanie bude omnoho tazsie riesitelne. Do takehoto nepripraveneho prostredia potom pridu deti atd atd. No za mna cele zle, ale ja som v tomto dost narocny a prisny.Takcitak mas 25 a radsej by som si hladal nieco vekom blizsie "s cistym stitom". Idealne sikovneho chalana medzi 23-30 rokmi s ktorym si vytvoris pekny zivot. Ako sa hovori seberovnych si treba hladat, tak 35 rocny s dlhmi nech si hlada 33 rocnu s dlhmi. Moj nazor a zrejme to iste si myslia aj Tvoji rodicia.

makova333
5. jún 2022

@luli32 a kde beries istotu, ze by tie dlhy nerobil aj v manzelstve? A keby aj nie, dlhy bude splacat z vasho rodinneho rozpoctu. O to menej budete chodit na vylety, na veceru, dovolenky...Alebo o to viac to budes tahat ty. Lebo on sam nema... ved si vedela, ze mam pozicky ked sme si spolu zacali. A o tom velkom srdci ta uz tiez presvedcil...

Strana
z2