icon

Problém vo vzťahu

nikitapuma
21. máj 2015

som už raz rozvedena a z manzelstva dve deti....momentalne som v 6rocnom vztahu no pred 2rokmi som prisla na priatelovu neveru...nevera ako taka...nebola to fyzicka,ale cely nas vztah si pisal so svojou byvalou na internete aj si volali a vymienali sms ky a tie mali obsah charakteru taky akokeby spolu planovali svoj zivot pisali si o tom ako sa miluju ako by bolo fajn sa pomilovat aj to tam planovali a myslim,ze keby som na to neprisla tak by to aj urobili lebo podla obsahu správ uz k tomu schylovalo....ja som s mojim priatelom prezila toho vela urobila som pre nas vztah vsetko absolutne,,,,,vzdy ked vela pracoval tak som ho lutovala a nechala dlho oddychovat ked nebol doma tak neskutocne som ho milovala,ze som plakavala a bala sa o neho ak mi nahodou nezdvihal mobil no ked nezdvihal tak sa stretaval s nou....aj ked nie intimne,ale predsa ich rozhovory boli len o tom....stranse ma to sklamalo a ked som sa to dozvedela bola som nahnevana najskor na neho potom na seba potom sme sli na udobrovaciu dovolenku tam este bolo dobre aj sme si to uzili 🙂 ale po tej dovolenke akokeby som zacala nad vsetkym viac a viac premyslat preco to vlastne spravil? ved mal doma uplne vsetko aj sexualny zivot sme mali uplne suprovy uzivali sme si to obaja...podla mna nemusel mat potrebu vyhladavat ine zeny....ale aj tak hladal...a cim viac som nad tym premyslala tym viac som mala pocit,ze si ma nevazil a ze vlastne nemiloval kedze ja som ho milovala neskutocne plakala som ked nebol doma kedze pracuje aj mimo domu a velakrat je prec...vzdy som sa o neho bala aby sa mu nieco nestalo vzdy som mu za vsetko dakovala co pre nas robi ked mal narocny den nechala som ho oddychovat a jasom zvladla aj muzsku pracu 🙂 a potom ked som premyslala ze co do vztahu davam ja a co on tak vtedy sa vsetko nejak vo mne zlomilo a citim sa tak prazdno....aj ked teda on sa snazi nevravim,ze nie,ale mozno vo mne ta bolest z toho sklamania v nom je taka velka,ze to che bud cas na vyliecenie alebo to nechat cele tak. napriek tomu ze on to olutoval teraz je ako baranok poslucha ako psik ja uz som citovo voci nemu ochladla....uz to nieje ako predtym ...bohuzial mame spolu dlhy+firmu a deti su na neho zvyknute..vzdy si vravim este pockam kym vyrastu a splatime aspon uver nech si vieme rozdelit majetky....ine problemy nemame len tten zivot je z mojej strany o prezivani nemam na nic naladu ani chut riesit nejake spolocne veci....vsetko okolo mna sa len nejak udeje.... BABENKY LEN BY SOM CHCELA VEDIET NEJAKU RADU CI ZOTRVAT VO VZTAHU A DAT TOMU ESTE NEJAKU SANCU A AK ANO TAK AKO MAM NA TO VSETKO NEMYSLIET ?????ALEBO MáM TO NECHAT TAK?

Strana
z2
deny81
22. máj 2015

@nikitapuma necitala som vsetky prispevky, ale - uprimne? v prvom rade si zacni vazit samu seba!!!!! nik ta neurobi stastnou iba ty sama. porozmyslaj nad tym. vsetko tvoje stastie zavisi od druhého cloveka? Nikdy nebudes spokojna a stastna pokial to tak bude.

nikitapuma
autor
22. máj 2015

@natalym presne ako pises to aj v hlave stale mam ,ze co ak by som na to neprisla??? v tych poslednych RP bolo pisane ako to urobia a kde s astretnu .......on mi na to povedal,ze by tam nesiel ,ale mam tomu verit??? :D :D :D chlap je len chlap a mozno by si hcel tolko dokazat az by to skusil sama neviem 🙂)) samozrejme nechcme to riesit a preto neviem ako na to aby som to uz vymazala z hlavy.......a mas pravdu asi si urobim ciel,ze zacnem sa ucit po madarsky :D :D :D kedze sa mi podaril zsiakt jeden dobry kseft s madarskym dodavatelom :D :D :D nechcem tu urazit madarsky hovoriacich no oni maju podla mna ten jazyk hrozne tazky 🙂 aspon pre mna 🙂)) asi sa pustim do toho :D

natalym
22. máj 2015

@nikitapuma Ja ľutujem, že som sa v detstve nenaučila po maďarsky. Žili sme na juhu, och ako by sa mi to zišlo.
Musíš si hlavu zamerať inde. Ja som to tak tiež teraz urobila a problém, ktorý som mala je akýsi menší, nehovorím, že vyriešený ale menší.

nikitapuma
autor
22. máj 2015

Ved aj my sme sa spristahovali na jus slovenska ,ale obaja pochadzame uplne z inadial pacilo sa nam mestecko a aj lacne bytiky...vdaka podnikaniu sme nemuseli riesit kde budem zit,ale zasa vo velkych mestach byty boli ooooveeela drahsie a vdaka tomu,ze tu byvam ma oslovila jedna madarska firma bolo by fajn s nimi spolupracvovat,ale potrebujem vediet jazyk asi sa zameriam na to 🙂

zibi
22. máj 2015

@nikitapuma podla mna si bol tebou velmi isty .. nechcem povedat ze si urobila chybu ked si mu ukazala ze ho az tak hrozne milujes.... plakala si pri nom, dakovala mu ..on proste vedel, ze si doby clovek, ze ho milujes a vyuzil to .su chlapi, ktori si to vazia..vazia si, tu lasku zeny a miluju zenu rovnako ..ale su chlapi, ktorym to vadi ..mozno to je take bremeno pre nich a prilisna zodpovednost a nevedia to uniest.. preto mozno potreboval unik..
a su chlapi ktori niky neprestanu milovat svoje byvale... boh vie preco sa rozisli ... ja si aj tak myslim a to ti nehovrim ako klise, ze najlepsie je zajst za odbornikom a porozpravat sa. my riesime adopciu a chodme na sedenia povinne ktore musime absolvovat , ale poviem ti, to su take dobre veci. ten psycholog je super. take moznosti ti ukaze. my reisime vsetko z hladiska dietata a tak , ale oni su skoleni na vsetko . urad prace ma psychologa ktoreho mozes vyuzit a ja by som to skusila. oni tak sikovne vedia sa opytat, porozrpavat sa s clovekom a dostat z neho vela veci. a mozno ti to pomoze.
pani rozpravala o jednej zene, co bola tak na muza naviazana, ze sa citil on ako keby so sebou niesol balvan. proste ho tak neskutocne milovala, az stratila samu seba a jemu bola pritazou. netvrdim, ze to je tvoj pripad. len niektore veci z minulosti nas tak tlacia, ze potom robime rovnake chyby pripadne chceme partnerovi tak ukazat ako hrozne ho milujeme, a tym si myslime, ze ho nestratime. mozno z predchadzajucej nevery si si priniesla strach a skusenost, ze ked budes to a to robit tak partnera nestratis. to je len moj pohlad ... lebo kazde preco ma aj svoje preto ..a to, ze tvoj partner mal dlhodobo taky mimo fiktivny vztah ...aj ked hovoris, ze to nebolo o sexe tak to nehovori vela len o nom ale aj to tebe ..tak preto mozno je dobre vyhladat odobrnu pomoc. ked sa chces tak obetovat a ostat s nim, mozno je to len momentalny stav ktory je pochopitelny z hladiska situacie v ktorej si . ja by som to skusila riesit cez toho poradcu . pomoze vam ..najma ked on je ochotny a seka dobrotu a aj ty sa o sebe vela dozvies a mozno uz niektore chyby robit nebudes .je to velmi dobre odporucam

ivett1
22. máj 2015

@nikitapuma skúsim taký reálny pohľad bez emócií, možno ti to pomôže ...píšeš, že si s ním 6 rokov a pred 2 rokmi ťa skoro podviedol so svojou ex a odvtedy ti to nejde z hlavy ...síce si mu odpustila, ale neveríš mu ... a ja sa pýtam...môže niekto žiť s niekým ako so svojím partnerom, keď mu nedôveruje?
Na toto nie je jednoznačná odpoveď ... niekto to zvládne (so štipkou rozumu) a niekto nie ... veď, určite si stále v strehu, neoddýchneš si, za všetkými jeho akciami, rečami hľadáš možnú „neveru“, stále premýšľaš, či ťa neklame ... no, na druhej strane...nič netrvá večne a aj tebe čas „rany zo sklamania“ zahojí a možno ťa presvedčí o tom, že to s tebou myslí úprimne, len si všímaj jeho reči a či niečo pre to aj robí ...🙂

Keď sa nad tým zamyslím, možno majú niektoré kočky pravdu, asi tvojho priateľa prešlo zaláskovanie, vhupli ste do stereotypu a bol si tebou príliš istý, keďže aj podľa tvojich slov si mu svoju lásku dávala značne najavo ... oslovil len tak svoju ex, ona sa chytila a došlo to až tak ďaleko, že si naplánovali „možno“ spoločný sex ...hm ... no, našťastie si sa to včas dozvedela a aj keď ste si to predebatovali pocit sklamania v tebe zostal ... tvoj priateľ je teraz k tebe veľmi milý a „seká“ dobrotu, no možno ti je len vďačný za to, že si mu dala ešte šancu, ale možno si uvedomil, že ťa naozaj nechce stratiť a že si fakt skvelá žena a začal ťa akoby znovu milovať ... máš to ťažké ... ale ... ako som už spomenula, že čas „rany“ zahojí , aj na tele aj na duši, možno jazvy zostanú, nezabudneš, ale budeš sa na to všetko pozerať už inými očami, zase o chlp skúsenejšími (keďže si už rozvod absolvovala) a nebudeš naivne dôverovať, ale ani už nebudeš mať tú potrebu stále ho kontrolovať (ako teraz) ...môže sa úplne kľudne stať, že o pár mesiacov sa to v tebe utrasie a zrazu budeš žiť v reálnom svete, nie ideálnom , láska síce nebude taká ako pred tým - už nebudeš všetko kropiť slzami, za všetko ďakovať , zbožňovať svojho partnera a určite ho posunieš na rebríčku za seba 😉
... teraz si v štádiu, že si stratila ilúzie, no skús ešte vydržať a nechať ho, aby ťa pekne presviedčal, že si ťa zaslúži ... a užívaj si to ...nerob si veľké plány a sny prenechaj tým čerstvo zaláskovaným a sama uvidíš... si už mama dvoch detí , nerob unáhlené alebo radikálne rozhodnutia ... ak ti to pomôže, napíš si na papier svoju dilemu (či ostať vo vzťahu alebo nie, prečo), možno budeš sama prekvapená ... dva roky nie je až taká dlhá doba, aby si už mala vo všetkom jasno ... držím ti palce ...
😉

badimeria
22. máj 2015

@nikitapuma jasne aspon mas plus dobre premyslas irpb si vlastne rezervy ci uz vztahove alebo financne tak ako si povedala ak k nieconu pride budes pripravena

deltaa
22. máj 2015

@nikitapuma toto iste som zazila ja pred niekolkymi rokmi s byvalym frajerom. Schylovalo sa ku hypoteke aj byty sme zacali spolu vyberat a ratat rozpocet a cala som si vsimat ze zrazu sa inak zacina obliekat do starych veci, ktore mal u rodicov v skrini, ktore som predtym nevidela na nom a mobil zamykal do skrine doma a pri mne vonku mal iba vibracne zvonenie a jedneho dna som v aute na sedadle objavila dlhe blond vlasy tak som sa uistila ze skutocne je to tak ako vyzera. Slubil ze to skonci s nou, ale po mesiaci nic. Jedneho dna som mu cez telefon povedala koniec a bolo. Dobre som spravila. Potom mi spolocni kamarti povedali ze on uz pol roka to snou takto tahal a po kratnom case aj otehotnela. Teraz viem, ze nic lepsie si taky clovek co zije "dvojitym" zivotom nezasluzi len toto alebo najst cloveka ako je on ku sebe, co sa sprava rovnako. Ty si nezasluzis aby si bola ta druha. Ak si seba vazis a aj svoje deti, tak pred nimi musis aj tak vystupovat.

timea7
22. máj 2015

@nikitapuma ja by som ho už nechcela, ani keby mi bol do smrti verný, u mňa je toto skrátka neodpustiteľné, aj keď som to našťastie nikdy nezažila. Tonie je o dávaní alebo nedávaní druhých šancí, bolo by to vo mne, že zničil moju dôveru, pošliapal náš vzťah, už by som ho skrátka nedokázala ľúbiť. A samoty sa neboj, nebolí 😉 Pár rokov si skúsila, uvedomila som si, čo od života chcem, našla v sebe netušené možnosti - keď musíš, tak musíš. Nie sú všetci muži rovnakí, to ani náhodou, chápem ten tvoj pocit, že už žiadneho nebudeš chcieť, že už nikomu nemôžeš veriť. Ja som nejaký čas po rozvode stretla muža, ktorý by so mnou manipuloval ako s bábkou 😝 a tiež som si povedala, že už žiadneho muža nechcem ani vidieť....a o pár týždňov som strela terajšieho partnera 😀 😀 😀 😀 unikala som pred ním, ale našťastie bol vytrvalý. Život bez partnera nie je tragédiou, tragédiou je život s takým mužom, ktorému nemôžeš veriť a ktorý ťa zasiahol na tom najcitlivejšom mieste.

peneloppe
22. máj 2015

@nikitapuma

Ja by som to nedokazala. To je horsie ako nejaka jednorazova bokovka. Ovela horsie. Neda sa to vymazat. Ked mu odpustis tak si to moze kludne dovolit opat.
Ale ja nechapem preco je s tebou? Preco sa neda dokopy s tou byvalou ked si tak vypisuju a planuju vsetko mozne?
Posli ho k vode. Zasluzis si niekoho kto si ta bude vazit.

deltaa
22. máj 2015

@peneloppe on s nou je preto, lebo je na nu nauceny, jednoznacne sa jej nechce vzdat. Ono takito ludia su najhorsi pretoze oni sami nedokazu nic vyriesit ani skoncit. Zazila som to ja tie. Jedine ona musi spravit razny skok, asi le to skoncit. Niektori chlapi su taki slabi ze nedokazu priznat neveru nie to este ukoncit nieco, urcite mu nie je pri nej az tak zle. Niektori chlapi si myslia ze mozu s jednou zenou spat, druha mu vypere a navari a este aj tretia s ktorou si pokeca ked potrebuje.

nikitapuma
autor
22. máj 2015

mozno bola aj to chyba,ze som si tu komunikaciu za tie roky co ona dvaja spolu mali.-podotykam pisali si cely nas vztah takmer od zaciatku..ona sa mu po dlhej dobe ozvala s tym,ze ma problemy vo svojom vztahu...a potom spolu komunikovali pisali,posielali si fotky obdivovali sa navzajom a to co si napisali to ma hrozne ranilo....a to mam stale v hlave...a ako som sa to dozvedela??? Fuuu veru ona ta jeho byvalka mala tiez vztah a jej priatel kontaktoval mna..bol nahnevany a napisal mi email s tym,ze mu mam zavolat ze zhana mojho priatela...a ked som mu zavolala tak mi vsetko povedal,ze aby som bola v obraze..on ju hned opustil.....a dalsia vec....ta jeho byvala mojmu priatelovi pisala,ze jej priatel na to prisiel a ze chce kontaktovat mna...kym ma on kontaktoval este to trvalo asi 3mesiace kym ma vyhladal a moj priatel sa jej v tej komunikacii vyjadril ,ze nema sancu ma najst....a predsa nasiel na mna kontakt na socielnej sieti....ach jaaj a to ma tuez stve,ze sa nebal a neskoncil to,ale pokracoval a preto si myslim,ze keby sa to nedozviem tak urcite by sa spolu vyspali.....momentalne za nim nesliedim,ale myslim,,ze nic nerobi z casu nacas asi tak raz za 4-6mesiacov prebehnem vypisy hovorov a pozriem historiu na pocitaci a nenasla som za tie dva roky nic...on sa dobrovolne odhlasil zo vsetkych socialnych sieti jedine co mu ostalo je skype a zmenil si aj telefonne cislo ked to vyslo vsetko na povrch......kurnik zeny ja neviem,ale asi ozaj sa zacnem viac zaujimat o seba a deti a zacnem sa zabezpecovat sama a ak sa moje city nezmenia tak odydem....

nikitapuma
autor
22. máj 2015

Babenky dakujem aj za sukromne spravy 🙂

katrin21
23. máj 2015

@nikitapuma ale ty nemas chudnut pre neho, aby neusiel za inom ... ty mas robit vsetko kvoli sebe ! kvolli tvojmu dobremu pocitu, kvoli radosti, ked sa pozries na seba do zrkadla,kvoli blahu, ktore citis, ked robis veci, ktore ta bavia a tvoja duša vtedy "spieva"....
To je ten rozdiel, ktory nechapes...
Najdi stastie sama v sebe a je jedno, kto je okolo teba..alebo ci tam vobec niekto je....
Clovek, ktory nema rad sam seba, toho nikto iny stastnym neurobi a ak ,tak len na rok- na dva... proste to nie je trvale nikdy..

katrin21
23. máj 2015

jednoducho, prestan sa zamyslat nad tym, co citis co by si CHCELA citit.... a ze to je ine ako to bolo....
Vzdy je vsetko ine ako bolo.. zi TU A TERAZ.... najdi stastie v tom, co mas...
a ak ho najst v tom nevies a citis, ze tvoja duša, srdce ( nie rozum!!) trpi, taka odid... ina cesta nie je....
Ale toto ti nikto nepovie, co mas teraz spravit, to len ty musis citit, ty zijes svoj zivot a reci druhych su nepodstatne...
Skus sa prestat bavit o tom s kamoskami, skus sa prestat riadit tym, co povedia iní, alebo co robia iní v takej situacii ... pravidla su blbost... treba robit to, co clovek citi, aby bol spokojny so svojim zivotom...
Mozno zistis, ze nakoniec je super, ze mas otca pre svoje deti a ze to je pre teba viac , ze ti to dava tolko lasky, ze nevera - ku ktorej vlastne ani nedoslo, ci? - je vlastne len strach v tvojej hlave....
a nie je naivne nemysliet si, ze ta partner nepodvedie! Naopak... je spravne byt vztahu, kde si si ista, ze to je tak, ze nepodvedie.... Ak niekto stale mysli, ze ho partner podvedie, tak casom ho naozaj podvedie.ver mi, viem co hovorim !!!!!!
Takze si ver, ak bytostne potrebujes byt s tym partnerom, lebo su veci, ktore ta robia stastnou, tak s nim bud a zahod za hllavu ostatne strachy a pochybnosti, len tak sa pohnes z miesta a len tak aj on pochopi, ze nie su nejaka zufala žena, od ktorej moze lahko utiect, alebo ze proste nestojis za to, aby s tebou bol...
Ze sa mozes proste lahko minúť 🙂 a on nie je jediny na tomto svete...
Maj proste rada seba, rob nieco pre seba, najdi si konicky, venuj sa svojim priatelom a nedavaj mu najavo nejaku zavislost na nom.... zi svoj zivot...
ked toto spravis, tak aj sama zistis ty, ze co je pre teba spravne... ale nerob veci pre svoje EGO, aby si mu teraz " ukazala"... ale pre seba , aby si bola spokojna ..v sulade sama so sebou a svojimi citmi.
Ci uz s nim , alebo bez neho.

a tip ktory pomahal vzdy mne : ak ide na teba depka... pusti si hudbu, ktoru milujes a tancuj 🙂 rob co citis 🙂

Strana
z2