Problém vo vzťahu
Ahoj dlho som sa rozhodovala ci sem napisem moje problemy a vlastne ci by niekoho zaujimali kedze kazdy mame toho dost ale mozno sa niekto najde a mozno bude aj z ba jupiii kto ma tiez tieto alebo aspon podobne problemy...ide o moj vztah keby som to mala vsetko pisat tak cely den sedim za pocitacom...som s priatelom 8rokov z toho 4byvame v podnajme u nas je ten vztah ako talianske manzelstvo a hlavne sa stale hadame lebo cely tento vztah zacal velmi zle...on je rozvedeny ma syna 10rokov ku ktoremu som si nenasla cestu a asi ani nenajdem kedze co sa ma stat sa stane...co sa tyka jeho rodiny zo zaciatku umna snaha ale neskor cim vacsie hadky a medzi nami priepast a hadky to slo dolu vodou akoby som sa uzavrela nemam na nihoko naladu a chcem byt sama...tak napriklad teraz na sviatky maju prist no ja som v strese mam nervi pretoze ja som clovek uprimny a citlivy a to je chyba partner ma mal precitanu bol si a aj je mnou isty aj ked mi tvrdi ze nemam vomne istotu ze stale chcem len odist...ibaze nemam kam...vsetko je drahe...a ja teda nemam dajaky dobry vztah z jeho rodinou a on im povie svoju verziu ked sa hadame a moja ide bokom i ked pravda je uprostred...a tym padom ja chcem byt radsej sama doma a mat klud nez by prisli a aj s jeho synom viete on mi tvrdi ze som chora uraza ma uz navstevujem aj psychologicku a ta sama povedala ze je to tazke kedze sa to kopilo...zasa sme sa pohadali a hadame sa stale z toho tyzden v mesiaci ok...ja uz neviem co mam robit je to akoby som sa nevedela odstrihnut od neho nieze by som bola zavisla len asi slaba a zvykla som si byt samosplachovaci typ otriast sa a ist dalej...existuje niekto kto ma podobny problem? Zeny ako riesite doma muza ked nic nerobi neni ani technicky tip neni ani dajaky mrsny ze vas vezme na vylety lebo niesu peniaze a stale vam vycita ze si date jeden obed za 3,50e ked on robi v restike a stale neni navarene...alebo neni mi oporou neni spolahlivy a zodpovedny...bud je robote vecer pride naje sa a ide kukat do splane tv a ide spat...ja chodim do prace pridem a nachystam si veci mam rada system a poriadok obriadim sa vecer a idem do obyvacky...a jedine co chce pomne je sex...to sa ale umna neda len tak ked este pred dvoma dnami ma pourazal a poslal do p...viete tu uz padaju aj nadavky a uz som zufala tak som ho napadla aby ma pocuval a riesil somnou problemy ale ja ho nezaujimam kuka do mobilu a tv a povie nema naladu sa hadat a ze ja som ta zla ze ja mam problem a jeho oblubena veta: Ja som nic neurobil...no asi urobil inak by som to neriesila a nehadala sa a neplakala nekricala ze susedia musia mat radost taaa hanba...stale som smutna strhana a v strese a vela placem i ked zistujem ze slzy nemam...citim beznadej tvrdi mi stale ze som dosiahla svoje a ze on ma lubi ze to ja som ho nikdy nelubila a ze je tenka hranica medzi laskou a nenavistou a vyhrazky...i ked pes ktori steka nehryzie...no a ked neni v praci a ma volno je so synom a ked ja chcem byt sama s partnerom tak sa neda vraj musi zarabat a nemam peniaze...niesom typ zeny ze chce drahe kabelky atd...ale aspo by sa mohol inak chovat a vazit si ma viac...snazit sa najst strednu cestu a kompromis ibaze toto je nakopene a ja neviem co robit co robim zle a co zasa dobre potrebujem nestranny nazor vas zienky moje...🙂)) neviem co take este napisat,snad len to ze prinom sa mi zacali zdravotne problemy aj som pribrala aj som nemala pracu a prestala sa o seba starat...i ked teraz sa z toho dostavam ide to ale pomaly pracujem na sebe...zivot nemam lahky vyrastala som v detskom domove bez rodiny...on mi vycita len to ze ma to poznacilo a on si neprizna chybi neznesie kritiku...a sex vyzaduje on sa odosobni a ideme dalej ale ja to neviem a potom sa urazi...ten sex je fakt ze strojovi nech je pokoj...pisem len zle veci su aj pekne ale tych bolo na zaciatku a velmi malo vzdy to boli prekazky ako aj jeho syn neviem vysvetlit preco ho neviem zniest a prijat proste to tak je a nakopilo sa vela zlych skusenosti a neviem hrat dalej ale schulim sa a nech sa deje co sa deje rezignujem...vzdy som ja ta co pise a snazi sa mu vysvetlit ale on ma nechame a vzdy napise ze neurobil nic zle...som dnes smutna a som v robote nechcem to prenasat do prace kazdy den je taky isty a ja prezivam ani konicky nemam nikam spolu nechodime on mi povie ze zato ako sa chovam neni dovod ze mam byt mila a potom to pojde a potom ze syna vezmeme ale ja chcem byt snim a zazivat co zeny ked sa zoznamili s priatelom a zacinali pekny vztah...minule ma vraj chcel prekvapit a je vela tych prikladov...tak mi napisal ze ma pocka v robote a ze pojdeme autom spolu domov...tak sa tesim a za 10 osem mi pise ze ale vezmeme aj koleginu ze vraj koli nemu caka na osmu hodinu a ze ju zvezie...no domna nervi ze mohol sa ma opytat ci stym suhlasim i ked to nebolo daleko a predtym mi to nevadilo ibaze ja ked mam tu svoju chvilu asi hlavu nemam ok tak proste nechcem...tak mu pisem ze pojdem sama ze ja nejdem z jeho koleginou bud pojdem snim alebo sama...on sa namna vykaslal vzal koleginu a ja som sla mhd...dobre viem mohla som to prezit ale slo o princim nieco urobi a ani sa ma nespyta...a potom sme sa pohadali on to vecer nechcel riesit a vecer bol cirkus...a potom po 3dnoch nebavenia si aj trosku priznal chybu ale on chcel len pomoct koleginy lebo ho tam vraj ona cakala lebo robili len do pol osmej aby ma mohol vziat z roboty a ona zamknut firmu...nechapem mozno ja ale on si neni vedomi chybi...je toho vela kludne sa aj pytajte a prajem krasne sviatky 🙂))

@veronika2704 ty sa ale straaasne lutujes a z tvojich príspevkov mám pocit, že život s tebou musí byť ozaj ťažký...kvitujem, že chodíš k psychológovi
Čo máš robiť? Nájsť si lepšie platenú prácu, bývanie (na začiatok aj prenájom jednej izby v byte), odísť od nevhodneho partnera, upratať si v živote aj v sebe samej...
@veronika2704 ty mas 28???? rokov??? sorry, ale pises ako 16rocna....rozoberas kazdu hovadinu, on povedal, ja som povedala, on urobil, ja som urobila....fakt????
Vztah nefunguje, neviem, na jaku marisku ho sledujes a kontrolujes a nezamerias svoj cas na to, aby si sa pozrela realne na SVOJ zivot a rozhodla sa, co robit? Co dosiahnes tym, ze nahodou zistis, ze ta napr klame a podvadza???? Co tym ziskas??? Fakt by ma to zaujimalo...... 😲
Lebo to, co chces, sa proste nestane. On sa nezmeni na takeho, ako chces ty. Bodka. Ty sa zajtra rano nezobudis krasna, stihla a sebavedoma ako kedysi. Bodka.
utekaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj od neho🍀
@veronika2704 ahoj..myslim ze si sa moc nanho naviazala.kedze si z DD..strasne dlhe ale dala som to..☺no neviem..urcite by som riesila odchod..naco s takym clovekom..ale zas na druhej strane..robit cirkus koli odvozu kolegine a este k tomu ked si tam mala byt aj ty..no troska prehnane..niektore kocky si komplikuju vztahy uplnymi somarinami..ak si neni stastna zacni si zit iny stastnejsi zivot..vzdy mas na vyber..drzim palce🍀
hej moze byt ze som naviazana a tym padom si je mnou isty a neveri zeby som odisla ako mi raz povedal ved chod aspon zistis ze niesom az taky zly chlap ako hovoris...dobre teda prehnala som to a teda neni na mieste sa ma radsej opytat ci mi nevadi ze ju vezme s nami domov tu koleginu?
Tak hej, mal sa ta to opytat, u nas to tak mame nastavene. Ale zase si musis uvedomit, ze kvoli niektory veciam si treba vediet dupnut a zase ine treba nechat plavat. Ak reagujes prehnane na vsetko, partner vypne a prestane ta pocuvat. Budes iba zvukova kulisa. Ty vies velmi dobre, co mas robit.
@veronika2704 nemas rodinu nemas nikoho a to on velmi dobre vie a prave to on zneuziva.A iny uz nebude takze bud sa s tym zmieris alebo od neho odides.
Prečítala som si celu diskusiu a furt nemam odpoved na základnú otazku: CO TA PRI NOM DRZI?
@pribinak
Strach z neznameho.
ani sama neviem...je to zle ked si neviem odpovedat?
@veronika2704 no a presne..mozno nieje az taky zly chlap..ale ak mu robis aj ty doma cirkus koli somarinam..tak sa necuduj,ze vybuchne..samozrejme ze nadavat ti nema...nie si stastna..preto ti vsetko vadi..
@trdelnik234 netáraj! Vsak ju neposielam na misiu na Mars, ma porozmýšlať ci ju pri nom drzi?
@veronika2704 ak mas kam ist, tak sa pobal a chod prec. Uvidis ci ti bude lepsie bez neho. A uvidis ci aj jemu bez teba.
@veronika2704 sa porozpravajte..ved komunikacia je vo vztahu najdolezitejsia..ak nie je nie je vztah..
..rozpravate sa spolu o veciach co vas trapia?
rozpravame sa ako som pisala kazdy si povie svoje a tym to hasne kazdy zasa ide po svojom a neni to lahke v ba mat sma byt jedine podnajom a toho sa bojim a nemam kam ist pretoze rodinu nemam a nemam nikoho kto si ma vezme k sebe domov.
@veronika2704 stačili prenajať iba izbu, nemusis cely byt
Odidi kym nemate dieta, pozom uz neodídes.
Ty si velmi este nevyzreta na vztah, aspon podla toho co pises.
tak mi poradte ked som nevyzreta pisem ako decko atd co chce chlap aka ma byt zena??
@veronika2704 ja mecitala diskusiu..stacil mi tvoj dlhy prispevok☺..ale nie..
..no a toto je problem..kazdy si povie svoje a ide prec..kompromis musi byt..netolerujete sa mam takty pocit..kazdy clovek ma to svoje..bud to partner akceptuje alebo nie..ved keby sme boli vsetci dokonali..to co by bolo😉
@veronika2704 ak žiješ v Bratislave, odporučila by som Ti, aby si zašla do svojpomocnej skupiny DDA. Je to skupina ľudí, ktorí vyrastali v alkoholickej alebo inak dysfunkčnej rodine a tam patria aj deti z detských domov. Všetko čo popisuješ, svoju závislosť na ňom, aj možno Tvoju latentnú závislosť na nejakých omamných látkach, to, že nedokážeš odísť, že ho kontroluješ, tak problém, ktorý máš, s ním si sama neporadíš. Vznikol v detstve a potrebuješ trochu pochopiť ako Ťa minulosť ovplyvňuje v terajšom živote a aj ako z toho von. Ak chodíš k psychologičke, určite odporúčam takú, čo sa venuje posttraumatickej stresovej poruche. Na koníku v Tvojom prípade riešenie nenájdeš, len môžeš mať zo seba horší pocit.
Kontakt: http://www.cs-dda.eu/
Odporúčam živú skupinu, nie skypovú.
@veronika2704 neurážaj sa. Ja som ti uz svoj nazor napisala, pobal sa a to cim skor a chod prec
Toto nie je vztah, ktory funguje
@veronika2704 problem je, ze ty cakas, ZE SI TA VEZME NIEKTO K SEBE DOMOV????
To akoze fakt???
Pozri, ja som bola v tvojom veku a odisla som do zahranicia, na vlastnu past, nikoho som tam nepoznala a nikto ma k sebe nevzal. ani jazyk som poriadne neovladala......
Co ta drzi v Bratislave, ked ako pises, nikoho nemas???? Zbal kufor a chod za svojim stastim. Nerozoberaj kazdu blbost. Daj si ciel, ze kde chces byt o rok.
Prestan zvalovat zlu sucasnost za to, co bolo v minulosti. Treba proste ZACAT!!!!! Lebo inak budes o rok, dva, desat presne tam, kde si teraz.
V nefunkcnom vztahu. Nestastna.
a este tolko - co chce chlap, aka ma byt zena - to sa akoze pytas vazne???
Asi ano....no, tak si precitaj stovky tem tu na koniku......a pochopis (mozno) ze NEEXISTUJE univerzalny navod. Lebo kazdy chlap, kazda zena, kazdy clovek je iny a jedinecny.
V tvojom pripade, ked chces ten nefunkcny vztah silou-mocou udrzat, ja by som zacala tym, ze by som sa snazila najst si cestu k jeho synovi a k jeho rodine. A prestala by som sa ofucovat koli kazdej kravine a zacala sa tesit z peknych veci co v tom vztahu su. A ak nie su..... no, to uz je tvoja blbost, ze si v takom vztahu.
@obsadenemeno 👍pekne napusane
@mandala77 dakujem🙂
@veronika2704
nemas sa coho bat. v tomto vztahu nie je dobre ani jednemu z vas, ale nemas ziadne zavazky, nic ti nebrani zdvihnut sa, zabuchunt dvere za touto etapou zivota a zacat odznova... hoci aj v inom meste, niekde, kde ta nikto nepozna. a sustredit sa na seba, vymysliet si nejaky plan, ciele a hotovo. neboj sa toho, ze budes sama, pretoze budes mat moznost travit cas sama so sebou! a nie na vsetko treba peniaze, venuj sa sebe, vo volnom case chod na prechadzku, pozicaj si knizku z kniznice, pusti si hudbu, zhlboka dychaj a skus sa upokojit. si asi v neustalom strese. ak sa ti podari na chvilu vypnut, co osamote bude asi najlepsie, uvidis, ze bude lahsie prijat veci trosku pozitivnejsie. a co sa byvania tyka, tak si mlada, kludne chod do prenajmu hoci aj so studentkami 🙂 nemusis hned mat cely byt pre seba ak sa vies uskromnit. prajem vela stastia a sil. mozno casom si sama uvedomis co si robila zle, alebo aspon to, ako uz v zivote nechces aby sa k tebe niekto spraval. vsetko zle je na nieco dobre 🙂
jedine,co som porozumel z toho spoluzitia,ci ako to nazvat je to,že obaja sa navzajom vyuzivaju
Nejak sa mi zdá, ze tu v poslednej dobe pribúdajú témy, v ktorých ľudia strašne chcú riešiť vzťah, pričom, čuduj sa svete, nijaký vzťah to ani nie je.
@veronika2704 prepac ale ja si nebiem predstavit ze si sama otvorim flasu vina a pocuvkavam,preboha ziena mas 28 a uz pocuvkavas? Mna by to v zivote nenapadlo😢
Co sa priatela tyka zial takych exotiv je viac a je len na tebe ako sa rozhodnes. Partner ti ma byt oporou nie ty jemu sluzkou a zena na sex
@veronika2704 ty sa čo boji s podnájmu? Si mladá baba, nájdi si spolubyvajuce, pracuj sama na seba, neskôr stretnes iného, ozajstneho partnera. Ale to je na tebe. Neviem si predstaviť, že by som v takom super veku žila hentak, ako sluzka pre doslova spolubyvajuceho. Prenajmi si izbu v byte s inými babami a ži. Je úplná blbosť, aby si sa hentak zakopala. Alebo písala, ze sa to nedá. To mi nenahovoris, začínala som v BA od nuly, bez pomoci, v podnajme, na začiatok s nízkym platom.

a ziadna dovera kedze bola narusena ja mam sustavne nutkanie ho sledovat a sipit co bude kedze sa to vsetko nastrbilo...nedavam mu volnost ved keby chcel tak si urobi co chce behom dna...ibaze vzdy je pricina neni to len tak z nudy ze ho kontrolujem...