Problém zmieriť sa s tým, že už nebudem mať deti
Ahojte. Chcem si vyliať srdce na mieste kde dúfam nájdem porozumenie. Mam dve detičky a medzitým 4 potraty. Už ako malé dieťa som túžila po veľkej rodine. Aj 3 aj 4 detičky som chcela. Tento posledný potrat bol ale hrozný. Lekárka mi povedala,že sa mám sama doma vyčistiť. Ale ja som začala tak krvácať,že som odpadla v sprche a manžel mi volal záchranku. Po nejakej dobe som sa prebrala a ako som tam ležala a videla tie kusy krve okolo mňa a do toho úplne vystrašeneho manžela,ktorý sa bal o môj život,tak som si povedala,že už dosť. Mam dve krásne a zdravé deti,za ktoré som neskutočne vďačná a musím tu byt pre ne a byt pri nich a pripraviť ich na život,aby vykročili tou správnou nohou. Ale zmieriť sa s tým,že už nemôžem mať deti je pre mňa veľmi veľmi ťažké. Obdivujem ženy,ktoré deti mať nemôžu,že ako to zvládajú. Mate môj obdiv.
Ahojte 😇
@strawberry0797 však píšem,že som za ne neskutočne vďačná a obdivujem,ženy ktoré mat deti nemôžu.
@marienna sú rôzne možnosti ako mať veľkú rodinu nie je nutné aj ohrozovať svoj život. Buď vďačná za to čo máš a ak naozaj chceš určite nájdeš cestu ako túto túžbu upokojiť.
@marienna Mám takého známeho. Keď jeho žena otehotnie, do dvoch mesiacov potratí. Majú už dosť po tridsiatke a asi 10 potratov za sebou... neviem a ani nechcem si to predstaviť...
A ako to zvládajú? Tak vieš, nie každý človek (a obzvlášť žena) túži po veľkej rodine a 15 deťoch. Nie je to dobré, nie je to zlé, je to proste fakt. Ja som napr. deti nechcel vôbec mať a mám tri. Takže tak. :D
@thirstymonk 😂😂 šmyklo sa hneď 3x alebo ťa presvedčila?
@lenkasarka To sú tie zázračné prirodzene metody planovania.
Nic iba sa s tym vyrovnat, clovek musi mat svoje hranice, mas dve deti a tie potrebuju mamu. To sa neoplati riskovat. Keby dieta nemas chapem tuzbu a clovek dokaze ist cez vsetko. Ale keby sa fakt nieco stane, tak co potom. Ja cakam druhe a potom finito. Lebo viem ake mam fyzicke moznosti.
@januska12323 ďakujem za normálnu odpoveď 🙏
@marienna ahoj, ja som vzdy chcela aspon tri - styri. ale nemala som stastie na chlapov. momentalne mam jedno, ktore sa podarilo nahodne (napriek kondomu), a uz asi dalsie mat nebudem, kvoli veku. Napriek tomu som rada ze mam aspon ju a uzivam si ju kym sa da 🙂 uz je velka a az tak ma nepotrebuje. ciastocne mi nahradzaju velku rodinu neterka, dcerina nevlastna sestra, moja nevlastna sestra a kopa inych deti, ktore sa motaju v okoli 🙂
@thirstymonk ze nechcel a mám tri 🤭😅
@thirstymonk nie su zazracne, to nikto netvrdi a vacsinou zlyhava ludsky faktor, nebudeme si klamat.
@autorka rozumiem Ti, som mama 4 deti a prve dve sme vobec neplanovali, proste sme ich nechali do nasho zivota prist. Tretie bolo take, ze aj chceme, aj nie, nakoniec to rozhodla nasa chyba pri PPR, no a stvrte bolo vymodlene nasou dcerou, chcela sestricku a po covide mi zblbol cyklus a mame dalsiu dcerku. Chceli sme povodne deti 2. Nemam potraty, len 2 biochemicke za sebou, zato mama a sestra ano. Su to tazke veci toto. Ale rozuiem Ti, aj ked mas tie 2 deticky, je ti luto, ze ten sen uz sa Ti nesplni. Pripadne, ak ste nastaveni s manzelom na viac deti, skuste adopciu. No nie kazdy je na to vhodny.
Tie komentare, ze ako mas byt vdacna, su take nesucitne, lebo Ty vdacna predsa za tie 2 deti si, len sa nevies zatial vyrovnat s tou predstavou, ze to je konecny pocet, ked tuzba bola ina. Treba prijat a precitit tie pocity, nie ich potlacat s tym, ze ved ostatni nemaju ani jedno, maju to horsie, tak si rozkazem a budem spokojna lusknutim prsta. Takto to nefunguje. Musis si najst tu svoju cestu, ako sa s tym vyrovnat a pripadne zvazite casom aj adopciu. Nechaj si priestor na prijatie. Chce to podla mna cas.
@marienna stále si môžeš nejaké dieťa adoptovať alebo zobrať do pestúnskej starostlivosti, keby si veľmi chcela
@marienna je mi ľúto tvojej straty, moja kamarátka keby bola medzi nami by ti môžno napísala niečo povzbudivé, sama mala za sebou 6 potratov, jedno mrtvo narodené, jedno predčastniatko ktoré zomrelo do pár dní a iba jedinú zdravú dcérku. Obaja s mužom túžili po veľkej rodiny, jej muž chcel najmä syna. Jej muž sa tým nechcel zmieriť. Bola na to psychicky veľmi zle, v tom období sa veľmi zmenila, pociťovala nátlak zo strany muža.
Ako prispievateľka predo mnou napísala, ak obaja chcete velkú rodinu a držíte spolu určite nájdete inú cestu
@janickacrazy aj nad tým som uvažovala
@marienna Aj ja ťa chcem podporiť, keď raz taká túžba je, tak je. Niekto nechce žiadne deti, niekto túži po veľkej rodine, v dnešnej dobe je to už vzácnosť a obdivuhodné mať takéto nastavenie...kľudne môžeš tieto pocity mať a neznamená to, že si nevďačná. A ktovie, cesty božie sú nevyspytateľné, možno sa ti raz sen o veľkej rodine splní.
A v akom tt si bola keď si potratila? Za ten čas kedy si porodila 2 normálne ze boli tehotenstva bez problémov sa mohlo čo to zmeniť. Tiež som mala bezproblémové tehotenstva 2 a 3 som potratila v 12 tt . Ďalšie 6+2 a ďalšie dve tehotenstva biochemické. Zmenila dr , a mala som tabletky na udržanie . Tehotenstvo bolo všelijaké ale dobojovane do 38tt
Mam 3 deti . Po narodení nášho duhového chlapceka . Som konečne citila kompletnost ..no
Prišiel nejaký zlom a ja cítim akúsi prázdnotu. Akoby mi niečo chýbalo .
Manžel uz dal stopku . Nakoľko posledný porod bol veľmi zlý a ma strach. No stále niekde v kútiku dúfam,že si to rozmysli . .
. Ďakujem denne za moje 3 zdravé deti ,naozaj ta vďačnosť sa ani opísať nedá. Hlavne za možnosť mať ešte dietatko po MA atď... ...ale ...
Úplne ti rozumiem
@marienna mas dve deti. co riesit. ine nemozu mat ani dve ci jedno. prepac
@marienna ja som si presla tým istým a preto ta veľmi dobre chápem. Mam dve deti, už pomerne veľké a veľmi túžim mat ešte jedno. No žiaľ, trikrát potrat, dvakrát už vo vyššom štádiu a už máme strach ísť do ďalšieho. Plus aj vek u nás. Tiez dom vďačná za moje deti, no to jedno mi už bude chýbať vždy. Kto nezažil, nepochopí
Nečítam diskusiu, ale veď daj šancu nejakému dieťaťu z domova, nejaké 3-4 roky staré dieťatko Ti bude vďačne za rodinu a starostlivosť

S cim sa chces zmierovat? Ze mas plnohodnotnu rodinu, muza a dve deti? Dakuj Panu Bohu za to. Nemusela si mat ani ich. Kolko zien nemoze mat ziadne deti. Vaz si co mas.