icon

Problém zmieriť sa s tým, že už nebudem mať deti

marienna
26. mar 2025

Ahojte. Chcem si vyliať srdce na mieste kde dúfam nájdem porozumenie. Mam dve detičky a medzitým 4 potraty. Už ako malé dieťa som túžila po veľkej rodine. Aj 3 aj 4 detičky som chcela. Tento posledný potrat bol ale hrozný. Lekárka mi povedala,že sa mám sama doma vyčistiť. Ale ja som začala tak krvácať,že som odpadla v sprche a manžel mi volal záchranku. Po nejakej dobe som sa prebrala a ako som tam ležala a videla tie kusy krve okolo mňa a do toho úplne vystrašeneho manžela,ktorý sa bal o môj život,tak som si povedala,že už dosť. Mam dve krásne a zdravé deti,za ktoré som neskutočne vďačná a musím tu byt pre ne a byt pri nich a pripraviť ich na život,aby vykročili tou správnou nohou. Ale zmieriť sa s tým,že už nemôžem mať deti je pre mňa veľmi veľmi ťažké. Obdivujem ženy,ktoré deti mať nemôžu,že ako to zvládajú. Mate môj obdiv.
Ahojte 😇

Strana
z2
strawberry0797
26. mar 2025

S cim sa chces zmierovat? Ze mas plnohodnotnu rodinu, muza a dve deti? Dakuj Panu Bohu za to. Nemusela si mat ani ich. Kolko zien nemoze mat ziadne deti. Vaz si co mas.

marienna
autor
26. mar 2025

@strawberry0797 však píšem,že som za ne neskutočne vďačná a obdivujem,ženy ktoré mat deti nemôžu.

januska12323
26. mar 2025

@marienna sú rôzne možnosti ako mať veľkú rodinu nie je nutné aj ohrozovať svoj život. Buď vďačná za to čo máš a ak naozaj chceš určite nájdeš cestu ako túto túžbu upokojiť.

thirstymonk
26. mar 2025

@marienna Mám takého známeho. Keď jeho žena otehotnie, do dvoch mesiacov potratí. Majú už dosť po tridsiatke a asi 10 potratov za sebou... neviem a ani nechcem si to predstaviť...

A ako to zvládajú? Tak vieš, nie každý človek (a obzvlášť žena) túži po veľkej rodine a 15 deťoch. Nie je to dobré, nie je to zlé, je to proste fakt. Ja som napr. deti nechcel vôbec mať a mám tri. Takže tak. :D

lenkasarka
26. mar 2025

@thirstymonk 😂😂 šmyklo sa hneď 3x alebo ťa presvedčila?

thirstymonk
26. mar 2025

@lenkasarka To sú tie zázračné prirodzene metody planovania.

kiki68
26. mar 2025

Nic iba sa s tym vyrovnat, clovek musi mat svoje hranice, mas dve deti a tie potrebuju mamu. To sa neoplati riskovat. Keby dieta nemas chapem tuzbu a clovek dokaze ist cez vsetko. Ale keby sa fakt nieco stane, tak co potom. Ja cakam druhe a potom finito. Lebo viem ake mam fyzicke moznosti.

jaskolka
26. mar 2025

@marienna skús to brať presne ako píšeš,bolo ti dopriate mať dve deti a viac ich nebude skrátka možné. Proste to vziať ako holý fakt,bez premýšľania, prečo,a kvôli čomu nebude viac.

marienna
autor
26. mar 2025

@januska12323 ďakujem za normálnu odpoveď 🙏

tarvika
26. mar 2025

@marienna ahoj, ja som vzdy chcela aspon tri - styri. ale nemala som stastie na chlapov. momentalne mam jedno, ktore sa podarilo nahodne (napriek kondomu), a uz asi dalsie mat nebudem, kvoli veku. Napriek tomu som rada ze mam aspon ju a uzivam si ju kym sa da 🙂 uz je velka a az tak ma nepotrebuje. ciastocne mi nahradzaju velku rodinu neterka, dcerina nevlastna sestra, moja nevlastna sestra a kopa inych deti, ktore sa motaju v okoli 🙂

marienna
autor
26. mar 2025

@thirstymonk ze nechcel a mám tri 🤭😅

pe_mi
26. mar 2025

@marienna ahoj,tiež som si myslela ,že si bezdetná celkom.rozumiem,že si túžila po ďalších deťoch, chce to čas.
Život píše rôzne príbehy.neboj, ono to pominie.teš sa na vnúčatká,to by ťa mohlo hnať dopredu.

nevenka
26. mar 2025

@thirstymonk nie su zazracne, to nikto netvrdi a vacsinou zlyhava ludsky faktor, nebudeme si klamat.
@autorka rozumiem Ti, som mama 4 deti a prve dve sme vobec neplanovali, proste sme ich nechali do nasho zivota prist. Tretie bolo take, ze aj chceme, aj nie, nakoniec to rozhodla nasa chyba pri PPR, no a stvrte bolo vymodlene nasou dcerou, chcela sestricku a po covide mi zblbol cyklus a mame dalsiu dcerku. Chceli sme povodne deti 2. Nemam potraty, len 2 biochemicke za sebou, zato mama a sestra ano. Su to tazke veci toto. Ale rozuiem Ti, aj ked mas tie 2 deticky, je ti luto, ze ten sen uz sa Ti nesplni. Pripadne, ak ste nastaveni s manzelom na viac deti, skuste adopciu. No nie kazdy je na to vhodny.
Tie komentare, ze ako mas byt vdacna, su take nesucitne, lebo Ty vdacna predsa za tie 2 deti si, len sa nevies zatial vyrovnat s tou predstavou, ze to je konecny pocet, ked tuzba bola ina. Treba prijat a precitit tie pocity, nie ich potlacat s tym, ze ved ostatni nemaju ani jedno, maju to horsie, tak si rozkazem a budem spokojna lusknutim prsta. Takto to nefunguje. Musis si najst tu svoju cestu, ako sa s tym vyrovnat a pripadne zvazite casom aj adopciu. Nechaj si priestor na prijatie. Chce to podla mna cas.

marienna
autor
26. mar 2025

@kiki68 pekná odpoveď 🙏

marienna
autor
26. mar 2025

@jaskolka ďakujem 🙏

janickacrazy
26. mar 2025

@marienna stále si môžeš nejaké dieťa adoptovať alebo zobrať do pestúnskej starostlivosti, keby si veľmi chcela

katica06
26. mar 2025

@marienna je mi ľúto tvojej straty, moja kamarátka keby bola medzi nami by ti môžno napísala niečo povzbudivé, sama mala za sebou 6 potratov, jedno mrtvo narodené, jedno predčastniatko ktoré zomrelo do pár dní a iba jedinú zdravú dcérku. Obaja s mužom túžili po veľkej rodiny, jej muž chcel najmä syna. Jej muž sa tým nechcel zmieriť. Bola na to psychicky veľmi zle, v tom období sa veľmi zmenila, pociťovala nátlak zo strany muža.
Ako prispievateľka predo mnou napísala, ak obaja chcete velkú rodinu a držíte spolu určite nájdete inú cestu

marienna
autor
26. mar 2025

@nevenka ja som vedela a verila v to,že tu niekoho nájdem kto ma pochopí a napíše mi takúto odpoved. Veľmi za to ďakujem 🙏

marienna
autor
26. mar 2025

@pe_mi presne sme si vraveli,že si počkáme na vnúčatka 😇

marienna
autor
26. mar 2025

@tarvika musím to spracovať a sústrediť sa na tie svoje dve 🙏

marienna
autor
26. mar 2025

@janickacrazy aj nad tým som uvažovala

marienna
autor
26. mar 2025

@katica06 tak to mi je veľmi ľúto 🥲

majka2
26. mar 2025

@marienna chces deti alebo chces byť tehotná ? To sú totiž dve rozdielne veci ja mám svoje bio deti 3 a dve narodené v srdci takže aj tadiaľ vedie cesta

morusha
26. mar 2025

@marienna Aj ja ťa chcem podporiť, keď raz taká túžba je, tak je. Niekto nechce žiadne deti, niekto túži po veľkej rodine, v dnešnej dobe je to už vzácnosť a obdivuhodné mať takéto nastavenie...kľudne môžeš tieto pocity mať a neznamená to, že si nevďačná. A ktovie, cesty božie sú nevyspytateľné, možno sa ti raz sen o veľkej rodine splní.

mariska1989
26. mar 2025

A v akom tt si bola keď si potratila? Za ten čas kedy si porodila 2 normálne ze boli tehotenstva bez problémov sa mohlo čo to zmeniť. Tiež som mala bezproblémové tehotenstva 2 a 3 som potratila v 12 tt . Ďalšie 6+2 a ďalšie dve tehotenstva biochemické. Zmenila dr , a mala som tabletky na udržanie . Tehotenstvo bolo všelijaké ale dobojovane do 38tt

zuzi0911
26. mar 2025

Mam 3 deti . Po narodení nášho duhového chlapceka . Som konečne citila kompletnost ..no
Prišiel nejaký zlom a ja cítim akúsi prázdnotu. Akoby mi niečo chýbalo .

Manžel uz dal stopku . Nakoľko posledný porod bol veľmi zlý a ma strach. No stále niekde v kútiku dúfam,že si to rozmysli . .

. Ďakujem denne za moje 3 zdravé deti ,naozaj ta vďačnosť sa ani opísať nedá. Hlavne za možnosť mať ešte dietatko po MA atď... ...ale ...

Úplne ti rozumiem

balerina2025
26. mar 2025

@marienna mas dve deti. co riesit. ine nemozu mat ani dve ci jedno. prepac

marhulka13
26. mar 2025

@marienna ja som si presla tým istým a preto ta veľmi dobre chápem. Mam dve deti, už pomerne veľké a veľmi túžim mat ešte jedno. No žiaľ, trikrát potrat, dvakrát už vo vyššom štádiu a už máme strach ísť do ďalšieho. Plus aj vek u nás. Tiez dom vďačná za moje deti, no to jedno mi už bude chýbať vždy. Kto nezažil, nepochopí

pribinak
26. mar 2025

Nečítam diskusiu, ale veď daj šancu nejakému dieťaťu z domova, nejaké 3-4 roky staré dieťatko Ti bude vďačne za rodinu a starostlivosť

marienna
autor
26. mar 2025

@majka2 samozrejme deti. Tehotenstvo pominie. Ale deti ostanú.

Strana
z2