icon

Problematickí susedia s autistickým synom

engeltje
17. feb 2016

Dobrý deň všetkým, chcela by som sa opýtať, či máte skúsenosť a rady, ako vyriešiť problém so susedmi. Naši susedia sú tzv. neprispôsobiví, sú to alkoholici, majú autistického syna, ktorý má už síce 18 rokov, no i keď bol maloletý, tak podnety sociálka nevyriešila, respektíve sa to vždy nejako ututlalo. Bývajú v mestskom byte (jediný v bytovom dome) - v garsónke, prípad sa riešil aj cez mestský úrad, no neporiešilo sa dokopy nič. 😔

Ide o to, že chlapec je autista (podľa informácií jeho matky, ale presnejšiu diagnózu netuším) - čo samozrejme chápem, že nie je ľahké, no jeho rodičia ho stále provokujú, hlavne otec, ten ho aj bije, vonku som ho párkrát videla, ako ho napr. kopal pri chôdzi do zadku, vrieskajú po ňom, vyhadzujú ho z bytu, perverzne mu nadávajú atď atď. Chlapec je v ich neprítomnosti veľmi milý, dá sa s ním porozprávať, má rád nášho psa, s ktorým sa pohrá, keď sa stretneme, inak sa učí za kuchára, lebo miluje variť, sám chodieva do kostola. Večer ho brávajú so sebou do krčmy a následne je vždy cirkus, okolo polnoci až do cca 2.00 hod. ráno robia neskutočný hurhaj, bola volaná policajná hliadka viackrát, no zbytočne, vždy sa nejako vykrútili (apelujú synovou diagnózou) a po odchode policajtov cirkus odznova. Z ich bytu ide navyše neskutočný smrad, majú tam neporiadok (stačilo, čo som zahliadla z chodby), porozhadzované smeti..

Susedia už po x pokusoch rezignovali, no ja ešte s jednou susedou sa vzdávať nechceme a veríme, že musí existovať spôsob ako danú situáciu riešiť, no popravde, sme zúfalé. Kvalita života s takými susedmi je na bode mrazu a o psychickej nepohode chlapca ani nehovorím. Nejaké nápady, ako na to? Či sa iba odsťahovať? ☹

Strana
z2
engeltje
autor
19. okt 2020

@tinkerbell odsťahovali sme sa 🙄🙂

tinkerbell
19. okt 2020

@engeltje asi jediné riešenie. Nevieš, čo je s tým chlapcom?

Strana
z2