icon

Problematický exmanžel

miskazv
24. júl 2013

Ahojte,chcela by som sa poradiť s problémom, ktorý nás trápi už niečo vyše roka..Pred takmer 4 rokmi,som sa zaľúbila( do môjho terajšieho exmanžela), všetko bolo super,narodil sa nám krásny zdravý synček..a potom začalo peklo..Myslela som si ,že som mala po boku niekoho, koho dobre poznám a viem o ňom takmer všetko(je mi jasné,že celý život sa ľudia spoznávajú),ale potom prišli skutočné problémy..Vyrazili ho z práce v ktorej robil dlhé roky-za spreneveru v dosť vysokej sume,zobrali mu auto,išiel z dlhu do dlhu..čo som sa dozvedala nie od neho,ale od jeho"známych".všetky tieto problémy furt predo mnou otočil tak,že nič nie je jeho vina a nič nie je tak ako vyzerá..takže som mu slepo verila..CHYBA!!!!odvtedy nevydržal v žiadnej práci viac ako 3 mesiace..samozrejme,len na dohodu,keďže mal mať zrážky a nebol hlásený ani na úrad.práce-dobrovoľne..Raz nám prišlo vhod ísť na ples,odreagovať sa,zabaviť,vypnúť..tak sme teda šli,zatiaľ čo syna strážili moji rodičia!!Zábava fičala v plnom prúde,keď mi raz hnusne niečo odpyskoval a začali sme riešiť tam peniaze a problémy..Nakoľko bol ožratý z mojej strany bola chyba rýpať do hovna keď už smrdí,ale aj tak som..čo sa mi vypomstilo,zmaľoval ma ako veľkonočné vajce pred celou svojou rodinou na tom plese a vyšiel z toho len s blokovou pokutou za rušenie nočného kľudu nakoľko sa to ťahalo ešte aj pred klubom na ulici v noci.Dobre,stalo sa,"zabudlo sa"..ale problémy pokračovali ďalej..klasika kolobeh-3mesačná práca,hľadanie práce,hľadanie nového podnájmu..Až raz som sa dozvedela,že mladý pán je gamblér,čo nemám ako dokázať..čiže miesto toho ísť domov a starať sa a zabezpečiť rodinu,chodiť sa po práci ožierať a hrať!!fuj!!hnus!!po čase to opäť utíchlo,a ďalší problém prišiel,po takmer 3 rokoch spoločného života.V jeden krásny večer,sme mali návštevu,všetko bolo v pohode,až kým návšteva neodišla a mladému kým nepreplo a samozrejme zas ožratý zahlásil,že to dieťa nie je jeho!!Čo samozrejme je a je to neodškriepiteľné!!Dieťa už spalo vo vedľajšej izbe,kým nezačal po mne bliakať a útočiť,silou mocou si chcel v jeho trmácajúcom stave zobrať malého na ruky čo som mu nedovolila..Stalo sa mi to osudným a vypálil mi s tým,že ma začal škrtiť,zobudil malého,priľahol ho,takmer zapučiť..malý bol svedkom všetkého toho zla!!Skončilo to,až keď sa mi poradilo vybehnúť na chodbu a sused zavolal políciu, ktorá si ho zobrala..ja som sa teda hneď na ďalšie ráno odsťahovala s malým k rodičom a podala žiadosť o rozvod!úspešne!!rozviedli nás na prvý šup.ja som si medzi časom našla partnera, s ktorým tvoríme ideálny pár,vieme o sebe strašne veľa a narodil sa nám opäť krásny,zdravý synček!!Po rozvode samozrejme ex začal bojkotovať a neplatiť výživné,tak som ho šupla na súd..ťahalo sa to rok,až kým sa čiastka nevyšplhala takmer na 2000,- Eur..ktoré vyplatil v deň pojednávania,kedy sa malo rozhodnúť,že ho odsúdia..o syna sa za ten rok zaujímal len sporadicky,cez sms,furt keď sa s ním mal stretnúť prišlo mu do cesty niečo "dôležitejšie" ako syn!informovala som samozrejme o všetkom aj kurátorku,nakoľko syn je veľmi senzibilný a ked s ním bol naposledy(vlani v lete) prišiel ako malá troska,bál sa chlapov,aj deda,aj strýka svojho,môjho partnera,nechcel sa kúpať,bál sa sprchy,strihania nechtíkov a nadával..stálo nás to strašne veľa síl a nervov dostať ho opäť do "normálu"!ale poradilo sa,žiaľ furt len dočasne..vždy dva dni predtým ako sa deje niečo kolo neho,ako sa ozve jeho biootec(nakoľko môj partner sa stará o neho,chce si ho osvojiť,a ľúbia sa-sú zlatí), ako ako sa má pojednávať o ňom,začne mať hysáky, je nezastaviteľný,vyvádza..podľa psycho je nadpriemerne inteligentný,len to nevie vhodne využiť-proste malé médium!ale späť s ex-je násilník,alkoholik,spôsobil nehodu pod vplyvom omamných látok,je bitkár,má XY záznamov v spise,aj krádeže(z času ked sme bolo spolu a nevedela som o tom),nezodpovedný,klamár,ozbrojený,proste titul OTEC ROKA 2012/13!!malý je v mojej starostlivosti a je na vzájomnej dohode kedy s ním môže byť.na jednej strane ked sme boli s partnerom u kurátotky,povedala,že je ohrozený vývin a zdravie syna,nemám mu ho dávať a na súde povedala,že je jeho otec,že hája len jeho práva nakoľko otca má..ale aký je to otec,ked sa o neho nezaujíma a rozkazuje si,uráža ma,a volá ožratý??samozrejme,že sa o syna bojím mu ho čo i len dať v mojom doprovode,kedže je schizofrenik a neviem kedy a ako ho môže prepnúť..podali sme so všetkými podloženiami aj opatrenie na predbežný zákaz styku,no ten nám zamietli..čakáme do septembra,kedy je súd a úplný zákaz styku..som zvedavá..predvčerom nám kuratela povedala,že sa odporúča mu nedvíhať telefón,a malého nevydať..tak nechápem,ked aj sociálka chce mať čisté ruky a raz povie tak v náš prospech a zároveň na pojednávaní nám podrazí nohy..už som baby zúfalá!!!!bojím sa o syna,aj o seba,aj o celú rodinu,čo je pochopiteľné!už neviem čo mám robiť!!samozrejme,že pre jeho rodičov(zarytých starých lazníkov-bez urážky)som bola vždy ja to zlo,čo mi je jedno,lebo pre mňa sú nič,a o malého sa nezaujímajú,lebo to nie je ich vytúžená vnučka!Proste bojím sa čo sa ešte bude diať a kedy konečne budeme ako normálna rodina s partnerom,bez toho aby nám niekto narúšal špinavosťami naše šťastie!!ex je horší ako lepra..a znepríjemňuje nám životy!!

sissy27
24. júl 2013

@miskazv ja som dočítala až po "zmlátil ma ako veľkonočné vajce" ... ako chápem, že v slepej zamilovanosti si bola ochotná preniesť sa cez dlhy a neochotu normálne sa zamestnať a riešiť finančné problémy ako dospelý človek, ale po tej bitke, už ani nečítam... lebo najneskôr vtedy si ho mala vymazať zo svojho života... dieťa by som mu nedala, pochybujem, že sa on bude hrabať na súd a dožadovať sa nejakej nápravy...

miskazv
autor
24. júl 2013

určite sa nebude nijako snažiť zmeniť sa,nakoľko aj pre súdmi len vyplačkáva a ako sa zavrú dvere po súde,je taký istý,sebaistý,že opäť mu všetko"prešlo".ja to berem,je to moja chyba,ale človek sa učí z vlastných chýb,a on bol a je chyba,ale dakujem mu za syna,a zato,že mi otvoril oči a naučil ma byť priebojnejšou,aj keď sa mi nedarí dosiahnuť to,čo chcem-zatiaľ

mimka11111
24. júl 2013

@miskazv ahoj,prečítala som tvoj príspevok do poslednej bodky......neprináleží mi nikoho súdiť, pretože ešte nemám muža, a ani deti nie.....to ale naozaj tento hlúpi štát, bez ohladu na to,ako otec so svojím synom "zaobchádza", povolí stretávanie otca s dieťaťom?....to ako naozaj?!!!...ako chápem,že dieťa má právo aj na otca,ale v takomto prípade by som mu nedovolila sa k malému ani len priblížiť....však ale čo, štát si koná len svoju povinnosť,že?!!!...zaujímalo by ma potom, kde bol štát v prípade malej Lucky !!!! 😠 😠 😠 ....že tak nevie aj na toto naše blbé Slovensko spadnúť nejaký meteorit, rovno do preplneného parlamentnu a na preplnený súd 😠

miskazv
autor
24. júl 2013

🙂 🙂 z časti som sa pobavila,ale napísala si to úplne trefne..tento štát sa na kravskú ....obracia..!!áno,dovoľujú mu stretávať sa s ním,a sú k nemu"zhovievavý",veď je tiež len"človek"..ja som už aj pred kurátorkou povedala,že ja mu to stretnutie s ním po jeho neochote dohodnúť sa proste nedám,a keď chce on,nech sa ide súdiť on..a budeme sa donekonečna súdiť,kým sa malý nebude vedieť sám rozhodnúť čo chce a čo nie!!Na jednej strane raz povie,že ho syn nezaujíma,na druhej,že ho zaujíma,že sa o neho stará..je to už smiešne..a fakt trápenie

syrik
24. júl 2013

Teda Miška, toto sa zle čo i len číta....Nikto nemá právo Ťa odsudzovať, odišla si od neho a to je hlavné...mnoho žien tú odvahu nenájde...Buď vďačná, že máš pri sebe terajšieho partnera a svojich rodičov...ja Ťa napríklad veľmi obdivujem za to, ako to zvládaš, ako bojuješ...

matabah
24. júl 2013

držím palce,nech vám to dopadne čo najlepšie,ináč naša republika-hroza:(

miskazv
autor
24. júl 2013

syrik-zlatá si,ďakujem,.ale poviem ti úprimne stojí to strašne veľa nervov a síl a miestami melieme z posledného a fakt som veľmi vďačná aj partnerovi aj rodičom,že sú akí sú a že ich mám..!!a úprimne som rada,že ten človek svojim spôsobom v mojom živote už nie je!!neprajem to nikomu!!lebo lepšie čakáme a horšie príde,už keď si myslíme, že sme na tej správnej ceste vyhrať to všetko,ale bojujeme zubami-nechtami!

miskazv
autor
24. júl 2013

@matabah ďakujem a súhlasím!!

dossy
25. júl 2013

Hentaky si nezasluzi ani vzduch- na odstrel !!! Vela stastia prajem 😉

slozika
25. júl 2013

@miskazv treba si vsetko zapisovaz, kedy bol, kedy nebol, nechodil, urazal. kedy co vyviedol. Nezabudnut na ziadny detail, na sude mozu byt dolezite!! Ani sudca nemoze byt taky debil bezcitny, ze po tom vsetkom mu dovolia mat maleho. Odkladat maily, sms-ky, proste vsetko

tomikejt
25. júl 2013

aha..my mame asi spolocneho ex 😒

miskazv
autor
26. júl 2013

@dossy Ďakujeme pekne🙂)

miskazv
autor
26. júl 2013

@slozika všetko ako si písala sme spravili,..doložili do spisu maily,smsky z obidvoch strán a nikto neprihliadal na prvom pojednávaní ani na spis jeho dovtedy čo v ňom mal,ktorý nie je najtenší,a pomohlo mi to akurát tak prdlajz ☹ na detajloch si zakladám,no naštve,keď sudca príde nepripravený na súd,len to chce mať silou-mocou za sebou,s tým,že akoby bol na strane takého hajzlíka a kolízne tiež..☹ ÚŽAS!!

miskazv
autor
26. júl 2013

@tomikejt no tak to ma mrzí,keď viem,že nás je takých viac..je to strašná nespravodlivosť ☹( dúfam,že to aj ty čo najskôr a vo svoj prospech doriešiš a zvládneš!!

tomikejt
26. júl 2013

@miskazv my sme nastastie neboli zobrat, odisla som od neho pred 7 mesiacmi, maly mal vtedy rok, odisla som po tom co ma tiez fyzicky napadol, aj ked to psychicke tyranie bolo stokrat horsie. teraz je nam s malym dobre, lutujem ze som od neho neodisla skor. maleho videl za tych 7 mesiacov 3 krat, a stale sa snazi psychicky ma deptat cez telefon a sms, ale to sa mu uz nedari 😉 byvame 50 km dalej pd neho.

miskazv
autor
26. júl 2013

@tomikejt najdôležitejšie je,že si sa odhodlala ODÍSŤ!!čo sa ti aj podarilo!!určite je vám lepšie s malým takto!!a áno,to psychické deptanie je oveľa horšie ako to fyzické!nechcem nás brániť,ale nikto nemal na čele na začiatku vzťahu napísané"debil",resp.ešte niečo"lepšie"..najdôležitejšie je,že sme sa poučili!aj keď tie stavy či cez sms,alebo phone žerú energiu a silu..všetko je tak,ako má byť-utiešam sa tým 🙂

slozika
26. júl 2013

@tomikejt je to pyticke, ked muz po rozchode ze chce zenu ponizit a znizit jej sebavedomie, aby nemohla plnohodnotne zit. netreba jeho urazky vnimat, neurobit mu radost , ze budem ustrachana. Treba ukazat , ze sa mate dobre, ze mate sebavedomie, snad potom s tym prestane

tomikejt
26. júl 2013

@slozika presne tak, darilo sa mu to ked som zila s nim, teraz uz na mna nema dosah. to ho riadne stve. v styku so synom mu nebranim, ale je zatial urceny v mojej pritomnosti a to sa mu nepaci, ze on ho chce na cely vikend. no haha. pre maleho je on cudzi clovek, a vyjadril sa ze on nebude chodit za malym na tych par hodin, ze bud cely vikend alebo nic. tak nech nechodi. ja som len rada

miskazv
autor
26. júl 2013

@slozika u nás je to tak,že jeho priam sere,že sa máme dobre..ja viem,že závisť plodí nenávisť,ale on nám nemá čo závidieť..a to čo je a čo sa deje,zato si môže sám,ja mu len "dopomáham" k tomu,aby to pocítil!Chcem maž od neho už konečne kľud,a chcem aby dal pokoj malému,nakoľko mu to len škodí!No dosiahnuť to na SK,je to veľmi obtiažne,nakoľko tí,čo majú spis hrubý ako biblia sa majú lepšie,ako tí a tie,čo trpia..

miskazv
autor
26. júl 2013

@tomikejt ty mu dieťa ak máš o syna obavu nemáš dôvod vydať do synových 3-5 rokov bez tvojej prítomnosti a na spanie už vôbec nie..-mne to tak odporučila sociálka

tomikejt
26. júl 2013

@miskazv pravdu mas, on sa zo zaciatku javil uplne inak, pretvarka jak mraky. zhorsovat sa to zacalo ked som otehotnela, a ked sa maly narodil, vyklul sa z neho taky nechutne falosny manipulator, az som nechapala. davala som tomu sancu kvoli malemu, ale takito ludia sa nemenia. oni si asi myslia ze ked s nimi mame dieta, tak neodideme. magori 🙂 on mi akurat vcera pisal ze si buduje novu rodinu aj dieta, tak v duchu dufam ze jeho priatelka pochopi co je zac skor nez ja..

tomikejt
26. júl 2013

@miskazv my este len budeme mat riadny sud, zatial je vydane predbezko, kde ma styk kazdu druhu sob a ned od 14tej do 18tej v mojej pritomnosti, uz je vydane vyse 2 mesiacov, ale nebol tu ani raz.. dufam ze zajtra sa nedotrepe..

miskazv
autor
26. júl 2013

@tomikejt každý si je strojcom svojho šťastia! Každý sa učí na svojich chybách!Každému sa raz všetko vráti-či skôr,či neskôr,ale vráti!Verím,že ty svoje šťastie máš keď si s malým,už len si nájsť niekoho s kým to bude o niečom inom,nie o ubližovaní a klamaní a len o tom zlom!Prajem Ti to!

miskazv
autor
26. júl 2013

@tomikejt a to si zober,že mne po tom všetkom predbežné zamietli!☹ a pozri,pokiaľ sa nedotrepe,ukáže ti a potvrdíš si zas len to,že malý pre neho nie je podstatný a nie je to taký"tatko"ako sa niekedy zdalo

tomikejt
26. júl 2013

@miskazv dakujem, mame s malym jeden druheho, je zahrnany lasku, mame okolo seba ludi ktori nam pomohli ked sme potrebovali, a teraz nam nic nechyba.. dufam ze raz bude mat moj maly aj normalneho otecka, verim ze raz stretneme niekoho kto nas bude mat naozaj rad. a tiez si myslim ze tym nasim byvalym sa toto vsetkko zle co napachali a pachaju raz vrati.. a mozno pochopia, ako ublizovali, aj ked asi nemaju ziadne city

tomikejt
26. júl 2013

@miskazv mne v predbezku urcili styk s otcom, a vyzivne, ktore aj tak neplati..

miskazv
autor
26. júl 2013

@tomikejt ja si myslím,že taký človek, ktorý chybu urobí raz,urobí ju zas..minimálne ten"môj" je nepoučiteľný!!!!Ale takúto cestu si vybral sám!!A mne takýto život bez neho len prospieva,až na tie starosti kolo toho!

miskazv
autor
26. júl 2013

@tomikejt po 3 mesiacoch, ktoré nezaplatí, môžeš ísť na políciu a udať ho za neplnenie si vyživovacej povinnosti!!!Máš nato nárok,nakoľko tie peniaze ti patria a tvojmu synovi tiež!!