Čo by ste robili na mojom mieste?

janynyna
14. máj 2021

Ahojte baby. Už asi týždeň premýšľam, či sem napísať alebo nie.
Odišla som od priateľa aj s 2,5r.syncekom. Nepacilo sa mi jeho správanie ju mne aj k malému. Po pravde odišla som od neho už druhý krát. Chvalabohu mam rodičov a pomáhajú mi ako sa dá. Problém je v tom, že som podala na súd o zverenie malého do mojej starostlivosti. Samozrejme keď sa to dozvedel bola som p... A ešte neviem co. Nakoniec sme sa predsa len dohodli, že mi bude mimosúdne, že mi bude na malého platiť. Pracuje v zahraničí. Mal úraz asi pred mesiacom kde si zlomil obe nohy. A teraz mi to začína vyčítať, že ja som na vine lebo som ho dala na súd a kvôli tomu padol. Ja som proste taky človek, že si to pripúšťam a fakt si to teraz dávam za vinu. Ja neviem co robiť. Teda viem, že sa nechcem k nemu vrátiť ale zase mi je ľúto, čo sa mu stalo. A už premýšľam, ze co ak si mi to raz všetko vráti.

michu_
14. máj 2021

kazdy je zodpovedny za svoj zivot. nemozes ty za veci, kt.si sam sposobi druhy clovek.. 😉

denden77
14. máj 2021

noo.. takto.. , ak si mu v tom zahranici bola drzat rebrik a "nedopatrenim" si ho pustila, mozes za to..
takze?? 😁

pribinak
14. máj 2021

Ale prosím tá. Samozrejme nie si tomu na vine. On jednoducho potrebuje niekoho obviniť aby si pohladkal ego. No a ty si prvá na koho si spomenul

lucik194
14. máj 2021

@janynyna hlavne sa spamataj nech ta ani nenapadne sa k nemu vratit
nie si vinna ze on si zlomil obe nohy, bola si pri tom ked si ich zlomil? nic si nepripustat, lebo ta zmanipuluje a budes opat s nim co asi nechces,

janynyna
autor
14. máj 2021

Baby ja viem. Ale ono v ich rodine to funguje tak, že ak sa niečo niekomu stane tak ho,, potrestal Boh'' ale ak sa niečo niečo stane z ich rodiny tak už hľadajú vinníka

martina1201
14. máj 2021

@janynyna keď som bola malá mama mne a bratovi dala jesť chlieb s maslom. Vďaka mojej gramblavosti mi môj chlieb spadol na zem. Obvinila som z toho brata, že mi závidel môj chlieb a preto mi padol.
Tak isto tvoj ex obviňuje zo svojej gramblavosti teba. A na tebe je nepripúšťať si to.
Neviem kedy sa dozvedel o tom že si požiadala o zverenie malého do svojej starostlivosti, ale keďže ste od seba a neboli ste manželia mohol s tým rátať. Rovnako aj s tým, že si malého do toho zahraničia nevezme a tam sa o neho starať nebude. A rozhodne si nemyslím, že hneď potom padol a zlomil si nohy.... takže kľud a netráp sa.....

janynyna
autor
14. máj 2021

@lucik194 presne toho sa najviac bojím. Prvý krát som sa k nemu vrátila kvôli malému. Nechcela som aby vyrastal bez otca. Co som po čase pochopila, že bolo zle rozhodnutie.

martina1201
14. máj 2021

@janynyna vinníkom je tvoj ex. Nik iný nie je vinný za jeho pád....aj keby to chceli hodiť na všetkých ľudí sveta 🤣🤣🤣

lucik194
14. máj 2021

@janynyna udrzat rodinu kvoli dietatu je najvacsia somarina. urcite to nerob, teraz ta obvini ze kvoli tebe ma zlomene nohy, potom ta obvini ze svieti slnko a nakoniec ta obvini ze si otrasna zena a pokazila si mu zivot 🤦🏻‍♀️
taky ludia nikdy nepriznaju svoju vinu co najdalej od nich

janynyna
autor
14. máj 2021

@lucik194 tak ako sa narodil malý mauz obviňuje, že nemám už takú postavu ako som mala pred tým, že není upratané ako si predstavoval on, že malý veľa papa, že skáče a veľa veci je tam ešte. Preto som od neho odišla. Keď sme aj boli na návšteve u jeho rodičov tak som sa ponúkla až keď mi povedal, že môžem. Ale už vidím ako mu jeho brat rozpráva, že ako sa mi raz všetko vráti a ze karma je zradma.

janne318
14. máj 2021

@janynyna
V prvom rade popracuj na svojom vlastnom sebavedomí a sile osobnosti.
V druhom rade podaj ten návrh na súd znova (ak si ho už stiahla), pretože mimosúdna dohoda Ti je na nič. To, že ste sa ohľadom syna dohodli, je síce pekné, ale pokiaľ tá dohoda nebude schválená súdom, nemá žiadnu právnu silu. Inak povedané - keď si zajtra príde feši pre dieťa, môžeš im akurát tak zamávať na cestu, a ak Ti prestane platiť výživné, nemáš ho ako od neho vymôcť.
V treťom rade začni zmýšľať ako dospelá zrelá žena, nie ako malé manipulovateľné naivné dieťa. Čo si kto o Tebe myslí a čo kto o Tebe hovorí, by bolo to posledné, čo by ma v Tvojej situácii trápilo.

tenerifka
15. máj 2021

@janynyna to snad nemyslis vazne, vsetky tie tvoje prispevky. Naozaj si schopna takto rozmyslat? Dievca, kde mas sebavedomie? Pripisem to tvojej mladosti alebo neskusenosti, ten uboziak ma podtrhnute ego, a snazi sa ta manipulovat-aj prostrednictvom svojej rodiny, a ty mu to zeries, kedze si schopna mysliet, ze maju pravdu. Zacni mysliet v prvom rade na seba a na syna, a mala by si dat sudne potvrdit platenie vyzivneho, lebo takyto clovek a este aj pod vplyvom svojej rodiny je nevyspytatelny, prestane platit a nepomozes si

janynyna
autor
15. máj 2021

@tenerifka teba by som potrebovala mat pri sebe aby som dostala po papuli a spamätala sa. Sama si uznam, že moje sebavedomie je na bode mrazu.

griska11
20. máj 2021

Riesis dopredu vec ktora ani nenastala. A prepac to ze on bol v praci nepozorny a stal sa mu uraz, to co ma s tebou.... Ako jeho okaka vtáčik aj za to budes moct ty?!

janynyna
autor
21. máj 2021

Dievčatá ja už od detstva som nastavená nejako tak, že nemám rada konflikty. Naši sa tiež nejako nehadali,vzdy stali pri sebe. Asi som od života čakala, že tiež stretnem partnera ktorý má podrží a aj ja jeho. Ale z jeho strany som nikdy nemala podporu. Najskôr som to asi nechcela vidieť a oči sa mi otvorili až keď sa narodil malý. Véd on k tomu dieťaťu nemá vybudovaný žiaden vzťah. A to on ma 44 a ja 38.

fiafia
21. máj 2021

@janynyna nehnevaj sa myslela som,že píše 18 ročná nie 38 ročná žena. Ten najdôležitejší krok si už spravila, odišla si. Teraz doladiť detaily. Nenechaj sa psichicky vydierať. Za jeho nohy ozaj nemôžeš.

janickacrazy
22. máj 2021

@janynyna preboha, tiež som si myslela že nejaka mladá mamička píše, v tvojom veku veriť takým bludom? On ti vyčítal, že malý veľa papá? Že skáče? On je akože normálny? Sorry, nemám slov. Kašli naňho, poziadaj o výživné a nech si trepe, čo chce. Ty určite nemôžes za jeho zlomeniny, každý je strojcom svojho šťastia.

miruska1990
24. máj 2021

@janynyna on si môže zato sám, že si zlomil nohy. kašli naňho!!! A hlavne sa k nemu nevracaj prajem ti veľa síl. ❤

1katus1
24. máj 2021

@janynyna a čo si ho zhodila ty? Však si ma dávať pozor. Prečo by si za to mohla? Ty nemusíš mať výčitky

teki1
16. apr 2024

@janynyna Ahoj,dufam že si sa k nemu nevrátila?