icon

Problémová svokra

misirinka
11. máj 2016

Ahojte dievcata, potrebujem sa vyrozpravat, vcera sme sa pochytili so svokrou.ale od zaciatku.byvame u nich v rod.rome.my s priatelom a dcerkou sme dole,oni hore.nikdy som s nou nemala dobre vztahy,jedine mozno kym sa nam nenarodila mala,predtym ked som si s nou sla zapalit alebo kupila liter vina a pritakavala jej ku vsetkemu, bolo vsetko fajn.v july sa nam narodila mala ,v novembri som sa s nou pohadala,vykricala mi ze som s priatelom vraj koly peniazom.a pritom zaraba 800€..nepoviem keby zarabal 2000 a ale dobre ma proste urazila a od vtedy som s nou prehodila len par slov a to tiez len ohladom malej,nic viac.cera vo mne zacalo zase vriet,prisla ze si ide hore k sebe zobrat malu,vravim jej zoberte jej tam aj cajik aby pila,a ona ze nie ze jej mam dat teraz ze ona jej nebude davat pit.kusla som si do jazyka a dalej vravim a zoberte jej tam aj nejake hracky,uplne to odignorovala a odisla.nehovorim ze jej skoro spadla z ruk a hovori jej "Lila" co som jej povedala ze si to neprajem,pred rokmi mali psa Lila mpide to blbe. Vcera ma vytocila neskutocne.na chodbe su schody k nim hore tak tym ze mala uz lozi chceme dat zabranu.a dosla za mnaou a zjapala ze chceme cely dom rozvrtat,ze v tom dome sa vychovali styri deti a nebolo treba zabranu ze to sa rozum zastavuje, ze to je na smiech ze som na materskej doma a neviem si ustrazit dieta,akoze mam pocit ze som uplne neschopna ze potrebujem zabranu,ja neciem ale nepoznam cloveka co by mi povedali ze je to zla a nepotrebna vec.no a proste si pridem po vcerajsku ako neschomna zena...a moj priatel tam len stal a nepovedal pol slova ani ze by jej povedal daky argument preco je to dobre. Pritom on nema nejake dobre vztahy s nou. A on tam len stal a nakoniec povedal ze vsak ked nechces aby tam bola zabrana tak nebude...akoze coze? A este ma zdrbal ze preco som na mamu lricala?! ???!!! Akoze coze? Ja som zufala uz 😠😡😕😕😢 poradte mi co mam robit

Strana
z4
lubkavargova1
11. máj 2016

@misirinka tak prajem vela stastia...len vies taka malinka drobnost.Ak sa nechce postavit medzi teba a svoju mamu, tak vas ma obe dost na haku. Ty si jeho partnerka a matka jeho dietata, tak by mal stat pri tebe, zastat sa ta, alebo ta zakriknut, ze co si to dovolujes k jeho mame.
Toto ked chlap nevie urobit, tak nie ze je to cele zle, ale bude este horsie...ale mozno sa mylim. ..mne len toto udrelo do oci....vies, ono to mozno pekne vyzneje ked chlap povie: "vsak ked mate problem, tak si ho vyrieste a mna do toho netahajte. Lebo ja sa nepostavim na ziadnu a nikoho stranu"... aj keby budu male cigancata padat z neba, spravny chlap ma takyto postoj. Lebo az tak pochopia mamicky, ze ich synator ma priatelku/druzku/manzelku. A ako tak da pokoj...a to plati aj pre dievcata a zienky....ale peace a freedom 😵

misirinka
autor
11. máj 2016

Bo a ked som este bola tehotna kupili sme malej do postielkymantinel a baldachin a tak... A ona hned ze to je skoda penazi (ako keby ona bola ukratena o ne) nepoviem keby sme jej nedali za elektrinu avodua tak tak vtedy nech vravi ze naco sme to kupovali ale tak...nechaprm ved ona ani nevymaluje si dom steny izby sak naco...proste vobec nezveladuje si nic,tak asi aj preto ta zabrana...

misirinka
autor
11. máj 2016

@lubkavargova1 ja som mu to neraz vycitala ze sa nepostavi,ale naozaj asi mozme byt radi ze mame kde byvat.ja viem ze to nieje ideal ale hadam sa poucil uz aj on.uvidime casom ale dakujem 😘

mima4
11. máj 2016

@rondicka no dieta mozes mat aj so susedom ale tak nech sa stara a prevezme zodpovednost

mima4
11. máj 2016

@datelinka31 no autorka v prvom rade nie je ziadna nevesta ale priatelka jej syna

datelinka31
11. máj 2016

@mima4 v prvom rade je to matka jeho dietata a jeho partnerka, a respektovat by ju mala tak ci tak, aj ked sa nechcu brat

mima4
11. máj 2016

@datelinka31 respektovat ano, ale ona by zas mala respektovat ze je a navsteve u priatelovej mami a aj tak sa spravat. Ja som uz vydata ale toto by sim si nedovolila v domacnosti svokry

janinah
11. máj 2016

@lubkavargova1 prečo by ich mal mať na háku? jedna je jeho matka a druhá jeho žena,obe má rád,je ako medzi dvoma mlynskými kameňmi,prečo by mal sa postaviť proti jednej z nich? tá mama ich zobrala k sebe bývať to je akože málo? ešte má držať hubu a krok?je hlúposť bojovať o chlapa s jeho matkou,múdra žena si z tej matky urobí priateľku či spojenca.

cervenaruza123
11. máj 2016

@misirinka My tiez byvame u svokrovcov. Maloktora svokra je dobra, ze by nevesta so svokrou vychadzali ako kamosky. Objektivne musim povedat, ze moja svokra je uzasne dobry clovek. Subjektivne si lezieme na nervy dost casto 😀 . Niekedy ma ide rozhodit, proste je tazke tak fungovat, kazda ma svoju predstavu o domacnosti, o vychove a kazda ma pocit, ze musi tu druhu donutit robit "spravne", cize podla nej. Cize nic si z toho nerob, ze si vysla ty ako ta zla. My sa dokonca niekedy tak naschval snazime, aby som bola radsej ja ta zla ako manzel, lebo pri mne to skor pochopia, kedze som cudzia, od vlastneho syna by mohli niektore veci brat ako zradu a zlyhanie svojej vychovy a ktovie, ako by reagovali... Tym, ze tu byvame, to mame aj my jednoduchsie co sa tyka financii a tak, ale treba sa zmierit aj s tym, ze dan za to su prave take problemy ako mas. Zial je to ich dom. Deti nemame, bojim sa tu mat deti. Ak by mi svokra nahodou povedala, ze si nezela ako ho vychovavam a musim inak, lebo inak ma v dome, nechce, tak by som nemala na vyber. A ja viem, ze ona by to nespravila, lebo ju poznam, ale ak by som ju prilis nastvala, tak ktovie. Maju na to so svokrom plne pravo urcit si pravidla a vyhodit nas, ak ich nebudeme dodrziavat. A na druhej strane mi je to aj luto, lebo maju uz rokmi svoj zivotny styl, svoj system vo vsetkom a zrazu sme tu my, snazime sa fungovat inak, narusame im ich domacnost, ktoru si roky budovali a este keby sme tu deti mali, tak tiez by to bolo sice vela radosti, aj starosti pre nich. Treba sa snazit pochopit aj druhu stranu, ponadavat si ked treba a zvysok casu proste respektovat to ako to je... Rataj tak ako ja mesiace do toho casu, ked sa odstahujete, ze uz len tolko musis vydrzat a budete sami, mne to pomaha, ked ma niecim vytocia 😀

marytesss
11. máj 2016

@janinah
bohužiaľ, z vlastnej skúsenosti viem, že s niektorými ženami (svokrami) sa nedá, ani po dobrom, ani po zlom, nech je priateľka/nevesta akokoľvek múdra. a najlepšie čo môže priateľka/nevesta spraviť, je byť čo najdalej od svokry. i keď máš v podstate pravdu.

rondicka
12. máj 2016

@mihula tak zrovna moj problem to nie je😉 ale som toho nazoru aky pozicaj-taky vrat,bez ohladu na vekovy rozdiel::@

misirinka
autor
12. máj 2016

@cervenaruza123 dakujem.my 😉 ano ved ja sa xkrat sbazim prekusnut niekolko veci co ona povie a tqk ale proste niekedy sa neda,ja som tqka povaha ze vo mne sa hronadi hromadi a potom vybuchnem a potom aj litujem ako som reagovala,prehnane ako aj vtedy s tou zabranou.ale proste urcite nedovolim aby mi sa kafral niekto okrem mojho partnera do vychovy.teraz nemyslim nic v prerabani domu ale do vychovy malej co a ako ju ucit...uz len z toho dovodu ze ked sa aj odstahujeme uz tazko ju budem ucit podla seba.mnr sa napriklad nepaci ked na malu hovoria takymi nazvami ako napriklad u nas je "horuce-kikik" " svetielko je žiža" a sa mi to nepaci a som povedala aj svokre aby tak na nu nehovorili aby jej rozpravali pekne spisovne, uz len koly tomu ze aj tak sa raz bude ucit hovorit normalne.

zuzana76
12. máj 2016

@janinah z niektorých sa neda urobit priatelka a spojenec, akoze spojenec proti muzovi? to tiez nie je v poriadku, v prvom rade maju byt muz a zena jedno a potom matka muza, ale inak suhlasim, len ze niekedy sa to neda

sasa1310
12. máj 2016

@datelinka31 ide o princíp. A je jedno čo chce dať. Ak si to majiteľka nehnuteľnosti nežiada, musí to rešpektovať.

cervenaruza123
12. máj 2016

@misirinka Presne toho sa bojim. Muz nevidi problem v tom mat deti tu, ale pritom nie je ochotny respektovat ani polovicu toho pri vychove co ja 😀 . To by boli vkuse hadky. A ja som tiez taka povaha, lahko sa nastvem a potom si niekedy neviem hryznut do jazyka. Vacsinou radsej zmiznem do izby 😀

misirinka
autor
12. máj 2016

My sme sa vzdy "hadali" s mojim vo vychove este bola mala v brusku...stalr vravel ako jej vsetko dovoli a ako ju bude rozmaznavat a neviem co a zrazu je to o inom sam priznal ze to nebol dobry napad,ine to je s detmi a ine bez a planovat co a ako

Strana
z4