Problémový otec
Dobrý večer,rada by som počula vaše názory,lebo neviem už ako sa zachovať.
Už vyše 10 rokov sú naše vzťahy na bode mrazu. Otec bol vždy len špekulant,ktorý narobil dlhy,nič nesplácal,nakoniec sme sa s mamou zobrali a odišli. Celý čas nebol schopný sa o seba postarať,len sa túlal,robil nejak všelikde. Za celý čas sa nebol schopný pozbierať. Nikto z rodiny sa s nim nebaví,každému lezie na nervy, Býva po ubytovniach.len si požičiava ,úplný neschopák,ktorý si ešte ani neprizná chybu,obviňuje všetkých okolo za to ,ako sa má.
Po 10 rokoch som bola ochotná sa s ním stretnúť. Našla som mu prácu,požičiala peniaze,že už začne normálne žiť. Samozrejme ho vykopli,on si radšej kúpi cigarety ako jedlo. Vôbec sa nesnaží nejak šetriť,aby mu to vyšlo do výplaty. Potom ma prezváňa,že nemá čo jesť,je zúfalý atď. Ja už má m toho plné zuby,lebo on nikdy nebude normálny.Najradšej by som bola,keby vôbec neexistoval. Na druhej strane mám z toho strašný stres,čo s ním je.Veď to nie je normálne aby dospelý človek bol tak neschopný sa o seba postarať. Neviem,čo robiť,najlepšie by bolo ho ignorovať,lebo som tehotná a komunikácia s ním mi len ubližuje
Ako keby si pisala o mojom ex. (Ne)robil všelikde, nezaujímalo ho nikdy ako bude ďalej, po rozvode som ja tá zlá, hoci som chránila rodinu. Využiť, zmanipulovať, citovo vydierať .. Je to kruté, ale.. toto sú ľudia citovo plochí, žiadna empatia a VŽDY je na vine niekto iný. Blbí zamestnávatelia, ja.. on nie, nikdy... on je dobrý..a mimochodom, nepožičiaš mi? len do piatku, potom .. ale nevyšlo to, v stredu vrátim! určite! ..
Tri roky som riešila v zúfalstve, neskutočných depresiách, prečo to ex robí. On neriešil nič. Jedno viem naisto. Logický dôvod to nemá, nedá sa to pochopiť, lebo normálni ľudia vedia / vidia cudziu bolesť a tobôž by neublížili svojmu dieťaťu, rodine. Taký ako on jednoducho celý život vždy hľadá ľahkú cestu, aby jemu bolo dobre. Svedomie nemá, necíti tvoju bolesť, alebo je mu to jedno, lebo veď jeho bolesť je väčšia / dôležitejšia a všetci mu ubližujú, tak rodina DAJ!
Ak sa zľutuješ - neradím, potom dať jedlo, ŽIADNE PENIAZE, cigarety, alkohol. Dať pol chleba a 1l mlieka a dovidenia. Oblečenie si môže vypýtať aj v charite. Ak nemyslíš na seba, tak mysli na deti. Čo budeš robiť, keď si na celý život zavesíš niečo také a potom uvidíš, ako to funguje ďalej? Bude sa dedo kontaktovať poza teba s tvojimi deťmi - daj! požičaj! a deti ti začnú vynášať z domu veci, lebo veď dedo chudák nemá a je zúfalý?
A ešte jedna vec na záver - napriek tomu, že neriešením sa dostanú do šialených, hnusných životných podmienok, je paradoxné, že sa majú tak strašne radi, že - môj názor a som o tom 1000% presvedčená - že by si NIKDY neublížili. Hoci hroziť tým môžu, ak nepomôže prosíkanie, tak z teba vytrasú peniaze na "Ja si niečo spravím!"
Psychologický fakt, cynický, krutý, no pravdivý - kto sa chce zabiť, nehovorí o tom, ale to spraví. Kto chce pozornosť, kto chce niečo dosiahnuť cez city iných, manipulátor - ten o tom HOVORÍ, rád, často, nahlas so slzami v očiach a trasúcim hlasom. Potom vezme tvoje ťažko zarobené prachy - odtrhne od úst tvojim deťom a ide ich prepiť.
@mia265 "On hrá asi aj na city,ja to viem. Najradšej by som ho vymazala zo života,ale potom rozmýšlam,či nie je pod mostom,alebo si si nechce siahnuť na život."
Hrá na city - stopercentne, že váhaš!
Najradšej by som ho vymazala.. správny postreh. Ja by som ex tiež, ale, keďže máme syna, nejde to.
Či je pod mostom .. aj keby si mu kúpila byt, zohnala prácu či dala 100000€.. čím viac dáš, tým dlhšie to možno pod ten most potrvá, no znova sa tam vráti.
"siahnuť na život". Nie som psychológ.. ale ak nepovažuješ upitie alebo niečo podobné za siahnutie na život, potom nie, títo ľudia sa veľmi ľúbia. Tam kde iní milujú veľa ľudí, oni sa koncentrujú na jedinú osobu - seba.
http://www.2012rok.sk/wp/psychologia/17185-mani...
MANIPULÁTOR: AKÝ JE A AKO SA PREJAVUJE?
Autor Judita Peschlová
ODPORÚČAM PREČÍTAŤ - skvelý článok.
@mia265 navštív dobrú psychologičku a rozober si to s ňou. Čo tak iný uhol pohľadu? Tým že otca podporuješ, nepomáhaš mu ale škodíš. Pretože mu nedovolíš padnúť na úplné dno. A len keby tam naozaj padol, má šancu vstať. Možno potom by zhodnotil situáciu.A zmobilizoval sa, lebo iné by mu už fakt nezostávalo. Možno mu svojou starostlivosťou brániš v tom. A ak nie, stále mať na pamäti to, že tým že si ho nechala tak, si mu vlastne chcela pomôcť. Že to bola jediná cesta pre neho.
@mia265 je mi ľúto, že máš takého nezodpovedného otca, ktorý ťa ešte citovo vyciciava. Ja by som na tvojom mieste zašla za ním, povedala mu, že už som mu pomohla dosť, že on ti nepomohol nikdy, tak že bude najlepšie, keď prerušíte kontakt. Keď sa spamätá a začne normálne žiť, nech sa na teba obráti. Ty tiež nemáš na rozdávanie, nemala by si sa ani znepokojovať, keď si tehotná. Zmeň si číslo na mobile, aby si nežila v strese. Držím ti palce, aby si prežila príjemné tehulkovanie. 🙂
@mia265 ja mám podobné skúsenosti.....ale nie s otcom ani so súrodencom.....ale s bratrancom....žijeme v jednej a tej istej dedine....bohužiaľ.....ale chvalabohu mám už pokoj..... ale trvalo to dlho.....môj bratranec je starší odo mňa o 18 rokov..... nič iné celý život nerobil len chľastal,robil problémy....všetko v jednom....ja som sa od malička nato pozerala....ako chodil k nám(bývali sme so starými rodičmi) ožratý cez deň, v noci.....dajte mi peniaze,kúpte mi chleba....bil sa s ujom, hlava nehlava do krvi.... a naša starká ho len ľutovala......však je sám, rodičov má rozvedených....on tým trpel....preto je taký.....naučili ho,že sa môže spoľahnúť.....spoliehal sa 20 rokov.... keď mal vyžraté bol agresívny.....keď som dospela, a bola práce schopná,začal pýtať peniaze aj odo mňa....presne ako to spomenula jedna pani tu v diskusii....mali sme obdobia,že sme mali od neho aj rok pokoj.....to bolo väčšinou po tom ako u nás spravil cirkus a rozmlátil pár vecí....
a vieš kedy som si povedala dosť?....keď malo moje dieťa asi 3 roky.... raz tak prišiel k nám.....že posedieť si,a spravte mi kávu.... cez víkend....ožratý samozrejme....starká už vtedy nežila.....ale stále chodieval k nám....s prestávkami......boli sme v obývačke aj s mojou dcérou aj s mojim priateľom.... dotrepal sa do kuchyne....stačila jediná poznámka z jeho strany,že čo to je za čerta v tomto dome .....tak som mu ožratému povedala,.....že nech sa láskavo pozrie na seba čo je za človeka a viac sem nechodí...... okamžite vyskočil,že sa ide biť.....hlava nehlava,žena nežena,dieťa nedieťa.....moja dcéra chytila takú triašku a plač,keď ho videla a počula( do tohto času,sa nám nejak darilo moje dieťa oddeľovať od tej kreatúry,aby ho nevídala)..... mali sme čo robiť s mamou aby sme ho vyhodili z domu bez ujmy na zdraví.....pomaly 90 kilový chlap.....fakt som sa ja bála,že mi jednu vypáli......keď odišiel povedala som mame len jedno..... ak ešte raz sem príde......tak balím kufre a pôjdem aj pod most.....či jej ten debil stojí zato aby jej vnučka mala problémy....
odvtedy on sám dobrovolne prestal k nám chodiť...... a je tomu už 5 rokov....a dúfam,že to tak aj zostane.....
25 rokov som sa pozerala na takého človeka....potichu ako dieťa trpela....a čakala kedy to skončí,kedy tí dospelí s ním niečo spravia aby bol pokoj..... je to psychický teror.....
a tak ako tu píšu pomaly všetky žienky.....taký človek sa nezmení.....prečo?....lebo mu to vyhovuje....všetci sa o neho starajú,riešia ho.....a preňho?.....svet gombička.....
máš výčitky svedomia čo je s tvojím otcom keď sa Ti neozýva???......a čo je pre Teba dôležitejšie....zdravie dieťaťa,ktoré len čakáš,alebo "otec"? garantujem Ti,že bude stačiť len "RAZ" aby sa Tvoje dieťa stretlo s takým "dedkom" a máš o problémy postarané....
a ak je pre Teba naozaj dôležitejší otec,ktorý si svoje už odžil ako dieťa,ktoré budeš mať.....potom Ti želám pevné nervy....
@wiki07 Tak on nie je agresívny,on je skôr taký, presne ako to vystihla jedna pani vyššie,manipulátor. Stále hovorí o tom,ako ma má rád,že vždy chcel pre nás len to najlepšie,že mi zabezpečil školu,že robil, čo mohol..
Realita? Pil, neplatil nájomné,s mamou nekomunikoval,kade chodil si požičiaval, nechodil do práce,lebo bol hrdina,že si nájde lepšie platené, bol hrdý na to aby sa išiel zapísať na úrad práce,lebo to je pod jeho úroveň, škol mi zabezpečil neviem ako,chodila som na strednú normálne ako všetci,nie na žiadnu súkromnú 😀 Snažila som sa mu dohovárať, aby šetril keď niečo má,aby si to rozratával,ale to je ako hrach o stenu hádzať... On si kúpi cigarety ale navadí mu,že nemá čo jesť,ani lieky si nekúpi,no proste otras človek. Piť už prestal,ale asi že nemá za čo...
A čo je najlepšie, on si chybu neprizná,stále hovorí to svoje a že nechápe prečo sa s mamou rozišli a stále o tom ako mam ma rád. Ani si neváži,keď mu niečo dá,berie to ako samozrejnmosť,to som si poskladala z takých maličkostí spätne. Lebo však mi sa musíme mať lepšie ako on chudáčik. Napríklad že začne ako sa máme atď a nakoniec povie,že jaj pošli mi 10 eur,žiadne prosím atď . Je to hajzel,neznášam ho.
Viem aké riešenie ja najlepšie,ale potom rozmýšlam,že čo bude jesť,keď nemá peniaze.
@mia265 toto poznaaam. Oni nas maju prekuknute, vedia presne kam zatlacit, aby vypadli peniaze. Polutuj, alebo uver, ze to potrebujem na to, aby som si nasiel pracu, aby som prezil, aby som nezmrzol, aby som mal na prenocovanie, aby som mohol zaplatit zelenym martanom - alebo akakolvek ina hoc aj absurdna blbost.., ved pozicaj, vratim za dva dni...
VZDY si predstav, co by povedal ON tebe, keby si TY prisla.. "ocko, moj syncek/dcerka nema co jest, daj mi, pozicaj mi, aby som tvojim vnucatam kupila topanky, jedlo.." Co by povedal? nemam? potom by sa lutoval, vykrucal, zduchol alebo si po srdceryvnej scene drzo vypytal on od teba.. tak ako vzdy.
Vzdy ked pyta, tak si predstav, ze berie chlieb z ruky tvojmu dietatu, ze berie peniaze, ktore mas pre svoju rodinu a dieta. Bude tvoje dieta hladne? Nahe? Bez liekov? Bez hraciek, kniziek? Zarabas na otcove cigarety a chlast ci svoju rodinu?
NIE SI ZA NEHO ZODPOVEDNA! je dospely, pravne sposobily sa o seba postarat!

@monciky hrozne nieco nech nam daju pokoj co my mame s tym spolocne ja som tie pozicky nepodpisovala ved som mohla mat 6 rokov cca.