Problémy a dilemy s utajeným dieťaťom po nevere partnera
Ani neviem ako poriadne začať. Potrebujem nestranný názor, pretože doma máme každý svoju pravdu.
S partnerom sme spolu 15 rokov. Prvé dieťa sa nám narodilo po 7 rokoch a veľmi dlhom snažení. Už sme ani nedufali, že sa to vôbec podarí, ešte predtým partner začal s podnikaním, mimo miesta kde bývame. Keď sa nám narodil syn chodil domov len na víkend, neskôr už len na nedeľu. Keď mal malý rok začal ma podvádzať, prišla som na to, keď mal 2roky. Potom sme to ešte polroka nejako skúšali, ale už to nešlo. Rozišli sme sa, hádali, bojovali o syna. Hrozné obdobie. On však rýchlo prišiel na to, že urobil chybu, vtedy som mu hovorila nech zostane stou k... za ktorú nás vymenil. Po viac ako roku sa ich vzťah začal rozpadat, ona sa odsťahovala, ja som bola stále samá a on stále prosil ako ho to mrzí a ako veľmi sa chce vrátiť. Keď som po dlhom prehovarani tu možnosť začala zvažovať prišla ďalšia rana. Oznámila mu že je tehotná v 3 mesiaci, s potratom to bolo už na hranici ale dohodli sa ze naň pôjde. A ja som zase nevedela ako ďalej, už som ho chcela späť. ALE POD PODMIENKOU! A tu sa začína náš problém. Podmienka bola že nám to dieťa nebude zasahovať do života. Bude za ním chodiť 1x do mesiaca, hoci aj na celý deň, ale nikdy ho neprinesie k nám domov ani k babke , bude ho brať od dverí a komunikácia s ňou bude len o nutných veciach. On s tým vtedy SÚHLASIL. Na začiatku to bolo celkom fajn, časom sa však veci zmenili. Prešli odvtedy takmer 4 roky. Nám sa narodila medzitým dcéra. Naše deti, moji rodicia ani okolie o tomto dieťati nevie a ja chcem aby to tak zostalo, veď sme sa na tom dohodli. On však už zmenil názor, chce aby všetci o ňom vedeli.
@mk22 Presne toto ma napadlo. Podla mna oboje. Je tam strach, ze rodina na to pride a budu jej klast otazky, preco to tajila, preco a k nemu za danych okolnosti vratila.
@nela1622 Vsak ti musi byt jasne, ze nieco ako nebude zasahovat do zivota neexistuje. Minimalne po nom to dieta bude dedit, na vydedenie musia byt padne dovody zo zakona. Skor ci neskor to vediet budu, a to bez ohladu na to, ci to povie on alebo sa to casom dozvedia inak. Ja nechapem ako mozes roky zit v takej lzi pred rodinou a najma sama pred sebou. Inak zaujala ma ta pasaz, ako sa ich vztah rozpadal a ako ta prosil, nech sa k nemu vratis, ale to mu nebranilo ju oplodnit? A Vase deti predpokladam ani nemate ako manzelia...No je to charakter...
@nela1622 len môže sa stať že čim budeš viac naňho tlačiť urobí presný opak a nechá teba s 2detmi .Pôjde kde nebudú výčitky.Sadnut si porozprávať sa že už ťa raz sklamal a že máš strach ,nech pochopí o čo ti ide.Porozpravajte sa o možnostiach aby mohol byť s dieťaťom lebo to nemôže za to .On je medzi dvoma mlynskými kameňmi,posral to ale čo už ..už len nejako to ukocirovat.drzim palce
Ono sa to dalo cakat. Dieta neutajis a hlavne vtedy,ked sa s nim otec stretava. Ved aj dedit bude to dieta,takze sa to tvoje deti dozvedia
@nela1622 bola to chyba mu to odpustit, ale uz sa stalo a dieta ma pravo na otca, skor by ti malo vadit, ze u nej kavickuje, informacie o dietati sa daju vykomunikovat aj inak napriklad cez telefon, mal by si dieta zobrat a nie sediet u nej, ale bravat si ho asi moc nemoze, ked ze ku tebe s nim chodit nemoze a to je chyba, lebo takto sedi pri nej, co znamena, ze ta moze aj znovu podviest, najdi si cestu k tomu dietatu.
Jeho celá rodina o tom vie. Preváža sa s nimi u vás po najbližšom okolí... Nechápem aký má význam, že ty kvôl nemu (čo nestojí ani za veľké h....) klameš celú svoju rodinu a seba a hráš, pretvaruješ sa po celom svojom okolí, aká ste *happy* rodinka.
Ak to má význam?
@nelka93 presne tak aj ja poznám situácie, že deti neboli vôbec nadšene z nového súrodenca. A šlo o oveľa väčšie deti. Nechápem, prečo by aj automaticky mali byť. Mimo to, neviem ako si to tu ine predstavujú, ze teraz namiesto 5 budeme všade chodiť 6? Nevera sa stala, ok, ak chceme byť ďalej spolu ok, nech sa otec pokojne stretáva s dieťaťom, ale mimo moju rodinu. Presne takto to ma aj kamarátka, a ja s nou plne súhlasím.
Mimo to, je aj tu na fóre niekoľko príspevkov, ze to takto jednoducho "rozpravkovo" proste nefunguje.