icon

Problémy a dilemy s utajeným dieťaťom po nevere partnera

nela1622
26. jan 2024

Ani neviem ako poriadne začať. Potrebujem nestranný názor, pretože doma máme každý svoju pravdu.
S partnerom sme spolu 15 rokov. Prvé dieťa sa nám narodilo po 7 rokoch a veľmi dlhom snažení. Už sme ani nedufali, že sa to vôbec podarí, ešte predtým partner začal s podnikaním, mimo miesta kde bývame. Keď sa nám narodil syn chodil domov len na víkend, neskôr už len na nedeľu. Keď mal malý rok začal ma podvádzať, prišla som na to, keď mal 2roky. Potom sme to ešte polroka nejako skúšali, ale už to nešlo. Rozišli sme sa, hádali, bojovali o syna. Hrozné obdobie. On však rýchlo prišiel na to, že urobil chybu, vtedy som mu hovorila nech zostane stou k... za ktorú nás vymenil. Po viac ako roku sa ich vzťah začal rozpadat, ona sa odsťahovala, ja som bola stále samá a on stále prosil ako ho to mrzí a ako veľmi sa chce vrátiť. Keď som po dlhom prehovarani tu možnosť začala zvažovať prišla ďalšia rana. Oznámila mu že je tehotná v 3 mesiaci, s potratom to bolo už na hranici ale dohodli sa ze naň pôjde. A ja som zase nevedela ako ďalej, už som ho chcela späť. ALE POD PODMIENKOU! A tu sa začína náš problém. Podmienka bola že nám to dieťa nebude zasahovať do života. Bude za ním chodiť 1x do mesiaca, hoci aj na celý deň, ale nikdy ho neprinesie k nám domov ani k babke , bude ho brať od dverí a komunikácia s ňou bude len o nutných veciach. On s tým vtedy SÚHLASIL. Na začiatku to bolo celkom fajn, časom sa však veci zmenili. Prešli odvtedy takmer 4 roky. Nám sa narodila medzitým dcéra. Naše deti, moji rodicia ani okolie o tomto dieťati nevie a ja chcem aby to tak zostalo, veď sme sa na tom dohodli. On však už zmenil názor, chce aby všetci o ňom vedeli.

emuska30
26. jan 2024

Nepotrestas jeho .. ale dieťa...aj tie tvoje ale ....
Ja mam muža co mal už 2 deti a nikdy ale nikdy by som jeho deti neodstrihla ...s našimi dvoma sú súrodenci a maku sa radi....
Nechaj nech sa venuje aj tomu dieťaťu...predstav ho...povedz všetkým že to bol prešľap....ale ...ustáli ste to...a toto dieťa je jeho. .ma otca ...súrodencov...a aj starých rodičov. ...a aj teba....macochu proste to dieťa má právo na otca.....a jeho nestavaj do takej hnusnej situácie

iwesska
26. jan 2024

Za to,v akej si situacii,si mozes sama. Odpustila si mu neveru a vie,ze si s tebou moze robit co chce, tak sa tomu teraz necuduj. Mozno ani nie je jedina a casom objavis aj dalsie deti. Ale takto ich trestat,chudence, ze sa maju tvarit,ze neexistuju len preto,ze tvoj muz je blb🙄

kitycat
26. jan 2024

@nela1622 tak ako ty pises, ze nelutujes dceru, tak aj on nelutuje, ze ma aj toho syna s inou...
Lebo "vsetko zle je pre nieco dobre" hmm ...

Keby sa stretavali ako kamarati tie deti? Nemusi sa im hned hovorit, ze tuto Misko je tatinka a tety Hanky 🤨

juliacenc
26. jan 2024

A tvoj partner je tvoj majetok? On nema pravo byt so svojim synom aby si bola spokojna? Ma ho zatajovat ??!! Ty si vo za cloveka? Sa divim, ze vobec s tebou chce byt

kiki68
26. jan 2024

@zooeynka by som si s nim nerobila druhe a nebrala ho naspat a necakala, ze ake to bude uzasne. Nie Ja deti netrestam, toho chlapa jedine. Hlavne autorka ma hlupe riesenie, zrazu chce deti takto delit. No Ja mam v rodine muza extrem, tam sa nebavia 30 rokov a naozaj ani slovo spolu. Teraz to ma nasledky Este na vnucati, dalsi syn sa skrz to detstvo rozhodol deti nemat vobec. Toto neni len tak, maju ist dospeli za psychologom a poradit sa ako pristupovat k detom. To je take tazke? Takto znicia trom dalsim ludom zivot.

mircalla
26. jan 2024

@matkahelka Tomu, ze s nou nic nema neverim ani ja

nela1622
autor
26. jan 2024

@nela1622 neni môj majetok, on prosil že sa chce vrátiť ja som mu tiež zbraň pri hlave nedrzala a vedel za akých podmienok sa vracia a vtedy suhlasil .
Ale uznávam ze po toľkých komentároch a negatívnych názoroch to možno prehodnotim.

bluka2
26. jan 2024

@mircalla pridávam sa k názoru. Dokonca si myslím, že možno bude aj skóre 2:2 s deťmi od tohto borca; pardon za čierny scenár.
Tiež si myslím, že keby mu autorka dala košom, s druhou je “oficiálny pár”

minenkak
26. jan 2024

@nela1622 a ja si myslím,že vy dvaja už nieste spolu,len ty o tom ešte nevieš a tá žena nie je kurva, ale tvoj chlap kokot, keď už chce trtkať,tak aspoň nech nerobí decká a prepáč,ale ty si tiež môže nadávať, spraviť si ďalšie dieťa s ním.Naco si ešte s ním keď in je viac pri druhej ako pri tebe,ako píšem ,vy už nieste spolu

majlo1234
26. jan 2024

@nela1622 pre relativne stastie vsetkych zakomponovanych by som to ozaj prehodnotila. Viem ze ta to cudzie dieta serie, ale oni za to ozaj nemoze. A ma pravo na otca. Ja tiez nemusim extra muzove deti z predchadzajuce vztahu, proste to nie su mije deti. Ale nikdy by som nestala medzi nimi a ich otcom, to sa ti moze len vypomstit. A poviem ti, ze syn jeho dceru miluje.
Zaroven nemas pravo ziadat, aby nevidalo to dieta svoju babku, ved to je nonsens. Je uplne rovnako jej vnuca ako vase spolocne deti.
Nic, chyba sa stala, vyriesi si v sebe, ci chces takehoto muza za partnera, ale nechaj ho byt dobrym otcom

matkahelka
26. jan 2024

@nela1622 mozno prehodnotis...mozno??? nic neprehodnotis. si na neho odkazana financne, byvate v jeho byte, preto nic neprehodnotis. budes len cusat a trpiet a cakat, kedy jej urobi aj druhe dieta.

mircalla
26. jan 2024

@nela1622 Vsak si to zrataj. Ty trpis, jeho dieta trpi, pravdepodobne matka druheho dietata tiez, o chvilu to pocitia tvoje deti. Jediny, kto sa ma dobre, je on

nela1622
autor
26. jan 2024

@matkahelka
@matkahelka dom je môj a bola som už sama s dieťaťom, teraz by to boli 2 to je pravda, ale toto mam dobre preratane a mojim deťom by nič nechýbalo

pe_mi
26. jan 2024

@nela1622 ak si sebestačná a deti sizabezpečiš,nie je o čom.možno aj jemu pomastiš bruško a padne mu to vhod.neni o čom.partnera si môžeš a aj nemusíš nájsť.

lilinka88
26. jan 2024

@nela1622 nejako úplne nesedia informácie, ktoré dávaš - ťažký rozchod, hádky, to určite tvoji rodičia vedeli a určite teda vedeli,že je to kvôli inej. A keď vedia o inej, tak je úplne jedno,že má aj dieťa... A keď ju tak vyváža a chodí po obchodoch, už ich možno aj videli.
Potom píšeš,že je otázne či je jeho, zrazu už aj vydatá bola. Keď bolo popretie otcovstva, to snáď nejde len tak,že všetci traja povedia a ok. Tak snáď sa robili testy otcovstva a teda vie či je alebo nie je jeho....

alickapusinka
26. jan 2024

Ešte Cassanova musí dorovnať počet deti jedna dcéra dvaja synovia tak ešte musí mať dcéru s tou priateľkou.

pipistrel13
26. jan 2024

@nela1622 problem,ktory mas,len hadzes na dieta,ze ono je pricinou
pricinou je,ze tvoj partner si ta v skutocnosti nevazi,vratil sa len pre tl,ze tamta ho nechala,inak by si ta uz ani nevsimol...toto podveme vies a citis a vinis za to nevinne dieta

lilinka88
26. jan 2024

@nela1622 scenár, ktorý by si ty chcela, bohužiaľ pre Teba, reálny nie je. To dieťa je jeho neoddeliteľnou súčasťou a buď to príjemes a budete rodina aj s tým chlapcom, ktorý bude úplne normálne vychádzať so svojimi súrodencami s cez víkendy bývať u vás a tým pádom aj tvoj partner nebude mať toľko priestoru tráviť čas s jeho matkou. Alebo ho pošleš do hája a on pôjde priamo do jej náručia. Aj s tvojimi deťmi - v lepšom prípade tam budú deti iba cez víkendy, v tom horšom mu odklepnú striedavku

mircalla
26. jan 2024

@pipistrel13 Kruto napisane, ale je to tak

nela1622
autor
26. jan 2024

@lilinka88 áno je to zamotane...oni sa rozišli a ona sa do 2 mesiacov už tehotná vydala za iného a doteraz je vydatá a žijú spolu...a k tým testom aj ja som rátala s tým ze súd ich nariadi ale nie...presne jej muž zaprel odcovstvo , oni potrvdili že v čase keď zostala tehotná spolu spali a vybavene

lienka.7
26. jan 2024

@nela1622 prepac, a to jej muz jej akoze toleruje, ze ma teda dieta s iným, s ktorým stále koketuje? A to schováva za to, ze teda majú spolu dieta a musia spolu kavickovat a obedikovat... jeho rodina je s tým ok, ze on ma teda oficiálne parohy a ona dieta s iným?

vikiki29
26. jan 2024

@nela1622 Veď v úvode si písala, že sa dohodli že pôjde na potrat a zrazu je dieťa na svete. 🧐

mk22
26. jan 2024

@lienka.7 práve píšem to isté, či jej muž je s tým ôk vláčiť sa po kávičkach a nákupoch s druhým chlapom.

nela1622
autor
26. jan 2024

@nela1622 áno dohodli sa ze pôjde, ona sama s tým prišla a potom si to rozmyslela

diaszoky
26. jan 2024

@nela1622 tu uz ani coperfiled nepomoze 🧐tu uz nieje ocom! Dalsi, prosim

saraxyz
26. jan 2024

@nela1622 prečo sa bojíš povedať to rodicom. Hanbis sa za seba? Lebo žiješ s takým človekom? Ináč, ver mi, ze Tvoje deti by vôbec neriešili co povedia v škôlke (skole)...tie by boli spokojné so súrodencom. Nechoď na muza s vydieranim. Bude sa to zhoršovať. Vieš povedať presne co by si chcela? A rozobrať to na drobné?

nela1622
autor
26. jan 2024

Jemu to nevadi...a aj keď tu padlo mnoho názorov aká som naivná tak neverím ze snou spáva ani niečo má...ale to ich stretavanie mi vadí a možno aj preto mam ktomu taký postoj...nenapísala som sem všetko čo sa stalo za ten čas, kolkrat on nestihal tak ja som mu vyberala oblecenie alebo hračku, drahsiu a kvalitnejšiu ako vlastným deťom, len nech je spokojný...koľko oblečenia po mojom malom aj nového som mu poslala a pritom mam komu dat aj zo svojej strany rodiny, že som sa sním trepala za ním aj snažím babom 2 hodiny cesty tam a potom späť a zbytočne lebo keď nemohla ísť jeho mamička tak spravil cirkus a bolo ako on chcel...boli tam nejaké pokusy aj z mojej strany niesom žiadna hyena ako si asi všetci myslia

huginko
26. jan 2024

@nela1622 toto sa nedá ani komentovať!!! Normálny chlap a otec by ta mal poslať kade ľahšie. To ako sa môžeš takto správať?

nela1622
autor
26. jan 2024

Ťažko sa mi to všetko čítalo a niekde vo vnútri aj viem ze to nemá takto byt ak máme šťastný.Ak si spraví test otcovstva a potvrdí sa ze je jeho tak to skúsim.

mk22
26. jan 2024

@nela1622 kryjes jeho prešľap lebo sa hanbis s kým žiješ? Podľa mňa to okolie vie, len to nikto nerieši.
A chlapec sa Podoba na otca?