icon

Problémy a podozrenia v domove sociálnych služieb

16. feb 2025

Žienky, moja mamina je necele 3 mesiace v DSS a začínam tušit, že tam nieco nie je s kostolnym poriadkom.
Otec je v DSS tiez, kus od nej. Chodí za nou, takmer stále spí, je mimo, akoby pod liekmi, posledne 2 týzdne sa z nej stala leziacka, ani na vozíku nechce pohyb po chodbe alebo tak, skusat chodit s choditkom to nehovoriac. Js bývam velmi daleko, nemám tam dosah. Dokonca jej zrušili nedávno dolezitu kontrolu u lekarky, kde bola dlho objednaná, vraj komplikacie a nemaju personál, ale u lekarky tvrdili, že je chorá a necíti sa na to. Klamu, klamu a klamu. Doma by s nou nemal kto byt. Další senior starší od nej, který to po prvom dni nedával. Vyložene tam chradne, pretoze aby personál náhodou nemal prácu.

Strana
z10
autor
11. sep 2025
@dobryden

Nuž vidis to,má demencia a príčinu prečo taka je.A úd rada ze s ama kto o ňu postarať,sama to dakuj tak dajuj sestričkam

@dobryden posielam ďalšie info, tie úžasné najsamlepšie sestričky to dotiahli tak ďaleko (asi ich budem žalovat), že moja mama mala dekubity najvyššieho stupňa v sedacej časti. Aj to bola moja vina? Aj to som mala ošetrovať ja? A čo všetko má robit obyčajná návšteva? Už nevládala ani pohnút rukou, strašne ju to bolelo. Všetko. A ležala akoby v jame, ani poriadnu postel jej nedali, iba peniaze a peniaze na lieky a ktovie ci je to pravda, no hroza. Potom videli, že je s ňou zle, tak ju hned do nemocnice šupli, iba aby to akože nevyzeralo, že je ich chyba a vina, no do 2 dní zomrela. Ani sa neobťažovali mi to oznámit, ja som si musela volat a zisťovat čo a ako. Takže mám správu, že dekubity 4.stupeň, následná infekcia a septický šok ako dovod úmrtia. Takže takúto skvelú starostlivost mala. Ale nenechám to tak. A inak, návšteva dekubity naozaj ošetrovat nemusí.

tim23
Autor odpoveď zmazal
Strana
z10