Problémy a podozrenia v domove sociálnych služieb
16. feb 2025
Žienky, moja mamina je necele 3 mesiace v DSS a začínam tušit, že tam nieco nie je s kostolnym poriadkom.
Otec je v DSS tiez, kus od nej. Chodí za nou, takmer stále spí, je mimo, akoby pod liekmi, posledne 2 týzdne sa z nej stala leziacka, ani na vozíku nechce pohyb po chodbe alebo tak, skusat chodit s choditkom to nehovoriac. Js bývam velmi daleko, nemám tam dosah. Dokonca jej zrušili nedávno dolezitu kontrolu u lekarky, kde bola dlho objednaná, vraj komplikacie a nemaju personál, ale u lekarky tvrdili, že je chorá a necíti sa na to. Klamu, klamu a klamu. Doma by s nou nemal kto byt. Další senior starší od nej, který to po prvom dni nedával. Vyložene tam chradne, pretoze aby personál náhodou nemal prácu.
Predošlá
Strana
z10
Predošlá
Strana
z10

Nuž vidis to,má demencia a príčinu prečo taka je.A úd rada ze s ama kto o ňu postarať,sama to dakuj tak dajuj sestričkam
@dobryden posielam ďalšie info, tie úžasné najsamlepšie sestričky to dotiahli tak ďaleko (asi ich budem žalovat), že moja mama mala dekubity najvyššieho stupňa v sedacej časti. Aj to bola moja vina? Aj to som mala ošetrovať ja? A čo všetko má robit obyčajná návšteva? Už nevládala ani pohnút rukou, strašne ju to bolelo. Všetko. A ležala akoby v jame, ani poriadnu postel jej nedali, iba peniaze a peniaze na lieky a ktovie ci je to pravda, no hroza. Potom videli, že je s ňou zle, tak ju hned do nemocnice šupli, iba aby to akože nevyzeralo, že je ich chyba a vina, no do 2 dní zomrela. Ani sa neobťažovali mi to oznámit, ja som si musela volat a zisťovat čo a ako. Takže mám správu, že dekubity 4.stupeň, následná infekcia a septický šok ako dovod úmrtia. Takže takúto skvelú starostlivost mala. Ale nenechám to tak. A inak, návšteva dekubity naozaj ošetrovat nemusí.