Problémy s 30 ročným synom
moj znamy ma poziadal o uverejnenie prispevku kedze nevie pouzivat internet a chcel by vediet vas nazor jedna sa o doslovny prepis toho co mi nadiktoval
Mam 78 rokov tesim sa celkom dobremu zdraviu ale mam problem zo synom a chcel by som sa opytat na pravne kroky co dalej , na kolko nieje normalny a mal by sa liecit v blazinci ale on odmieta si priznat ze blaznom je . Ma 30 rokov je nezamestnany nikdy nechce urobit co mu poviem , neustale spochybnuje to co mu poviem nakolko ja mam urcite zivotne skusenosti a viem ako to chodi , jedinu vec ktoru robi je to ze studuje vysoku skolu a okrem toho absolutne nic co mu poviem , veci si robi po svojom hocico co poviem je zastarane a podobne , je lenivy a len sedi za pocitacom a pozera filmy alebo je z nejakymi pochybnymi kamaratmi v krcme a vracia sa o 02 rano potom spi do 13 00 co sa s tym da robit aby robil co mu poviem ? aby mal pracu , aby chodil spat o 20 00 ako normalny clovek , aby prestal pouzivat pocitac , aby nechodil z kamaratmi po baroch ale aby si hladal zenu pretoze kamarati su v zivote nepotrebny , alebo po novom sa nezmyselne bicykluje len tak ze pre radost no chory clovek , do roboty ma chodit a ne bicyklovat len tak a drat plaste ktore nekupil , ja som v jeho veku uz mal dom a on nema nic a nic nevazi a nerobi tak ako mu poviem co dalej ?
inac, vsimnite si, stary pan mal syna skoro v pätdesiatke, ale od neho ocakava otcovstvo v tridsiatich rokoch 😉
alebo to len niekto v pribehu nedomyslel? 🙂
ja sa na tom veľmi zabavam, lebo si predstavujem pred 20-timi mojho manžela a svokra. Svokor tiež mal taky posoj, že čo povie tak sa musi hned spraviť. Mne to velmi prekažalo, lebo u nás doma to bolo ine. Aj svokra ho posluchala a mm ,ked sa mu nepačilo, tak hadka bola ra dva a potom sa nebavili aj pol roka, len cezomna. Ale, ked mne raz povedal, že aj ja musim tak robiť ako on povie a kedy povie, tak som povedala svoje, žwe ked sa mu nepači, tak je to jeho vec, lebo u nás sa doma vždy dopredu dohodlo, čo bude kedy robiť a ako to komu vyhovuje,. Sa zarazil, čo som si dovolila, ale odvtedy fungujeme a možem povedať, že mám fajn svokra, ktorí ked ma isť k lekarovi, tak len so mnou s nikým iným. Tak to je tak generačny rozdiel ,ale ako si vychovaš tak maš. 😉
ano najmladsi je to , stary pan siel domov ze vecer pride vecer precitat reporty aj by som to podal jeho synovy ale on ma na podobne internetove fora zle srdce nakolko je tu kazdy druhy len teoretik a nikto nezazil jeho situaciu zaklad je ze nerobi a zato bude vzdy sudeny
@michalnovak sa necudujem,blbe fora a protivne zeny na nom,ako si vobec dovoluju sudit 30 rocneho chlapa na aktivacnom prispevku,ktory radsej znasa doma gestapo v podobe svojho stareho otca,od ktoreho sa necha vydrziavat miesto toho,aby pohol zadkom....hanba nam vsetkym😁
@michalnovak no manželova teta takto svojmu 30-ročnemu synovi vyhadzala všetky veci do dažda, nech sa pozbera a ide robbiť, že ona ho živiť už nebude, Chlapec sa pozbieral, odišiel na Cyprus a teraz sa po 10 -tich rokoch vratil. a mama ho prijala.- 🙂
@michalnovak na podobných fórach sa dá predpokladať, že je každý druhý teoretik, lebo keby to tu každý druhý zažil, tak by to nebol modrý koník, ale modrý deduško, čo zaspal dobu....
az na to,ze nepracuje je vsetko v norme. o 20,00 nechodi spavat hadam ani moja babka. treba ho vykopnut z domu,nech sa postara o seba (hl.financne) a inak pobavili šme še 😀
tam ide o to ze stary pan to fakt prehana ja by som tam nebol a jeho syn to trpel od mala , ako 10 rocny musel opravovat s fotrom auto v mraze ( priprava na stk) , nemal skoro nic lebo jeho foter je lakomec , podla toho coho on mi povedal ten dom je vysluzka za to bol tyrany ( bol tam sud za tyranie zverenej osoby ) toto musim preskocit aby stary pan nevidel ze som to tu napisal , ale zavet je postavena tak ze akonahle odijde do podnajmu tak otec dom prepise na niekoho ineho a on nedostane nic , preto tam je a trpi mu to , ine to nebolo ani ked robil hadky na dennom poriadku pocut na 4 ulice ako na seba nadavaju
@michalnovak ak je toto vsetko pravda,tak stary pan je fakt stary a zrejme uz aj senilny,so starymi ludmi je to tazko....a keby bol skutocne tak tyrany,tak sa hned v osemnastke zbali a vykasle sa aj na cely dom aj na vsetko(vlastna skusenost s mojim otcom,tiez od neho nedostanem ani cent a ani nechcem,hlavne ze mam od neho pokoj)....to je skor pohodlnost v style "a tak si stareho vypocujem,urobim si podla seba a svet gombicka"
@michalnovak sa cudujem mlademu,ze to trpi. alebo je taky pohodlny? preco nepracuje? ja by som sa vykaslala na otcove majetky a zacala by som sama od nuly. ako sa chce mlady postarat v buducnosti o rodinu,ked sa nevie ani sam o seba? to caka,len kedy stary otrci kopyta a zhrabne dom?vsak ani na inkaso nebude mat...
@betunka39 u nas je to to iste - kosit travu? rano o siestej a ani o minutu neskor, muz aj o jedenastej... doniest drevo - hned a okamzite. dones, prines, podrz, hybaj....co na tom, ze sedis na zachode, dotento a utekaj 😀 😀 😀 nenarubal si drevo? co si to za chlapa, mas tuleniu nemoc - narubal si drevo? zle si to urobil - ja by som to lepsie.... vzdy sa pohadaju, proste ex lampasak sa nezaprie 😉
@jasminet no môjho partnera by musel na chrbte z tej chaty vyniesť, ak by chcel cez víkend ráno o siedmej kosiť a pod. On má totiž podobného otca, len slabší odvar, ale uznáva jediný názor, ako správny, ten svoj 😝 . Asi preto sme tam nikdy spolu s ním ani neboli....v pohode pospíme, raňajky na teraske a do večera aj pokosí, zvláda to aj s kosou, aj drevo nachystá. Tak máte šťastie, že s ním nebývate, už by si tu zakladala tému, aké lieky na nervy sa môžu v tehotenstve brať..... 😎 😎 😎 😎 😎
@timea7 neboj, moj tiez nevstava 🙂))) najskor ranajky, kava, potom sa vytoto a potom laskavo vylezie na dvor. tam zisti, ze je teplo, ze kosit sa nebude, az neskor ked zajde slnko 😀 a stary peniiiiiii a sopti 😀 my nemame problem tam byt s nimi, jednym uchom dnu, druhym von. ale spolocne byvanie, to by som aj do garzonky radsej sla... tie vikendy a prazdninove tyzdne sa daju prezit 😉
@michalnovak
Pán dedko, kúpte si na sekírovanie psa (chudák pes), uvoľnite svojho 30-ročného syna zo svojho područia a nechajte ho žiť vlastným životom a blahosklonne mu dovoľte vás navštíviť raz týždenne. To v rámci psychickej hygieny vás oboch bude dostačujúce.
Pán syn, začnite sa starať sám o seba hlavne po finančnej stránke a žite si svoj život za vlastné a na svoju vlastnú zodpovednosť. Pána otca pravdepodobne už nezmeníte v jeho veku, ale malo by vám byť trápne byť živený otcom a tým trpieť jeho prehistorické názory na život.
@michalnovak 78-ročný pán už asi chce mať pokoj. Ja, keď som mala 30 rokov, moja stará mama mala 78 a je to úplne iná generácia s iným myslením. S vekom pribúda aj nervozita a tiež si treba uvedomiť, že keď boli oni mladí, kultúrne, spoločenské a ekonomické podmienky boli diametrálne odlišné, od tých súčasných. Rozkazovať 30-ročnému chlapovi, čo má a čo nemá robiť, je nezmysel. Je to dospelý človek, ale podľa toho by sa aj mal správať. Jednoducho ho treba vyhodiť z hniezda a nech si lieta sám. Ako si zariadi, tak má. Dedko bude spokojný a syn sa možno spamätá. Ak sa nespamätá, jeho problém. Občiansky predsa má.
Pytate sa ake pravne kroky by ste mali podniknut. No v prvom rade spracovat svoju zavet a napisat na neho ten Vas dom. Tym je vyriesena otazka, ze dom nema. Do blazninca asi on tazko, ospravedlnujem sa za opovazlivost, ale asi Vy do neho mate blizsie.
Ze nema priatelku, no mozno ma priatela 😉
Ze studuje? No tak nech studuje, co je dnes 30 rokov? Ze je sportovec, a bikuje, no to je tak na zabitie.
Bol by asi divny, ak by nemal pocitac a kto si rad nepozrie film?
Dobry blud je, ze priatelia niesu potrebni k zivotu. Je to jedno z dolezitych veci, ktore robia cloveka stastnym a spokojnym.
No a totalny blud je posielat 30 rocneho dospeleho muza spat o 20.00 vecer. Aj moj 3-rocny syn by ma poslal do teplych krajim, keby som ho o 20.00 poslala spat a mna by rano porazilo, keby ma budil rano o 5!
Ja to vidim takto: otec diktator, no syn ma na stastie svoj vlastny rozum a nrskace podla fotra, ktory ma teoriu, ze aj keby synovi prikazal totalnu hovadinu, tak to musi spravit. A to len preto, ze on tak kedysi skakal. Ale tu pracu by si mohol najst.
Zarazila ma poznamka "ze ho vyhodili a isto tam spekulovat".....No to si snad robite srandu? Ak tam bol niekolko rokov tak schopny musel byt inak by ho velmi rychlo poslali doriti. Toto je uplne dokonaly priklad toho ze pan svojho syna absolutne nepozna, jeho nazory ho netrapia len vyzaduje slepu poslusnost. Radsej keby sa ho bol opytal preco ho vyhodili a nie spekulovat.
To ze stary pan posluchal svojho otca na slovo je jeho vec. Kazdy mame pravo na vlastne rozhodnutia. Ked sa panovi nepacilo mal povedat nie a ist prec. Bodka. Fungovat systemom "ja som musel tak aj ty teraz musis" je chore.
Bud ho zivte a dajte mu pokoj nech si zije po svojom. Alebo ho nezivte ked sa vam jeho spravanie nepaci. V ziadnom pripade pane nemate pravo mu rozkazovat co a co nema robit. Mimochom skuste nabuduce povedat slovo prosim....ma zazracny ucinok.
K tomu vyhadzovu este by som dodala. Dovodov preco ho mohli vyhodit je vela - hromadne prepustanie, male prepustanie, chyba na pracovisku zavinena synom, chyba na pracovisku ktoru zavinil iny ale syn zobral na seba, chyba na pracovisku ktoru urobil iny clovek ale bez chrtovej kosti to hodil na syna, dalej hadka so sefom neopravna, hadka so sefom opravnena...atd atd...je toho vela..su dokonca pripady kedy sa do jedneho sa sef navazal, druhy ho branil a obaja prisli o pracu
Clovece fungujete velmi predpotopne. Ked si predstavim ze by ste mali byt raz svokrom a vyzadovat poslusnost takto aj od nevesty tak dufam ze to silna osobnost ktora vam velmi rychlo ukaze hranice.
@michalnovak ocko si hlavne mal otvoriť oči skôr. Ako sa hovorí..... ohýbaj ma mamko.... ale vždy je čas. Ja by som sa tiež šprajcla, keby nie niekto takto rozkazoval. Možno by bolo treba zmeniť nejako prístup k synovi. Jednak mu dať jasne najavo, že už nie je sopliak a teda mal by sa konečne vedieť postarať o svoje živobytie. Študovať sa dá aj popri zamestnaní. Lebo chalan je už dosť starý, aby bol len študent a nemusel by si zarábať. No na druhej strane treba toleranciu aj z otcovej strany. Ja mám tiež syna v jeho veku, ale takto porúčať by som si mu nedovolila.
Nech si skúsi pán rozmyslieť a hlavne sa so synom porozprávať a určiť určité pravidlá hry. V jeho veku by už mal mať aj zodpovednosť. Ženu? Ani môj syn nemá, má priateľku, zariadil si vlastné bývanie, pracuje, vyštudoval vysokú školu, vie navariť, niečo upiecť, oprať, ožehliť, aj remeselné práce nejaké zvládne... ale chcelo to veľa boja a trpezlivosti. To nie je o tom, že predtým mi to nevadilo a zrazu áno. Zrejme bol jeho syn vychovávaný ako v perinke od mala. Teraz je to už oveľa ťažšie. Ale začať sa dá vždy. Hlavne si určiť pravidlá hry.
No neviem zda sa mi to cudne tento prispevok hm 30r a studuje kolku vysoku skolu a berie davky no to mi neak nesedi bud som zaostala alebo neviem zda sa mi to neake cudne ze takyto prispevok je tu ze niekto chce riesit taketo veci cez net ktori nema a cez druhu osobu 😒
Koľko psychológov na jednej kope čo hneď vie určiť vinníka🙂 dedko!
Tak toto sme tu ešte nemali 😀
dneska sme mali dni mesta tak som bol vonka aj zo synatorom , ohladom vasich veci ze nema net a riesi on ma net len stary pan nevie net pouzivat a nebude syna pytat aby pisal sam na seba na internet , pytal som sa ho co a ako a ze praca by nebola nejaky problem ale az ked dostuduje .
@ullala ja to ties vidim podobne z rodiny stareho neznasa nik podla rozhovoru zo synom a jeho doslovnej citacie " ked pride o mna ani ho nebude mat kto zahrabat vsetci na neho totis seru a neustale sa im vtiera ale nie kazdy je taky kamen ze to znesie co ludom robi "
@mala_hobitka vyhodili ho preto lebo mu kolega zlomil prsty a slahol sa na 3 mesacnu marodku ako pracovny uraz po tyzdni v praci co sa vratil ho prepustili , ohladam frajerky vravel ze toto by zenskej ktora take nieco nezazila ani neurobil lebo by sa psychicky zosypala a hned ho nechala ze co to za blazni tam ziju
@ajkava ohladom perinky od mala , nemal nic musel drat ako kon a nemohol sa proti fotrovi branit , jeho foter nepodporuje ziadne aktivity ktore nevykazuju zisk cize hry , nejake hracky a podobne , jeho kamaratov oblieval vodou ked prisli zvonit na dvere pripadne im hovoril ze o nich syn hovoril ze su kokoti a nechce ich vidiet , neustale za nim doliezal do pocitacovych herni ( pc kaviaren ) a robil tam bordel a hambu pred vsetkymi , a jeho syn ? scitanejsieho cloveka nepoznam jeho otec mu neustale nadava ked nieco nahodou nevie tak sa snazi doucit skoro vsetko o danych veciach lebo ak foter najde nieco co nevie nadava mu mesiac do debilnych hlupych retardakov , vie skoro vsetky domace prace od plynovodu , elektriky , zvarania , betonovania , ohladom aut skoro vsetko , ale jeho otec ho ma za debila co si neda povedat zajtra precitam staremu veci co tu boli ale tesit ho to asi nebude

@lapalma pravdepodobne externy student... kedze ma 30 rokov