Problémy s alkoholom u 75-ročnej svokry
je to normalne?
robi rozbroje
pije ako duha
ma 75 rokov, opita aj pred vnucencami
asi nie som normalna ale preco ma potrebu 75rocny clovek pit?
ako to vobec zvlada take starsie telo
je mi z nej zle.
nestretavame sa a mrzi ma to najviac kvoli detom :(
smutne.
spomienka na babku - ako pila.
nepoviem obcas ale ona ked si da je velmi zla.
smutna som z toho.
Prečo pije? Lebo chlasta celé roky. Ženy sú take kremencove picky. Fľaše v “ženskom” priestore a začína to pomaly a hlavne okolie zatvára oci celé roky
@pribinak ale 75rocna? :( preco aspon pred detmi / vnucencami nevie byt bez toho?
@anonym_autor lebo fľaša má pred vnucencami prednosť
Veď je to jasne alko facka. Čomu nerozumieš?
@pribinak potom sa cuduje preco k nim nechodime. ja viem ze ma svoj vek a ze ...ale proste nechcem aby si deti mysleli ze to je uplne normalne aby sa babka pred nimi ozierala.
@pribinak potom sa cuduje preco k nim nechodime. ja viem ze ma svoj vek a ze ...ale proste nechcem aby si deti mysleli ze to je uplne normalne aby sa babka pred nimi ozierala.
@anonym_autor však jej to normálne povedz, že pije a potom sa nevhodne správa a nemáš záujem aby ju deti takto videli
a aj deťom treba normálne povedať, že babku nenavstevujeme lebo má problém s alkoholom a potom sa nevie kontrolovať
To je jedno koľko má rokov, chlastaju deti,chlastaju dospeli a chlastaju aj stareny
Preco sa neopytas jej? Asi ju nieco trapi
@anonym_autor reagujes ako malé nezrele decko. Alkoholizmus je choroba. Normálna klasifikovana diagnoza ktorá sa dá liečiť, alebo aj neliečit
Co ty chceš od chorého človeka?
Úplne chápem ze ta to štve ale aby som prero vystrajala horšie ako decko? Prečo načo začo?
Je chorá. 75r už by som tomu nedávala žiadnu nádej. Asi ta nepoteším ale bude to len horšie a takéto vypalene babičky potiahnu aj pekne dlho. V rodine mame už 88r ťažkú alkoholicku a nechci vedieť detaily. Aj z domova dôchodcov ju vyhodili.
@anonym_autor proste nechodím tam, ignorovať a neriešit ju. Odstrániť zo života. Neľutujem takých ľudí bez ohľadu na vek
Je to choroba takže môžeš sa hnevať na nu koľko chces už v jej veku asi jej nemáte ako pomôcť
I keď to tak vyzerá,ze ta pomoc ani nikoho z vás nenapadla
Preco mas pocit, ze vysoky vek je dovod na zo, aby clovek nepil? Podla teba piju len mladi?
@anonym_autor Závislosť od alkoholu je závislosť ako ostatné.Zavisly človek má odlišný rebríček hodnôt a je mu jedno,ze ako ho vníma okolie/vrátane rodiny a vnúčat/. Väčšinou si ani neprizná, že má problém, že mu pitie prerástlo cez hlavu.Nehladajte dôvody a odpovede, že prečo, prečo taký starý človek... určite sa to niekedy v minulosti rozbehlo z nejakého dôvodu,ale Vy to nevyriešite, často to nedokáže ani odborník.Chciet musí ten,kto je závislý a odborník a rodina mu len môžu pomôcť na ceste zo závislosti.Z okolia poznám prípady mladých, starých, mužov, žien, vzdelaných i menej vzdelaných
Aj jej syn tvoj muž a jej ostatne deti sa nestretavaju a neriesia situaciu?
@anonym_autor vôbec nerieš, hlavne tak nechoď...to je celé, deťom vysvetliť, že babka je veĺmi chorá , pije, ale nechce sa liečiť..že tam nemôžete chodiť...keď to jej rodine nevadí, načo si zbytočne robíš problémy....
@anonym_autor reagujes ako malé nezrele decko. Alkoholizmus je choroba. Normálna klasifikovana diagnoza ktorá sa dá liečiť, alebo aj neliečit
Co ty chceš od chorého človeka?
Úplne chápem ze ta to štve ale aby som prero vystrajala horšie ako decko? Prečo načo začo?
Je chorá. 75r už by som tomu nedávala žiadnu nádej. Asi ta nepoteším ale bude to len horšie a takéto vypalene babičky potiahnu aj pekne dlho. V rodine mame už 88r ťažkú alkoholicku a nechci vedieť detaily. Aj z domova dôchodcov ju vyhodili.
@simona20201309 viem , o čom píšete...
@pribinak ale 75rocna? :( preco aspon pred detmi / vnucencami nevie byt bez toho?
@anonym_autor no ved preto, ze je alkoholicka.
@anonym_autor a skúsila si hej pomôcť? Či len kydat na ňu treba?!!!
@anonym_autor Moj svokor bol alkoholik a jednoducho bez alkoholu nevidel zmysel zivota. O tom je u mnohych alkoholizmus a preto sa nevedia pitia vzdat. Vek s tym nic nema. Je pravda, ze 75rocneho alkoholika clovek az tak casto nevidi, ale to preto, ze alkoholik sa takeho veku vacsinou nedozije.
Svokra je alkoholik a evidentne pije prvu ligu. Je to take iste ako ked je alkoholik chlap … alkohol nepozna pohlavie… Kasle na vsetko, flasa ma prednost. Len preto, ze je babka sa nevylieci a ani neprwatane pit smahom zazracneho prutika. Kym sa nebude chciet liwcit a prestat neurobis nic. Niektori sa tak zakonzervuju, ze maju krv v alkohole - sused chlastal od okeny po … asi napln baterii. Zena, kt ho trpela sa dozila skoro 90 tky on potiahol do 95 … 35 kg aj s botami, ale flasa v ruke.
@anonym_autor no ale ona nezacala pit v den 75.narodenin a zavislost tiez neprejde len tak ze ups, uz mam 75, tak uz nebudem pit a vybavene.
Nechapem, co nechapes. Cim dlhsie zavislost trva, tym tazsie sa s nou bojuje. A v 75 s tym uz fakt vela nenarobi, liecenie netrva tyzden ani mesiac a hlavne by musela sama chciet.
@anonym_autor a skúsila si hej pomôcť? Či len kydat na ňu treba?!!!
@anonym_53007b samozrejme ze pomoct. si myslis ze mi nevadi ze moje deti nepoznaju riadne babku?
@anonym_autor vôbec nerieš, hlavne tak nechoď...to je celé, deťom vysvetliť, že babka je veĺmi chorá , pije, ale nechce sa liečiť..že tam nemôžete chodiť...keď to jej rodine nevadí, načo si zbytočne robíš problémy....
@micusa2222 ale ona sa potaca grca pred detmi take pitie
nic neje len pije
Aj jej syn tvoj muž a jej ostatne deti sa nestretavaju a neriesia situaciu?
@janinah muz drzi moju stranu jeho mama je velmi neprijemna ked je opita aj na neho
Preco mas pocit, ze vysoky vek je dovod na zo, aby clovek nepil? Podla teba piju len mladi?
@anonym_b29006 ze uz im pomalsie pracuju organy? rsp organy maju svoj vek a nefunguju ako u mladsich a ze nic riadne neje len pije? tak sna dtelo 75 rocneho cloveka ''ma ine fungovanie ako 20rocny''
@anonym_autor vobec nejde o to komu muz drzi stranu,ale o to či a čo s tym svokrine deti robia
@janinah jeden syn matku v piti podporuje, chce aby nan prepisali rodinny dom. tak im nosi pitie a pomaha im akoze. byva od nich 30km my 150km.
@janinah jeden syn matku v piti podporuje, chce aby nan prepisali rodinny dom. tak im nosi pitie a pomaha im akoze. byva od nich 30km my 150km.
@anonym_autor 150 km….ja že bývate na vedľajšej ulici, či vedľajšej dedine. Môže Ti to byt celé jedno, nech svokra robí čo chce. Veď ju nemusíš vidieť ako je rok dlhy
@anonym_autor 150 km….ja že bývate na vedľajšej ulici, či vedľajšej dedine. Môže Ti to byt celé jedno, nech svokra robí čo chce. Veď ju nemusíš vidieť ako je rok dlhy
@pribinak jaj nie to nie. ale ked sme tam raz dva tri krat za rok dosli stale ozrata
ja pomhala v kuchyni a muz na zahrade s domom POKAZDE sme pomahali ale ona sa radsej opila a spala
@anonym_autor prídem a je opitá, sadám do autá a taham preč
@pribinak to sme mali urobit ked svokor oslavoval okruhliny, otvorila nam a uz mala v sebe flasku vodky. malis me sa zbalit a ist prec. cele to zeskalovalo zbytocne.
@pribinak to sme mali urobit ked svokor oslavoval okruhliny, otvorila nam a uz mala v sebe flasku vodky. malis me sa zbalit a ist prec. cele to zeskalovalo zbytocne.
@anonym_autor no mali. Zaplatila by som chatu, pozvala svorka nech je s vnucatko, ale svokru nie.
Chce chlastat? Tak nech chlasta

Prečo pije? Lebo chlasta celé roky. Ženy sú take kremencove picky. Fľaše v “ženskom” priestore a začína to pomaly a hlavne okolie zatvára oci celé roky