Problémy s alkoholom u 75-ročnej svokry
je to normalne?
robi rozbroje
pije ako duha
ma 75 rokov, opita aj pred vnucencami
asi nie som normalna ale preco ma potrebu 75rocny clovek pit?
ako to vobec zvlada take starsie telo
je mi z nej zle.
nestretavame sa a mrzi ma to najviac kvoli detom :(
smutne.
spomienka na babku - ako pila.
nepoviem obcas ale ona ked si da je velmi zla.
smutna som z toho.
Aj ste sa s nimi rozprávali, skúsili im dohovoriť, vysvetliť , poradiť, pomôcť, alebo len prídete 3-5x do roka a len tu pindáš na svokrovcov ? Ak im to nedoplo a nechcú, vy ich donútiť nemôžete, čo môžete je - rázne vysvetliť a nechodiť tam. Či chodíte len preto, aby švagor nedal prepísať dom na seba ? Veď to môže naraficit hocikedy a ani neviete. Môžeš deti chrániť pred vplyvom ožratej babky, môžeš im dať ochranu a dobrých ľudí do života, aj bez babky.
Čo zmeniť môžeš, to zmeň, čo nie - netráp sa.
No vy ste tak 40.tnici at doteraz ste nic pravda nespozorovali, ze sa tam chlast a 1.liga...co chces riesit, len prisun alkoholu,, nech to ide rychlejsie... Abstinent z toho uz nebude a uz sa potrebuje len dorazit. ⚡
To mi pripomenulo moju susedu, tiež mala asi 75 rokov a pila prvú ligu. Syn aj s nevestou sa za ňu hanbili, peniaze jej brali, aby nemala za čo piť, chodili ju zbierať kde- kade po priekopách opitú. Raz idem do roboty ráno o 7,00, auto predo mnou brzdí, vyskočí z neho pani a zo žihľavy vyťahuje opitú babku s takými napuchnutými očami, že svietili v tej burine ako lampáše :D Celý čas som premýšľala, ako dokáže byť ráno o 7,00 už opitá. Potom ju strčili do nejakého zariadenia.
@pribinak to sme mali urobit ked svokor oslavoval okruhliny, otvorila nam a uz mala v sebe flasku vodky. malis me sa zbalit a ist prec. cele to zeskalovalo zbytocne.
@anonym_autor načo do takého prostredia vôbec chodíš?Divná rodina celá aj jeho brat..Pije, lebo je alkoholicka a nikdy už neprestane.
☕ Ani nevieš ako často sa vyskytuje tento fenomén u žien aj mužov v tomto veku.
Skús sa na to pozrieť takto - si stará, deti odrástli, nikto ťa nepotrebuje, nikto ťa nečaká, nikto ti nezavolá, nikoho nezaujímaš, neexistuje nič čo by ťa potešilo, nemáš už motiváciu, zmysel života. Je ti smutno, je ti ťažko, bolí ťa všetko, najviac duša. Je to na zbláznenie. Máš často len málo možností ako z toho von, môžeš brať psychofarmaká na uvoľnenie psychiky. Môžeš piť aby si na chvíľku unikla z tohto pekla. Už ťa to na svete nebaví. Môžeš robiť aj iné kroky, ale často ti chýba vôľa, fyzická sila, máš podlomené zdravie, alebo nemáš príležitosť, nevieš ako na to. Nevidíme do jej života, čo spustilo popíjanie. Možno je nešťastná, a jej popíjanie je výkrikom o pomoc.. Nezastávam sa alkoholikov. Zastávam sa starého človeka..
Ty môžeš urobiť už len to, že budeš držať od nej deti ďalej. Náprava, liečenie už zrejme nie je možné. Môžeš (ak je aspoň občas triezva) byť k nej tolerantná, nesúdiť, nevyčítať-nemá to už zmysel, správať sa k nej ako k človeku. Jej zloba je tak veľká ako bolesť jej duše, porozmýšľaj, ..ak chceš. Všetci si môžme ako mladší, silnejší, šťastnejší do nej kopnúť. Nikdy však nevieme ako to budeme mať my, keď budeme mať 75 rokov, hmm..
@anonym_autor nestretavate sa, nebyvate spolu, na co riesit, komu niet rady tomu niet pomoci
Su aj horsie veci v rodinach, tak co budu hovorit , ze proste babka pila, nerob dramu
@anonym_b29006 ze uz im pomalsie pracuju organy? rsp organy maju svoj vek a nefunguju ako u mladsich a ze nic riadne neje len pije? tak sna dtelo 75 rocneho cloveka ''ma ine fungovanie ako 20rocny''
@anonym_autor ale ked si zavisly na alkohole, tak nedokazes len tak prestat len preto, ze si zrazu uvedomis, ze tvoje organy nefunguju uz tak ako mlademu. Ty si myslis, ze ona si to uvedomi a prestane? Je uplne jedno, kolko maju rokov, skodi to kazdemu rovnako.
@anonym_autor nestretavate sa, nebyvate spolu, na co riesit, komu niet rady tomu niet pomoci
Su aj horsie veci v rodinach, tak co budu hovorit , ze proste babka pila, nerob dramu
@anonym_acb596 tak je mi luto ze za nimi vobec kvoli tomu nechodime.
@anonym_autor tak načo tak vlastne chodíte?
@pribinak prestali sme. len ma to trapi deti rastu pytaju sa na nich ...lebo kazdy spoluziak cka chodia k babke dedkovi
@anonym_acb596 tak je mi luto ze za nimi vobec kvoli tomu nechodime.
@anonym_autor naco si pridavas starosti, uz davno by som to neriesila
@micusa2222 ale ona sa potaca grca pred detmi take pitie
nic neje len pije
@anonym_autor ale odstrihnúť sa úplne,.aby deti videli opitú, potácajúcu sa , grcajúcu starú ženu,,veď to musí byť hnus pre dospelého človeka, nieto pre deti...
Môj svokor je alkoholik, má 77, už kopu operácii za sebou, nechápem že v tomto stave to telo ešte vydrží. Ale taký starý človek už keby skoncoval s alkoholom tak je dosť možné že absťáky neprežije. Takže už sme zmierení s tým že takto to bude až do konca. Deťom sme vysvetlili primerane veku o čo ide. Až do ich 15r sme ich nikdy nenechali so svokrom samých. Prišli sme občas na návštevu nech si poznajú dedka, ale akonáhle bol príliš opitý tak sme odišli. Jemu sme to tiež vždy otvorene hovorili, aj že nechceme aby pred nimi pil, aj to že odchádzame kvôli alkoholu. Takže keď mal lepšie obdobia tak sa snažil vydržať aby s nami mohol byť aspoň pár hodín, ale keď je horšie obdobie tak sa vidíme raz za pol roka, rok. Je to závislosť, ten človek v takom veku už je taký slabý že to už nedokáže nijako ovládať aj keby chcel. Ja mu to ani nemám za zlé, ale pozerať sa na to nebudeme. Dávame mu pravidelne šancu a neberieme ako krivdu keď ju nedokáže využiť.
Môj svokor je alkoholik, má 77, už kopu operácii za sebou, nechápem že v tomto stave to telo ešte vydrží. Ale taký starý človek už keby skoncoval s alkoholom tak je dosť možné že absťáky neprežije. Takže už sme zmierení s tým že takto to bude až do konca. Deťom sme vysvetlili primerane veku o čo ide. Až do ich 15r sme ich nikdy nenechali so svokrom samých. Prišli sme občas na návštevu nech si poznajú dedka, ale akonáhle bol príliš opitý tak sme odišli. Jemu sme to tiež vždy otvorene hovorili, aj že nechceme aby pred nimi pil, aj to že odchádzame kvôli alkoholu. Takže keď mal lepšie obdobia tak sa snažil vydržať aby s nami mohol byť aspoň pár hodín, ale keď je horšie obdobie tak sa vidíme raz za pol roka, rok. Je to závislosť, ten človek v takom veku už je taký slabý že to už nedokáže nijako ovládať aj keby chcel. Ja mu to ani nemám za zlé, ale pozerať sa na to nebudeme. Dávame mu pravidelne šancu a neberieme ako krivdu keď ju nedokáže využiť.
@anonym_e5d772 pili kazdy raz. chodili sme tam 2-3-4x do roka. a vzdy slopali.
Co ja viem...aj moja svokra pije...nahnevalo ma yo len vtedy,ked v takom stave chxela strážiť deti..vnúčatá. minac absolútne neriešim,ie dospelá osoba,určite vie,prečo pije...hádam jej to nebudem zakazovať..ked pride opitá k nam,jemne ju vysackujem...
Co ja viem...aj moja svokra pije...nahnevalo ma yo len vtedy,ked v takom stave chxela strážiť deti..vnúčatá. minac absolútne neriešim,ie dospelá osoba,určite vie,prečo pije...hádam jej to nebudem zakazovať..ked pride opitá k nam,jemne ju vysackujem...
@luciferkax nech si pije ale preco ked prideme musi sa vyslovene ozrat. nemoze ten jeden dva dni vydrzat?

@anonym_autor no mali. Zaplatila by som chatu, pozvala svorka nech je s vnucatko, ale svokru nie.
Chce chlastat? Tak nech chlasta
@pribinak svokor pije tiez. ale on aj je. neopije sa tak rychlo. je to alkoholicka rodina