Problémy s mamou a ostatnou rodinou

maminka1983
18. dec 2014

Ahojte asi ako kazdy ma svoje problemi a preto by som prosila aj ja o radu ako sa mam k tejto situaci postavit.Zacnem tym ako zakazdym odydem od mojej mami je mi strasne zle a o co horsie cakam 2 mimi a tomu to nerobi dobre lebo neviem prekusnut par veci:napr mame pris k mame hned vola mojej sestre 😠 ze kde sme a prideme hned hluk okolko nas a ani nadychnut sa nemozem a dieta je dezorientovane a hned vsetko s nim robit a to sa mi nepaci a ked hovorim nieco ako hrach na stenu. A ked ideme k svokrovi opak kludne sa vybalim okolo malehi porobim a potom ide dedo a vsetko okolo neho a je klud bez revu a vsetko je ok len u mami a co je najhorhorie mama zije s clovekom ktoreho neznesem od dietata. problem je v tom nasi sa rozviedli ked som mala 12r a ona uprednostnila jehopred detmi a toto neviem prekusnut a ja ho nemam nikdy rada a kd je s nim maly idem kypet ale nepomozem si. A sestra si strasne vela vydobyja cez moju mamu aby mala ona po voli a stale porovnava svoje deti s mojim.On neni od narodenia tabulkove dieta. A co mna vytaca stale je mudra a stale poucuje co ma vedet a dava rozumi muz jej povedal svoje ale ako duchu ako keby ho chcela mat 24h ama pre seba mi to pripada. A stale si vynucuje nech je snim sama ale kebyze viete aka je to osoba.Zrnula by som to je to diabol v ludskom tele s nikym zakernejsim som sa v zivote nestretla ako je ona stale robi rozbroje len ona v rodine a nekunocne kazdy to zle znasa.A mama skoro vzdy jej drzi stranu a ked neni po jej je ohen na streche. Napr naposledy mama chcela silou mocou oslavu malemu robit lebo ona nemoze prist k nam 🤐 . chceli sa fotit a povedala som jej ze tam dlho nebudeme lebo muz musi robit s domu a musime ist domov. A mi sme nebrali kocik ze spat bude po ceste domov aj tam len plan bol iny ako sme chceli maly nespal dobre Prisli sme k mame a potom ze ide sa fotit, zacal byt mrzuty a nechcel drzat ako keby in nemohla stacit jedno foto raz tak potom tak a teraz bus ty potom ty s nim na foto a takto slo 30min a ten maly uz reval ze spat a kde tam spat 2 iz byte stale tam deti hucali a on potrebuje klud lebo zle spinka kvoli zubkom ale to nezajem a to je pointa nedoniesli sme kocik ze to nashval aby sme dlho tam neboli adt a to ma nasralo lebo ja viem co pre dieta najlepsie a je tam vzdy dusna atmosfera a to ja nemusim. A potom to pokracovalo ze co som nervozna a vy by ste neboli kebyze s deckom robia ako s babikou. A ked som mame poveda ze mam toho dost tak len zapleskla dvere a kypela som ako hrom sla domou a doma 2 dni sa spametavala s 3 hod navstevy u mami. Jednoducho nikdy som nepocula aky je sikovny ze co vie to dieta len opak este to nevie a preco to nevie a preco sa mu nenujes a bla bla poviem svoje ako keby nic a co je njhorsie na vsetkom je od o mami som ani ako ja nepocula ako sa mas len mali 2 babo a konec a taky vztah mam s mamou od kedy som vydata o to je 2r.Ale nikdy nebol dokonali len jej hodnovy rebricek je asi takyto.
1. muz s ktorym zije
2. sestra a jej rodina
3,4,5................10. ja a moja rodina ako sa k nem ma spravt???
Mrzi ma to aka je ale zmenit sa moze aj ona ja som dost spravila pre nu a uz nevladzem a musim brat ohlad na 2 babo brusku uz aj bez toho mam problrmi v tehu a jej navstevi a telefoni to je horor a konci to zlou naladou a kopou myslienok zlych v mojej hlave.

ivivaiveta
18. dec 2014

@maminka1983 rodinu si nevyberies, ale napriek tomu, keby som mala byt nervna, hoci aj z mamy alebo sestry, tak by som obmedzovala navstevy na "korektne minimum"..

krissy1
18. dec 2014

@maminka1983 otazka:
naco tam chodis???????
na jednej strane ti to vadi a na strane druhej strane tancujes ako chcu..
aspon ja mam taky pocit z toho trocha chaotickeho a menej citatelneho prispevku...

maslenka47
18. dec 2014

@maminka1983 dievca moje, ty si zase jedna z tych, za koho problemy mozu vsetci ostatni, len nie ty sama.

1) Zacni akceptovat maminho frajera. Cim skor, tym lepsie. Aj tvoja mama ma po rozvode pravo byt stastna a NEZNAMENA to, ze sa vykaslala na deti! Lenze ty jej to evidentne nechces dopriat a skrie ta, ze nie si stredobodom jej pozornosti.. ved uz dospej preboha.

2) Ty na tie navstevy zjavne chodis nastvana uz v predstihu. Cokolvek sa tam stane, bude to proste ZLE, lebo ty tam chodis uz tak naladena. Aj keby sa ti ako snazili vyhoviet, ty si vzdy najdes dovod, preco to, co prave robia, je zle.

3) Nechces, aby ti "otravovali" dieta? Tak sa zoberte a chodte domov. Ste preboha dospeli, nikto vas tam nedrzi priviazanych na retazi.

4) Preco podla teba treba decku na kazdom rohu hovorit, aky je sikovny? Dam ruku do ohna, ze nie je o nic sikovnejsi, ako ostatne deti v jeho veku, nie je potreba to specialne ocenovat - je to pre deti prirodzene.

5) Mrzi ta, aka je tvoja mama? A aka si ty? Ziarlis na jej partnera, ktoreho jej ani NEDOPRAJES, a ani najmensim kuskom seba nehodlas akceptovat. A to len z principu, lebo si dovolila najst si partnera popri vychove deti. Ziarlis na svoje vlastne dieta. Nevies si zastat svojho. K tomu "dost som spravila pre nu"... prepana jana, ved ta vychovala, venovala, tak hadam si nemienis robit zasluhy, ze si obcas nieco spravila pre svoju mamu 😠

6) Za to poradie "priorit" ,ktore si uviedla, si do velkej miery mozes sama tvojim odmietavym postojom k maminmu partnerovi a tvojej rodine.

zdena12345
18. dec 2014

asizvadzas vnutorny boj. na jednej strane sa chces stretavat s rodinou a na druhej strane robia zlobu a teda s nimi byt nechces. obmedzit navstevy na minimum. ine ma nenapada a ked uz vymyslaju tak sa im vzopriet a neskakat ako piskaju

maminka1983
autor
18. dec 2014

snayim sa to obmedzovat ako sa len da ale vsetko co jej poviem hned to vesa na nos sestre a ked nieco povie viem ze je to od mami a ako s nou mam vobec komunikovat a rozumi dava dcera mame a nemalo to byt naopak a chodit tam asi tak lahko nebudem len kvoli mimi lebo kvoli nemu spravim vsetko len ako by som s mamou mala komunikovat ked je to ako s rozhlasom kazdy vsetko ale chybu si nepripusti ze je to s jej ust posunute

maminka1983
autor
18. dec 2014

MAslenka47 vies ona si ho nasla a nebrala ohlad na mna a setru babka ma vychovala ked uz je to takto a neziarlim a povedal mi take veci co som zostala v soku a nespraval sa ku mne najlepsie ked som bola mala a rodinu si vasim ale veids ked cely zivot nepocujes nic pozitivne od mami ani pri svadbe svojej ako sa k nej mam chovata porodila ma ale vychovala ma 3 osoba o to je smutne a setra kebyze ti mam povedat ako poublizovala nie len mne ale aj inym v rodine menila by si nazor

petronela1985
18. dec 2014

@maminka1983 @maminka1983 Ja som bola nechcené dieťa a celý život mi to dávala mama najavo, je neskutočne zlá žena a je to diktátor. Teraz je to siedmy rok, čo sa spolu nerozprávame. Žijeme v jednej dedine, každá svojim vlastným životom. Ona vo svojom dome s milencom, ktorého si našla cca. dva mesiace po otcovej smrti, ja vo svojom dome s mojím manželom. Nevie ani, že som tehotná a viem, že by ju to ani nezaujímalo. Pred tými 7 rokmi mi totiž povedala, že ju nezaujímam, nikdy som ju nezaujímala, nemá ma rada a nikdy ma nemala rada. Mám ísť svojou cestou a nestavať sa jej do cesty - mala som 19 rokov. Chybu som hľadala celé tie roky vo mne, až kým som pochopila, akú má tá žena povahu. Je moja matka, ale nenazývam ju tak. Nebola na mojich promóciách, nebola so mnou vyberať svadobné šaty, ani nestála na sobáši po mojom boku. Je to iba biologická matka.
Žiaľ, tie z vás, ktoré máte dobré vzťahy s matkami toto správanie nepochopíte. Jednoducho to nejde, lebo ste to, chvalabohu, nezažili.
Čo je fakt smutné, musím však povedať, že som spokojná a pokojná. Nikto mi nerozpráva do života, nenadáva mi, neintriguje proti mne (aspoň sa o tom nedozviem) a mám svätý pokoj. A pritom viem, že sa tento vzťah nikdy nezlepší.

maminka1983
autor
18. dec 2014

petronela1985 no ja som tiez bola neplanovana a pripadala som si ani ako nechcena lebo chceli chlapca ale som tu ja a mama ma brala poho dovtedy pokym sa nasi nerozviedli moj otec nebol dokonali ale preco si nieho berie ked vidi aky je nie dobry clovek. Dectvosom trpela lebo sestra na mna ziarlia lebo mama bola viacej so mnou a ta ma doslova tyrala ked nebolo po jej bolo zle ale to bolo ok a ked som yiytila kopu veci o mame a cloveku s ktorym zije skoro som spadla na zadok . Nikto ho rodine nema rad a to mi staci a rozvratili sa aj vztahy medzi mamou a jej surodencami na co aj ja doplacam lebo neudrzuju sa kontakty kvoli jednemu cloveku. Proste moj nazor je taky ze clovek musi brat ohlad na deti ked ma 2 partnera ale to u nas nas tak nebolo.
Dneska zijem 100km od nej a nestazujem sa spomeniem si na nu ale nepusti ma aka je povaha nikdy sme nemali vytah ako matka a dcera a to ma neskutocne mrzi lebo pre sestru robi onmoho viac ako pre mna a to su roydieli medzi nami 2 r.
Snazim sa ako ti pises zit po svojom a robit aj rozhodnutia co jej pacit nebudu je to moj zivot a nemusim jej litanie pocuvat co mam a nemam robit
Aspon niekto presne vie ako sa citim 😒

pribinak
18. dec 2014

Nedoriesene vztahy matka vs dcera vs druha sestra sa specializuju psychoterapeuti, vrelo odporucam par sedeni u nejakeho terapeuta

Ty to nevies prehryznut ako sa "veci" u vas maju a prenasas to na svojho krpca

bonaqa2013
18. dec 2014

Ja sa Ti čudujem že tam chodíš. máme jedno dieťatko, ktoré má zdravotné problémy - DMO. Moja svokra vždy keď sme prišli na návštevu tak vždy rozprávala aby sme dcéru dali do ústavu. Lebo podľa nej jej tam bude najlepšie a bude medzi svojimi. Mńa to neskutočne bolelo a hnevalo. potom kartu troška otočila a hovorí, že to nie je hanba dať dieťa do ústavu.... Keďže mi tieto reči idú na city, návštevy svokry som obmedzila na 3 krát do roka. a to bývame od sena 30 km. nie 300, ani nie 3000. ale 30km. A ona k nám chodí raz za 2 roky. evidentne jej to stačí. A tiež má vie napáliť keď vie všetky vnúčence koľko majú rokov, kedy sa narodili len akurát tie moje deti vobec nevie kedy sa narodili, resp. pri každej návšteve sa ma pýta koľko majú deti rokov. A na záver dcéru s DMO sme postavili na nohy a pomerne dobre chodí....

nikus5
18. dec 2014

@petronela1985 presne akoby si písala o mojej mame, žiaľ .....úplne Ťa chápem a viem, ako sa cítiš....

pribinak
18. dec 2014

@bonaqa2013 toto je off topic, ale ked raz bude svokra uz stará a nebude vladat okolo seba, sup s nou do starobinca, tam jej bude dobre, bude medzi svojimi !!!
Byt v starobinci nie je žiadna hamba, je to pomsta za jasle ;)

timea7
18. dec 2014

@bonaqa2013 presne to som chcela napísať, čo @pribinak - svokru šupnúť do ústavu!!! Až mi je zle, keď to čítam.Obdivujem ťa, ja by som sa tam už s deťmi neukázala.
@petronela1985 pre mňa je ťažké čítať, to čo si napísala. Moja mama bola mojou najlepšou kamarátkou, bohužiaľ už tu nie je. Prišla si o veľa, ale o veľa prišla aj tvoja mama. Želám ti, aby ti drobček vynahradil tú lásku, ktorú si od matky nedostávala. Krásne a pokojné tehuľkovanie 🙂

@maminka1983 tiež si myslím, že by bolo pre teba dobré absolvovať pár sedení s odborníkom. V prvom rade preto, aby si našla sama seba.

tinka323
19. dec 2014

@maslenka47 dost kruto a razne napisane, nakolko ju nepozname ako si mozes dovolit pipisat tolko bodo co vsetko a aka je.hrozne.ani tu nemala pisat.ty vidis do jej vnutra? Mne sa zda strasne citliva a nezvlada situaciu.

nikuska744
19. dec 2014

@maminka1983 Mám niečo podobné. Sestra vždy porovnáva svoje deti a môjho syna. Jej deti toľko vážili, keď boli malé, oni už vedeli toto robiť, oni už dávno lozili, dávno chodili...a bla-bla. Strašne ma to štvalo, pripadala som si ako neschopná matka. A stále keď príde k nám malý spí a aká je s nami nuda.( so mnou a s manželom). Celý život na mňa žiarli. Preteká sa v tom, aby mala krajší byt, aby mala lepšiu prácu, lepší zarobok. Aby navštívila viac dovoleniek. A chválila sa tým. Až raz som vybuchla a povedala jej k...a do p..i. a von z môjho bytu. Po pár týždňov to na ňu doľahlo a prišla sa mi ospravedlniť.No ja jej už hovorím iba to, čo uznám za vhodné. Nezdieľam s ňou svoj život, nerozprávam jej čo mám nové, aké robí malý pokroky a mám sv. pokoj.

bajana
19. dec 2014

Ak sa nad niektoré situácie nevieš preniesť a ako píšeš z párhodinovej návštevy sa spamätávaš 2 dni, tak je len jedna rada - nechodievaj tam...alebo zmen svoj prístup a buď viac uvoľnená.
Mne to, čo popisuješ, zavana hysteriou a nenávisťou k vlastnej rodine. Nechápem, načo také vzťahy udržuješ...
@maminka1983

deniss111
19. dec 2014

@petronela1985 klobuk dolu pred tebou, perfektne napísane...

deniss111
19. dec 2014

@maminka1983 chápem ťa,aj ja mám s mamou dosť zlý vzťah,už vlastne 10rokov. od konca SŠ si stojím sama bez jej pomoci na nohách. Od kedy si našla priateľa.totálneho zdierača,zmenila sa voči mne a sestre. Žije 200km odo mna,ja mám už teraz aspon snahu jej občas napísať,chccem ju po dlhej dobe vidieť,ale ona má v sebe stále zatrpknutosť...a ona viní mna,že som sa im naubližovala...

silaviat
19. dec 2014

to chce klud a nohy v teple 😅 😅 😀 😀 😀 😀

stastnamamulka
19. dec 2014

@maminka1983 dievca zlate nehnevaj sa na mna,ale na kieho certa tam chodis???!!! 🙄 😕 😅 ,ked ako pises.okrem ineho,z navstevy sa spametavas 3dni 😝 radim ti obmedzit kontak na MINIMUM a bude ti sveta zit,ver mi😉😀 neboj sa,spominat ta budu tak ci tak /v zlom aj v dobrom😀/,ale to bude ich problem,nie tvoj 😎

simca06022011
19. dec 2014

@maminka1983 tajomstvo tvojho kludneho zivota je v tom ze sa prenesies cez to co bolo, pozries sa na seba a budes sa spravat kludne a nenechas sa vykolajit. Je normlane ze niekto ma iny vztah s rodicom ako napr. surodenec... ziarlivostou nic nezmozes, mozes sa nad to proste povzniest a neriesit. Ja mam to iste v ruzovom doma a nestazujem sa... ani sa nestresujem, v klude poviem ze sa nemaju starat a hotovo.. byvate daleko, tak hadam tych par navsetv by si mohla prestat stresovat... nemas rada maminho frajera? no to ti nik nekaze.. ale vies si predstavit stav, ze by si ho akceptovala a cele tie roky by si sa vobec nemusela rozculovat? Ziarlivost nepristane rodinnym vztahom 🙂))
dalsia vec, nevim ako casto vas mama vidi.. ale nemoze byt toto jej "znasilonovanie" napr. vnucika a pod... kvoli tomu ze aj ona by s vami bola rada? Skus si urobit CAS, aby ti nic nekazilo plany a nemusela si sa nahanat a uvidis... a ze chce byt s nim sama... no o tom je tu kopec tem, ked nam svokry kradnu deti len aby boli sami... no a co? 🙂)) nechaj nech si uziju trochu. Svet bez pribuznych je velmi smutny 🙂)) Vzdy je lepsie mat usmevne alebo menej zabavne spomienky na svojich pribuznych, ako ziadne...