Problémy s mužom, ktoré ovplyvňujú deti a rodinu
Ahojte. Mam problém s mužom. Sme spolu 16 rokov. Ako zvykli sme sa pohľadať ale momentálne je to skoro na dennej báze. Ale najhoršie je, že ubližuje nášmu staršiemu synovi. Syn má 8 rokov. Napr. Posledná situácia. Malú sme ísť na návštevu k jeho rodine. Syn sa mal ešte učiť angličtinu. Trvalo mu to kus dlhšie. A muž hneď do neho, že učil si sa a aj tak to nevieš čítať. Na to mi malý, že veď ani ty by si to nevedel. Potom mu muž začal vykrikovať, že je pomaly... Zvrtla sa medzi nimi hádka. Muž sa rozbehol za malý a vytrieskal ho. Ja som tomu nestihla zabrániť lebo som nebola priamo pri nich. Zobral mu z izby playstation, televízor co malý chytil ešte väčší amok. Chcel vyskočiť z okna, že on ho nenavydi. Ja som sa postavila stále medzi nich dvoch. Mužovi som vykricala, že nech ide preč nech nás nechá na pokoji, že čo si myslí o sebe, že bude ubližovať malému. Ešte aj náš druhý syn (5 ročný) bránil brata. Keby sa neuhne tak mu jednu strelí. Muž potom odišiel sám k rodine. Ja som sa s deťmi porozprávala a upokojila ich. Urobila som im poobedny program. Prešlo ich to. Muž sa teraz zalieca 5rocnemu synovi lebo ten je ešte ovplyvnitelny. A syn sa točí ako on chce. Staršieho syna úplne ignoruje ako keby neexistoval. A mňa tiež. Starší syn chce, aby sme od neho odišli. Vravel mi, že už dlho o tom rozmýšľal. Len sa bojím, že si zas vybaví (pod platí) súd ako prvý krát keď som od neho odišla. Vybavil si všetko.
jasné že to nemyslím vážne túto podporu !!!! ale podľa mňa je autorka jednoduchá . nechcem ju uraziť . ale stojím si za tým že si krava autorka
@viestta Ti tu dala dobré linky, kontaktuj ich. Správanie tvojho manžela je ďaleko za všetkými červenými čiarami. Tvoj syn nie je na hlavu, psychológ Ti nepovie nič nové-on má takéto stavy kvôli tomu, že žije roky s tyranom. To je najzúfalejšie detské volanie o pomoc! Neignoruj ho. Už ty si žila v chorom prostredí, presekni tú generačnú traumu a odíď. Neexistuje žiadna výhovorka, keď dospelý muž bez dôvodu vyštartuje fyzicky na dieťa!A ten ti povie, že skočí radšej z okna. Tvoj syn nie je mimo, on vrieska o pomoc a hľadá ju u Teba, lebo nikoho iného nemá!
Chudáci deti, že musia takto žiť.. a bohvie ešte dokedy, kým matka bude "mať niečo v rukáve" a možno aj nikdy, neverím, že tu sa niečo zmení. Hlavne že nahrávaš vo veľkom, na figu ti to aj tak bude a decko vedľa v izbe sa chce zabiť. 👌
Ja som proti násiliu, ale tu by ste si zaslúžili po papuli aj ty aj ten chrapúň, za to, že týrate tie deti.
Detskú psychologicku som už vybavila. Pôjdem tam najskôr sama a potom so synom. Idem o tom informovať aj synovu triednu. Pôjdem aj za synovim dr a poviem aj jemu. Vy si myslíte že mi je to jedno. Ja keď som bola malá tak som si prešla zlym detstvom. Otec mamu bil, mama bola dlhoročná alkoholicka. A keby mi to bolo jedno nepíšem sem a cusim kľudne doma, že veď nejako bude. Áno urobila som chybu, že som sa k nemu vrátila. Vy si myslíte, že si vymýšľam aj s tým súdom. Tej jeho advokátke zobrali už aj akreditáciu lebo robila takéto veci. Musím mať niečo v rukáve skôr ako od neho odidem. Preto som to chcela aj tými peniazmi. Mam aj plno nahrávok ako doma kričal... Nesedím len tíško... Možno som tu čakala nejakú podporu, nejaký podobný osud
@anonym_autor Psychologicka mu nepomoze, ked bude dalej zit v takomto patologickom prostredi. Vela si od toho neslubuj. Treba riesit pricinu.
Ona si po papuli určite nezaslúži. Už si toho prežila dosť ako dieťa, už to, ze napísala sem, je pokrok. Určite je od muža tyranizovaná aj ona, medzi riadkami čítam aj finančne týranie. To fakt idete takej žene ešte nadávať? 🫣
návštevy iba za mojej prítomnosti. Potom už ich mal mat sám. A to som si ja nevedela prestaviť, že by bol s nim sám. Tak som sa s ním dala dokopy. Medzi časom sa nám narodil druhý syn.
Prosim ta, co su to za kecy???? Bol nahovno, odisla si...aby nebol sam so synom, tak si sa vratila a urobila si s nim dalsie dieta??? WTF?
Ty rozmyslas? To si ake riesenie vymyslela? Je to cele nahovno, tak si spravme este dalsie dieta do tohto vztahu. Ved manzel sa zmeni.OCH, komu niet rady...
@katkazatka Mna fascinuje to "potom sa nam narodil druhy syn". Len tak, z nicoho nic🤷♀️🤦♀️
@anonym_autor každý den prekvapí podobná téma a ja každý deň nerozumiem ako môže niekto takto žiť a dokonca obhajovať tyrana a vyhovárať sa
Ja viem ze je to ťažké a veľakrát to skončí inak ako si predstavujeme ale aspoň sa o to pokus
Ona si po papuli určite nezaslúži. Už si toho prežila dosť ako dieťa, už to, ze napísala sem, je pokrok. Určite je od muža tyranizovaná aj ona, medzi riadkami čítam aj finančne týranie. To fakt idete takej žene ešte nadávať? 🫣
@enmery To je teda pokrok fakt, týždenne tu X takých napíše, vypíšu sa a dobre. Spolupodieľa sa na tom týraní, vie o tom. 8 ročné decko sa jej vyhrážalo vyskočením z okna, lebo je už zúfalé z prostredia v ktorom žije. Toto je vážna situácia v ktorej sú teraz prvoradé deti a nie riešenie jej traumy.
@enmery To je teda pokrok fakt, týždenne tu X takých napíše, vypíšu sa a dobre. Spolupodieľa sa na tom týraní, vie o tom. 8 ročné decko sa jej vyhrážalo vyskočením z okna, lebo je už zúfalé z prostredia v ktorom žije. Toto je vážna situácia v ktorej sú teraz prvoradé deti a nie riešenie jej traumy.
@anonym_228bdf Ja neriešim jej traumy. Podľa mňa by mala odísť ešte dnes k rodine, hocikam. Ale keď niekto týra niekoho roky, pride niekto z vonku a ešte si do obete na zemi kopne, mi nepríde ok. Ona to počúva od malého decka nonstop.
@katkazatka Mna fascinuje to "potom sa nam narodil druhy syn". Len tak, z nicoho nic🤷♀️🤦♀️
@luccys to je z kategorie: "Zostala som tehotna".😀 Z nicoho nic.
Ja ho neobhajujem a ani to nemám v pláne. Nesedím so založenými rukami. Niekedy je lepšie ani ne napísať sem. Lebo človek len počúva kritiku. Neviete čoho je schopný otec deti. Nepoznáte mňa a ani jeho. Ja viem, že najlepšie je odísť od neho. Aj to riešim. Boli ste tu niektoré v podobnej situácii ako je moja? Asi iba jedna, dve...Som sa chcela niekomu vyrozprávať lebo nemám nikoho.
Mne teda absolútne nepríde normálne, že tomuto všetkému vystavuješ svoje deti. To vážne chceš, aby vyrastali v takomto prostredí? Potom si asi chorá alebo čo. A nie syn by sa mal dať liečiť, ale ty. Odíď s deťmi niekam, kde nebudú musieť čeliť takejto toxickej domácnosti. 🙏 Ak ich ľúbiš samozrejme.
Ja ho neobhajujem a ani to nemám v pláne. Nesedím so založenými rukami. Niekedy je lepšie ani ne napísať sem. Lebo človek len počúva kritiku. Neviete čoho je schopný otec deti. Nepoznáte mňa a ani jeho. Ja viem, že najlepšie je odísť od neho. Aj to riešim. Boli ste tu niektoré v podobnej situácii ako je moja? Asi iba jedna, dve...Som sa chcela niekomu vyrozprávať lebo nemám nikoho.
@anonym_autor ale oplati sa napisat. Ja viem, to co si sa docitala ta boli, ale pravda je kruta. A este krutejsie je, ze tvoj syn toto zaziva. Ty si si toho chlapa vybrala dobrovolne, ked chces trpiet, tak trp. Lenze tvoje deti si ho nevybrali a ani s niezasluzia aby trpeli len kvoli tomu, ze ich mama stratila rozum a vratila sa spat k tyranovi a este priviedla na svet dalsie. Takze laskavo prestan sa lutovat a zacni veci riesit. Lebo dopracujes sa k tomu, ze tie deti bude riesit socialka a to nie je nic prijemne ani pre nich ani pre teba. Ja som sa este stale drzala pri zemi a snezila som sa byt slusna aj napomocna, ale keby som napisala to co si o tebe naozaj myslim, tak to by bolo fakt drsne, to by si tazko predychala. Tvoj syn vola o pomoc, a ta, ktora ho ma vypocut a pomoct mu sa len lutuje. Toto je fakt nepredstavitelne...
@anonym_autor ano, bola som v podobnej situacii. Zbalila som dieta a odisla. A to ten moj len nadaval synovi, ze je sprosty, kedze ma poruchy ucenia a treba sa mu venovat a mne, ze som krava, ktora ho nedokaze nic naucit. Ako sme odisli moje dieta ma vyborne znamky a spava kludne. Aj ja.
@lilinka76 nie sme manželia. On ich dám dal už. Áno robím s nim v jeho firme. Ale som zdravotná sestra takže prácu najdem
@anonym_autor
Ak nie ste manželia, čo priateľovi nedáš kopačky a neodides?
Tie deti sú zbytočne traumatizovane. Máš vlastné bývanie?
Sú ženy čo sa boja používať mozog. Raz chcela mať dve deti, tak za každú cenu
@anonym_autor ale oplati sa napisat. Ja viem, to co si sa docitala ta boli, ale pravda je kruta. A este krutejsie je, ze tvoj syn toto zaziva. Ty si si toho chlapa vybrala dobrovolne, ked chces trpiet, tak trp. Lenze tvoje deti si ho nevybrali a ani s niezasluzia aby trpeli len kvoli tomu, ze ich mama stratila rozum a vratila sa spat k tyranovi a este priviedla na svet dalsie. Takze laskavo prestan sa lutovat a zacni veci riesit. Lebo dopracujes sa k tomu, ze tie deti bude riesit socialka a to nie je nic prijemne ani pre nich ani pre teba. Ja som sa este stale drzala pri zemi a snezila som sa byt slusna aj napomocna, ale keby som napisala to co si o tebe naozaj myslim, tak to by bolo fakt drsne, to by si tazko predychala. Tvoj syn vola o pomoc, a ta, ktora ho ma vypocut a pomoct mu sa len lutuje. Toto je fakt nepredstavitelne...
@viestta amen
@anonym_autor Ahoj, silne pochybujem, ze podplatil sud. Pretoze podplatenie sudcu sa klasifikuje ako zavazny trestny cin a to si na triko sudca kvoli nejakemu magorovi neda. Pokial by bol v senate sudca, ktoreho tvoj muz pozna, sam sudca to musi uviest a odstupit z tohto pripadu a nahradi ho iny sudca. Taktiez, ak clovek vie (ty) , ze sa sudca s ucastnikom konania pozna, da sa dat namietka zaujatosti voci tomu sudcovi a nasledne taktiez pripad bude prehodnocovat iny sudca. Mozno v roku paaaane sa dali robit kafre, ale uz dost dlho nie, su za to riadne postihy a pochybujem,ze by si to sudca zavesil na krk a mal dost zavazne problemy z toho. Takze rozhodne tam muselo byt nieco ine vtedy. Skus napisat celu pravdu.
A co sa tyka deti, ako inak ti to ma este syn povedat? Akym zufalstvom okrem samovrazdy z jeho ust potrebujes pocut, aby si spakovala deti a odisla? Su aj krizove centra, ak nemas kam ist a v tych centrach poskytuju zadarmo psychologicku pomoc ako pre matky, tak pre deti. Maleho rozhodne ries, lebo staci maly skrat, ked bude sam v izbe a dojdes o dieta. Na co cakas? Okamzite kontaktuj krizak, alebo chod k niekomu u koho budes s detmi v bezpeci. Malemu psychologa a sebe dobreho advokata, ries to hned, necakaj kym sa stane nestastie.
@motylik2559 fakt si myslis ze nejaky sudca prizná keby chcel pomôcť kamošovi? 🙄 spomeňme si na také kauzy Kočnera...
@motylik2559 fakt si myslis ze nejaky sudca prizná keby chcel pomôcť kamošovi? 🙄 spomeňme si na také kauzy Kočnera...
@1sally12 Nezachadzas pridaleko? Tu by sa jednalo o bezny civilny (resp. obcianskopravny) spor. Ziadna tazka kauza. Taketo rodinne veci sa riesi xy na dennom poriadku. Takze nie, nemyslim si, ze by za taku vec, co by mu nestala za to (ani za pripadne tazke nasledky v posobeni sudnictva) chcel pomoct kamosovi/znamemu....
Detskú psychologicku som už vybavila. Pôjdem tam najskôr sama a potom so synom. Idem o tom informovať aj synovu triednu. Pôjdem aj za synovim dr a poviem aj jemu. Vy si myslíte že mi je to jedno. Ja keď som bola malá tak som si prešla zlym detstvom. Otec mamu bil, mama bola dlhoročná alkoholicka. A keby mi to bolo jedno nepíšem sem a cusim kľudne doma, že veď nejako bude. Áno urobila som chybu, že som sa k nemu vrátila. Vy si myslíte, že si vymýšľam aj s tým súdom. Tej jeho advokátke zobrali už aj akreditáciu lebo robila takéto veci. Musím mať niečo v rukáve skôr ako od neho odidem. Preto som to chcela aj tými peniazmi. Mam aj plno nahrávok ako doma kričal... Nesedím len tíško... Možno som tu čakala nejakú podporu, nejaký podobný osud
@anonym_autor veď tu podporu máš, vieme, že je to ťažké, ale čím skôr odídeš, tým to bude lepsie pre teba a deti. Výživné na deti ti platiť musí.
@anonym_autor inak, stačí, že sa deti prerieknu v škôlke, či v škole a máš na krku sociálku. Preto dobre zváž dokedy chceš čakať.... Naozaj stačí zavolať na linku a máš pomoc hneď, naozaj v dnešnej dobe máš naozaj veľa pomoci
@1sally12 Nezachadzas pridaleko? Tu by sa jednalo o bezny civilny (resp. obcianskopravny) spor. Ziadna tazka kauza. Taketo rodinne veci sa riesi xy na dennom poriadku. Takze nie, nemyslim si, ze by za taku vec, co by mu nestala za to (ani za pripadne tazke nasledky v posobeni sudnictva) chcel pomoct kamosovi/znamemu....
@motylik2559 noo, ked je to clovek s kontaktmi, pan podnikatel, tak ani podplacat nemusi... kamoska sa rozvadza, jej muz ma specificke postavenie, kde ho pozna vela ludi a to co ona zaziva a nedovola sa spravodlivosti. A nemyslim, ze jej muz tym ludom plati, len s nim chcu byt za dobre.
Keby dieťa povedalo, že chce vyskočiť z okna kvôli otcovi,tak v sekunde už nás nieje.... čo to dieťa musí zažívať 🙄a keď to raz urobí,tak čo potom ...
@anonym_autor ty si matka,takze nie ste manzelia o to,to mas jednoduchsie zobrat deti a ist prec,ale ty stale vyhovorky.Ako to neni len tak jednoduche,dokazala si to prvy krat,dokazes to aj druhy krat.
@anonym_autor tu sú všetky hrdinky za klávesnicou, rozdávajú rady na počkanie. Neomylné s dokonalými životmi.
@motylik2559 noo, ked je to clovek s kontaktmi, pan podnikatel, tak ani podplacat nemusi... kamoska sa rozvadza, jej muz ma specificke postavenie, kde ho pozna vela ludi a to co ona zaziva a nedovola sa spravodlivosti. A nemyslim, ze jej muz tym ludom plati, len s nim chcu byt za dobre.
@anonym_bba5d4 Sudcovia musia v prvom rade prihliadat v ramci maloleteho dietata. To znamena, ze raz, ked je otec agresor voci vlastnym detom a su o tom zaznamy, okrem ineho kolizny opatrovnik komunikuje s dietatom, vsetko ide do spisu na posudenie, pokial je dieta schopne vypovedat pred sudom, tak sa to da umoznit (vtedy je to mimo rodicov), takze moze byt podnikatel aky chce, navyse, ak clovek neuspeje na okresnom sude, moze podat odvolanie na krajsky sud (pochybujem, ze podnikatelko ma kontakty na vsetkych sudoch, kebyze sa toto deje a sudcovia by konali ako pises, tak by mohli sudnictvo rovno cele zrusit...a este kludne moze podat aj dovolanie na NS SR a to by si mohol ist podnikatelko rovno piskat...pretoze mal by smolu). Su to sice natahovacky, ale spravodlivosti sa da domoct. Len to rodic nemoze vzdat niekde v polke. Uz je to niekolko rokov velmi prisne v takych veciach co sa sudcov tyka, v minulosti to mozno skusali a preto maju niektori aj dodnes problem a riesi sa to cez najvyssi spravny sud... Bezní ludia su velmi skeptickí a nicomu neveria, ale vela krat to vzdaju skor nez by mali sami. Za to,ze je dnes niekto podnikatel nic neznamena, takych je na slovensku vela a sudcovia nemozu len za to,ze by ich kamos uplatil si narobit problemy. Navyse ako som uz pisala vyssie, poväcsine manzelky/partnerky, ak maju dobreho pravnika a vie,ze sa sudca s dotycnym poznaju, mozu dat namietky zaujatosti voci sudcovi a tym padom nebude rozhodovat vo veci on, okrem toho co som uz napisala je aj tato moznost.
@anonym_autor ja ti držím palce! Hlavne sa ním nenechaj zvyklať. Zariaď si všetko potrebné, hoci to ešte chvíľku môže trvať, ale odíď. Musíš. On je magor a tie hranice bude posúvať, čím ďalej viac. Veľa šťastia! 🍀
Bola som dnes za právnickou ide podať na súd neodkladne opatrenie, aby boli deri zverené mne do starostlivosti. A zajtra by som mala ísť pozrieť byt.
Tradičná slovenská rodina v plnej kráse. Byť tým dieťaťom sama idem na sociálku nech si ma adoptuje ktokoľvek iný, ak by mi vedeli vytvoriť bezpečný domov.

tak ťa tu teda podporíme : neboj sa. ešte asi tak 30 krát zbije tvoje deti a možno sa ujde aj tebe a bude lepšie . treba trošku vydržať . keď sa ti syn bude chcieť najbližšie zabiť, tak ho objím, ste spolu silní . vydržíte to . však to len pár krát na vás nakričí otec detí ktorého si im zvolila, a pár krát vás prefacká alebo kopne, a bude dobre . sme s tebou ...
takto si si tú podporu predstavovala ?