Problémy so sestrou
Je medzi nami velmi velky vekový rozdiel.. ale ona mi všetko vyčíta, za Všetko hádže vinu na mňa.
Napriklad nebýva s nami, a moj brat, s ktorým bývam má v izbe kartony. Sestre tie kartióny vadia, ale vyčíta to mne! Ja predsa nie som pán domu! Teraz som musela ist na pohotovost s mamou lebo ja nie som.zdrave mentalne.. tak sa na mna sestra opäť hnevala. Ked som jej povedala ze som bola sexualne zneužitá, ona to zase zbalila na mňa, že som to mala riešiť vtedy a ze som sa mala porozpravat t s manželkou toho chlapa.. akože žiadna empatia ani pochopenie a moj psychicky stav sa zhoršil. Podotýkam ze mi to ten chlap začal robit ked som.bola pubertiačka. Aspon som sa vyrozprávala.
Holt, rodinu si nevyberáš. Že je tvoja sestra neznamená, že musí byť súčasťou tvojho života.Skús stretávanie s ňou obmedziť na nevyhnutné minimum, keď ti to nerobí dobre. Jej poznámky ignoruj - hovoria viac o nej ako o tebe. Inak držím palce, aby si sa dala psychicky dokopy.
No ešte si užiješ ,nerieš sestru a ani sa s ňou nebav.Iba základne veci
Ako pisu vyssie, je to problem tvojej sestry. Ona je nestastna a preto je taka. Proste sa ventiluje na slabsich. Ona nie je tvoj rodic a nema ti co rozkazovat. Uplne by som ju zrusila, pomoct ti nevie a debilne reci ti nepomozu. Ked ma problem s vecami tvojho brata, tak nech to riesi s nim. Vyhybaj sa jej ako sa len da. Ked dojde na navstevu, tak sa chod prejst. Zneuzivanie by si mala prebrat s niekym komu doverujes, najlepsie psychologovi.
Tak Hlavne ze s tebou nebyva kasli na nu jednym uchom dnu druhym von .
Mám tiež sestru, ktorá je o 12 rokov staršia ako ja,no v dospelosti ma nikdy nekomendovala/ako dieťa áno,ale neraz bola predĺžené ruka mojich rodičov/. Poznám však pripad,kde z 3 sestier sa jedna úplne odcudzila dvom mladším sestrám.Je to síce smutné,ale niekedy s tým treba vedieť naučiť žiť

Všade je niečo. Nikde to nie je ideálne. Tiež mám staršiu sestru a všetko jej vadí. Už to neriešim. Je to jej problém. V duchu jej žehnám a prajem jej lásku- lebo láska nerobí zle. Zlo je nedostatok lásky.
Ak ti bude niečo vyčítať, nadstav jej zrkadlo. povedz jej " Ty sa nevidíš"? Ak máš problém, rieš to s dotyčným... (napríklad tie kartony nech rieši s bratom. Alebo sa mu to bojí povedať? )
Mohla ti pomôcť a spolu riešiť problém toho chlapa...