icon

Problémy so špinavou domácnosťou u rodičov

petronela11111
30. máj 2025

Pekný deň prajem, neviem ale mám pocit že som šibnuta už. Napíšem o čo ide. Častokrát som sama doma s dvoma deťmi. Často sama . Manžel keď príde pomáha vždy a zo všetkým pomôže a zaujíma sa o všetko. No ale chcela som zmenu hovorím ty choď do práce ja idem s deťmi ku mojím rodičom ok. Dcéra staršia 3 roky mladšia 1 rok. Staršia je šikovná. Mladšia má jeden rok úžasné chodí. Je veľmi šikovná a opakuje slova už krásne. Pohoda.Ide o to že sme prešli kus cesty a to by bolo fajn ale asi som trošku nerátala s tým že ma nenapadlo ako naši žijú.Chápem že mladšia všetko berie, chce , spoznáva pcha ruky všade do každého bordelu, koša, topánky, všetko čo je hnus. Toto chápem a snažím sa aby aspoň nechytala to čo proste nemusí. A Tu je hlavný problém. Bohužiaľ. Tu nejde len o kôš a topánky. To som presunula inam. Ide o to že tu je vážne taký humus že sa s tym nedokážem vyrovnať ani ja sama. Prišli sme na 4 dni. Dnes je prvý deň. Je tu toľko špiny, po zemi po nábytku je to stará, zažrana špina ktorá bola u mojich rodičov za čias keď som ešte ja žila s nimi. Majú psa nevidím v tom problém my máme dvoch. Ale ja si domácnosť udržujem poriadne. Chápem že moja mama nie asi sa jej nechce..alebo ja neviem. Ale po zemi že miliarda chĺpov od psa a to nepreháňam. Vysávač nevidel tento byt.. prachu toľko žeby sa dalo v ňom kúpať a reálna špina zaschnuta prosté ako ked prídete niekde a fakt je tam špina napríklad kuchynská linka, sporák, práčka, zem.Extremne špinavé a hnusné normálne akože som mama taká že nechcem preháňať nejdem a nechodím deťom umývať ruky každých 5 minút a nech su špinavé a zafuľane áno su to deti. Nech sa páči. Piesok, tráva, blato alebo doma sú špinavé od jedla alebo behajú hore dole. Ale toto ? Ja nepreháňam ja mám pocit ze keby su moje deti jej deti ..asi by ich sociálka zobrala. Manžel mi úprimne povedal tiež že takú špinu nikde v domácnosti nevidel. A teraz chcem odísť. Dnes večer zobrať deti a ísť domov. Čo by ste robili vy? Samozrejme všetko slušne. Moji rodičia nie sú zlý a správajú sa pohode aj sa snažia ale ja to nedávam.

basulaak
30. máj 2025

Aj moji rodicia ziju ako v prasacinci. Ked tam pridem hnusi sa mi u nich aj kavu vypit. Maly ma cierne ponozky, predtym biele. Proste som tam prestala chodit. Nevidim dovod preco by som im ja mala riadit a upratovat ako pracujuca zena. Ponukla som sa im, ze im objednam a zaplatim upratovaciu sluzbu. Viackrat odmietli, poberaju zahr. dochodok o financie pritom nejde. Tak chodia len oni k nam. Ak si bola ohlasena a neupratali vzala by som deti domov. A co ze sa niekto nahneva? Ja som nasim otvorene povedla, ze maju bordel a spinu a ze sa mi to hnusi. Riesenie som im navrhla, nechceli ok nemam dalej o com. A to ani psa nemaju, my ano. Brala by som deti aj po jednom dni a sla domov.

petronela11111
autor
30. máj 2025
@basulaak

Aj moji rodicia ziju ako v prasacinci. Ked tam pridem hnusi sa mi u nich aj kavu vypit. Maly ma cierne ponozky, predtym biele. Proste som tam prestala chodit. Nevidim dovod preco by som im ja mala riadit a upratovat ako pracujuca zena. Ponukla som sa im, ze im objednam a zaplatim upratovaciu sluzbu. Viackrat odmietli, poberaju zahr. dochodok o financie pritom nejde. Tak chodia len oni k nam. Ak si bola ohlasena a neupratali vzala by som deti domov. A co ze sa niekto nahneva? Ja som nasim otvorene povedla, ze maju bordel a spinu a ze sa mi to hnusi. Riesenie som im navrhla, nechceli ok nemam dalej o com. A to ani psa nemaju, my ano. Brala by som deti aj po jednom dni a sla domov.

@basulaak konečne niekto kto má chápe. Ďakujem vám. Určite dnes ideme domov. Nechcú si nechať pomôcť tak bohužiaľ. Ale moje detí tam nebudú.Pri mojich tiež práveže nejde o financie oni nato majú ale nechcu je im to jedno a hlavne mame. Čiže nevidím to inak. Tiež sme tu chvíľu a moje deti vyzerajú jak keby sa týždeň nekúpali. No hrôza. Bojím sa tu aj lyžicu zobrať. Tu nejde len o bežné pratanie to by trebalo.. no .. službu

adreena
30. máj 2025

Moja svokra je taká, keď tam prídeme, idem sa pogrcat z tej špiny, ona si psa, čo býva vonku aj do postele vezme, oští jej koberec, v kuchyni špina hnusná, sporák sa neumyva, tam pozaliepaná plesniva špina, kúpeľňa humus, všade špina a pleseň. A tí, čo hovoríte, že choď upratať - keď sme to aj spravili, o týždeň to bolo také isté. Minulý rok pred Vianocami môj muž sa ponúkol, že vydrhne kúpeľňu. Robil to t.r.i. hodiny , keď ich išiel pozrieť po dvoch týždňoch, bolo to rovnaké ako predtým, povedal, že to robil naposledy. Pomôcť rodičom sa dá, keby si aspoň základné veci po sebe utreli, zamietli, a pod. Ale svokra nerobí nič, a keď jej poviem, že sporák je špinavý, ona povie, že nevidí, že má zlé oči. Nezmeníš, neurobíš nič, oni tak chcú žiť v takej špine. Chodím tam len keď musím.

petronela11111
autor
30. máj 2025
@adreena

Moja svokra je taká, keď tam prídeme, idem sa pogrcat z tej špiny, ona si psa, čo býva vonku aj do postele vezme, oští jej koberec, v kuchyni špina hnusná, sporák sa neumyva, tam pozaliepaná plesniva špina, kúpeľňa humus, všade špina a pleseň. A tí, čo hovoríte, že choď upratať - keď sme to aj spravili, o týždeň to bolo také isté. Minulý rok pred Vianocami môj muž sa ponúkol, že vydrhne kúpeľňu. Robil to t.r.i. hodiny , keď ich išiel pozrieť po dvoch týždňoch, bolo to rovnaké ako predtým, povedal, že to robil naposledy. Pomôcť rodičom sa dá, keby si aspoň základné veci po sebe utreli, zamietli, a pod. Ale svokra nerobí nič, a keď jej poviem, že sporák je špinavý, ona povie, že nevidí, že má zlé oči. Nezmeníš, neurobíš nič, oni tak chcú žiť v takej špine. Chodím tam len keď musím.

@adreena Ako keby ste mi z duše hovorili. Presne tak. Oni si proste nechcú dať pomôcť im sa asi práve kvôli tomu humusu tak asi dobre žije.Vyhovuje im to priam. Som si istá ze keby všetko vyčistim postupne.. naďalej by tam bol bordel a špina. Žijú tak roky niekedy sa to este dalo zniesť a je to čím ďalej tým horšie a už som si uvedomila že tam proste nebudem chodiť. Lebo lepšie to už nebude a deti sú na prvom mieste nebudem strácať čas tam kde mi to zato nestojí. Keď moje deti a môj manžel mi stoja za všetok ten čas.Radšej budem s nimi a urobím si čo mi treba doma. A ďakujem za vaše vyjadrenie sa.

panonia
30. máj 2025

@petronela11111 Môj svokor býva sám vo veľkom dome, keď tam chcem zobrať deti, musím tam upratať, vlastne tam upratujem aspoň každy mesiac

tykat
30. máj 2025

@petronela11111 pozri, ked si ty v pohode prezila taku zanedbanu domacnost tak aj tvoje deti to tie 4 dni preziju.

marcellka32
30. máj 2025

Moja mama ma o 24 rokov viac ako tvoja a udržuje si sama poriadok....také väčšie roboty ako okná prídem ja..ale ostatné všetko má čisté
Takže to nie je o veku

rozculena
30. máj 2025
@petronela11111

Mama stále taká bola. Už jej to aj môj otec vravel dokonca. No čo už. S tým už veľa nenarobím.

@petronela11111 tvoja mama je taká odjakživa,a ty si doma neupratovala,pokiaľ si tam žila?

sidicek
30. máj 2025
@viestta

@petronela11111 tak sa konecne rozhyb a zacni to riesit. Riesenie je na konci tvojich ruk, v tom kute kde byva vysavac a v tej skrini kde ma mama vedro a handry. Za ten cas co tu pises si mohla mat povysavane.

@viestta mama ma len 50 a asi ani nerobí tak hádam nebude dcéra upratovať ako nejakej nevládne 80r babke.

viestta
30. máj 2025
@sidicek

@viestta mama ma len 50 a asi ani nerobí tak hádam nebude dcéra upratovať ako nejakej nevládne 80r babke.

@sidicek mame to vyhovuje, nevyhovuje to dcere. Tam je problem aj v komunikacii. Aj s patdesiatnickou, ktora ma "lezerny" pristup k poriadku sa treba skusit dohodnut. Ked niekde dovediem dieta a nie je tam poriadok, tak bud odchadzam alebo ten poriadok spravim. Hodinu pisala na MK, za ten cas mohla aspon ako tak vytvorit pre svoje deti bezpecne prostredie.

alenka58
30. máj 2025

s takýmito ľudmi je to zrejme komplikované, jedine tú službu každý mesiac objednať a vygruntovať, aby to ozaj nezašlo úplne ďaleko

letfenixa
30. máj 2025

Ja mám takú babku, vždy veľká špina v domácnosti, keď to moja mama (jej nevesta) raz upratala, strašne sa urazila.

taga
30. máj 2025

Kks ty si dcera roka fakt!
Tak bud odid,alebo uprac
Rodicia ta prichylili ked si potrebovala a ty ich tu teraz hejtis na mk pred stovkami zien.. sa zbal a pal do svojej upratanej domacnosti..
Normalne si ma nasrala

petronela11111
autor
30. máj 2025
@taga

Tak bud odid,alebo uprac
Rodicia ta prichylili ked si potrebovala a ty ich tu teraz hejtis na mk pred stovkami zien.. sa zbal a pal do svojej upratanej domacnosti..
Normalne si ma nasrala

@taga sú to len moji adoptívny rodičia, nikdy sme si v ničom nerozumeli. Ani nevieš koľko krát sa na mna vysrali a nie nehanbím sa a ked som ťa nasrala nečítaj to dovidenia.

karolinakr
30. máj 2025

nie si povinna ich nechavať v špine a vyčitky svedomia mať potom, decka dostanu bakterie
a mama, ked sa urazi, že ma tam špinu, mala by byť rada,že jej niekto oči otvoril, ak nie je duševne chora, mala by chcieť žiť v poriadku
a zažraná špina nie je vec jednej hodiny, že deti sa pohraju a ty to zmakneš, to su veci aj na týždeň, treba to drhnuť, premyť a druhy krat,vyhodiť stare koberce atd, dezinfekcia, to už skor upratovaciu čatu objednať

cukroska
30. máj 2025

@petronela11111 Zober metlu,vysávač, handru a uprac im.A oni nech deti strážia.Tak kým si deti nemala, mala si chodiť mame občas pomôcť z domácnosťou.

0silvia0
30. máj 2025
@cukroska

@petronela11111 Zober metlu,vysávač, handru a uprac im.A oni nech deti strážia.Tak kým si deti nemala, mala si chodiť mame občas pomôcť z domácnosťou.

@cukroska no ja neviem, fakt 50rocne zeny uz potrebuju pomoc s domacnostou?🤔

rozculena
30. máj 2025
@petronela11111

@taga sú to len moji adoptívny rodičia, nikdy sme si v ničom nerozumeli. Ani nevieš koľko krát sa na mna vysrali a nie nehanbím sa a ked som ťa nasrala nečítaj to dovidenia.

@petronela11111 aj sa dozvieme,či si niekedy upratovala,kým si tam bývala?

margotka17
30. máj 2025

@petronela11111 hmmm, čo tak zobrať vedro s teplou vodou a jarom, zhodiť zaclony, otvoriť okná a umyť, záclony oprat? Vysávačom prebehnúť sedačku, podlahy, mopom votrieť dlážku? Možno by ti bola mamka vďačná, že si jej pomohla a ona zatiaľ môže vonku s dedkom strážiť vnucatka. Asi k nej často nechodíš však? Možno ju všetko boli a nevládze to držať v lepšom poriadku. Skusme všetci robiť dobré skutky, raz sa nám to určite vráti. Ja už nemám rodičov, ale určite by som v takomto prípade upratala bez mihnutia oka a ešte aj s varením pomohla. Neutekaj hneď domov, nech si babka s dedkom užijú vnučky 😉.

romino
31. máj 2025
@taga

Tak bud odid,alebo uprac
Normalne si ma nasrala

@taga keby len pred zenami, aj pred chlapmi ! Aj ja citam tieto "problemy 1. sveta " ! 🙃

marca12
31. máj 2025

@petronela11111 Uplne ta chapam. Moja svokra je takato bordelarka. Spravi zakladny poriadok,ale zazrata spina ju nezaujima. Ona to ma v sebe. Ale z toho,co opisujes u tvojej mami to vyzera aj na nejaku diagnozu. Ja by som jej upratala,mne by to nedalo. Nech sa zduva kolko chce. Uz len kvoli otcovi by som aspon zakladne veci porobila.

mantilka
31. máj 2025

Ty nie si povinná znášať takéto podmienky. Ja by som máme povedala, kým si neuprace neprídete má návštevu.
Veď ide o mladú ženu, ktorá vládze pratat. Ja som bola vychovávaná tak, že pre hostí sa má vypratať, aby sa cítili u nás dobre.
Tým nechcem povedať, že pre seba nepratame. To že im neporiadok nevadí je ich vec, ale hosťom môže a keď to ignorujú, tak žiadne návštevy k nim nebudú chodiť.
V tom duchu by som ku nim nechodila. Nie, nie je tvojou povinnosťou trpieť nehumánne podmienky. Vystavuje seba a svoju rodinu infekciám.

mantilka
31. máj 2025

Podľa mňa tvoja mama má nejakú psychickú diagnózu, leto takéto správanie v jej veku nie je v poriadku.

ja.nu.la
31. máj 2025
@petronela11111

Moja mama ma 52 rokov nikde nechodí, nič ju nebaví, čo si kúpi s tym sa chváli. 20 krát povie ako pôjde s deťmi von a nepôjde ani raz.. váži 60 kil a bude hovoriť aka je tlusta. Nechodí von , nechodí nikam nechce , hanbi sa .. nerozpráva nahlas lebo co AK ľudia to počujú. Co vam poviem. Najlepšie jej je doma vo svojom bordeli a ja končím s deťmi a neprídem tam už. A nie svoje detí tam nenechám. Ja niesom ona a vďaka všetkým za radu. Prajem vám krásny piatok všetkým.

@petronela11111 tvoja mama potrebuje lekara

mantilka
31. máj 2025
@viestta

@sidicek mame to vyhovuje, nevyhovuje to dcere. Tam je problem aj v komunikacii. Aj s patdesiatnickou, ktora ma "lezerny" pristup k poriadku sa treba skusit dohodnut. Ked niekde dovediem dieta a nie je tam poriadok, tak bud odchadzam alebo ten poriadok spravim. Hodinu pisala na MK, za ten cas mohla aspon ako tak vytvorit pre svoje deti bezpecne prostredie.

@viestta V takej humus špine to za hodinu takmer nič neurobíš
To nie je ako u nás doma.

mantilka
31. máj 2025
@margotka17

@petronela11111 hmmm, čo tak zobrať vedro s teplou vodou a jarom, zhodiť zaclony, otvoriť okná a umyť, záclony oprat? Vysávačom prebehnúť sedačku, podlahy, mopom votrieť dlážku? Možno by ti bola mamka vďačná, že si jej pomohla a ona zatiaľ môže vonku s dedkom strážiť vnucatka. Asi k nej často nechodíš však? Možno ju všetko boli a nevládze to držať v lepšom poriadku. Skusme všetci robiť dobré skutky, raz sa nám to určite vráti. Ja už nemám rodičov, ale určite by som v takomto prípade upratala bez mihnutia oka a ešte aj s varením pomohla. Neutekaj hneď domov, nech si babka s dedkom užijú vnučky 😉.

@margotka17 Ty si nečítala komentáre ide o 52rocnu ženu, ktorá nepôjde s vnúčatami von a urazí sa keď uprace niečo.

katkaa01
31. máj 2025

@petronela11111 co by som robila?By som im to pomohla upratať.Vas to nenapadlo?

mantilka
31. máj 2025
@katkaa01

@petronela11111 co by som robila?By som im to pomohla upratať.Vas to nenapadlo?

@katkaa01 čítaj komentáre o čo ide.Yo je stratený prípad.

hellionka
31. máj 2025

Moja babka je v tomto podobná, vždy bola. Keď ide o kuchyňu - riady tak to je jedna hrôza. Ona ani nemá hubku. Riady vždy iba oplachovala! vodou … poprípade mala jednu handru na všetko mokré aj suché. Ja som si vždy predtým ako som si išla dať vodu pohár umyla. Dcére som tam jeden čas zákazala piť a jest ale neskôr som kvôli aj tomu prestala chodit .. A tie čo píšete upratať .. moja babka si mysli že takto je to v poriadku, roky ma presviedčala že to mne preskakuje a že nože a pŕibor sa nemusia umyvat za tu časť kde sa držia (všetky ma mastné) a takých príbehov mám xy. Tí ľudia sú presvedčení, že ten poriadok majú a možno aj ma v skrinke na oko naukladané poháre ale čo z toho keď sú úplne špinavé … a pomáhať tam kde “nieje” problém je úplne zbytočne

cukroska
31. máj 2025
@0silvia0

@cukroska no ja neviem, fakt 50rocne zeny uz potrebuju pomoc s domacnostou?🤔

@0silvia0 Myslím, že áno,keďže k tomu nemá vrúcny vzťah.