icon

Problémy so švagrinou

29. mar 2022

Zamkli vsetky temy kam som prispievala , lebo ste mi vsetky nadavali. Len vam chcem povedat , ze tema vazne neni vymyslena. Ja nedokazem pochopit , preco surodenec zijuci daleko nechce predat svoju cast domu. Z mojho okolia to nechape nikto. Vsetky problemy a ignoracia svagrinej zacala tymto. Ale dobre , ved ak som jedina ta zla , ktora chce oberat o majetky , kaslem na to. Len to nechapem , v com je problem predat cast domu , ked ju svagrina nepotrebuje. Ani vo sne ma nenapadlo , ze to moze byt tak velky problem. Na 3 izbovy byt mame , takze to zacneme riesit , aspon na tom budem trvat. Tolko nepochopenia som necakala. Neprispievajte uz prosim , len som to chcela povedat. Ak ma niekto pochopil , tak dakujem.

gabu_lienka
30. mar 2022

Jasne, ze ty to nechapes, ked si bola schopna napisat, ze “dom sa preda a € rozdelia”, len si akosi zabudla, ze tam byvaju muzovi rodicia. Preto ti svagrina nepreda polku domu, v ktorej ziju jej rodicia. Neviem teda kde zijes, kde je normalne predavat dom so zijucimi rodicmi.

Prestan rodit, zacni konecne robit (v tvojom veku by sa uz aj patrilo) a kup si vlastne byvanie.

rebellefleur
30. mar 2022

@miadi - a teraz si predstav, že nebodaj majú celý dom a svokor si vymysli niečo iné, že chce mať vo svojom dome. Už teraz mala problém s altánkom, čo chcel svokor mat. Akonáhle bude dom ich, svokrovci si vo svojom vlastnom dome ani nepipnu, lebo tejto mrochte to nebude po chuti. A myslím, že toto je svagrinej viac než jasne a pevne verím, že dokým bude jej brat s touto nádherou, tak im švagriná neustupi.

dskjhfdlkdjhl
30. mar 2022

Autorku ani vo sne nenapadlo, ze to moze byt taky velky problem-ona snivala o tom, ze bude pani domu a takto jej to kazia, tak pekne si to vysnivala a majitelia domu zrazu nechcu najskor vykopnut svoju dceru a potom sa pekne za nou odporucat. Neuveritelne, ze takejto dokonalej rodicke moze niekto takto skodit. A este ju tu ani nikto nechape a nepolutuje, tolka nespravodlivost.

viestta
Odpoveď bola odstránená
nancy171
30. mar 2022

podla mna je problem vtom, ze svokrovci este ziju a ich dcera by, keby to bol vas dom, nemala kam prist a to je nonsens. take veci sa riesia po smrti (vysporaduvanie) a svagrina si hockedy moze rozmysliet (ma na to pravo), ci tam chce ist byvat alebo nie. Ja si viem oredstavit byt v tvojej situacii, lebo aj ja som na materskej, ale do tohto by som nesla. radsej sa budem tlacit v malom byte zatial "len" s 2 detmi, ale taketo peklo robit kvoli tomu na co nemate ani narok (to len dobra vola svokrovcov sa podelit.

miadi
30. mar 2022

@rebellefleur moc neverim zeby sla do 3izbaku skor bude mat este 2 deti a bude moc potrebovat cely barak svokrovci budu zlomeni napisu darom nanho tu druhu polku oni ich uchlacholia ze svagrinu vyplatia .. a starkych šupnu do toho jeho mini bytu.takato osoba sa len tak nevzda..

maminagabika
30. mar 2022

asi nerozumies tym stovkam komentarom…
Ty si proste normalna ZLATOKOPKA !
Zacni pracovat a nie ruku natrcat!
A len dufaj, ze raz si neprivedie Tvoj syn taku istu lemru, ktora Ta bude chciet o dom pripravit a zneprijemnovat Ti starobu. Samu seba by si stretnut nechcela…

jonki
30. mar 2022

Asi sa to ani neoplati citat komplet-bude to asi akoto slusne povedat-hnoj. Poucenie z toho-nemat velke oci a zabezpecit si byvanie na kt mam. Nemam na dom? Kupim si dvojizbak a som spokojna. Mam na dom? Postavim si vlastny a nenatahujem sa s nikym o jeho majetok.
A hlavne-nestaram sa do dedičstva mojho muza-to si ma poriesit on. Aby si neskončila ako vdova a nezdedis z muzovej strany absolutne nic-utries usta a až potom otvoris oci.

nikha2809
30. mar 2022

@miadi druhú polku napísali už chvalabohu na svagrinu

miadi
30. mar 2022

@nikha2809 napisali ? Ved ta to odmietla si si ista ? Ja som to po 50 strane prestala sledovat.

nancy171
30. mar 2022

@maminagabika prosim, ved to ide aj bez autorkinho urazania. ja napriklad neviem kolko deti este bude mat a keby aj dalsich 5, tak to je jej osobna vec a je to legitimne rozhodnutie. horsi je jej postoj ostavat v dome a chciet vysachovat svagrinu ZA ZIVOTA SVOKROVCOV. Toto nie je v sulade s dobrymi mravmi, takze by mohli prist aj o darovanu polku domu.

maminagabika
30. mar 2022

@nancy171 ja som absolutne nikde nenarazala na pocet deti. Ja mam tiez 3 a kludne by som aj stvrte, ale popri tom pracujem po nociach a zarabam na hypoteku a nesnazim sa obrat ani svagrinu ani svokrovcov o ich dom. Uz tu zalozila x tem s x komentarmi, asi potrebuje otvorit oci. Kedze ju tam nechali byvat, nie je vobec nutne, aby sa nieco na niekoho prepisovalo. Ak by to urobili, mohli by skoncit na ulici. Tato pani je jednoducho zly clovek.

lutam12
30. mar 2022

Milá autorka, vy ste asi nepochopili ze svokor rozdelil dom darom Vám a svojej dcére. To Vám nehrá do karát vôbec nie je povinná Vám nič predávať a tým, že ju do toho nútite ste pokazili možno celkom dobré vzťahy. Vám dvom neostáva nič iné iba rešpektovať ako rodičia za života rozhodli a tešiť sa že máte vôbec , kde bývať. Lebo ja by som namiesto svokra Vám dala ultimátum dokedy sa máte vysťahovať.. Švagriná v dome vyrástla, kým rodičia žijú má sa kam vrátiť hoci aj 3x za rok. To, že je km ďaleko a chodí 3x do roka automaticky neznamená, že je normálne to predať lebo tu fyzicky nie je. To chápu všetci iba Vy nie. Je to jej spojenie s rodičmi a aktuálne ich tak aj chráni aby neprišli o dom. Že Vám sa to nepáči, je už iný problém. Rodičia rozdelili rovnako. Takže buďte empatický a pochopte, že svokrovci rozdelili rovnako ako mohli. Ak nie ste spokojní, pracujte tak ako svokrovci počas celého života a získajte dom aj Vy.

tykat
30. mar 2022

Uz neotravuj.

nikha2809
30. mar 2022

@miadi áno vraj druhú polku má švagriná a to ju štve že nechce aby ju vyplatili aby mali celý dom, lebo švagriná sa bojí že by svokrovcov vyhodili na ulicu

rebellefleur
30. mar 2022

@viestta - neodpovedala doteraz podľa mňa preto, lebo veď ma dve deti a pri nich nemá čas a kedy pomáhať 🙈 a na minimálne zamyslenie je aj to, že svokor si želá altánok a namiesto toho, aby to riešil s dvoma dospelými ľuďmi, kt poskytli ubytovanie a ešte im darovali polovicu baraku bez vecného bremena, rieši takúto vec s dcérou, ktorá ani nežije na Slovensku. Za mňa je aj toto dosť výpovedné

miadi
30. mar 2022

@nancy171 je to jej vec kolko mà deti nech mà aj 10 ale ona tymi detmi manipuluje svokrovcou.. ona chcela dom a zahradu lebo “ koli detom “ . Myslis ze Keby boli bezdetni zeby im svokrovci darovali polku domu ? Len pre jej pekne modre oci ?

luliu
30. mar 2022

@nikha2809 nie, švagriná to odmietla, nechcela aby jej to darovali, druhú polku majú rodičia

rebellefleur
30. mar 2022

@miadi - autorka písala, že švagriná nakoniec privolila na to, aby bola druhá Polovica domu darovaná jej

miadi
30. mar 2022

@rebellefleur tak Dufam ze to Je teraz svagrinej ozaj lepsie takto ju neoblbne a svokrovci nepridu o svoju polku povodne ich domu 😅

nikha2809
30. mar 2022

@luliu nie tuším po troch rokoch švagriná na to pristála už presne neviem.Ved preto sa s ňou chcela súdiť aby súd rozhodol kto má koho vyplatiť

rebellefleur
30. mar 2022

@miadi - podľa mňa je to jej, lebo veď v tej minulej diskusii sa rozdrapovala, že to idú dat na súd, aby súd "prikázal" švagrinej, že sa musí nechať od nich vyplatiť 😂🙈

jonki
30. mar 2022

@rebellefleur na súd? 😂

lutam12
30. mar 2022

@rebellefleur je možne ze som sa stratila v príspevku, - ci maju druhu polovicu domu svokrovci alebo svagrina je jedno. Autorka nemá morálne právo pýtať viac. Píšem tento text a normálne mám blbý pocit, že takto o niekom musím písať. Hanbou by som sa prepadla keby tolko diskutujúcich mi 300x napísalo, že nie je normálne takto rozmýšľať a ona ide stále svoje. Dar im dvihol sebavedomie, je to vypočítavé správanie. Uvedomujete si to prosím? ani raz si neodpísala, aké rady si si vzala k srdcu čo tu píšeme.

dankovicova
30. mar 2022

@rebellefleur nooo som zvedavá ako ju do toho dotlačili. najhoršie sú takéto rodinné boje o majetky, tam sa ukážu pravé tváre jednotlivých rodinných príslušníkov

sense
30. mar 2022

To ze ty à tvoji známi nevedia pochopiť ze svagrina to robí preto aby chránila majetok rodičov tak máš divých známi h, neprispela som ani do jednej z tých dvoch tém ale už musím. Byt tvojou svagrinou tak urobím to isté, nakoľko je zjavne ze to ze rodičia darovali polovicu domu synovi, keďže sam nie je schopný sa so svojou ženou (tebou) postarať sami o svoje bývanie a napriek tomu si spravíte každý druhý rok dieťa (nečudujem sa svagrineh ze povedala ze Rodos ako jabloň, lebo aj ta zarodi každý druhý rok) a vám alebo tebe sa mali a chceli by ste celý dom. A hanba by ma fackovala chcieť vysporiadať majetok niekoho kto ešte žije...
A to ze svokor chcel altan, ved ho nechcel na vašom pozemku ale na svojom a svagrina ako výchovná dcéra otcovi dopriala a zabezpečila. A nehnevaj sa nie svokor nie je povinný si od teba pýtať povolenie kde a ci vôbec môže na svojom pozemku niečo spraviť.
Veď donut manžela predať byt z ktorého máte prenájom a choďte do svojho vlastného domu na kt si zarobíte vlastnými rukami. A môžete si tam robiť čo chcete. A mala by si sa viac venovať svojim deťom ako MK už niekoľko dní.
Normálne mi je ľúto tvojich svokrovcov. Ako sa vraví za dobrotu na zobrotu...
A mám len jedno dieťa ale nikdy nikdy mu ne darujem nehnuteľnosť kde žijem kým žijem, pomôcť pomôžem ale darovať nedarujem... A len pre jednu jedinú vec aby mi nikdy v živote nedoviedlo podobne zmyslajuceho nenazranca darmozraveho ako si ty.
Ale ďakujem ti už ďalší deň sa staras o môj tlak...

rebellefleur
30. mar 2022

@jonki - hej 😂😂😂 lebo dom má patriť tomu, kto tam býva, tak chceli sa ísť súdiť, aby to švagriná dostala príkazom zo súdu, že sa musí nechať vyplatiť a nádhera budú s manzelikom jedinými vlastníkmi domu jeho rodičov 😂😂😂

evaachesa
30. mar 2022
annamalaga
30. mar 2022

Píšem čo aj minule, Vám by stačilo dieťa jedno , najskôr vacsi byt, potom možno dom, žiadni svokrovci, mala by si pokoj, od jeho rodiny, švagrinej a tak. To že ty poznáš aj rodiny, ktoré bývajú vo viacgeneračnom bývaní, je super, ale ver mi, je to o drzku aj pre nich, malo kde to funguje na 100%. Žiaľ. Nikde sa ale nehnuteľnosti na deti nepripisujú, žiaľ. To len ty máš pomýlené.

jonki
30. mar 2022

@rebellefleur aha cize mám cskat list zo súdu od podnájomníka?