icon

Problémy so švagrinou

29. mar 2022

Zamkli vsetky temy kam som prispievala , lebo ste mi vsetky nadavali. Len vam chcem povedat , ze tema vazne neni vymyslena. Ja nedokazem pochopit , preco surodenec zijuci daleko nechce predat svoju cast domu. Z mojho okolia to nechape nikto. Vsetky problemy a ignoracia svagrinej zacala tymto. Ale dobre , ved ak som jedina ta zla , ktora chce oberat o majetky , kaslem na to. Len to nechapem , v com je problem predat cast domu , ked ju svagrina nepotrebuje. Ani vo sne ma nenapadlo , ze to moze byt tak velky problem. Na 3 izbovy byt mame , takze to zacneme riesit , aspon na tom budem trvat. Tolko nepochopenia som necakala. Neprispievajte uz prosim , len som to chcela povedat. Ak ma niekto pochopil , tak dakujem.

sense
30. mar 2022

@helus888 nie toto nie je ona, toto je diskusia o žene kt ma 2 deti 3 na ceste, svokrovci darovali polovicu domu jej mužovi a polovicu svagrinej a ona tu už x dní kyda na svagriniu lebo im nechce predať jej polovicu domu a dovolila si otcovi na jeho pozemku postaviť altan a jej sa nespytala ci s tým súhlasí aby mal otec altan,
Toľko v skratke

h2
30. mar 2022

@sense
@helus888 Ešte by som doplnila, že chce dať švagrinú na súd.

oblecenie99
30. mar 2022

@helus888 Nie,nie,toto je iná diskusia..

ha_space
30. mar 2022

Ono to este stale pokracuje... Autorka, co ma teda v plane? Chces sa sudit?

lienka.7
30. mar 2022

@ha_space nie písala ze chcú tusim do 3-izb.bytu aby mali pokoj...len nenapísala ako sa k nemu "dostanu" 😁

sisa_s
30. mar 2022

@lienka.7 ved ich vyplati svokra alebo svagrina ne? 🤣🤭

jonki
30. mar 2022

Baby ja si popravde myslim ze je to výplod nejakeho pubertiaka-ved toto normalny clovek nemoze ani vykonštruovať, popripade je to napr výplod nejakeho trolla-kt potom bude odtial opat tahat jednotlive reakcie a postovat ich niekde na instagram/ fb atd

spadnutaslivka
30. mar 2022

@jonki tak toto pubertiak asi nedá. To by musel byť inak vynaliezavý.

sense
30. mar 2022

@jonki ale môže, niečo podobné bolo v dedine mojej babky pred par rokmi len s tým ze tam nebola ešte aj hnusoba švagriná... Ale len hnusný svokrovci lebo prepísali len polovicu dvojgeneracneho svojej jedinej s večným bremenom Dcére za života aby mala kam s troma deťmi podotýkam každé od iného otca, a ten posledný ich chcel vyhodiť a huckal dcéru proti ze načo im je taký veľký barak ved aj tak to ona zdedí a podobne, az to na koniec dali na súd a súdili sa roky ale dcéra musela dar vrátiť, ona sa potom s chlapom a deťmi odsťahovala a úplne prerušila kontakt s rodičmi, lebo im nedopriali dom pritom im dvom samým by stačil aj malý byt... Ľuďom celý život žijúcim na dedine... Takže kľudne verím ze takých mal som igelitky a chcem barak sa nájde viac

h2
30. mar 2022

@sense Ďakujem ti, že si to sem napísala. Tak aspoň autorka uvidí, ako reálne môže dopadnúť.

lienka.7
30. mar 2022

@sense OMG 🙉🙈👌

miadi
30. mar 2022

@helus888 Ved to je uplne ina story nic podobne v tom nie je len slova svsgrina a svokrovci 🙄

viestta
Odpoveď bola odstránená
miadi
30. mar 2022

@helus888 vy ebat tu ocividne chce autorka so svokrovcami. A ta druha tema Neviem o co ide.. ale preco by mali cudzi ludia darovat pozemok nejakej snubenici a co je zle na tom ze ho dali svojej dcere ?? Ty mas Asi dake predstavy ze ked si cudzia zena zaziada dake majetky tak mà na ne narok skor ako vlastne deti majitelov. Len Preto ze ona chce .? 🤦‍♀️

rebellefleur
30. mar 2022

@viestta - preboha 😯🙈

helus888
30. mar 2022

@miadi písala som už ze som si len zmylila diskusiu . Tu neviem až tak o co ide tak sa k tomu nebudem vyjadrovať

helus888
30. mar 2022

@miadi lebo je tu už toľko diskusii o svokrach svagroch majetkoch svagrinach ze človek zabudne v ktorej z nich práve je 😂 asi sa s nimi pretrhlo vrece

hope87
30. mar 2022

Snazila som sa trochu dostat do obrazu a dosla som po stranu 8 v diskusii o jabloni...je to naozaj vela citat 55 stran. Neviem, ci som vadna, lebo kazda jedna tu "utocite" na autorku, ze vlastne ona je mamonarka a prisla si k domu ako slepe kura k zrnu atd...ale ja si nemyslim, ze je autorka az taka "spina" ako tu pisete. Ved ona v podstate neprisla k nicomu. Ved nevlastni nic. Polka domu bola darovana len jej muzovi.
Ano, zrekonstruovali aj z jej penazi ale ona zo svokrinho domu nevlastni NIC. A uz ani nema narok na svoj rodicovsky dom, lebo ju brat uz vyplatil. Chapem názory, ze maju byvat vo svojom a neriesit majetkove pomery este pocas zivota svokrovcov ALE takisto chapem autorku, pretoze taketo veci sa bezne v zivote deju, ze rodicia maju velke dvojgeneračné domy a sami navrhnu, aby tam deti zili a hlavne, ked su tam aj vnucence, ktore im robia radost. Nepovazujem to za nieco hrozne a ze to takto nemoze byt. Oni sa tam predsa nenasackovali pod hrozbou nasilia. Co sa tyka svagrinej, mam pocit, ze si s autorkou nesadla, a preto jej vadi, ze je na materskej uz 5rokov a "nic nerobi" a vnima toto cele ako podraz a vyuzivanie jej rodicov. Ale moc do toho asi nevidi, ked tam chodi 3x za rok. Byt na materskej predsa nie je nic zle. Je pekne mat viac deti a evidentne nemaju problem sa o ne postarat, lebo peniaze maju (z vyplateneho rodicovskeho domu + aj byt maju). Myslim, ze keby so svokrovcami nemali dobre a vrucne vztahy, tak im nic nedaruju a oni by potom nezrekonstruovali vsetko za svoje. To, ze svagrina nechce, aby jej bola druha polka darovana a v pripade dedicstva by im potom tu polovicu ani nepredala, je jej vec. To uz by som na autorkinom mieste neriesila, lebo na to ma svagrina plne pravo.

sisa_s
30. mar 2022

@hope87 ty si presla po stranu 8...vela z nas citalo po stranu 55, preto mame takyto nazor...

nikha2809
30. mar 2022

@hope87 tak ti napisem len tolko ze si mala prečítať celu tu diskusiu hlavne vyjadrenia autorky a skoda ze tu druhu admin vymazal mala by si iny obraz trosku o nej

ha_space
30. mar 2022

@hope87 Problem je, ze autorka chce od svagrinej druhu polovicu domu odkupit. Lebo sa to tak robi. Autorka svoju svagrinu nenavidi, lebo jej nechce predat svoju cast. Chcela ist koli tomu aj na sud.

lutam12
30. mar 2022

@hope87 trošku Vám uniklo akými spôsobmi sa chceli dostať k druhej časti domu, súdom , hladali cesty ako prinútiť švagrinú to predať. Ak by postupovali tak ako Vy píšete nebol by nikde problém.

ha_space
30. mar 2022

@hope87 A naviac svagrinej vyrazne vadi, ze autorka v tom dome ani prstom nepohne, pretoze neni cely jej. Ma problem otvorit remeselnikom dvere, pretoze remeselnikov objednala svagrina. Svagrina dala postavit altan svojmu otcovi a jej vadi, ze nepostavili garaz.

viestta
Odpoveď bola odstránená
h2
30. mar 2022

@hope87 Ja ťa chápem, že je veľa prečítať 55 strán. Ja som čítala všetko poctivo snáď po stranu 40, potom už nie, ale aj potom som prečítala aspoň pár komentárov a autorkine všetky. A tú včerajšiu zmazanú diskusiu celú. To je škoda, že tá už tu nie je, lebo tam sa autorka ukázala v pravom svetle a odvrátili sa od nej aj baby, ktoré s ňou v predošlej diskusii sympatizovali. Hlavnou myšlienkou tej diskusie bolo, že ona dá švagrinú na súd a súdnou cestou ju donúti, aby im svoju polovicu predala. Písala aj niečo o tom, že ak ju nepredá, nech ju súd donúti ich polovicu kúpiť. Keď nie ona, tak svokrovci. Svokrovci, ktorí im to dali darom, si to majú odkúpiť naspäť!!! A že ak sa nedohodnú, dom "sa predá" a peniaze sa rozdelia. Len už nenapísala, či potom pôjdu svokrovci pod most bývať, či kam.
Okrem toho sa chystala podať žalobu na takmer všetky prispievateľky do diskusie. Dokonca na najvyšší súd. 😁

miadi
30. mar 2022

@h2 Boze to je mrcha. Este sa jej bude Niekto zastavit ze nic zle nechce OMFG . To jedine clovek zmyselajuci ako ona toto moze povazovat za ok. A tie co nic necitaju no hnet si urobia nazor to uz je ich trapas. Toto je ako ta rozpravka kde pustil zajko lisku do domceka a ona ho z neho vykopla 😳

autor
30. mar 2022

@hope87 Dakujem 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
henka123123
30. mar 2022

Tato story ma kolko dielov?

ha_space
30. mar 2022

Autorka, ty by si uz prispievat nemala. Pre tvoje dobro ...