Problémy so svokrom vyústili do žiadosti o rozvod
ahojte. mozno to niektore z vas bude zaujimat, mozno nie. dovolim si aktualizovat informacie, ako sme na tom teraz. Nase hadky sa vystupnovali natolko, ze na mna manzel dovtedy fyzicky zautocil. samozrejme, kvoli ocinkovi. cela nasa hadka zacala na tom, ze sa pytal svojho svateho ocinka, kde dala ta salena Pi..a malemu caj... co ma totalne nasralo, preco by sa mal takto o mne vyjadrovat. po fyzickom utoku som utiekla aj s dcerou ale syna som bola nutena nechat pri nom, lebo sa mi vyhrazal, ze ked budem chcie zobrat aj maleho, ze ma zabije... takze som usla iba s dcerou pri chvilke jeho nepozornosti... pri hadke sa stalo aj to, ze ma jeho otec kopol do zadku co som mu hned vratila, vtedy sa dobreze nezosalil, lebo si ocinka kopla... cele chore... jeho otec mal dni a tyzdne pred tym narazky sexualneho charakteru, az nemiestne, a raz chcel ostat spat pri mne v manzelskej posteli ked bol muz na nocnej... samozrejme, muz vsetko popiera a dokonca mi uz raz povedal, ze som sa mala s jeho otcom vyspat aby bol dokaz... podala som na neho trestne oznamenie a poziadala neodkladnym opatrenim aby mi bol syn zvereny.... byt po babke som mala k dispozicii, rodicia boli pripraveni pomahat.... ja hlupa krava som sa k nemu vratila, lebo maly bol pri nom a sud mi neschvalil neodkladne, vraj maly nie je ohrozeny na zivote... spolupracujem s kuratelou a policiou ale je to beh na dlhe trate... podala som odvolanie takze cakam.... situacia doma je na hovno, s muzom sa uz len dotahujeme, on mi robi na zlost, obcas mi nechce ani maleho dat na ruky, hucka ho proti mne... proste uplne odisiel od rozumu.... s rodicmi velmi telefonovat nemozem, nakolko on mi dal na vyber vraj bud on alebo moji rodicia... to ze zijeme pri jeho fotorovi a on s rodicmi komunikuje, nevadi... nemozem sem zobrat ani svoju dcerku, lebo nechcem aby to zazivala. cakam na papier od sudu, aby som si konecne mohla pobalit veci a vypadnut. Bolo to posledny krat ked som ako krava naletela na reci, ze sa odstahujeme a ze malu bude brat tak, ako chcem ja... tak velmi som chcela aby rodina fungovala, ze som totalne posliapala po svojej dostojnosti a hrdosti.... som pripravena zit zivot bez neho, preto som aj dnes, na radu vyssieho sudneho uradnika podala okrem toho aj ziadost o rozvod... poslednu dobu som uz pre neho bola len ku...a pi...a spina atd...
@mondolina keby nevedel, ze je schopny sa o neho postarat a ze je od materskeho mlieka zavisly, tak by maleho ako rukojemnika nedrzal
@mother221 pre tvojich rodicov to nie je lahke, uz teraz sa staraju o jedno “cudzie” dieta, hoc je to ich vnuca a keby sa ti nieco stalo, tak by mali vystarane na najblizsiu dobu poriadne. Lebo je rozdiel zavarovat dieta a vychovavat. A myslim, ze tiez nie su happy z toho, ze im donesies druhe a myslim, ze im nemozes vycitat, ze ti mozno neveria, ze sa zase nenechas opit rozkom a ostanes tam a nedajboze si nechas spravit dalsie dieta. Neodsudzujem ta, len pisem pohlad druhej strany. Mas od nich zazemie, byt, bud vdacna, ze nemusis ist do krizoveho centra, lebo to by mohol byt problem aj pre dcerinho otca. Otcom syna sa vydierat nenechaj, povedz mu, ze styk ti musi umoznit a nutit ta nikde nemoze ostat. Napis mu, ze trvas na tom, aby ti syna odovzdal o tej a tej hodine pred branou a ty mu ho vratis, stanov si kedy. Kludne mu to daj na papier a povedz mu, ze ked mu ho nedonesies, moze volat na teba policiu. Myslim, ze on je dost hlupy na to, aby ti to zozral, kedze policajtov ma podchytenych a pojde ta spehovat, ak by ti maleho dal. Ak ti ho neda, daj mu podpisat ten papier, ze ti dieta odmietol dat. Za par dni opakuj. Pripadne mu to pis do sprav, aby si to mala preukazane, ze si ho o stretnutie ziadala a neumoznil ti to. Akoze jasne, moze blabolit, ze trval na tom, aby stretnutie prebiehalo za pritomnosti otca, tak mu povedz ze ok, ale pojdete sa prejst po dedine, odmietas chodit dnu.
@senta_sofia odmietam ist dnu on vsak vravi ze maleho von nedonesie, ze mam ostat ja tam....
@senta_sofia on sa nevie postarat ako matka. A klamal, nedostal vypoved.... S malym ostat doma nemoze
@mother221 len zakon nepozna taky pojem, ze starostlivost ako matka, ja to chapem, co tym chces povedat. Len keby slo o novorodenca, tak by to sotva spravil, lebo by si s nim neporadil.
Tu jedine mozes apelovat na to, ze dieta v takomto utlom veku nemoze odlucit od matky na taky dlhy cas, lebo nebude mat k tebe vztah. Ja viem, ze on ho nebude chciet doniest von, ale ked mu povies, ze takto budes mat dokaz, ze ti branil v styku a nech si to kludne overi u kuratorky, tak mu to bude na pritaz.
@senta_sofia veru. Uz tolko veci co na neho mam su mu na pritaz ale kym sa veci rozhybu tak sa zblaznim. . zajtra navrhnem kuratorke aby tam sla so mnou
@mother221 akoze aj ta kuratorka je prisprosta, lebo minimalne by mu mohla, uz ked mu drzi stranu, dohovorit, ze styk ti je povinny umoznit a co ti na to povie ona. Ze teraz sa nehrate na zverenie dietata, ale na obycajne pravo rodica stykat sa s dietatom, lebo ako rodicia mate prava a povinnosti rovnake. A postav to do roviny, ze ti v styku brani, pretoze ta nuti ist do domacnosti, kde su v proti tebe dvaja muzi v presile a predtym ta uz fyzicky napadli a mas obavy o svoj zivot. Takze si takuto podmienku klast nemoze.
@senta_sofia to som jej povedala dnes, a potom ked som jej volala sa mi zatajila ... Ze vraj tam pani xy neni isla do terenu. To som s nou volala a prisla postarka, tak som na chvilku prerusila a po 10 min zahadne odisla do terenu
Precitala som si vsetko a som totalne zhrozena znechutena z ignoracie a lahostajnosti statnych uradnikov a celkovo z tohto prehniteho systemu...ako toto mozu dopustit ? Jedine co ma este napadlo, je napisat Nicholsonovej na FB do spravy, sadni si a v klude spis co sa stalo vsetko podstatne a hlavne postup policajtov, uradnikov...ona sa zaobera tymito vecami a mozno by to vedela dat do pohybu..za pokus nic nedas. Silno Ti drzim palce, aby si zajtra uz mala svojho syna zdraveho pri sebe 🍀
@mata1988 napisala som aj Nicholsonovej. Treba vsetko skusit. Pan mangel akurat poslal sms, pomaly mu dopina o co prisiel. Moze sa ist teraz prosit svojmu otcovi ktoremu dovolil znicit nam zivot. A to ako sa spraval k malej a ku mne mu v zivote neodpustim. Ani ze na mna dvihol ruku.
@daganov Som celkom zvedavá, že ako to dopadne. Či ju zase opije rožkom alebo čo. Ale hádam, už tak sprostá nebude.
@daganov kto s nou pojde? Nikto nestoji o problemy. Mozno keby mala pravneho zastupcu, ale obavam sa, ze aj ten by za vyhovoril na pracovnu vytazenost
@senta_sofia to nemá kamaráta, bratranca, suseda...? Podľa mňa tú cestu s najväčšou pravdepodobnosťou meria zbytočne, jedine, že by si jej muž začal uvedomovať, čo starostlivosť o také malé dieťa obnáša. Pýtala som sa, s kým je dieťa, ak je muž v práci, neodpovedala, takže či si zobral OČR, alebo dovolenku....
@daganov vidis, aky postoj zaujali rodicia, nechcu ist, ta kamaratka sa vcera tiez vyhovorila. Ty by si sla, ked vies, ze ju predtym napadol? Ja uprimne nie.
od rána nie je online, čiže odkedy sem napísala tak nebola ani na FB, neprečítala si správu...predpokladám, že jej opäť zhabal mobil alebo teda, že písala z PC od rodičov a tam ( u muža) internet nemá...čo by bola tá lepšia možnosť...no a teraz čo?
Veď ak niekto vie, kto to je a kde býva, tak kontaktujte políciu alebo televíziu alebo najlepšie oboje...veď toto nie je možné.🙄
@senta_sofia ja určite a zobrala by som si so sebou štyroch dvojmetrových kamarátov športovcov. A jeby nechceli ísť, dvoch takých mám aj doma, tí by možno stačili. Keď ide o dieťa, tak áno, inak sa do takýchto vecí nemontujem.
@acrobaleno nemôžeš sa do toho miešať, ak ona nechce. Veď jej tu už pomoc ponúkaná bola.
@acrobaleno policia s tym nic nerobi. A telku asi budem kontaktovat... Dnes som bola za synom. A co mi povedala kolizna.... By ste sadli na rit.
@mother221 čo ti povedala...píš Cigánikovej, Blahovej-tej pošli aj video kludne..vlastne čo tak založiť na fb stráku s prosbou o pomoc? dať tam v skratke príbeh, nejaké fotky alebo videá kde je aj niečo počuť alebo vidieť...je to mega zásah do súkromia a určite sa tam nájdu aj premúdrelí vychytralci ako tu, ale za tú cenu to snád stojí...neviem...ak si si istá že by to muža nena*ralo natoľko že by ohrozil malého
proste vytvoriť verejný tlak na úrady..menovať úrady, kto má aký postoj...toto podľa mňa zaberá vždy a je to rýchlejšie ako čakať na redaktora z jojky alebo odpoved od poslankyne...neviem...možno sa mýlim ale ja by som to v krajnej situácii takto riešila pokiaľ by som si bola istá, že muža to skôr zahanbí ako na*erie
@mother221 v skratke. Od rana som bola pri malom. Najprv som sla na kuratelu. Povedala som krasavici na kuratele ako to momentalne je. Premudreta bola nenormalne. Ze ona by od syna neodisla. Tak som sa jej spytala ze ci by nechala podrezat svoje prve dieta, tak bola ticho... Sla som potom tam za malym. Svokra sa mi zatajila ani neprisla k telefonu. Tak som tam sla sama. Zavolal ma dnu. Nepacilo sa mu ked zistil ze s nim uz zit neplanujem. Nechcel mi potom dat uz maleho na ruky. Tak sme sa dotahovali. Chvilami mi ho dovolil chvilami nie. O vysledkoch syna ako dopadol u lekarky ma odmietol informovat, ze neni povinny. Tak som mu povedala ze si vezmem aspon doklady a zvysne male spotrebice ktore su moje a dostala som ich davno pred svadbou. Odmietol vraj az sud nas vysporiada. Pricom mam od veci blocky ale on povedal, ze mi odchod neulahci aby som si vraj mohla vytvorit podmienky na byvanie. Ja mam v byte po babke vsetko, ale svoj majetok mu nehodlam nechat. Maleho mi do PO nedovolil zobrat, vyjadril sa ze vraj kolizna musi skakat ako on piska... Potom prisiel jeho otec , OPITY ako vacsinou. Cosi zacal mrmlat v chodbe. Ja som si chcela zobrat notebook ktory je moj. Stary mi ho chcel zobrat tak som mu povedala nech si zarobi a neprizivuje sa ako vzdy. Nakoniec muz zakrocil a kazal otcovi dat notebook nazad. Bol ale ku mne drzy tak som isla radsej prec aby nahodou do mna neskocili. Volala som hned koliznej ze stary je opity. Reakcia: ,, vy sa o to nestarajte, otec dietata ale nepije a otec dietata poprel ze stary otec pije. A ze aj doktorky sa pytala a vraj je to slusna rodina....tak som jej povedala, ze mna druha doktorka odtial upozornila na svokra ze bil aj svokru a chlastal... Povedala som nech idu tam teraz kuknut tak odmietla. Tak som jej povedala ze to budem riesit na vyssich miestach. Zavolala som sefovi kurately v trebisove. Tiez ostrejsie mi povedal ze nevadi ze stary otec maleho chlasta. A moj jebnuty muz chce ist do roboty a nechat maleho staremu.... Muz mi potom volal ze predsa len zoberie maleho von v kociku ze sa mam vratit obliect ho, lebo on ho nevie podla pocasia. Kym som tam prisla obliekol malemu do horucavy natelnik, mikinu a este na to dalsiu mikinu... Cisty kkt. Veduci kurately mi ale prislubil ze tam posle tu kuratorku skontrolovat situaciu. Ta iba zavolala muzovi a na setrenie neprisla. Vonku sme sa s muzom chvilami vadili chvilami komunikovali normalne. On vravi ze ja som ta zla co rozbija rodinu ze sa mam vratit. Ked sme boli s malym este v byte vydelil mi cas ktory s malym mozem byt, pytal si ho vkuse odo mna a ked ho mal musela som behat po byte za nim a aj tak mi ho nedal. Neviem co naklamal vo svojej robote, ale budem zajtra kontaktovat jeho nadriadeneho. O vysetreni na neurologii kam ma syn ist mi odmieta dat info, ze kedy to bude, lebo to vraj chce pouzit na sude proti mne. A ze bude natahovat rozvod naschval.... Zajtra tam idem zas 300 km, aby som bola pri tom ked obvodna detskarka bude syna vysetrovat
@mother221 vznes namietku zaujatosti voci koliznej, ak mas pocit, ze nezastupuje zaujmy maleho, ale otca

@mother221 ano ano, citala som.
Ze by si sla zas. Aj 5x.
Drzim ti palce.