icon

Problémy so svokrom vyústili do žiadosti o rozvod

mother221
28. máj 2020

ahojte. mozno to niektore z vas bude zaujimat, mozno nie. dovolim si aktualizovat informacie, ako sme na tom teraz. Nase hadky sa vystupnovali natolko, ze na mna manzel dovtedy fyzicky zautocil. samozrejme, kvoli ocinkovi. cela nasa hadka zacala na tom, ze sa pytal svojho svateho ocinka, kde dala ta salena Pi..a malemu caj... co ma totalne nasralo, preco by sa mal takto o mne vyjadrovat. po fyzickom utoku som utiekla aj s dcerou ale syna som bola nutena nechat pri nom, lebo sa mi vyhrazal, ze ked budem chcie zobrat aj maleho, ze ma zabije... takze som usla iba s dcerou pri chvilke jeho nepozornosti... pri hadke sa stalo aj to, ze ma jeho otec kopol do zadku co som mu hned vratila, vtedy sa dobreze nezosalil, lebo si ocinka kopla... cele chore... jeho otec mal dni a tyzdne pred tym narazky sexualneho charakteru, az nemiestne, a raz chcel ostat spat pri mne v manzelskej posteli ked bol muz na nocnej... samozrejme, muz vsetko popiera a dokonca mi uz raz povedal, ze som sa mala s jeho otcom vyspat aby bol dokaz... podala som na neho trestne oznamenie a poziadala neodkladnym opatrenim aby mi bol syn zvereny.... byt po babke som mala k dispozicii, rodicia boli pripraveni pomahat.... ja hlupa krava som sa k nemu vratila, lebo maly bol pri nom a sud mi neschvalil neodkladne, vraj maly nie je ohrozeny na zivote... spolupracujem s kuratelou a policiou ale je to beh na dlhe trate... podala som odvolanie takze cakam.... situacia doma je na hovno, s muzom sa uz len dotahujeme, on mi robi na zlost, obcas mi nechce ani maleho dat na ruky, hucka ho proti mne... proste uplne odisiel od rozumu.... s rodicmi velmi telefonovat nemozem, nakolko on mi dal na vyber vraj bud on alebo moji rodicia... to ze zijeme pri jeho fotorovi a on s rodicmi komunikuje, nevadi... nemozem sem zobrat ani svoju dcerku, lebo nechcem aby to zazivala. cakam na papier od sudu, aby som si konecne mohla pobalit veci a vypadnut. Bolo to posledny krat ked som ako krava naletela na reci, ze sa odstahujeme a ze malu bude brat tak, ako chcem ja... tak velmi som chcela aby rodina fungovala, ze som totalne posliapala po svojej dostojnosti a hrdosti.... som pripravena zit zivot bez neho, preto som aj dnes, na radu vyssieho sudneho uradnika podala okrem toho aj ziadost o rozvod... poslednu dobu som uz pre neho bola len ku...a pi...a spina atd...

daganov
7. jún 2020

@dkethe čítala si aj jej iné témy? Prepáč, ale mala možnosť žiť inde a vráti sa k debilovi. Pre dvomi týždňami jej radíme čo a ako, no zostane pri ňom, rieši skrine a čaká, až sa to vystupňuje do takéhoto stavu. Ak sa nebojí kopnúť svokra do zadku, tak sa bojí mu vykmasnúť svoje vlastné dieťa?! Nehnevaj sa, ale neverím tomu, čo píše, časť je pravdou, ostatné si nechala pre seba. Už len to, že ide bývať s dvomi deťmi k svokrovi do dva a pol izbového bytu, keď má možnosť bývať v byte ti príde normálne? Skutočne je teraz vo veľmi ťažkej pozícii, keby bola ušla pred časom, ako sme jej radili aj s deťmi, keď aj do azyláku, podala na muža trestné oznámenie, že sa jej vyhráža zabitím, bola by v podstatne inej pozícii, ako teraz. Jedno dieťa nechá u rodičov, od druhého odíde.

mother221
autor
7. jún 2020

@daganov Nema ziadne. Nechcel mi ho dat proste odmietol kym vraj jeho synacik nepride. A policajti povedali vraj ho nemozu zobrat nasilu ze aj on je rodic

daganov
7. jún 2020

@mother221 kto je rodič? Svokor? Veď otec dieťaťa tam nebol.

yanina1983
7. jún 2020

Čítala som celé, naozaj zaujímavá téma... Verím, ze sa dá zamotat a dostať do podobných problémov ale určite neverím, že 8 mesačné bábo nechajú otcovi... To kdeže. A keby, úplnou náhodou keby sa takáto smola stala tak ver, že sedím pred dverami toho bytu v daždi o hlade a o smäde a vedeli by o mne aj v Bruseli... Do tých najmenších lokálnych novín by som ich šla poprosiť o pomoc, proste čokoľvek. Ale hlavne si myslím, že bábätko nedajú preč od matky aj keby bol tyran sám pán veľkomožný. Chceš aby som do tej Markízy zavolala ja? Do večera máš problém vyriešený

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
daganov
7. jún 2020

@mother221 neviem, ako ti pomôcť, ja by som sa bila ako levica, zamontovala by som do toho médiá, ak by som nemohla mať svoje dieťa, o ktoré sa príkladne starám, muž ma vyhodí a dieťa mi odmieta dať, ak volám políciu, že sa mi muž vyhráža zabitím a polícia nekoná, rozpráva jazykom, ktorému nerozumiem, volám Markízu, ombudsmana, píšem prezidentke, mám protestnú hladovku...bolo by mi to už jedno, využila by som všetky možnosti, ako poukázať na to, že organizácie nekonajú v záujme dieťaťa.

bluka2
7. jún 2020

Ešte mi napadlo, čo ta organizácia ktorá pomáha týraným ženám tvrdí, že máš teraz robiť?

daganov
7. jún 2020

@bluka2 poslala som jej link, ale neviem, či ich kontaktovala

puklica13
7. jún 2020

@mother221 svokor ti odmietol dat pred policajtmi dieta???
...komu niet rady...

zuzika
7. jún 2020

@mother221 už ti vrátil mobil???

zuzika
7. jún 2020

Inak stále píšeš o súde ale keď sa ta tu baby pýtali ci si si písala o zverenie do výhradne Tvojej starostlivosti tak si odpísala ze nie....

mother221
autor
7. jún 2020

@zuzika pisala. Navrh na neodkladne opatrenie. To mibbolobzamietnute tak som dala odvolanie. Cakam ako krajsky sud rozhodne. A. Denne tam posielam nove dokazy.

mother221
autor
7. jún 2020

@zuzika nie furt ho ma on ale to ma trapi najmenej, kupila som si druhy

mother221
autor
7. jún 2020

@daganov kontaktovala som linku pomoci pre tyrane zeny aj bezpecny zensky dom mymamy. Kedze som tiez soc pracovnik poradili mi to iste co som uz urobila. Cize nic nove som sa nedozvedela :( to co som urobila je ok ale musim cakat. Nestaci ze som si len napisala papiere a poslala ich na tie spravne miesta.

mother221
autor
7. jún 2020

@yanina1983 aj nadvuverejnenim som sa uz zamyslala. Ak sud rozhodne ze maly kludne moze byt pri tyranovi, neviem co spravim. Mam bytove podmienky, stabilne zazemie,atd a aj tak mi vtedy policajti nepomohli zobrat maleho. Je to hrozne cele. Zajtra skocim za tou mudrou kuratorkou som zvedava co mi povie. Poprosim ju aby sla tam so mnou a prehovorila muzovi do duse aby mi dovolil s malym odist. Nechcem cakat kym krajsky sud rozhodne. Muz sa mi kazdy den vyhraza, vsetko zaznamenavam a posielam ako nove dokazy a furt sa nic nedeje... Myslim ze tam zajtra pojdem spravit rosambo

zuzika
7. jún 2020

@mother221 ale povedz mi prečo si si doteraz nedala a nedáš žiadosť o zverenie do tvojej výchovy???? Ved to je podstatné!!! Tam sa určí aj výživné... Ten tvoj "NAVRH'je niečo úplne iné..... Ja keď som sa rozvádzala toto bolo prvé čo som urobila.... Co čakáš dokial si tu žiadosť sa on? Potom budeš už ozaj peknej prdeli... Ty sa furt držíš len jedného a omielas to dookola.... Nikoho tu vlastne nepočúvas..... Potom sa nečuduj že to už neveria a ozaj ti je ťažko radiť keď nespravíš ozaj co máš.... Podstatné veci! Už pred týždňom bolo neskoro

jenny257
7. jún 2020

@mother221 nieco mi tu nesedi . Precitala som si to od zaciatku a mna ex udrel dostal podmienku 18 mesiacov a dva dni si posedel v cele a za tie dva dni som sa stihla zbalit a vypadnut . Nechce sa mi verit, ze policia nic nerobi a ex sa mi tiez vyhrazal zabitim . A deti by mu isto nenechali ani keby co bolo

mother221
autor
7. jún 2020

@zuzika V neodkladnom som uviedla aj vysku vyzivneho ktore pozadujem aj zverenie maloleteho do mojej starostlivosti. To je to co ty vravis ale ja som to poslala ako neodkladne, aby sud rozhodol rychlejsie, nakolko je dieta ohrozene. Bavime sa o tom istom.

mother221
autor
7. jún 2020

@jenny257 vitaj v Ciernej nad Tisou.... Tam to fizli riesia dohovorom bo sak kamarat... A inak, ja som na muza bola dat oznam v mieste mojho trvaleho pobytu bo som sa bala, ze ma chyti. Boli by ho vzali do CPZ vraj, ale pochybujem o tom.... By ste sa cudovali ako to funguje... Ma na krku odo mna 2 trestne oznamenia ( 1 regres) ... Neverim, ze nedostane aspon podmienku. Aj ked sa mi smial do oci, ze to fizli stiahnu a daju ako priestupok. Ale da sa odvolat, len zatial mi nic neprislo

cacianka
7. jún 2020

@zuzika na sud sa vzdy podava navrh a sud rozhodne.trva to dlhsie, podla vytazenosti súdu
Ona podala aj navrh na neodkladné opatrenie, pri ktorom ma sud rychlejsie konanie, lebo dieta je ohrozené agresorom aj alkoholikom svokrom. Zamietli....
Áno - aj takto rozhoduju nase "súdy".

mother221
autor
7. jún 2020

@cacianka presne tak.

zuzika
Autor odpoveď zmazal
mother221
autor
7. jún 2020

@zuzika vieme vsetky ako by to malo byt. Ale nie vsade sedia ozajstni odbornici. A potom nevedia co maju robit ako konat. Kolizna sa nechala odzubat muzovi a pri tom vie, ze stary je alkoholik, poslala som jej niekolko nahravok aj z konkretneho dna.... Som zvedava co mi zajtra povie.... Komu bude drzat stranu. Ak bude drzat aj napriek pri nom a v zazname z navstevy v rodine uvedie klamstva a sud nedajboh nespravodlivo rozhodne, zverejnim to v telke.. A ju nahlasim na komoru socialnych pracovnikov aj UPSVaru a jej nadriadenemu. Moj syn bude pri mne.

cacianka
7. jún 2020

Skus podat podnet priamo na ustredie UPSVAR a detskej ombudsmanke.
Stazuj sa ze v tomto prdinci ide kolizna proti zaujmom dieťaťa.
Na policajtov ich inšpekciu, aj to ze odmietaju pomahat a chrániť zaujmy maloleteho dieťaťa.
TO podaj na prokuratúre, v sprievodnom liste popiš ignoraciu a jazykovu barieru a nedodržiavanie jazykoveho zakona verejneho činiteľa
Pre istotu - ries aj odbornikov ze ty si OK

mother221
autor
7. jún 2020

@cacianka to aj urobim. Ta detska ombudsmanka ma nenapadla. Idem to hned napisat. Dakujem.

yanina1983
7. jún 2020

Inak, čo sa napríklad týka pani koliznej... Môj bracho mal tiež obrovské problémy, vôbec neriešila čo mala až naposledy keď tam bol ju začal natáčať a také haló z toho ze hneď jej nadriadený pri každom sedení a úplne iné jednanie. Ak to je teda tak, ako píšeš, vôbec s ňou nejednaj v rukavičkách a rieš to s jej priamym nadriadeným

zuzika
7. jún 2020

Dúfam teda ze zajtra pochodis a podarí sa ti aspoň niečo málo.

mother221
autor
7. jún 2020

Dakujem Vam

daganov
7. jún 2020

@mother221 toto by už chcelo právnika, dobrého právnika, sama to nedáš

bluka2
7. jún 2020

To dáš. Daj potom vedieť, keď bude syn s tebou a nevzdávaj sa. Hádam si ho 9 mesiacov nenosila pod srdcom, aby toto