icon

Problémy so svokrou

jennifer0013
25. nov 2014

Ahojte ludkovia, chcela by som sa poradit alebo pocut vaz naroz, mam problem neviem ani ako by som mala zacat, ked som otehotnela vsetko bolo dobre, po porode som sa nastahovala k svokrovcom aj so synom, vsetko bolo fajn pomaly dva roky, ja som stale prala, upratovala, varila, no vsetko co treba v domacnosti, az pokial som neprisla na to ako ma osiera a ohovara zo svojou dcerou ale aj za mojim chrbtom ked som nebola v ich blizkosti. Ale teraz vsetko prasklo vsetko som sa dozvedela a dusila vsetko v sebe a boli sme vonku sadnut s priatelom a ked sme prisli domov mali sme vypite, a ked ona zacala hundrat vsetko som jej povedala do kedy mieni robit to co robi ohovarat, a na druhy den som odisla aj so synom, som u maminej mamy, ale to teiz nie je ziadna vyhra maly nemoze nikde ist len v izbe byt, plakat ani nemoze uz aj nam vykricala ze jej vadime, a podnajom si nemozeme dovolit lebo mame velke vydaje, svokor chcel aby sme sa vratili, a muz tiez chce aby sme sa vratili, ale neviem sama ci sa mame vratit, maly uz je z toho saleny,neviem ako sa mam spravat a zachovat ku svoke po tom vsetkom, alebo ako mam reagovat, muz povie ze sa nemam nicoho bat ale neviem uz som v koncoch

Strana
z2
leona22
25. nov 2014

@lalinko2010 tak veru, v ten den kedy mi davala lekciu, je zapisany, a deti musia v presnu hodinu spat, kakat, cikat, pomaly asi aj plakat, nesmu sa bit.ja mam manzela cakat s teplou vecerou, no neviem ako, ked poobede este upachtene bezim do prace.no nic.kto nezazije, nevie.je ine mat u seba deti 2-3 hodiny a 24 hodin, aj deti maju svoje dni.netvrdim ze su anjelikovia, ale zas nevychovani nie su.

mata95
25. nov 2014

@leona22 joj tak toto by som ani ja nestrpela, ale to su take banalne veci oproti mojej svokre, ale to by bolo na inu debatu 😒

tova
26. nov 2014

@jennifer0013 najprv si upresni ci mas manzela alebo priatela. A rovnako ci mas mamu alebo nemas. /najom zrejme neplatitite ziaden , na to ti je svokra dobra ze vam da strechu nad hlavou zadarmo. Mali ste dieta, vedela s kym dieta mas ake ma vydavky, a ty si prisla do vztahu s holym zadkom. Co chces? Zacni pracovat , zabezpecte si svoje byvanie a potom mozes zit ako chces.

luka2510
26. nov 2014

@jennifer0013 musis si s nou sadnut a kedze chce aby si sa vratila narovinu si musite povedat veci do oci. kludne jej povedz ze ta to velmi sklamalo, ze jej uz tazko budes doverovat, co vlastne proti tebe ma, vsetko co si robila si robila rada a pre vsetkych...nebud nahnevana, sarkasticka bud taka aka si a vsetko jej kludne povedz...
a uvidite.strasne drzim palce..uz to ze nemas rodicov je pre teba tazke a obdivujem ta...

terezka1947
26. nov 2014

@tova ...zaujimavy trend a nie len na Slovensku-zena pride (povacsine ani nie manzelka) do svokrovskeho-cudzieho domu a zacne hned urcovat pravidla

mna by tak zaujimalo,ci by tu tak mnohe zienky pisali tie komenty k svokram(uznavam,su vselijake svokry),keby sa tymi svokrami stali same a dosla im domov taka "panicka",kt.by hned po uvodnej kave zacala s podmienkami a vymyslanim-no minimalne by sa im krivdilo,ze si nevazi nic
a este lepsie sa cita ako sa mladi ludia osamostatnia za peniaze rodicov-aaaaale oni su dospeli a spravaju sa akoby to bola povinnost rodicov nieco im dat-no nie je....je super mat rodicov,kt.pomahaju svojim detom a vnucatam-aaano,aj ked su svojski a maju svoje muchy,atd-ak beriem a uzivam si vyhody-minimalne by som mal byt vdacny a ak chcem zit SVOJ zivot-ok...ale mal by som si zarobit na tu samostatnost sam
@jennifer0013.....najprv by som porozmyslala a dala si do poriadku vztah-manzelstvo...uz to by menilo tvoje postavenie
a ak si aj vsteko robila,co si pisala a pomahala-cest tvojmu usiliu...a mozno nebolo vsetko podla predstav svokry,mozno ta ohovarali-aaale to nereis-to jednoducho nezmenis
ak sa vratit chces,resp.este musite ostat,aby ste si prisporili...porozpravaj sa s priatelom o momentalnej situacii doma...a sklop usi, nieco pekne potencialnej svokre povedz....a vydrz...ked si zivot zariadis a zarobis si na neho,nebudes nutena sa prisposobovat a ani sa obmedzovat...zatial by to minimalne slusne bolo,kedze si iba priatelka a aj to bohuzila byvate v dome priatelovych rodicov 😒
drzim palce,aby sa vam situacia vyriesila a Vianoce uz boli pokojne.

nyusika
26. nov 2014

ja by som len napisala, ze v koho dome zijete, toho pravidla tam platia.
ci sa vam to paci, alebo nie.
Svokra je matka vasho partnera, nemusite sa mat rady, ale respekt by tam mal byt. minimum svokier je za takých zlych, ako ich nevesty opisuju. a ked aj su harpuje, tak sa to da odignorovat SLUSNE.
len tie nevesty musia pochopit, ze so svokrou sa o muza (vasho manzela, jej syna) nesuperi, nie je to sutaz ktora z ktorej...

puklica13
26. nov 2014
jennifer0013
autor
26. nov 2014

Baby dakujem vam za vase rady a nazory,

julia255
28. nov 2014

Ahoj Jennifer0013 Ja mam podobny problem so svokrou. Tiež bývame u svokrovcoch a mam 1,5r dcerku. Moja svokra sa furt do všetkého stara a kontroluje nás. Ja pre zmenu ked popratam tak ona po mne znova. Som z nervami v .... a ešte aj do výchovy vnučky sa stara. A manžel stale mi hovori,že buď ticho. Neviem dokedy to vydržím. Ja som z nou cely deň doma. Tiez neviem ako to poriešit. My jej dávame 100 eur. A podnájom je tu v BA drahy. Rozmyšlam, že sa prestahujeme niekde kde je lacnejší.Ale to nam výjde na len tak tak a to pri výške/max.250eur za podnájom/. Musim zohnat niejaku prácu popri materskej. Ako si ty poriešila? Si tiež z blavy?

mibi41
28. nov 2014

Baby som toho nazoru,velka cest vyminkam,ale co svokra to mrcha.Mam podobny problem,len ohovara,sliedi,nevie o nicom inom rozpravat len o tych druhych co momentalne niesu pritomni...Este ze zatial byvame sami a dufam ze to bude co najdlhsie!

julia255
28. nov 2014

tak tom maš super mibi41. Ty si z blavy? či...?

stangb
28. nov 2014

@nyusika s časti s tvojím príspevkom súhlasím, ale jedno ti musím vytknúť..áno ak sa býva u svokry, tak by sa mali dodržiavať jej pravidlá, aj keď si myslím, že ak ide o dvojgeneračný dom, tak tie pravidlá by mali byť spoločne sformulované a odsúhlasené..ale nevidím dôvod prečo by mali nechať nevesty po sebe šliapať, a zabudnúť na nejaké súkromie a pod. navyše ako to už väčšinou býva keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú...nás svokrovci tiež stále volajú bývať k nim a to nepočujem nič len že ako sa oni starať nebudú, a my budeme mať vlastné poschodie, vlastnú kuchyňu (tým pádom aj vlastné pravidlá), ale ja veľmi dobre viem, že to tak nikdy nebude.pretože len čo sme tam na návšteve tak musia vedieť o každom našom kroku, kam ideme, načo tam ideme a pod.takže zatiaľ kým sa dá bývame sami a dúfam, že to tak vydrží čo najdlhšie...a k tomu súpereniu, v tomto je to tiež opačne, teda aspoň v mojom prípade...bože chráň aby muž povedal, že viem niečo dobre uvariť, že mu to chutí, vyvára o dušu a keď sa náhodou stane, že to muž nejako extra nezje, tak si svokra neodpustí poznámku, že odkedy je so mnou tak už ani ich obľúbené jedlo nejedáva. a áno všetko sa dá odignorovať slušne, ale tiež len po určitú hranicu, človek je len človek a skutočne nevidím dôvod prečo by ma mal niekto urážať a kritizovať a ja sa len potichu prizerať..ake požičaj, také vráť...čo som sa ja napočúvala, že mám zlé vlasy, mám sa dať ostrihať, zmeniť farbu, zmeniť, účes, schudnúť, keď som schudla, už vyhlasovala, že určite som vážne chorá, že to nie je zdravé takto schudnúť, nepáčia sa jej moje okuliare, nepáči sa jej môj kabát, mala by som nosiť iné čiapky, nemala by som nosiť topánky na podpätkoch, svokor mi raz dával návod ako sa mám namaľovať (ružové líčka,no oči len jemne, lebo jemu sa to tak páčilo keď boli mladí) 😖 neviem ako dlho by si to vydržala s tou slušnosťou a pokorou a to je len možno 1 % z reality

Strana
z2