Problémy so svokrou: Ako riešiť časté konflikty
Ahojte, máte aj vy problémy so svokrami? Neustále je niečo zle, hodnotí, komentuje, sudi, myslím skrz toho, že som iná ako ona , niesom domáca gazdinka ako by chcela. Ale syn môže vsetko..Neviem už ako to riešiť, lebo čochvíľa pretečie pohár a pohádame sa asi.
@anonym_autor a jej synacik co nato?
@crazy_cat_lady nič , tvári sa že to myslí zo srandy tieto poznámky a že veď je raz taká.
dúfam, že nebývate spolu, ak áno tak čím skôr sa presťahovať do vlastného, ideálne 200 km ďaleko
@crazy_cat_lady nič , tvári sa že to myslí zo srandy tieto poznámky a že veď je raz taká.
@anonym_autor neznasam takyto alibizmus.., ved ona to tak nemysli, ved ona uz je taka..., no asi by som priatelovi oznamila, ze pri najblizsom vycitani si to s drahou svokrou vykomunikujes.. a asi aj viem, na koho stranu sa postavi tvoj drahy :D
dúfam, že nebývate spolu, ak áno tak čím skôr sa presťahovať do vlastného, ideálne 200 km ďaleko
@anonym_b916ec nebyvame ale býva dosť blízko. Vadí jej podľa mňa že robím to, čo ona nemohla robiť v mojom veku...ona musela ticho počúvať, variť a starať sa o všetko.
@anonym_autor neznasam takyto alibizmus.., ved ona to tak nemysli, ved ona uz je taka..., no asi by som priatelovi oznamila, ze pri najblizsom vycitani si to s drahou svokrou vykomunikujes.. a asi aj viem, na koho stranu sa postavi tvoj drahy :D
@crazy_cat_lady no môj drahy by svokru na rukách nosil... Keď sa sťažujem mám si vážiť čo robí pre nás , áno niekedy postráži malú...ale okolo toho sa napocuvam
@crazy_cat_lady no môj drahy by svokru na rukách nosil... Keď sa sťažujem mám si vážiť čo robí pre nás , áno niekedy postráži malú...ale okolo toho sa napocuvam
@anonym_autor ako dlho ste spolu?
Aj moji svokrovci bývajú kúsok, ale mame nastavené hranice. Vnúčatá nestrážia, tak ani nekomentujú výchovu. Nás nezivia, tak sa nemontujú do nášho života. Dať svokre deti=dovolit jej starať sa😉
@anonym_autor to s nim uz mas aj dieta, to je mamanek s tym neurobis nic, tak ze iba cusat a tvarit sa, ze ti to nevadi, lebo ak sa ozves budes hlavny nepriatel, co si uz mozno aj bez toho, tak to u mamickarov byva.
Tak sa s ňou dobre pohadaj.. Niekedy je to to najlepšie čo môžeš urobiť
Poslať ju poriadne do …..a potok povieš mužovi že však to bolo zo srandy a že si už raz taka
Ako to riesit? Doma. Ak si Ta manzel nezastane pri blbych reciach, smutne. Toto je v kolonke "problemovy manzel" a nie "problemova svokra". Ta sa sprava len tak, ako vy jej dovolite a tolerujete ( = najma on )
To je proste svokra, no... Svokry také často bývajú 😂 ale vážne teraz: proste by som jasné, stručne a rázne komunikovala, čo si želám a neželám. A tak by to aj skončilo.
@anonym_autor keby bola postražila raz na desať minút aspoň jedno z detí, keby bola iba komentovala a hodnotila tak by som bola mala sakra ľahké s ňou
Aj moji svokrovci bývajú kúsok, ale mame nastavené hranice. Vnúčatá nestrážia, tak ani nekomentujú výchovu. Nás nezivia, tak sa nemontujú do nášho života. Dať svokre deti=dovolit jej starať sa😉
@anonym_1522dc nieje to také jednoduché. Občas ju naozaj potrebujeme keďže sme obaja pracujúci a bez možnosti home office
To je proste svokra, no... Svokry také často bývajú 😂 ale vážne teraz: proste by som jasné, stručne a rázne komunikovala, čo si želám a neželám. A tak by to aj skončilo.
@anonym_647b3e áno, ale stále budem vidieť že som v jej očiach ,,zlyhala,, 😁 čo už no, nieje každa žena rodená gazdiná
@anonym_647b3e áno, ale stále budem vidieť že som v jej očiach ,,zlyhala,, 😁 čo už no, nieje každa žena rodená gazdiná
@anonym_autor rodena nie ,ale podstatne je,ci sa snaží alebo nie,lebo ak lenivá žena ani polievku neuvarí,že ved nie je gazdina,tak potom svokra má aj kus pravdy
Nepísem,ze toto je tvoj prípad,
@anonym_autor kup si pitbulla😉
@anonym_autor
A toto si tie vysoké dane, ktoré sa platia za postrazenie deti "zadarmo"...
@anonym_1522dc 🤦♀️🤦♀️🤦♀️a mame ich davas? Svokra si nezasluzi? Pomoc. Tieto dnesne nevesty. Grc.
@anonym_autor rodena nie ,ale podstatne je,ci sa snaží alebo nie,lebo ak lenivá žena ani polievku neuvarí,že ved nie je gazdina,tak potom svokra má aj kus pravdy
@anonym_4b9bb0 moja svagrina nevari vobec. Ziju na donaskach. Pritom moj brat vyrastol na domacej kuchyni.. tak mu sem ta ja alebo mamina jedlo posleme.. nech nemusi zit na glutamanovych jedlach. Svagrine od nas nechuti..
@anonym_4b9bb0 áno, máš pravdu ale varím minimálne. Cez týždeň sme v práci, mala v škôlke, nevidím dôvod po večeroch varit.. cez víkendy väčšinou nie sme doma, chodíme na výlety, do prírody, bicyklujeme atď a jeme za pochodu... raz týždenne keď tak navari muž keď ma cas. Ja riešim všetko ostatné doma, upratovanie, malú atď... Takže neviem či správna žena je len o tom či vari 🤷
@anonym_4b9bb0 moja svagrina nevari vobec. Ziju na donaskach. Pritom moj brat vyrastol na domacej kuchyni.. tak mu sem ta ja alebo mamina jedlo posleme.. nech nemusi zit na glutamanovych jedlach. Svagrine od nas nechuti..
@anonym_38966f a nikto z rodiny sa nesťažuje že nevarí? Ja tiež varím minimálne, viď príspevok vyššie. Keď je treba spravím nejakú rýchlovku ako palacinky, lievance na výlet.. aj to svokra okomentovala že nič moc ( nesypem tam toľko cukru ako by si priala)...
@anonym_38966f a tvoj brat prečo teda nenavarí, keď je zvyknutý na domáce do tej miery, že mu musíte posielať jedlo?
Netušime ci má svokra pravdu, ani ako funguje tvoja domácnosť, ale máš doma malé dieťa a aby si nevarila ani cez víkendy to je u mňa nepredstaviteľné. Neospravedlnenia to ani výlety. Ja tiež nie som zienka domáca, ale dieťa ma mat domácu stravu a nie fastfoody po výletoch. Ak nemáte nejaký veľký statok a záhradu, tak je to úplne najmenej, čo pre to dieťa môžete spraviť.
@anonym_38966f ani moja švagriná nevari, varí môj brat.
Netušime ci má svokra pravdu, ani ako funguje tvoja domácnosť, ale máš doma malé dieťa a aby si nevarila ani cez víkendy to je u mňa nepredstaviteľné. Neospravedlnenia to ani výlety. Ja tiež nie som zienka domáca, ale dieťa ma mat domácu stravu a nie fastfoody po výletoch. Ak nemáte nejaký veľký statok a záhradu, tak je to úplne najmenej, čo pre to dieťa môžete spraviť.
@anonym_63ed8a povedala som že vari muž raz týždenne na víkend. A ja riešim doma všetko ostatné. Či , niečo sa ti nepáči ešte?
@anonym_38966f ani moja švagriná nevari, varí môj brat.
@letfenixa a sú s tým všetci ok? 😁
Zdravo sa da jest aj vonku. Radsej si dam vonku nejaky stejk s dobrym zeleninovym salatom, akoby som si mala dat domace langose, alebo pirohy, alebo ine tradičné slovenske jedla plne sacharidov, tuku a soli s minimom zivin. To, ze niekto nevari neznamena, ze sa preto jeho rodina nestravuje zdravo.
Autorka, ja by som sa jej len vzdy slusne opytala, ze preco si to mysli a nechala ju vyrozpravat sa. Mozno sa len potrebuje citit vypocuta a dolezita. V konecnom dosledku by som si urobila podla seba. Alebo keby mi to liezlo velmi na nervy, tak by som jej vzdy povedala len to, ze dakujem za nazor, ale ja mam na to iny nazor a urobim si veci po svojom. Viac by som nevysvetlovala, ani nerozvijala debatu. Hlavne by som to zbytocne neeskalovala, ale ani nepovolila, ak je nieco pre mna natoľko dolezite.
To, ze vam strazi deti, od nej pomoc je. Nemusela by. Na oplatku sa asi potrebuje citit ako dolezita sucast rodiny, nie ako niekto, kto len pride, ked treba, postráži, ale koho ma nevesta inak na haku.
@anonym_1522dc 🤦♀️🤦♀️🤦♀️a mame ich davas? Svokra si nezasluzi? Pomoc. Tieto dnesne nevesty. Grc.
@anonym_38966f nedávam ich ani rodičom. Svoje deti si vychovali, moje si vychovavam ja. Aj tak majú či svokrovci, či moji už 70rokov, majú čo robit so sebou, nie ešte vnúčatá im dať. “Dnešná nevesta” je už pomaly 28rokov vydatá. Ale ďakujem za tu “dnešnú nevestu”.🙈🙈

@anonym_autor a jej synacik co nato?