Problémy v manželstve
Ahojte. Prosim o Vas nazor, pohlad na situaciu u nas. Sme manzelia 11 rokov, mame 2 deti. Fungujeme ako rodina, on je dobry otec, dokaze sa postarat. Ale nas vztah ochladol, ja nedokazem vygumovat z hlavy hadky, skarede veci co mi povedal, je ziarlivy, stale ma upodozrieva ze niekoho mam v robote (nemam, s nikym si nepisem), vonku chodim s kamoskami mozno 3x do roka...v hadke mi nada vulgarne, parkrat ma v hadke vyhnal z domu. A co je najhorsie dokaze sa so mnou nerozpravat aj 3 tyzdne. Pred pol rokom sa urazil, ze som bola na firemnej akcii s kokegynami hore do 3tej, ze co sme tak dlho robili ( boli sme tam na 1 noc , bolo to skolenie), nebavil sa so mnou 3 tyzdne...teraz sa na mna urazil, lebo som nechcela sex ( nie som stroj, ze ma vecer zapne a roztiahnem nohy)..zase mi vycita ze nieje sprosty, ze si mam ist za tym svojim, ze so mnou skoncil...zase bude ticho 2-3 tyzdne....ja to uz psychicky nedavam, nebavi sa so mnou cely den, ani ked sa pytam nieco ohladom deti. Keby ze nemame deti, uz s nim davno nie so...ked sa udobrime, dokaze fungovat dalej, ja to mam stale v hlave, staviam si mur krorym sa mi vzdaluje. Nikdy sa mi neospravedlnil za nic, co povedal. Ja by som najradsej odisla, ale nemam kam, jedine do podnajmu, deti so mnou na byt nepojdu - nechcu. ByByvame v dome, mame
Tu vsetko... bojim sa ze ked odidem, chlapci ku mne nebudu chodit. Bojim sa, ze o nich pridem, nechcem byt bez deti. Nemozem ich len tak zobrat so sebou, chodia tu do skoly. Bola by som bez auta, nemala ich ani ako vozit z mesta do skoly na dedinu. Moj muz uz je raz rozvedeny, myslela som si, ze sa bude snazit, aby neprisiel o dalsiu rodinu. Co by ste robili? Niekedy fakt nevladzem
Skrz deti určite s ním neostávaj. A začni sa chystat na odchod.
Fuuu…..toto nie je dobrý človek a ani dobrý otec.
Keď toto tvoje deti počúvajú od útleho detstva, tak vyrastajú že každá žena automaticky kurva a každý chlap = Boh
Už dávno si mala byt preč
Minimálne by som sa odsťahovala do samostatnej izby a mlčala. Dala mu pocítiť jeho vlastnú medicínu
Ako to že nemáš kam ísť? Rodičia? Stari rodičia?
@klementinka58 o deti sa stara, vozi chlapcov na trening, navari, venuje sa im, ..ale taktiez aj ja som dobra mama, tiez to vsetko robim..ucim sa s nimi, kontrolujem ich..
Nepomohla by vam manzelska poradna? Bol by ochotny tam ist? Ked ma dobru chvilku,da sa s nim uprimne porozpravat a vysvetlit mu ako sa citis ako ta tyra jeho ticho?
Predtym pol rokom som mala najdeny uz podnajom, nejako sme to ustali....mne len srdce trha odist bez deti.... niekedy medzi recou som sa ich pytala, ci by isli byvat na byt, ci by isli so mnou.... ja som ta prisnejsia, kontrolujem ulohy, skusam ich, tatinko je viac na srandu...preto sa bojim ze ostanu s nim.
@marca12 navrhovala som mu uz xkrat nech tam ide so mnou.nechce
tak ked je taky super, tak mu neodvravaj a na vsetko ho posluchaj na slovo. Co chces tu radit? Vsak aj tak nemas kam ist. Cize ho pekne pocuvaj a suchaj nohami a na kamosky zabudni, si matka a mas sediet doma. Tym viac ked mas debila za muza a nervaka a psychopata k tomu. Co si zasiala, to teraz mas.
@pribinak u nasich byva brat, nemozem sa zrazu vratit do bytu..ja som od 20tich rokoch samostatna..jedine do podnajmu, hypo nikdy nedostanem z mojho platu
Ako Ta moze vyhadzovat z domu- patri len jemu?
Chodis do prace a mas prijem?
@pribinak nemame tu dalsiu izbu, uz by som v nej bola..tak sa len obchadzame, ja spavam na gauci momentalne.
Naposledy ma deti videli plakat, spavala som u nich v deckej...plakali ze nechcu aby sme sa rozvidli.
Hypo nedostanes ….koho je to dom?
Aké veľké sú deti?
@vler ano pracujem, mam prijem. Dom je spolocny, - ale pozemok bol jeho, hypo plati on, aj nakupy robi raz jeden, raz druhy, ja platim vsetko kolo deti - kruzky, oblecenie...
@pribinak 10 a skoro 8 rokov. Dom je spolocny, mame hypo, takze dalsia nehrozi.
Keby ste ho predali, odpocitali rozdiel tak hypo v pohode vyplatite a každému ešte niečo zostane na start
Deti sú malé, oni si to b podstate odskáču
To chceš takto žiť do konca života? Veď je to šialene
Vy by ste odisli a deti nechali u neho? Neviem ako postupovat, ci odist a podat ziadost o rozvod. Alebo najskor riesit rozvod. Deti nemozem len tak vziat z ich domova.
A keby si psychologovi chodila len ty sama, ked on nechce? Aj ak zmenis postoj sama k sebe, zatial bez pokusu napravat vztah, tak tebe to moze velmi pomoct prejt tymto obdobim a zbavit sa strachov, ktore mas.
@pribinak ja to stale beriem tak, ze dom je jeho ( aj ked som spolumajitel a spoludlznik). Pozemok dostal od svojej rodiny. Bol nuteni napisat na mna polku, lebo sam hypo na dom nedostal. On si ho postavil, on si vsetko robi. On si plati.
Ty si hlúpa ale že úplne !!!
Dom je spoločný, spoločne ste ho nadobudli. Takze tak !!!!
On si platí? A ty čo? Ty sa nestaras? Ty si peniaze ukladáš vo švajčiarskej banke?
Fakt spamataj sa !
On je navonok dokonaly, aj u mojej mami. Nepije, nefajci, nikam nechodi, pracovity..no dokonalost sama o sebe, ale nikto nevie ako naozaj zijeme. Ze mu fakt niekedy hrabe. A mne z toho vsetkeho.
Nastav mu zrkadlo, buď ako on. Od detí by som nikdy neodišla.
Ja som bola davnejsie 2x u psychologa, no ziaden zmysel to nemalo...so mnou na dalsie sedenie nechcel ist, chcela som aby si aj on povedal svoj nazor (vraj nemusi nikomu 3tiemu o nas rozpravat)on proste svoju vinu nevidi ziadnu. Pokial je vsetko ok, som vesela, tak je vsetko fajn, akonahle si poviem svoje, ze sa mi nieco nepaci, tak je peklo. Nevie/nechce komunikovat o pocitoch.
@gribka1 ved to, ze ani ja nechcem odist od deti...potom budem najhorsia, ze som ich opustila...on si jeho vedomy
Prečo nepovieš mame ako žiješ? Aká si neštástna
Nie je dobrý otec. Dobrý otec si váži matku svojich detí a nenadáva jej. Ty si už úplne zblbnutá. Deti nie sú hlúpe vidia, že to doma vyzerá hrozne. Chceš aby to považovali za štandard? Prečo by si mala odchádzať je to aj tvoj dom. Po rozvode sa dom predá alebo jeden druhého vyplatí a budeš mať na vlastné bývanie.
Ja by som mu bola vykričila všetko, čím mi ubližuje aj to, že to jeho správanie voči tebe zanecháva v tebe hnus a nevieš ho milovať ako predtým. Že keď nebude žiadna zmena, budeš s ním žiť len kvôli deťom, ich mama a nie ako jeho manželka. Tiež truck minimálne dva týždne.
@januska12323 neviem si predstavit do rozvodu byvat takto spolu. Mna ta jeho ignoracia nici.neodpovie mi na nic..on vie, ze mi tym ublizuje. Ja som mu uz velakrat povedala, ze ked je hrdina, nech odide on.ze je to takisto moj dom.
@gribka1 toto som mu uz milionkrat povedala. Ja som uz ochladla, my si nehovorime ze sa lubime niekolko rokov.

Mna len zaujima, ze ako si na to prisla, ze je dobry otec 🤔