icon

Problémy v manželstve

zuzzi08
28. mar 2014

Ahojte žienky, chcela by som sa opýtať, či som naozaj až taká zlá, ako ma opisuje môj manžel. Máme 2r. synčeka a momentálne som tehotná. S manželom sme mali už viac krát problémy, že sa zadĺžil, so všetkým som mu pomohla a podržala som ho. Našťastie s tým už prestal (aspoň niečo pozitívne). Teraz máme problémy v tom, že všade chce chodiť sám (myslím ku spoločným kamarátom), keď nás aj zo sebou zoberie, o siedmej musím s malým domov (má taký režim) a on tam zostane. Poprosím ho aby prišiel skoro domov, ale on vždy príde okolo 03.30h. Keď mu to vyčítam, stále sa obhajuje tým, že ho obmedzujem a psychicky týram, že on si bude chodiť kam chce a kedy chce. Že má 33 rokov a nie je malý chalan. Ja argumentujem vždy iba tým, že je ženatý, že sa to nehodí, aby chodieval takto sám, že má rodinu a už nie je slobodný. Včera sme sa znova pohádali a on mi povedal, že mám ísť do pi.... a že so mnou už nechce žiť. Že odlieta 18.4. preč, ale peniaze mi bude posielať, aby som sa nebála, že sa nepostará. Ja ho mám veľmi rada a vidím ako je synček šťastný, keď príde tato z roboty a aspoň chvíľu sa hrajú. Neviem ako oznámiť mojim rodičom, že sa chcem vrátiť domov. Čo mám robiť, som naozaj taká zlá a sebecká? 😔

Strana
z2
adri266
28. mar 2014

@zuzzi08 pricin, preco sa takto sprava, moze byt vela.
1, Moze ho niekto huckat : Ty robis pre svokra??? Ty by si mal byt sef...ja by som tam nerobil...
2, Vidi, ako si jeho nezadani kamosi uzivaju zivot a jemu to chyba. Dostal strach, ze ked teraz cakate druhe dieta, bude obmedzovany este viac, ako doteraz. Nema otcovsky cit a nema k vam ako k rodine pevnu vazbu.
3, Moze byt za tym niekto treti. Poblaznenie, sex. ulet. To, ze sa sprava ako idiot, je len podvedoma cinnost, kde Ta od seba odkopava. Alebo pripadne chce, aby si spravila ten prvy krok na rozchod Ty.
4, Dostal sa znovu do puberty. Pripadne tu prvu ani neukoncil. Nerozmysla racionalne, ma svoje vysvetleniec, preco on potrebuje byt teraz sam. Zjavne neide o peniaze, vsak zarobok ma super (aj ja chceeeeeeeeeeeeeem).
A kopa inych moznosti mi napada.

Ak ho lubis, navrhla by som odchod do cudziny spolu s nim. Normalne mu povedz, ze uz vybavujes pasy, doklady, uvidis, ako sa zatvari. Je mozne, ze do Irska ide s niekym, alebo za niekdym, a Ty by si mu tam len zavadzala.
No ak ho nemas rada...tak vies, co mas spravit. JE smutne, ze maly ma k otcovi super vztah, ale otec k malemu nie 😔 😔 😔 A ziadneho cloveka nemozes prinutit milovat niekoho ineho. To sa neda. Bud vas miluje, alebo nie.
No a este by som navrhla manzelsku poradnu, cez urad prace zdarma. Mozno by ho tam dali dokopy, alebo by si sa aspon dozvedela pravu pricinu jeho zmeny spravania.
Velmi ti drzim prsty.

kykka
28. mar 2014

@zuzzi08 Tvoj manzel pravdepodobne ma milenku a do zahranicia chce ujst s nou, aby sa uz konecne nemuseli skryvat, lebo tam ich nikto nepozna... To, ze ide von ku "spolocnym" kamaratom a ty musis ist domov o 7.00 a on si pride domov o 3.30 az bije do oci...Do 7.00 je s kamaratmi, a ked ty odides domov, tak on sa poberie ku tej druhej. Nechaj ho, nech si ide do zahranicia, nech ti posiela isty cas peniaze (ty si oddychnes) a potom sa za tebou sam priplazi, lebo pochybujem, ze jeho terajsi vztah, ktory je zalozeny na klamstvach v tom zahranici prezije...

hatapkagb
28. mar 2014

@zuzzi08 co narobis taky je zivot,vyzera to tak ze navrat uz nie je,viem co pisem,ja som tehotna a otec mojich deti nas opustil,odisiel,som sama,boli to velmi,no a viem ze boliet dlho bude po skoro 15rokoch nas opustil je to tazke obdobie a hlavne ked som tehotna.Su dni ked som ok su dni ked som na dne,ale raz to prejde len otazka ze kedy,ked ho velmi milujem.Drzim palce,chod za rodicmi povedz im co sa deje a co bude,nech stoja pri tebe ja som na vsetko sama zijem v inej krajine.Mozno skus este zabojovat,ja som bojovala drzala sa nohami rukami,no nepomohlo odisiel aj tak,Do polky aprila je este dost casu porozpravajte sa,drzim silno,silno prsteky nech to zmeni svoje rozhodnutie,budte otvoreni povedzte si vsetko co ho trapi atd.Ale ak ma nahodou inu zenu v tom ti ja uz neporadim...drz sa

crystal333
28. mar 2014

No nech si tu pise kto chce co chce,problem netreba hladat iba v jednej osobe,vztah si vzdy buduju dvaja.Muzi su jednoduchi ,najradsej by nic neriesili,potrebuju mat doma klud,ziadne hukanie nervoznej manzelky,treba na nich prespekulovanie ist a zasadne chyby neprehliadat a ani neospravedlnovat. Vsetko ma svoju pricinu,ze je nedzodpovedny a sa sprava ako idiot je jedna vec,tiez rozmyslam nad tym co dotycna napisala ,ze ho psychicky tyra,podla mna to jeden muz moze pocitovat prave vtedy ked manzelka furt donho huci pre kazdu malickost. Po dalsie bolo napisane ze aj predtým boli problemy,tak preco to druhe dieta? Dieta do problémového vztahu nepatri,pretoze sa to naopak vsetko este viac vsetko vyhroti!!! Vid v tomto pripade.

maribell
28. mar 2014

@zuzzi08 uhm my mame syna a cakame druhe babo a keby si moj mm teraz zmysli ze chce odist do irska za robotou tak mu asi rozbijem hlavu o umyvadlo 🙄 ..to akoze co ma byt? .. urobi ti dve deti a potom odcupita do prdele aj ked tu zaraba bozsky? ... ach poriadne by som ho prefackala nech sa spamata..

mariapuskasova
28. mar 2014

@zuzzi08 ahoj podľa mňa nieje riešenie utekať k rodičom. Ak ti bude posielať peniaze tak by som ostala tam de som určite by som to povedala rodičom že čo je vo veci ale to závisí od toho aký máte vsťah. Myslím si že tvoj manžel ešte nenašiel tú správnu cestu ak ho máš naozaj rada tak ho nechaj ísť chlap sa vyvetrá a možno si uvedomí že čo mal a čo nemá hned do rozvodu by som nešla určite sa vráti minimálne ten jeden až dva roky by som počkala. No samozrejme by som si žila zatial svoj život a potom by som sa rozhodla možno za ten čas by si si našla nového chpala čo by stál za to a až potom by som rišila rozvod. Teda k rodičom by som určite nešla bývať pretože rodičia ti budú diktovať všetko a určite ťa s tým budú otravovať svojím spôsobom nech sú už akýkoľvek mali by ste sa porozprávať a nechať tomu voľný priebeh. čas ukáže všetky karty a veľa sa časom vyrieši. A zober si to aj s tej stránky nieje jediný chlap na svete :D a ty nebudeš ani posledná ani prvá žena čo od nej chlap uteká no nezabúdaj že je to len jeho vyzitka zbabelosti ked uteká pred svojou rodinou a to že sa fláka skúsila si to aj ty nechaj mu dieta a oddýť s kamoškami príd v noci ako to robí on nevar neupratuj a hlavne mu neper veci chlap zistí čo musíš všetko robiť a určite by sa zmenil. My ženy sme hlúpe lebo veľa akceptujeme ja som mala bývalého chodil sám všade. No ked ma to prestalo byviť mu dohovárať tak som sa začala správať tak isto ako on no ja som si našla iného teraz máme spolu rodinu a som šťastná ale potom ked som mu ukázala že aj ja viem žiť bez neho chodil za mnou ako cicek :D no rozhodnutie je aj tak len na tebe sama musíš vedieť čo spravíš a ako sa zachováš len si udrž svoju hrdosš prajem nech si to vyriešite :D aj kôli malému lebo pre toto trpia deti :( no držím prsty :D

kykka
28. mar 2014

@crystal333 Keby si bola viac prezierava zena, tak by si chapala, ze tie jeho litanie o psychickom tyrani a "zrelom, dospelom chlapovi" su iba na zakrytie jeho vlastnych prehreskov - ze sa niekde tula do 3.30 rana a ocakava, ze manzelka mu povie, ze je to v poriadku. Iba hlupej zene by nieco take nevadilo - ze on ju posle domov o 7.00 a on si pride domov o 3.30 rano, to kde sme? To je ten dospely zrely chlap, ktory ma rodinu? Ze jej narobi dve deti a tesne pred porodom ide zdrhnut do zahranicia ktovie s akou cundrou? Lebo naco inac by tu nechaval skvelu pracu a siel by do zahranicia, ked to z financneho dovodu nepotrebuje? No, ked ty si z tych zien, ktore suhlasia s tym, aby z nich chlapi robili handru, tak ta lutujem...

crystal333
28. mar 2014

@kykka Mna nemusis teda lutovat,lebo ja sa nevyplakavam na fore,ze chlap mi akoze narobil deti a zaroven si robi co chce... O tom som aj pisala ale nepochopila si.

kykka
28. mar 2014

@crystal333 Co nebolo, moze byt. Preto neodsudzuj zeny, ktore taky problem maju...

crystal333
28. mar 2014

@kykka Dakujem ze mi zelas, ale tak kazdy mame nieco za sebou uz... Neslo tu o to zeby som ju odcudzovala,len som chcela upozornit ze mozno tam boli nejake problemy uz davno predtým ktore sa neriesili. Prislo druho tehotenstvo, a takto sa pomiatol. Co ja viem, mozno nejake rodinne problemy, napr. so svokrom , mozno tam bol nejaky konflikt, o ktorom ani ona nevie. Tazko analyzovat mne ci tebe, ked do toho dokladne nevidime.

juliana77
28. mar 2014

@zuzzi08 Píšeš, že manžel sa zadlžil v minulosti a že si ho podržala a našťastie s tým prestal. Ak som to správne pochopila, asi má sklony viac míňať ako zarobiť. Možno to je dôvod je náhleho odchodu, ktorý má problém ti vysvetliť.

Píšeš, že teraz máte taký problém, že všade chce chodiť sám, to nie je váš problém, ale jeho problém, pretože mentálne nedozrel na manželstvo a otcovstvo.

Pred tehotnými mamičkami mám rešpekt, takže aj pred tebou a nech sa už rozhodneš akokoľvek, neskáč si po vlastnej hrdosti. 🙂 🙂 🙂

mirka135
28. mar 2014

Nech ide ved jemu to prejde hlavou a sam sa vrati.ver tomu teraz je hrdina ale ked bude daleko od deti a rodiny uvedomi si ze spravil obrovsku chybu a bude vsetko OK

s.a.s.k.a.
28. mar 2014

@zuzzi08 ahoj mrzi ma ako sa zachoval tvoj manzel. Je to asi typ chlapa, kt. nedospel a rodina mu nic nehovori. Nieco podobne mam bohuzial doma, az na to, ze ten moj je s nami a myslim, ze toto by ani nespravil, ze by sa zrazu rozhodol od nas odist. i ked nikdy neviem...u nas su to akcie bez nas, okrem prace aj s kamosmi, minimalne raz do tyzdna sa ide opit a vracia sa o 1, vecery travi za pc hranim sa hier. Je toho viac, nechce sa mi to rozpisovat. Chcem ti len povedat, ze takych nezodpovednych chlapov je viac, ale to co urobil ten tvoj je naozaj sila, nejlepsie by bolo asi keby mu tvoj otec "rozbil hubu".
A byt mate spolocny? lebo ak je tvoj, tak pokial naozaj odide vymenila by som zamok a uz by som mu viac nedovolila sa vratit.
Je super, ze mas kam ist, teraz potrebujes podporu a tvoji rodicia ti ju isto daju. Mas pravo byt stastna a urcite este budes. Ten tvoj "manzel" si ta vobec nezasluzi. Mozno si o par rokov poovies, ze tym, ze odisiel sa ti mohlo stat to najlepsie co sa stalo.
Drzim ti palce.

moonlight1210
28. mar 2014

7 rokov ste mali slobodu pohybu a rozhodovania. Teraz sa 2roky zivot toci okolo dietata, rezimu, zodpovednosti. Tak ten tlak asi nevydrzal.
Pre niekoho je dost take si zvyknut te svet uz viac nebude len o nom.
Bez ohladu ze bol fajn ked sa maly narodil. Mozno mu len doslo ze toto nie je zalezitost domaceho milacika, ale aspon 20 rokov. A teraz dalsie dieta...
Ak je to takto, kym jemu samemu nedojde, ze sebecka sloboda nie je ziadna vyhra, nic nezmozes. Ani ked mu to o hlavu oplieskas.

Dalsia vec -neodstavila si ho na druhu kolaj kvoli dietatu?
Mohol stratit motivaciu.

Tretia vec - kludne povedz rodicom co sa deje. Potrebujes ako podporu tak volnost pocitov aby si nemusela hrat silnu zenu a fabulovat.

Inak - nedeje sa nieco vo firme? Nie su tam nejake zakulisne tlaky, ze sa zrazu stavia proti tebe?

A este daj tomu cas. V irsku, daleko od vsetkeho, mimo tlaku, sa mu moze kadeco v hlave rozlezat a dojst. Pokial si hned nezacne pisat papiere a rozvod.

jahodka8
29. mar 2014

@zuzzi08 Toto som nečítala, že robí u tvojho otca. To má v čistom 1000 eur? A aké sú jeho výkony v práci? No keby odišiel do Irska, asi by si jeho peniaze ani nepotrebovala, normálnemu zamestnancovi by za to asi toľko neplatil, možno tak polovicu v čistom? Spýtaj sa otca. No v Irsku nie je povinný posielať peniaze inam, ani na deti, to preto chce ísť zrovna do Iska. Tam bude musieť makať, nikto nebude brať na neho ohľady, či je rodina. A toho bratranca poznáš? Jemu sa tiež nechce platiť na deti? Nechaj ho ísť, aspoň budeš mať kľud.

zuzzi08
autor
29. mar 2014

@jahodka8 má to v čistom a robí vedúceho. Robotu robí dobre a vzťahy s mojou rodinou sú na jednotku. Včera sme sa dlho rozprávali a požiadal ma o odpustenie, že to tak nemyslel a že nás nechce stratiť. Porozprávali sme si všetko pre a proti, čo nám vzájomne na sebe prekáža a dohodli sme sa, že urobíme maximum preto, aby sme to zmenili. Tak si dáme ešte druhú šancu. Každopádne každej zo žienok, ktoré reagovali veľmi pekne ďakujem za podporu. Pekný deň 🙂

janka2921
29. mar 2014

Dobrý deň, prosím Vás o vyplnenie dotazníka, ktorý sa týka príčin rozvodov manželstva. Dotazník je anonymný a určený k diplomovej práci. Za pomoc Vám veľmi pekne ďakujem 🙂
https://docs.google.com/forms/d/1-yioDyfKbLLIT2...

janka2921
30. mar 2014

Ahojte, chcela by som poprosiť rozvedené žienky, aby mi vyplnili dotaznik.Ak sa tu také nájdu budem vééééľmi rada, ak mi ho vyplnia. Dotazník je anonymný a týka sa príčin rozvodu manželov. Ďakujem 🙂

https://docs.google.com/forms/d/1-yioDyfKbLLIT2...

Strana
z2