Prosím o radu...mám sa rozviesť?
Ahojte už som to tu písala ohľadom manžela, ktorý nie je nikdy doma a stále chodí k rodičom.Začalo sa to ešte viac stupňovať. Ked ide do dennej tak ide od nás o 16.30 domov k rodičom príde o 17.30 celý čas je s nimi doma a potom tam aj prespí.Na druhý den ide do práce v práci je celý čas a ku mne príde až večer o 20.00. Ked ide do nočnej tak ide od nás o 16.00 aby stihol isť domov a z domu ide do nočnej po nočnej ide zasa domov k rodičom a ku mne a malej príde až o 16.00.Povedala som mu nech si dá žiadosť do práce ku nám bližšie tak nechce.. presťahovať sa bližšie k práci nechce lebo nechce brať úver. Tak čo zostáva mne? Rozvod alebo sa zmieriť s tým?
A ved môžte napríklad predať byt a za peniaze kúpiť iný bližšie! Byt je váš?? Nechce sa mi to zasa celé čítať 😂 Možno by ste ani úver brat nemuseli alebo len minimálny
Daku chorobu máš ?
@blunka prosím ťa, myslíš si, že ti verím aká si ty šťastná :D keby to bolo tak ako píšeš tak by si nebola tu na koníkovi a nevypisovala mi bludy hehehe. Ja tu píšem iba o jednej strane nepíšem tu všetko, takže neboj sa taká zúfala ako si ty myslíš nie som 🙂 ja vidím v tebe zúfalku, ktorá sa hra nad vecou.Co nie si s tým imaginárnym mužom ale venuješ sa mne? :D
@lenka2710 byt je náš nebrali sme úver kupovali sme ho v hotovosti 🙂
tvoj mm je truľo...nechce stávať o 4:30? môj stáva pred 4 ráno a musí byť...
do práce dochádza cca 45 km a keby býval u rodičov tak má fabriku pred dverami - cca 10 min. peši....
Lenže sme spolu, máme dom , máme deti, a k rodičom chodí sporadicky...
tvoj mm Nevie alebo sa nechce prispôsobiť , lebo mu to takto vyhovuje....ja by som si našla asi niekoho bokom...
@deti95060810 ono tu je hlavný problém že nedávno mal nehodu ked šiel z práce k nám vbehla mu srnka pod auto celé auto roztrieskane ešte dobre že sa mu nič nestalo. A teraz sa toho veľmi bojí. Ale ani predtým nechodil lebo sa toho bál a potom sa mu to aj reálne stalo.
tak jedine sa odsťahovať bližšie k jeho práci...
@deti95060810 ano lenže tak by sme museli kupovať byt za 80 tisíc eur vieš a on nechce brať úver lebo my sme v hotovosti platili za byt 55 tisíc eur s tým že sme nebrali úver. A aj keby sme ten náš byt predali tak nám treba ešte ten úver brať chápeš.
@deti95060810 ono by to nebol problém lebo peniaze máme aj úver by nám dali , ale on nechce lebo sa čuduje ludom ako poberú vysoké úvery a nevedia žiť dalej. A my si zasa doprajeme aj dovolenky aj to čo chceme, ale zas nie sme spolu takže tak.
z niečoho musíte upustiť...inak ten vzťah pôjde do stratena...
by som sa kašľala na dovolenky....mne by to nevyhovovalo....
@deti95060810 urobím tak ako písali dievčatá vyššie že budem chodiť s ním k jeho rodičom ....
Ale aj tak nechápem, prečo ste ten byt nekúpili teda bližšie!! Dobre, mali ste 55000 €, tak by ste zobrali len 30000€, niektori majú aj vyše 100000€ a žijú! My sme tiež brali 30000€, mame to na 25 rokov a splátka mesačná nám vychádza 120€ a tiež si doprajeme, aj si kúpime aj po výletoch chodíme, a tiež len z jedného platu, lebo ja som doma! Keby sme brali na 30 rokov, tak mame splátku možno 90€, a to je podľa mňa dosť zanedbatelna suma pre dobro v rodine! Ja by som asi na tom trvala!
Ale tu podľa mňa nejde ani o tmu, ani o úver, proste chce mať pokoj, v kľude sa vyspinkat, maminka polievočku pofuka, kávičku uvarí!
Je proste pohodlný, každý mladý človek má úver a aj si dozici, aj dovolenku, aj výlety, aj oblečenie alebo ja neviem co, je to výhovorka
Pozri pories to spanie pred dennou a po nočnej aj tak by s Vami nebol, lebo spi.Skus si to otočiť a vidieť pozitíva svokra mu dá jesť nemusíš toľko variť, nemáte hypo má dní voľna... Len určite mu dávaj dieťa nech sa venuje a teba odbremení.
@lenka2710 my sme ten byt kúpili dávnejšie a bolo mi povedané od 3 gynekologov že budem mať problém s otehotnením.. že to bude možno aj 5 rokov alebo viac. Tak sme rozmýslali že by sme si potom kúpili byt ked sa to podarí, lenže nam sa to podarilo na prvý šup... A ceny bytov v roku 2018 šli rapídne hore .... Proste úver brať nechceme. A hlavne on nechce brať úver. My si peniaze aj tak šporíme , odkladáme, a uvidíme čo bude potom zasa chceme kupiť byt bez úveru, ako teraz. Súhlasím s tým že je pohodlný, lenivý, ano to je pravda.
@eliska13 ano čo sa týka financií sme na tom dobre, to sa nechcem chváliť, ja viem ľudia žijú všelijako. My si doprajeme všetko. Variť varím aj tak stále už len kvôli sebe a malej a varím každý deň.A mám to aj tak, že navarím si a aj mama mi donesie čo mi naraví aj to mam fajn 🙂 Len to venovanie malej no nechce sa mu radšej je na počítači... takže tak
@lenka2710 ono tu neide ani o tie splátky ale že sa bu bude zle spať ak by mal úver :D napríklad srnka mu rozbila auto a nemal problém dať za opravu 5tisíc eur , ale ako vravím nemôže mať každý všetko asi tak ....
Píšeš, že sa vám financne darí, tak s úverom problém mat nebudete, horšie to majú ti, co fungujú z ruky do úst a vypadne príjem a už je problém splácať, ale u vás by problém nebol! Dám pár mimoriadnych splátok a za 5 rokov som bez úveru! To by potom polovica mladých ľudí na Slovensku nespala, lebo majú úver 😂
@lenka2710 ano ja viem dobre píšeš ale on nechce o úvere ani počuť ....aj to som mu vravela ale proste nechce
Ak nemá rozum on tak ho daj jeho mame. Na rovinu s ňou pohovor, vykričať sa ak bude treba. Nech ti nerozbija manželstvo. Ak si s manželom rozprávala na tú tému a odmietol ,tak ti ostáva len svokrička. Ak s ňou nechceš tak skús to cez svokra nech si chlapi prihovoria chlapsky. Ak ho ľúbiš tak si manželstvo rozbiť nenechaj.
@laskamojajeidna svokre som vravela ostala urazená že či chcem aby sa mu niečo stalo ak by rano šiel domov, že nech sa radšej vyspí u nich.So svokrom som nevravela, myslela som že svokra mi pomôže ale mýlila som sa ..Svokra ho podporuje v tom.
Podla mna si tym svokru nemala zatazovat, poriadky si mas robit s muzom. Co ho mater vykopne ze chod domov k zene? Preco ma niekto iny riesit neschopaka? Po nocnej chapem ze sa tam ide vyspat, no ostatny cas straveny u rodicov nechapem. Vy dvaja mate problem a riesenim na neho je iba ako sa vsetko NEDA, tak sa nepohnete nikam.
Tak máš to fakt komplikované ako píšeš o tú svokru..musíš si potom ako niektoré píšu urobiť poriadok s mužom sama. Ak by možno mal brata alebo kamaráta, ktorý by mu pri pive dohovoril možno by ti to pomohlo. Ak nikto taký nie je ,tak si na to sama. Veľa žien má manželov čo cestujú ďaleko. Môj muž už neraz mal mikrospánok no patrí to k tomu. Ráno vstáva o pol piatej a večer je doma o pol deviatej. Do práce má 80 km tam aj späť. Čiže dokopy 160km. Máme dve deti a samozrejme,že sa neskutočne o neho bojím. Robí zmeny. Manželstvo bez lásky je neskutočná obeta. Modli sa za manžela nech sa situácia vyrieši. Každá z nás má iný názor na tvoju situáciu. No musíš si sama uvedomiť dokedy to budeš zvládať psychicky. Neviem či ti niektorá poradí ako očakávaš. Držím ti palce!
@lavender273 Myslím, že ty si správne pomenovala kde je ten problém a prvá vec je si to pripustiť.
tak potom nie je o com, ked to jeho mama nevidi....ze tvoje dieta rastie bez otca....
Ja si tiez myslim, ze namiesto toho, aby ste obaja pristupili k nejakemu kompromisu, hladate ako sa to neda. Tvoj nechce o uvere ani pocut, ty si nechces dupnut a odist na cas k rodicom, aby sa zbadal, on nechce dochadzat domov lebo to a tamto. Ved ok, mal nehodu, ja chapem, ze sa boji ale tak potom bud alebo...Aby bola takato "smiesna" situacia neriesitelna?? Ved to je nonsens! Ak je to pre teba uz naozaj neznesitelne a chces a potrebujes to riesit s nim hned a zaraz, tak sa s nim porozpravaj este raz a povedz mu, co ti vadi a teda ocakavas nejake spolocne riesenie. Pokial nemieni NIC zmenit, tak co ti tu bude kto radit. Takeho chlapa by som do riti kopla. Ja osobne, by som sa k svokre nenominovala s deckom. Len aby som robila naprieky? K comu by to bolo dobre, ked sama pises, ze su svokrovci pohodlni a ich vnuca nezaujima, skor je to pre nich pritaz. A treba brat ohlad aj na vase dieta. Si myslis, ze mala bude spokojna v takom prostredi? Ale hlavne, ze ty budes citit satisfakciu, ze si so svojim muzom ale, ze aj ked je doma a je radsej na pc a nevenuje sa vasej dcere, to tymto nezmenis. Len budes v jeho pritomnosti a "otravovat" svokrovcov. Ved co, ze oni maju vlastny zivot, ze? Ano, je pravda, ze svokra nerobi dobre, ze ho v tom podporuje, aby tam ostaval. Mala by ho skor kopnut do riti, ze takto to dalej nejde, ze ma svoju rodinu a treba, aby bol aj s vami. Ale raz je to jeho matka, necakaj, ze pojde "proti" synovi, ked vidi, ze mu to tak vyhovuje a este je to pre neho aj bezpecne 😀.
Pisala si, ze sporite a penazi mate dost. Tak potom, kde je problem? Dosporte a kupte byt blizsie k jeho praci. V kazdom pripade, ty si musis s chlapom spravit poriadky, ak sa o malu nezaujima tak, ako si ty predstavujes, to sa ani pripadným prestahovanim blizsie k praci totizto nemusi vobec zmenit...
No zjavne ho to doma nebaví. Prečo? Položila ste si tu otázku? Ako vám funguje sex? Ako spoločne záujmy? Skúste rozmýšľať... Ja osobne, ako chlap, si myslím, že je z vás unudeny a preto sa uchyluje ku rodičom, sam nevie nájsť riešenie. V každom prípade si spolu sadnite, otvorene sa porozprávajte. Buďte kľudná, rozvazna. Ženský šarm, neha.... Maju neuveriteľnú moc. Každý zdravý chlap týmto veciam podľahne. Prajem vám, aby ste to všetko v pokoji vyriešili a nasli pokoj. S pozdravom Dalibor

@panda21 áno nešla by som.Ved písala, že nemajú kde poriadne spať.A ešte po tom, keď písala, že svokra na ňu vybehla to by som už vôbec nešla.Ale to som ja....možno im to pomôže.