icon

Prosim o radu, manžel sa chce dať na finančné poradenstvo

region
11. aug 2018

Moj manzel zacal chodit za nejakou financnou poradkynou.Chodi tam uz asi 4 mesiace najprv mu ponukala svoje sluzby co by mu mohla poskytnut a neskor sa dohodli natom,ze ho zauci aby aj on mohol robit fin.poradcu.Lenze je mi to dost divne lebo posledne dni chodi za nou lazdy den a aj vecer okolo 19 neviem byvaju taky ludia o takom case este v kancelarii?A vcera som mu nasla a
.

Strana
z2
region
autor
11. aug 2018

@region vcera som mu nasla ako mu pisala email,ze ma nanho prichystane tlacivo na overenie notarovi?Co to ma znamenat?

zuzanapjat
11. aug 2018

@region nezlomila ho na nejaku požičku o ktorej ti zabudol povedať?

maria1989
11. aug 2018

@region ved sa opytaj manzela.

region
autor
11. aug 2018

@zuzanapjat povedal mi len,ze si uzavrel zivotnu poistku u nej nejake sporenie kde bude mat za 15 rokov splatenu hypoteku nie za 30 a neviem co este uzavrel.Mam pocit,ze mi nepovedal vsetko.Ale kvoli comu sa dava nejale tlacivo overovat notarovi.A je mi dost divne,ze tam za nou chodi niekedy aj na 2,3 hodiny.ked ho zauca tak stale si maju co povedat?Ja sa len bojim aby ho neobrala o peniaze

pininka
11. aug 2018

Oni bezne robia aj po veceroch, mam byvalu spoluziacku ktora to robi uz roky a su to cele vikendy, dni, ked sa so toho chytil tak ho doma velmi neuvidis, len treba davat pozor na to, co bude uzatvarat a ci je to ozaj vyhodne, lebo oni vedia oblbovat ze az.

blunka
11. aug 2018

@region sporenie kde bude mat hypoteku splatenu za 15 namiesto 30 rokov 😂😂😂. To by sme mali tam uz sporenie vsetci.
Ale bez garancie 😂😂😂 bez záruky že možno aj pride o vsetky investovane peniaze.
Hlavne ze teta dostane proviziu z uzatvorenych zmluv.

Neboj raz sa poučí a už viac blbostí neuzavrie.
Títo finanční poradcovia ĺudi vedia tak oblbnut ze uzavru aj uplne nevyhodne zmluvy.

A k tomu ci to moze robit aj vecer si myslím ze moze a ak ho uci aj 2-3 hodiny. Ak sa bojis ci ta s nou nepodvadza tak to nemusi podla mna.

timilv
11. aug 2018

My sme si teraz uzatvárali nové životné poistky a rušili staré, ktoré sme mali uzatvorené. Na zrušenie nám náš finančný poradca tiež pripravoval tlačivá na ktorých museli byť naše podpisy overené notárom (aby mala poisťovňa istotu, že sme to fakt podpisovali my, lebo to zrušenie išlo poštou). Nemá nejakú životnú poistku, ktorú by mohol rušiť?

zuzanapjat
11. aug 2018

@region ano zmluvy musia byt overene notarom /resp. podpis žiadatela na nich...

evittam
11. aug 2018

@blunka Asi tak-agenti s teplou vodou....
@region Tvoj muz je asi lahko zmanipulovatelny, asi sa nechal nahovoriť na nejakú riadnu blbost.

negymama
11. aug 2018

a ma muz nejake stale zamestnanie? ak ano, chce ho nechat pre financne poradenstvo? no zbohom rodina. ak je on ten spracovatelny a ukecatelny , tak stoji na nespravnej strane "pultika" , na to treba mat siroku papulu, istu davku egoizmu a pretvarky, a je to aj velke riziko, ak klient do urcitej doby zrusi zmluvu, provizie sa musia vracat,

evittam
11. aug 2018

@negymama A zabudla si na to hlavne-uz ich je az moc a ludia skôr rušia podobne veci ako zakladaju,nakolko ta inteligentnejšia cast uz prisla na to,ze sú to len klamstva a vyzierky penazi.😉 Cize zarobit na niecom takom je uz skor nemozne.

jaroy
11. aug 2018

CHod zajtra vecer snim. Alebo pozajtra a zistis co robia.

gabci_gabca
11. aug 2018

Ja by som asi normálne šla za ňou, buď s ním alebo by som jej zavolala a šla za ňou aj sama spýtala som sa na čo všetko vlastne tvojho muža nahovorila, ste partneri takže o takýchto veciach by si mala vedieť

negymama
11. aug 2018

@evittam ja viem, mna na nieco take nahovarali, robit na zivnost zivotne poistky, vyhodne akurat tak pre poistovnu, nevzala som to, a moja sestra par mesiacov opustila financnu sferu, mala toho uz plne zuby za tie roky, a to ani nerobila zivot. poistky ale hlavne uvery. stresova praca, pod tlakom bez zamestnaneckych vyhod ale buzeracia ako pod sefom. cize ani tie vyhody zivnosti ze si sam sebe panom z toho neplynu.

negymama
11. aug 2018

a keby moj muz bez mojho vedomia nieco uzatvoril, tym by ma nahneval teda.

blairgossip
11. aug 2018

Chod za nou s nim! Alebo aj sama ! A spytaj sa co vsetko s nim riesi.

janulka2811
11. aug 2018

Tito poradci su pyramidova hra ... nerobi nahodou pani pod OVB???
Ked ano,dotycna chce ist vyssie a musi mat pod sebou ludi,ktory budu zhanat dalsich ludi na uzavretie vacsinou nevyhodnych poistiek atd atd.
Mala by sa si s muzom porozpravat,tito poradcovia su velmi ukecany a presvedcivy ludia bla bla bla.
A nech muz neveri,ze za tu sumu co on plati sporenie,bude mat za 1/2 doby splatenu hypo.Vie tvoj ake su mesacne poplatky za vklad a vedenie uctu.Si zapamataj co podpisana zmluva to peniaze pre dotycnu 😁😄😁

janulka2811
11. aug 2018

@negymama presne tak 😉

juliet86
11. aug 2018

jednoznacne nech do toho nejde. bude ho neznasat cele okolia. och tito akoze financni poradcovia. cele je to jeden pyramidovy system ci uz ovb ci partners group atakdaldj. prec od nich. cest zopar vynimkam ktori na to maju oficialne vzdelanie a vedia to robit aj bez nich

duun
11. aug 2018

Akú má províziu daný agent z danej zmluvy - to je informácia, ktorú MUSÍ poradca klientovi poskytnúť, ak sa klient opýta. Zvyčajne to ale je suma, ktorú ten človek zaplatí za prvý rok (pri platbe poistky povedzme 30e/mesačne je to cca 300-400e provízia pre agenta v závislosti od typu produktu).
Aj mňa na niečo podobné "uvarili" a teraz to nemôžem vypovedať min. 10 rokov, lebo by to bola čistá strata, chcem, aby sa mi aspoň splátky (vložená suma) vrátili. Nenechajte sa oblbnúť, životná poistka so sporením nie je cesta k zarobeniu na úrokoch a predčasnému splateniu hypotéky - vlastná skúsenosť :(

Inak, ak si chceš overiť, či je tá dotyčná vôbec finančným poradcom a na aké oblasti má oprávnenie, tak si ju vyhľadaj podľa mena tu: https://regfap.nbs.sk/search.php

Ak nie je v registri, potom by som asi začala rozmýšľať, prečo s ňou trávi čas po večeroch..

ujaju
12. aug 2018

Len aby mu tými poisťováckymi drístami nevymyla mozog. To sa veľmi ľahko stáva a potom sa človek nestihne ani spamätať a má trilión nepotrených poistiek uzavtretých

babatko17
12. aug 2018

mozno by som nemala pisat ked vidim ohlasy 🙂. Ja pracujem v poistovni. Nikdy som nezrusila klientovi dobru zivotnu poistku. Pracujem na full time a zijem z toho a da sa to aj tak, ze pracujes poctivo, klientom neskodis a nevymyvas mozgy. Ked citam povodny príspevok, je mi jasne, ze ta pani nekomunikuje pravdivo. Zivotna poistka, vdaka ktorej splatis uver za 15 rokov namiesto 30 je hlupost, nieco take neexistuje. Dobre nastavene zivotne poistenie je dobra vec. Smola je v tom, ze mnohi poistovaci roia zmluvy len preto, aby zarobili a nie tak, aby zmluva chranila klienta. Potom sa mi dostavaju do ruk poistky, kde napríklad je nastavene denne odkodne pri uraze 3€ na den a podobne. Manzela by som poziadala, aby mi priamo povedal, o co tam ide. Tiez by som sa spytala pani, za ktorou chodi. Ak je pani prave ten typ, ze zistila, ze ho moze vyzmykat, daj si na to pozor. Bohuzial, aj v tomto sektore su ludia vselijaki.

nini1010
12. aug 2018

Tito ludia ked su sikovni vedia dobre zarobit.Ale su neznesitelni.mysme tak museli zrusit kontakty s priatelmi lebo to uz bolo neznesitelne.

mpg
12. aug 2018

@region Tak nech manžel ukáže, ktorú poistku zrušil a akú založil, ja by som si to pozrela.
Robiť finančného poradcu si vyžaduje dobrý rozhľad v tejto oblasti a je ich myslím si - už aj dosť,
sú aj takí, ktorí myslia v prvom rade na svoje odmeny.

kvetka_
12. aug 2018

Ja som potrebovala od notara overene podpisy pri zakladani sporiaceho uctu od Axy. Tirz cez financaka....

amonet
12. aug 2018

Ak ma byt fin. Sprostredkovatelom potrebuje vypis z registra trestov a cestne prehlasenie o bezuhonnosti a ze nema zmluvu s inou fin. Spolocnostou. To musi byt overene u notara alebo matrikou, kvoli registraciam v nbs. Fin.sprostredkovatel je flexibilna pracovna doba a ano robi sa aj vecer ak treba. Zaucanie trva dlho, u nas su 4stupne,a trva aj polroka

mirien22
12. aug 2018

Oni majú provízie aj za to, keď tam dostanú nového človeka, niečo ako v Avone a pod. Ja mám finančného poradcu, dosť nám pomáha aspoň zisťovať informácie, ja sama si hovorím, čo chcem a ako to chcem a on to podľa toho pripraví, takze žiadne odrbkávanie. Ale takých je naozaj malo, väčšina narozpráva brutálne bludy, zaobali to do pozlátka a dôverčiví ľudia na to skočia, že ako parádne zarobia a budú bohatí, keď budú starí. Povedzme si úprimne, ak bude polovica pravdou, tak bude fajn. Ale treba manželovi vysvetlit, že finančne poradenstvo berie veľa času a mat to ako hlavnú prácu je hrôza. Zmluvy sa dajú zrušiť, ak by podpísal niečo nevýhodne, poradkyňa bude musieť potom províziu vrátiť 😉

sasa1310
12. aug 2018

@region zamysli sa. To akú zmluvu uzatvára, keď tam je niekoľko hodín a každý deň? Len či sa oni venujú zmluve. A SMS mu mohla napísať s indíciou, aby prišiel a aby si to pochopila tak, že ide len zmluvu podpísať.

jaroy
12. aug 2018

Chod tam zajtra snim a potom nam tu napis co si zistila.

pieksamaki
13. aug 2018

@region
neexistuje nič, čo by zmenilo splátku dĺžky na polovicu,len investovanie,ktoré síce teraz vloží,ale garantuje ti,že O to príde, a bude V strate.....nech je to čokoľvek, dnes je doba bitcoin...investícií, ....Musí mu fungovať základný zdravý rozum, keď nie, tak mohol urobiť čokoľvek,A dostať vás do problémov....prípadne zbytočnej Investície, typu poistka poistky ....A atd

Strana
z2