icon

Prosím o váš názor na stretávanie sa s rodinou počas korony.

3. apr 2020

Prosim si radu. Mne je uprimne do placu a dnes na mna vsetko dolahlo, Nebyvame v blizkosti svojej rodiny, ale aj napriek tomu odkedy sme sa odstahovali sme kazdy mesiac chodili za nimi cez cele Slovensko. Niekedy aj 2x do mesiaca. Mame malu dceru a chceli sme, aby sa videla so starkymi..ved nemusim vysvetlovat. Mam pomerne tazko choru mamu, ktora kvoli svojmu povolaniu musi pracovat v 1.linii... a tu je ten problem. Ja sedim doma...naozaj poctivo a mozno ma vysmejete, ale dalej ako na dvor som este nevysla. Ani do obchodu. Chodi vyhradne manzel. S nikym sa nestretavam, jediny koho vidim je muz. Sedim doma a cakam, kedy toto hlupe obdobie prejde 😢 co je ale kamenom urazu je to, ze sa mam ohlasila, ci by nemohla prist v nedelu na otocku s priatelom... cize skoro cely den bude cestovat a budu tu hodinu, dve...niekde na dvore. Mam na koronu svoj nazor, ale vsetko respektujem...par dni dozadu som mala narodeniny a naozaj dnes sa mi uz chce plakat...nemozem ich ani zdialky vidiet, neviem ako dlho tu este bude moja mama a nemozeme byt spolu 😢 a co je najhorsie, neviem, kedy to skonci.. Byvame v 1-izbaku momentalne. Cize izba, kuchyna, dvor, muz a mala.... Co by ste robili na mojom mieste? Ja teda nemam ako mamu nakazit, iba ona mna/nas. Muz o tom nechce ani pocut. Stresuje tak, ze sa to uz podoba panike. Zasoby robil este ked tu bol na Slovensku kazdy pokojny. Ludia, ja sa tu za pol roka zblaznim... Je tu niekto, kto denne stretava iba jednu jedinu osobu? Zvladate to? Samozrejme, nemam problem pockat este mesiac, ked uz sme ich nevideli od janura, ale co ak to tu bude este do jesene...a prave teraz ma doslova stvu vsetci, ktori opatrenia ignoruju a kvoli takym budu ludia ako ja uvazneni vo vlastnom dome. Drzte sa vsetci, posielam vam vela sil a dakujem za vsetky rady....len prosim, nehovorte, ze je to nutne, ze su takto aj ostatni, ja viem a verte, ze zodpovednejsieho cloveka v tomto nenajdete, ako som ja.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
tristanka
3. apr 2020

@halienka presne, niektorí ľudia sa zabednia doma a potom majú depku. Zatiaľ nieje zákaz vychádzania.

tristanka
3. apr 2020

@veronika4495 ... a takto sa šíri vírus

pininka1
3. apr 2020

My sa stretávame aj s rodinou, deti išli dnes s mojimi rodičmi na chatu,majú ju na samote,.nikto tam nieje. Inak deti chodia len do okolia, na dvor, kedze bývame na dedine. Ak však tvoja mama pracuje ako sestrička v nemocnici, zvážila by som stretnúť sa s ňou. Predsa je iné dôchodkyňa čo sedí doma a iné pracujúca žena v nemocnici.ma by asi tiež kleplo v jednoizbaku, ale určite by ma korona neodradila ísť raz za čas do prírody kde chodím minimum ľudí.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
nickpick
3. apr 2020

fungujeme rovnako, muz, ja a male polrocne dieta, nevidame sa s nikym, volame kazdy den s rodinou, takisto nam robi medvediu sluzbu whatsapp, kazdy den si posielame fotky, videa, vedieme videochat, okrem bezneho upratovania vymyslam recepty, peciem, kazdy den ideme aspon na hodinku von kedze byvame velmi blizko prirody, parkrat do tyzdna ideme do lesa, treba sa fixnut na pritomnost, stanovit si plan, dnes urobim toto, zajtra hento, cvicit, hladat rozptylenie, robit to na co nebol predtym cas, neoremyslat co bude o mesiac alebo o polroka, nekvarit sa ciernymi myslienkami, brat kazdy den pozitivne v ramci moznosti, hovor si, ze tuto obet prinesies aby ste mohli byt vsetci spolu v buducnosti a travit krasne chvile, chapem niekedy to na cloveka dolahne, poplac si a potom si pusti veselu pesnicku a zatancuj si, hladat v sebe silu a povedz si ze ra rato situacia nezlomi, ale posilni...

pininka1
3. apr 2020

@tristanka najviac sa šíri medzi cudzími ľuďmi ktorí kašľu na všetko a idú húfne na železnú studničku a podobne miesta. Alebo dnes v Kauflande ráno 80% dôchodcov, ktorí sa na seba tlačili jedna radosť.

tristanka
3. apr 2020

@veronika4495 myslela som to že sa stretávate so svokrovcami a sesternicou, čo nie je nevyhnutné. Chodiť do práce je nevyhnutné.

larisalarisa
3. apr 2020

Myslím , že každá z nás má právo prežívať to, čo sa dnes deje . Svojim spôsobom. Netreba hneď útočiť. Možno treba vypočuť. Trošku ľudskosti by sa tu zišlo ako šafranu.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
tristanka
3. apr 2020

@veronika4495 ja som nenapísala že vy šírite vírus, ale že vírus sa šíri kontaktom medzi ľuďmi, preto odporúčanie znie nestretávať sa.

natalienka12
3. apr 2020

Hlavne médiá robiá slušnú paniku medzi ľuďmi, už sa to nedá počúvať, celé televízne noviny len o korone. Jasné, treba to brať vážne a chrániť sa, ale nie každý môže byť doma. Niekto musí chodiť aj do práce, aj do obchodu. Ja "milujem" dôchodcov, vraj sú najzraniteľnejší, krízový štáb im vyčlenil hodiny od 9 do 12 na nakupovanie a hľa, idem do obchodu po 12 a plný obchod dôchodcov. Kedykoľvek, keď začnú nové akcie, hneď je ich plný obchod, také nervy mám na tých starých gerontov. Prečo nerešpektujú že majú vyhradené hodiny na nakupovanie.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
natalienka12
3. apr 2020

Nerozumiem celkom tvojmu príspevku, že máš ťažko chorú mamu, ktorá musí kvôli svojmu povolaniu pracovať v prvej línii...prečo by musela? Ak je naozaj ťažko chorá, prečo riskuje a nie je PN? Toľko doktoriek a sestričiek, čo poznám sú doma na OČR a nie nevyhnutne (keďže majú manželov doma) a tvoja ťažko chorá mama takto riskuje?

tristanka
3. apr 2020

@veronika4495 ja som to nemyslela v zlom, samozrejme to je už na vašom zvážení.

nikaeli
3. apr 2020

pred dvoma tyzdnami mala moja dcera 13, ja som mala v utorok 40.. vies ako sme oslavovali? takmer nijak.. iba my doma s drahym a s nasim dvojrocnym drobcom.. nechodime nikam.. max na nakup 2-3 do tyzdna, nemame ani dvor, byvame v bytovke.. uz som si aj poplakala, sme zyvknuti chodit kazdu nedelu k nasim na kavicku.. nevideli sme sa odkedy to cele prepuklo.. ale zalezi nam na tom, aby sme boli zdravi a verime, ze ked to budu dodrziavat vsetci, coskoro to pominie a budeme sa moct znova objat ❤ a oslavit nase narodeniny 🎂

natalienka12
3. apr 2020

@veronika4495 Trochu to odľahčím...niekto je napríklad korone aj vďačný, že nemusí mať doma nasáčkovaných svokrovcov každú chvíľu. Aké je to super! 😂

bluka2
3. apr 2020

Ocividne to tebe a hlavne muzovi lezie na mozog. Psychicke zdravie nie je podriadene fyzickemu zdraviu a tvoje zdravie nie je menej, nez zdravie niekoho ineho. Takze pekne zacnite chodit na prechadzky, hygiena, udrzat odstup, nie je problem. Potom aj odpoved na svoju otazku s vlastnymi silami lahko najdes

tristanka
3. apr 2020

@nikaeli veru aj u nás majú na jar všetci narodeniny... a neoslavujeme nič. To nieje teraz podstatné. Treba sa zmieriť so situáciou a nájsť si nejakú činnosť, a chodiť každý deň do prírody. My tiež nemáme dvor ale chodíme do lesa a na bicykle. Inak by som asi prepadla depke.

martinals
3. apr 2020

Ahoj keď má takú riskantnu prácu asi by som návštevu neriskovala ak by sa náhodou niekto z rodiny nakazil veľmi by som si to vyčítala. Všetci musíme zaťať zuby a vydržať ale chápem ťa. Neuvažovala si možno využiť video hovor cez Skype, Viber...

heidy222
3. apr 2020

Ja ta uplne chapem, tiez som doma Len s manzelom a 2 malymi detmi, s nikym sme sa nestretli Uz 24 dni. To ze vsetko zodpovedne dodrziavame neznamena ze mi z toho nesibe! Totalne ma vytacaju ludia vyrokmi ,,pre mna sa v zivote nic nezmenilo" ,,ja si to uzivam", ,,co dramatizujes, vsak sed doma a staraj sa o deti" ,, hlavne ze mas zdrave deti" neviem ci to nejaka poza alebo co tym sleduju, uz Ani radsej sa s kamoskami cez Telefon nebavim Lebo sa potom citim ako najhorsia osoba za to ze mam 2 zdrave deti a dovolim si mat aj nieco ine z coho som smutna. Socialna izolacia je tazka a neviem sa tvarit ze mi to vobec nevadi.

nickpick
3. apr 2020

ono stale je lepsie mat muza a dieta ako byt dochodkyna sama ako prst v malom bytiku ked je jedinym highligtom dna nakup potravin, ked je cloveku tazko, treba si povedat, ze inym je ovela horsie, zenam, ktorych muzi pracuju v zahranici a nemozu prist v najblizsej dobe domov a oni su same s detmi, osameli ludia bez rodiny, dochodcovia, ludia s tazkymi psychiatrickymi aj zdravotnymi diagnozami, ktorych sa tato situacia dotyka najviac, nebudme sebecki, iste clovek nie je robot, kazdy sa borime s mensimi ci vacsimi problemami, ale netreba byt sebestredny...

mosacip
3. apr 2020

Odbehnutych 8km. Mam sa vyborne a cudujem sa ze vobec stiham toto tuna citat 🙂

tristanka
3. apr 2020

@heidy222 Môže vás to vytáčať, ale majú pravdu. Je to dočasný stav. Treba to prijať ako fakt. Nebojovať s tým. Zamerať sa na to čo môžete robiť a nie čo nemôžete. Vaša spokojnosť nieje závislá od vonkajšieho sveta ale od vášho vnútra.

mosacip
3. apr 2020

@tristanka Velmi mudro. Akurat tam treba dospiet ...

heidy222
3. apr 2020

@tristanka nie som Taka dokonala osoba, ale Gratulujem kazdemu co to dokaze.

autor
3. apr 2020

@tristanka
Nesuhlasim s tym. Je pravda, ze clovek moze byt spokojny aj v takejto situacii, pretoze je to nastavenie mysle. Ale na druhej strane musime brat v uvahu aj socializaciu a vyrok "nic sa nezmenilo" moze byt pravdivy v pripade, ze je clovek nonstop doma, nikam nechodi, s nikym sa nestretava. A ak by aj niekam siel, tak vyhradne s ruskom a uz to je zmena. A taktiez nie som jedinec, ktory nonstop medituje a cerpa z motivacnych knih a neviem, ci je tu niekto, kto za cely cas karanteny neprepadne negativnym myslienkovym pochodom. Myslim, ze takeho cloveka nepoznam a ak niekde je (verim, ze ano), sklanam sa.

lucyluv
3. apr 2020

@heidy222 tak ja si dovolim povedat, ze u mna to poza nie je. Ja si to vacsinou naozaj uzivam. Ale tak mam zrejme lepsie podmienky. Som na materskej, mam deti, co nechodili do skolky, manzel robi z domu, s detmi pomaha mama, mame dvor. Ja som stastna, ze nemusim konecne vymyslat ziadne vylety. Jasne, ze keby som sama doma v byte, tak ma z toho asi mrdne. A kamoskami pisem cez internet, ak stiham :D dokonca som rano zacala cvicit, cez obed ked deti spia nalejem pohar vina, naozaj nemyslim, ze kazdy kto vravi, ze je stastny, tak je len pozer. Bonus, ze nemam konecne vycitky svedomia, ze mala by som dieta socializovat :D

mosacip
3. apr 2020

Nesklanaj sa, lebo takych ludi je kopec. Karantena je prilezitost, nie trest. A dufam ze bude trvat este aspon 2 mesiace.

megika1
3. apr 2020

prosím ako je možné,že je v prvej línii a vážne chorá,to znamená ,že chodí po nemocniciach ?