icon

Prosím o váš názor na stretávanie sa s rodinou počas korony.

3. apr 2020

Prosim si radu. Mne je uprimne do placu a dnes na mna vsetko dolahlo, Nebyvame v blizkosti svojej rodiny, ale aj napriek tomu odkedy sme sa odstahovali sme kazdy mesiac chodili za nimi cez cele Slovensko. Niekedy aj 2x do mesiaca. Mame malu dceru a chceli sme, aby sa videla so starkymi..ved nemusim vysvetlovat. Mam pomerne tazko choru mamu, ktora kvoli svojmu povolaniu musi pracovat v 1.linii... a tu je ten problem. Ja sedim doma...naozaj poctivo a mozno ma vysmejete, ale dalej ako na dvor som este nevysla. Ani do obchodu. Chodi vyhradne manzel. S nikym sa nestretavam, jediny koho vidim je muz. Sedim doma a cakam, kedy toto hlupe obdobie prejde 😢 co je ale kamenom urazu je to, ze sa mam ohlasila, ci by nemohla prist v nedelu na otocku s priatelom... cize skoro cely den bude cestovat a budu tu hodinu, dve...niekde na dvore. Mam na koronu svoj nazor, ale vsetko respektujem...par dni dozadu som mala narodeniny a naozaj dnes sa mi uz chce plakat...nemozem ich ani zdialky vidiet, neviem ako dlho tu este bude moja mama a nemozeme byt spolu 😢 a co je najhorsie, neviem, kedy to skonci.. Byvame v 1-izbaku momentalne. Cize izba, kuchyna, dvor, muz a mala.... Co by ste robili na mojom mieste? Ja teda nemam ako mamu nakazit, iba ona mna/nas. Muz o tom nechce ani pocut. Stresuje tak, ze sa to uz podoba panike. Zasoby robil este ked tu bol na Slovensku kazdy pokojny. Ludia, ja sa tu za pol roka zblaznim... Je tu niekto, kto denne stretava iba jednu jedinu osobu? Zvladate to? Samozrejme, nemam problem pockat este mesiac, ked uz sme ich nevideli od janura, ale co ak to tu bude este do jesene...a prave teraz ma doslova stvu vsetci, ktori opatrenia ignoruju a kvoli takym budu ludia ako ja uvazneni vo vlastnom dome. Drzte sa vsetci, posielam vam vela sil a dakujem za vsetky rady....len prosim, nehovorte, ze je to nutne, ze su takto aj ostatni, ja viem a verte, ze zodpovednejsieho cloveka v tomto nenajdete, ako som ja.

miiriaam
3. apr 2020

@natalienka12 nie len televizne noviny ale aj specialne relacie venovane korone.. slak ma triafa ze nic ine v tej telke nie je! Ludia su doma a susedske pripady viem uz odpredu odzadu a ked niekto komentuje,ze nic ine tam nedavaju,napisu,pozrite si voyo..jasnee uz aj.. hlavne ze sirenie paniky o tom ze bude 372929220chorych a 37292920mrtvych to uz je okej..

tristanka
3. apr 2020

Milá autorka, tiež občas prepadám negatívnym pocitom, asi ako všetci, je to nová situácia a nik nevie čo bude, ako sa zmenia naše životy... ale tie negatívne pocity aj odídu. Treba si zmysluplne vyplniť čas. A píšeš že "keď je človek nonstop doma". To je chyba. Treba ísť von. A kontakt s ľuďmi sa dá už v dnešnej dobe nahradiť (skype atď.) Viem, nieje to ono ale lepšie ako nič. To, čo nevieme ovplyvniť, nad tým sa netreba trápiť. Je to zbytočné. Treba si užívať život kým sa dá (hoci v obmedzenom režime). Nevieme dokedy sme tu.

halci
3. apr 2020

Ano, ja som uz mesiac nebola s rodicmi a sestrou, iba cez skype. Kazdy treti den si skajpujeme. Neda sa ti vybehnut aspon do lesa, kde je malo ludi, skoro nikto? My chodime len tak, kazdy den poobede nasadneme do auta a odvezieme sa pod les. S nikym sa nestretneme, snazime sa chodit tam, kde nikto nechodi. jasne ze mi chyba rodina, ale skype to ciastocne nahradza, hoci samozrejme sa to neda porovnavat s osobnou navstevou. nas den vyzera asi takto: muz robi na home office, ja zatial s dcerou robim ulohy, projekty, cvicim s nou, pozeraju s mladsou skolsky klub, zatial navarim, upracem, potom obed, muz o 16tej konci, ideme von do lesa. Kazdy den to iste. Je to ubijajuce, ale co ine sa da robit?

momoqui
3. apr 2020

Preboha ... jasne ze je nutne ostat doma ... kazdy je v rovnakej situacii ...

miiriaam
3. apr 2020

@lucyluv si jak dala😃..
Ja som doma uz mesiac,sama so psom a priatel pracuje.. kazdy jeden den si najdem nieco co robim..zacala som malovat, tepovala som koberceky,periem,umyvala som okna,ulozila veci v skrini,pretriedila, upratala pivnicu a ked mi povedali,ze by som mala ist do prace,nechcela som..chvalabohu to predlzili a mozem pokracovat v upratovani😃 ..mame jednoizbak a balkon meter x meter 😃......nemala som tu s prepacenim nas*ate, ale stale je nieco, co v tejto situacii treba vylepsit....nie je to o tom stale lamentovat,ale pozerat sa na veci z ineho uhla 😊 momentalnu situaciu nijako neovplyvnis, preto vytaz z nej co najviac..a ked to prejde,mozes spokojne kludne behat lebo doma budes mat vsetko porobene 😊

gagik
3. apr 2020

a ak tato situacia bude trvat povedzme este pol roka,mozno viac, to sa akoze budete vsetko dodrziavat a vsetkemu sa prosposobite,s nikym sa nebudete stretavat atd....?

lenuliatko84
3. apr 2020

Nestretavame sa,ideme k nasim akurat ked je teplo na dvor ale sme dalej od seba

natalienka12
3. apr 2020

@megika1 Autorka to stale nevysvetlila a to sme sa pytali viacere, ktorym to udrelo do oci...co uz

heidy222
3. apr 2020

Jejda kde su tie stare dobre casy kedy sa na internet chodilo v Anonymite mindzovat,frflat a ventilovat sa, aby sme potom mohli hrat dokonalych v realnom zivote. Potom koncom Augusta napiste, ci si stale uzivate karantenu 👍

mpg
3. apr 2020

Myslím si, že teraz bude lepšie sa nestretávať osobne, veď sú telefóny a niekedy ísť von, ja tiež chodím aj nakupovať, lebo muž rád nakupuje len základné potraviny. Lepšie je predchádzať, ako mať potom problémy.

tristanka
3. apr 2020

@heidy222 tak ja si karanténu vôbec neužívam, len hľadám spôsoby ako to prežiť a byť pomerne v pohode (šport, varenie, pečenie, deti, príroda, knihy, filmy...) kde je vôľa tam je cesta

heidy222
3. apr 2020

@tristanka ja tiez chodim do prirody, varim peciem, venujem sa detom, neplacem cely den, Len obcas pride chvilka Ked mi je uzko. Potom ked komunikujem s ludmi cez Telefon velakrat si mozno vykladam co napisali zle, lebo Chyba ten osobny Kontakt. Ide mi Len o to, ze chcem mat pravo nehrat stale silnu.

autor
3. apr 2020

@megika1
Ma autoimunitne ochorenie, nevyliecitelne, posledny rok bola PN, ale kedze este nema vazne poskodene vnutorme organy, nedostane cely invalidny, iba polovicny. Momentalne sluzi este aj nadcasy, lebo presne ako tu niekto povedal, niektori zdravotnici su doma s detmi a nema kto pracovat. Uz pri rocnej PN jej bolo vyhrazane vypovedou (ano, dobre citas), pritom diagnoza je velmi vazna, zdravotny stav sa nezlepsi a vyzaduje si navstevu vyse 10tich odbornikov, pravidelne. Takze to nikoho nezaujima a ak by zostala doma, je si vedoma, ze dostane vypoved, co z pochopitelnych dovodov nechce

tristanka
3. apr 2020

@heidy222 na to má každý právo. Sme v tom všetci, musíme to nejak vydržať. Veru aj mne chýba osobný kontakt ale sme doma 4 a niektorí žijú sami :(

megika1
3. apr 2020

fúha,držte sa .....veľa síl prajem,každý sme osobnosť .Každý inak prežívame rôzne životné situácie preto ak sa dá,skús vysvetliť,nech radšej oddychuje počas voľna a spojte sa skypom

heidy222
3. apr 2020

Je to fakt blbe ze tvoja mama musi zastupovst mladych co su doma s detmi, v inych krajinach funguju skolky pre zdravotnikov. Moja mama he tiez sestricka ale v zahranicii zije a uz sa stihla nakazit COVID-19, lebo Ani Tam nezabezpecili ochranne masky 😫 a ja ju Ani nemozem navstivit a postarat sa lebo hranice su zatvorene 😭

diewcatqoo
3. apr 2020

Zijem v zahranici a rodicov som naposledy videla pred 4 mesiacmi. Velmi sme sa tesili, ze prideme za nimi na velku noc, no bohuzial. Aj keby hranice uzatvorene neboli, nesli by sme, pretoze s nasimi byva aj moja 80rocna babka, ktora ma chore srdce a neodpustila by som si, keby sme tam nieco priniesli a kvoli nam by zomrela.
Inak sedime doma, ja, muz a dieta. S nikym sa nestretavame, max ide jeden z nas raz tyzdenne na nakup a raz tyzdenne chodievame na prechadzku do lesa. Obaja pracujeme z domu, prace mame vyse hlavy, takze uprimne zavidim tym, ktori sa teraz nudia.
Je mi smutno za rodinou a dufam, ze do konca roka bude situacia taka, ze budeme za nimi moct prist aspon na vianoce. Kazdy den si volame cez skype, viber a pod.

ketllin
3. apr 2020

Ja byvam na byte, mame skoro rok a pol stareho syna, som v 7 mesiaci, manzel je vojak, takze sa s nim skoro vobec nevidim. Vonku som bola zatial len raz na poradni, kolko myslis ze som s ludmi? Taktiez mi je dlho, rodicia sice byvaju v rovnakom meste, ale ja som zakazala navstevy, ide mi o nase zdravie. Je to tazke avsak treba vydrzat.b

cichlida
3. apr 2020

Ja si to uzivam maximalne😀 televizne nepozeram uz snad 5 rokov takze to ma nezaujima, ziadne nahlenie sa, treningy...mam na vsetko konecne cas, kupili sme si stena,byvam na dome . Za mna aspon este mesiac 🙏🙂 a ano od 12.3 som bola u sestry ta ale nechodi do prace ma homeof. A tiez u mna boli aj nasi ked mi doniesli nakup a tak.. takze zas brutalne sa neobmedzujem ale je to sporadicky radsej nech takto ku mne na dvor pride rodina ako ked mam ist a nervami na nakup pred 9 tou a aj tak sa predieram cez radu dochodcov🙄

oli18
Autor odpoveď zmazal
lucyluv
3. apr 2020

@miiriaam to mas super, ja teda nejake extra navyse upratovanie teda nestiham, priznam sa, ja som nadsena, ze stiham bezne upratovanie a varenie :D ale my sme tu len pol roka, takze ani nemam ake velke upratovania robit, kedze som vsetko pred stahovanim minimalozovala. Sice dalo by sa umyt okna (mame ich 29), neviem s tym proste zacat, to je nocna mora :D ale zas ja sa zameriavam na psychicku pohodu, nechcem sa zodrat, takze ak mam nejaku chvilenku tak radsej na slniecku posedim, alebo s muzom pokecam, co nemame na seba prilis casu, lebo je workoholik. Ja hlavne chcem byt dobra na deti a uzivat si to tu s nimi, lebo ked som unavena, tak skriekam, u mna je prioritou prehlbit vztah so starsou dcerkou, lebo ta milovala iba tatinka a teraz vidim, ze uz aj ja som popularna, ked som pohodovejsia 🙂 pred pol rokom sme boli aj my este v jednoizbaku, tak neviem ake by to bolo, keby nas zastihla tato situacia tam.

retatka
3. apr 2020

@nickpick Presne tak kolko ľudí je ozaj samých a opustených v byte ,bez dvora ,ako aj moja mama už v pokročilom veku ,ci ženy co majú mužov v zahraničí a musia koronu preckat v zahraničí ...to by už autorka si asi už hodila slučku .Muza doma,diéta čo by za to druhe dali ..
Mam dojem,že niektoré ženské sú tak zhýčkane a toto všetko čo prišlo ,má svoj význam !

jaroe
3. apr 2020

@natalienka12 a ich pustia mimo tych hodin do obchodov?

autor
3. apr 2020

@retatka
Len zabudas na jednu vec, tie, ktore su same bezne chodia nakupovat alebo vybavovat vsetky ostatne veci, lebo im nema kto. A ako tak sledujem videa z obchodov, dochodca ma tak o 99% castejsie vychadzky z domu ako ja. Nechapem, co je zhyckane 😃 ze chodime za rodinou?

heidy222
3. apr 2020

@retatka nema pravo niekto byt z niecoho smutny Len preto, ze niekto iny to ma horsie? Vzdy,v kazdej situacii sa najde niekto, kto sa Ma horsie.

janickacrazy
3. apr 2020

ved možeš ísť normálne von do prírody, nikto ti nebráni, lebo podľa toho čo píšeš, tak asi to potrebuješ, ja som tiež doma s 3 deťmi a jediný dospelý, ktorého vidím je manžel, ale občas si vybehnem von len tak sama sa prejsť, ked mám všetkého po krk doma, chodím tam, kde nikto nie je a nosím rúško, sama sa prejsť je balzam na moju dušu, vyskúšaj, my sa nestretávame s nikým, len voláme, zatiaľ sme vydržali, nechcem ohroziť rodičov, sú už starší

retatka
3. apr 2020

Tak si uvedom a vaz ,že druhí sú v omnoho horšej situácii ako ty!Mas muža a dieťa pri sebe ,to je úžasný dar .Ci máš 5 rokov a nepochopíš ?!A jediný sociálny kontakt je ist na nákup u stareho človeka a aj to nie každý ide .Vzi sa trosku do toho a uvedom si ,že môže byt i horšie a nebud sebec .🤦‍♀️

konicekmodry
Autor odpoveď zmazal
konicekmodry
Autor odpoveď zmazal
autor
3. apr 2020

@retatka
Ty su uzasna motivacia 😃 sebec, ktory sedi doma. Ti, co su v obchode kazdy den popripade sa stretavaju s ludi a rodinou su u teba co? Bola by som rada, ak by si to pomenovala Prave posobis uplne opacne, tak len pokracuj a ak je niekto v rovnakej situacii ako ja, mozno sa na to prave kvoli tebe vykasle.
Uz ti nebudem odpisovat, vyslovene ma drazdis