Protichodné životné štýly v rodine
Keď sa stane taká vec že sú nezhody v názoroch na život v rámci rodiny. Každý má iný pohlad na to ako by sa malo žiť správne. Pokiaľ ide o neplnoleté dieťa a rodiča je nasné že dieťa ťahá za kratší koniec lebo “kým si pod mojou strechou” alebo “kým ťa živím ja” to poznáte. Ale čo vtedy keď ide o dospelých, samostatne žijúcich ludí, kde životný štýl jedného, nijako nezasahuje do života druhého. Napriek tomu sa snažia pretlačiť svoje názory na život, a ovplyvňovať, vyčítať. Ludia sa nezmenia takže na to návod neni ako zmeniť druhého aby to nerobil, iba tak že sa s ním pohádate a vtedy vám aspoň dá pokoj. Ale čo ak sa pohádať nechcete, ale zároveň sa vám nepáči že vám kecá do toho ako žijete. Skôr ide o tú psychickú nepohodu že máte nejaký svoj životný štýl čo vám vyhovuje, ale zároveň vás stále trápi že nerobíte tak ako to od vás zvyšok rodiny vyžaduje a tak žijete stále s takým pocitom viny a tým pádom nemáte tú psychickú pohodu.
To ze ako to zlúčiť k spokojnosti každému lebo napríklad rodina povie že malo by to byť takto, ale ja žijem ináč tak ako pasuje mne. Ale ak pôjdem podľa svojho tak som stále v takej neistote že ako keby som niečo vyviedol že viem že robím akoby nesprávne (podla nich). Ale keby som robil tak aby som im vyhovel a boli spokojní, tak by to bolo na úkor môjho komfortu. Mne by pasovalo keby mi negibicovali do života a nevyčítali mi že to robím po svojom. A tak by som mal klud, a nie furt napätie že zase budem konfrontovaný.
Po pravde, ak by moje dieta zilo ako ty, tak by som stastna ani spokojna nebola. Na rozdiel od nas tvoji rodicia ta poznaju, mozno vedia, ze mas na viac ako zbierat srot pri kontajneroch a zjest vsetko co nezje teba a keby si sa snazil mal by si sa aj lepsie. A mozno sa obavaju co s tebou bude, ked tu uz oni nebudu, lebo nevyzeras, ze sa vies o seba postarat.
To ze ako to zlúčiť k spokojnosti každému lebo napríklad rodina povie že malo by to byť takto, ale ja žijem ináč tak ako pasuje mne. Ale ak pôjdem podľa svojho tak som stále v takej neistote že ako keby som niečo vyviedol že viem že robím akoby nesprávne (podla nich). Ale keby som robil tak aby som im vyhovel a boli spokojní, tak by to bolo na úkor môjho komfortu. Mne by pasovalo keby mi negibicovali do života a nevyčítali mi že to robím po svojom. A tak by som mal klud, a nie furt napätie že zase budem konfrontovaný.
@unbeholfen a už teda konečne bývaš vo svojom? Či tam ti vyhovuje, že sa o teba starajú a nemusíš platiť nájom?
Mám stabilný príjem, zamestnanie z ktorého ma zatial nevyhodili aj keď som manták spomalený, bývam nie vo svojom ale oddelene, a čo musím zaplatiť to aj zaplatím. Takže nedĺžim nikomu nič. Žijem si podľa seba, ale zvyšku rodiny sa to nepáči a tak som stále vystavený otázkam že kolko peňazí som si idložil. Teraz mám príjem ktorý mi presne vykryje môj životný štýl teda že vystačím si presne od výplaty do výplaty. Mne to vyhovuje, im nie. Kritizujú že celé voľno prespím. Ale ja trpím chronickou únavou a proste musím sa vyspať. Ale nikomu tým neubližujem. Je to môj voľný čas. Občianske povinnosti voči štátu si plním. Takže nikomu neubližuje, ani nikomu nezavadziam. Ale oni stále frflú že prečo musím doobeda vyspávať, kamaráti dvaja taki najbližšší furt že mám sa zmeniť, zaviesť nejaké rutiny že vstať ráno. Druhí ludia majú predstavu o tom ako mám žiť, a dávajú mi občas kontrolné otázky či to tak robím, či sa držím ich rád a odporúčaní… A tým vyvolávajú taký psichycký nátlak že taký pocit viny ako keby zasiali do mňa. Že keď si pospím dlhšie, alebo miniem peniaze nie podla ich predstáv tak mám taký pocit viny, čo im poviem keď sa budú pýtať a tak. Ja by som chcel tak že nech sa nikto nestará a mať taký klud od všetkého a žiť ako mi vyhovuje bez toho aby gibicovali do toho.
Neviete kedy bude na TV LUX pokračovanie toho egyptového filmu kde mojžiš vyslobodí židov z egypta? Celkom ma to bavilo pozerať a sekli to. Viete je to robené na štýl to be contiuned a velmi by ma to bavilo dopozerať.
Ale aj to pásla kone na betóne z STV1 je dobré. Ja žiadne iné programy nechytám len STV a LUX to je momentálne dostupné cez anténu čo sa volne dá naladiť. A ešte hrajú ženský futbal slovan proti prešovu. Ale to ma až tak nebaví.
Jáj, ty si srandovny. Zapamätaj, si jednu dôležitú pravdu, "že nie všetci sú tu pre teba a ty tu nie si pre všetkých " Ži si svoj život po svojom. Pokiaľ, svojim správaním nezasahuješ nikomu do jeho slobody a vedome nikomu neubližuješ, tak ťa nemusí zaujímať poučovanie a mudrovanie niekoho druheho. Normalne sa voci tomu ohraď a povec že ďakuješ za rady, ale ty si dospely a za svoj život aj rozhodnutia, ktoré v ňom urobíš, si ponesieš následky len ty sám.
A to keď poviem tak sa naštvú a začnú oponovať že takto sa nedá žiť, a ako by to vyzeralo keby to tak každý robil, a mysli na budúcnosť a takéto odpovede dostanem. Nech sa uvedomím a podobne. Je to trochu nepríjemné. Nechcem byť pohádaný, chcem mať dobré vzťahy s každým.
Jaaaaj ludia bolí ma driek už 4 dni a dávam tam mentolovú masť a nič.
Ty co za prkotiny riešiš? Neviem si predstaviť že by mne kamaratky vraveli kedy mám vstávať a kedy ísť spať.
Sa jedná o prkotiny, jedným uchom dnu a druhým von.
A čo sa týka šetrenia? Tak žiaľ v tomto majú pravdu...ale to mladí ľudia nevidia nechcú vidieť.
Ty co za prkotiny riešiš? Neviem si predstaviť že by mne kamaratky vraveli kedy mám vstávať a kedy ísť spať.
Sa jedná o prkotiny, jedným uchom dnu a druhým von.
A čo sa týka šetrenia? Tak žiaľ v tomto majú pravdu...ale to mladí ľudia nevidia nechcú vidieť.
@anonym_d9a8fe najnepríjemnejšie bolo keď som dostal otázku na telo že kolko som si už našetril. A to bolo veľmi nepríjemná situácia. To že som lenivý a vyspávam je už len taký dodatok že už keď to píšem spomeniem všetko. Hanbím sa povedať že nič, ale ak zaklamem tak zase musím celú terajšiu výplatu rýchlo hodiť na sporiaci aby som im mohol ukázať sumu ktorú som mal podľa nich mať. Tým pádom sa ja pripravím o komfort.
Tak sa odstahuj kym žiješ u rodičov si dieta stále či má 5 alebo 55 si u nich musíš poslúchať. Môžeš zmeniť len seba tak aby ti to nevadilo. Alebo odísť a žiť sám. Keď sa to nedá nemôžeš musis prijať to čo je. Je to ich dom ich pravidlá. Dospelý samostatný človek nemá sporiaci účet aby urobil radosť rodičom že šetrí ale aby mal dobrý pocit že keby sa niečo stalo nezostane s holou ritou. Ak berieš silné kombinácie psychiatrických liekov je normálne že vyspavas známy prespal po liekoch na psychózy pol dňa a neurobil nič lebo sa mu klepali ruky a chodil ako opitý. Ty más bohužiaľ aj myslenie malého dieťaťa a po tých xy diskusuach tu je aj zbytocne ti niečo vysvetľovať ked to nedokážeš využiť len chodis vyplakavat. Bohužiaľ tvoj stav sposobuje aj to že to vidí každý okrem teba a rodiny. Rodičia od teba zbytocne chcú to čo dokážu iný ty na to nemáš a pomohla by ti ústavná starostlivosť v nejakej DSS kde by o teba bolo postarané keďže ty to nevies a rodičia by to už mali pochopiť a niekam ťa umiestnit. Aj admini tu by už mohli zasiahnuť tvoje zbytocne diskusie stále nahlasujem lebo ty nemáš prehľad o sebe ani kontakt s realitou a nemáš čo robiť na takýchto stránkach. Nech ti rodina nájde aspoň psychológa na poisťovňu

@unbeholfen Hej, poznam to, nieco podobne zijem, je to na figu. U nas je to ako v rozpravke "vidiecka mys a mestska mys". Ja som mestska mys, zijem vsak na dedine ale nestotoznujem sa s tymto vsetkym tu a tak som tu v tom sama zacyklena, muz by ma videl radsej prerobenu na vidiecku mys ale to nejde, sla by som protu sebe, je to cele o nicom. Zrejme spejeme k rozvodu. Muz kompromisy nerobi a ja tiez nie.