icon

Prsteň od bývalého partnera

24. máj 2021

Ahojte, stala sa mi taká vec. Som rok zadaná a 2 roky po rozchode. Bol to môj prvý vzťah, ktorý trval 3 roky a síce som to ukončila ja, neukončili sme to za zle. Ja som od bývalého partnera dostala prsteň po ktorom som dlhooo tužila, nosím ho až do dnes. Priateľ o tom nevedel (že je od neho) , nemala som potrebu mu ukazovať, že "aha tento prsteň som dostala od bývalého". Dnes sa mi spýtal odkiaľ ho mám a povedala som mu. Naštval sa, že ešte stále nosím ten prsteň. Je podľa vás niečo divné na tom? Veď predsa nie je to zásnubný ani nič. Obyčajný prsteň, ktorý sa mi páči už dlho nech je od kohokoľvek. S bývalým od vtedy ani v kontakte nie sme, aby si myslel, že to nosím kvôli nemu.
Proste aj on má tričká a podobne od bývalky, a? Proste pekné tričko prečo by nemal nosiť?

macekovam
24. máj 2021

Nech ti kúpi taky istý... A tamten nevie co... Niečo...

opica_skorica
24. máj 2021

Mal by sa snazit pochopit, ze u teba ide o spomienku k tvojej rodine.

macekovam
24. máj 2021

@opica_skorica ved od bývalého ho ma nie? Nie od rodiny

autor
24. máj 2021

Tiež si myslím, že tento raz by mal mať pochopenie on😊 Mne tieto veci nevadia, ale chápem ak jemu áno. Preto ostatné veci ani nenosím, čo mi ostali ešte. Aj keď sú pekné, no nezáleží mi na nich a viem, že jemu to vadí. Na tomto mi záleží, povedala som aj prečo, dokonca som mala pochopenie, že mu vadí, že je od iného chlapa a povedala , že mi môže zaobstarať taký prsteň a budem nosiť ten. No ešte aby som mala pochopenie a prsteň nenosila len lebo? Tak nech má teraz pochopenie on.

autor
24. máj 2021

@macekovam Mám ho od bývalého ale citovo sa mi viaže k mojej babke. Ona mala taký keď som bola malá, preto som ten prsteň chcela. To, že od koho je úplne jedno, len som ho chcela kvôli babke

lienka.7
24. máj 2021

Mne by to tiez vadilo. Mozes nosit milion inych prstenov ale ty musis mat presne ten od ex...
A prepac, ale vyrok typu, tak mi kup ty iny a budem ho nosit mi pride iba ako hlupa vyhovorka na babicku...potom by ti uz babicka s inym prstenom nechybala ci ako?
Podla mna tu nejde vobec o babicku ale o to, ze ty chces od neho prsten ktory ti zatial nedal a ty ho takto iba hlupo vydieras 👌👌👌

panelacikova
24. máj 2021

@lenusa20 ja už sa len pousmejem, keď niekto toto nazve žiarlivosťou 😀 ja osobne tomu hovorím "životný štýl" a našla som sa v tom aj s mužom. a to vo všetkých oblastiach. a klape nám to a sme spokojní. a nevyžadujeme jeden od druhého, urob toto, hento nerob, toto nesmieš! nie. nemusíme. my sme si veľmi podobní a my obaja sa snažíme robiť všetko pre to, aby ten druhý bol šťastný. takže to, že ja nenosím nič vzácne alebo on z predchádzajúceho vzťahu, vôbec nie je o tom, že sme si to takto navzájom vydupali. ani náhodou. je to preto, že ako jeden, tak aj druhý si navzájom tak rozumieme, že vieme presne čo robiť a čo nie, aby ten druhý bol spokojný a šťastný 🙂 prepáč, musela som reagovať na teba, lebo ma zaujala ešte jedna veta, že máte toho za sebou dosť a nie ste už najmladší... nuž, my toho máme akože fakt dosť za sebou a máme ozaj že dosť rokov 😀

deti95060810
24. máj 2021

žiarlivec...

opica_skorica
24. máj 2021

@macekovam ano, ale nepripomina jej ex-nuteho a to je rozdiel.

dani138
24. máj 2021

Teda ja neviem asi ozaj 100 ľudí 100 chuti ale ja normálne nosím veci čo mi kúpil bývali 😀 čo to mám vyhodit veď to je škoda 😂

panelacikova
24. máj 2021

@dani138 prsteň? 🙂

dani138
24. máj 2021

@panelacikova hodinky napr.

lenusa20
24. máj 2021

@panelacikova ale ja som nepovedla že nie sme najmladší, ale že máme za sebou obaja dosť. Skúsenosti sa nemerajú len vekom. Ak máš dlhodobého partnera tak to hodnotíš úplne ináč. Berieš do úvahy zväčša len ten váš jeden vzťah.. Bohu žiaľ a to som nechcela ale stalo sa, že ja mám toho za sebou viac a nebolo to všetko úsmevne a isté situacie vidím už ináč. A ako prepáč je v tom čo opisuje autorka, je istá dávka aj žiarlivosti. Žiarlivosť je založená na rôznych formách a zakladá sa na rôznych veciach. V mnohých prípadoch je to prejav vlastnej seba nedôveri. Som rada že ty máš manželstvo plné porozumenia.

panelacikova
24. máj 2021

@lenusa20 S mužom sa poznám 5 rokov, z toho sme 2,5 manželia 😀 ja sa na tieto veci dívam dosť inak, ako mnoho žien, pretože ja som bola odjakživa ako chlap. aj čo sa týka riešenia situácií, aj čo sa týka vzťahov... akosi vždy som vedela chlapa pochopiť. ja vôbec neodsudzujem párik, ktorý je kompatibilný. to znamená, že aj ona, aj on nemajú najmenší problém s tým, že ten druhý má niečo z minulosti v skrinke, alebo niečo nosí (myslím teraz niečo vzácne, nie nohavice z GATE napríklad, ale prsteň, retiazku....). no nech sa páči, je to ich vec, našli sa, ja im fandím. ale rovnako je nemiestne odsudzovať napríklad ľudí, ako sme my, že takéto veci nepotrebujeme, zbavíme sa ich, lebo máme nový život, nového partnera a čo je dôležité, tak nám to maximálne "sadlo", že nemáme problém žiť jeden pre druhého.... je nemiestne odsudzovať takýchto ľudí, že sú to žiarlivci... ale chápem. niektorí to tak nazvú, lebo sami sú z toho nešťastní a hotoví, že takéhoto kompatibilného partnera nemajú vedľa seba 🙂 teraz nepíšem o tebe. píšem vo všeobecnosti, už som sa na koníku "stretla" s takým množstvom neprajných žien, že mi rozum zastáva 🙂

autor
24. máj 2021

Prsteň som si objednala ja. Stále nechápem jeho, on nechápe mňa ale nebudeme sa na tomto hádať. Objednala som si prsteň a obaja budeme mať kľud.

panelacikova
24. máj 2021

autorka.... tak objednala a zaplatila si si ho ty alebo ti ho kúpil bývalý? veď ty píšeš ako talian.... 🙄

autor
24. máj 2021

@panelacikova 🤦🏻‍♀️ ja som mu dala možnosť kúpiť mi rovnaký ak mu vadí, že nosím od bývalého. No i tak sme sa nedohodli, nepochopili. Tak som si nakoniec ten prsteň objednala ja a prsteň od bývalého dám preč.

panelacikova
24. máj 2021

autorka: už rozumiem....

panelacikova
24. máj 2021

autorka: a čo na to súčasný?

vler
24. máj 2021

Autorka, si velkorysa, platit za nieco co uz mas. Ja Ta chapem ze prsten od byvaleho je pre Teba LEN sperk a nic ine. Toto bola situacia kde Tvoj priatel neobstal, bola to len mala skuska jeho tolerancie a on prepadol.

mandarinka555
24. máj 2021

Veď mu povedz, že ty tiež nosíš náramok od bývalej a nevadí mi to...tak ja nosím prsteň....a čo ?

kassandra25
25. máj 2021

Otras. Nos ho!!!

nikola992
25. máj 2021

Môjmu mužovi tiež vadilo, že nosím prsteň od bývalého. Tak mi kúpil iný 😁 ja v tom nevidím problem. Sú to len veci 🤷🏻‍♀️

ankusik
25. máj 2021

Ja som bola v podobnej situacii, tiez som nosila nausnice, co som dostala na statnice od byvaleho - boli prakticke a mohla som ich mat nonstop v usiach. Ked sme sa rozisli a moj sucasny uz manzel sa dozvedel, ze su od neho, tiez sa mu to nepacilo. Tak som mu vysvetlila, preco ich nosim a ze ak mi kupi nejake prakticke a denne nositelne on, velmi rada ich vymenim - a stalo sa :D a tak isto to bolo aj s retiazkou a priveskom na krk 🙂
Pre mna su to len veci - po rozchode pre mna nemali ziadnu citovu hodnotu, ale chapem, ze jemu to prekazalo, tak mi kupil nove.

lienka.7
25. máj 2021

Ty si mu dala moznost??? 🙉🙉🙉 Inak ako citam, aj ten si si vydobila presne takto isto 👌👌👌

Dalsiemu priatelovi co povies ked sa bude pytat? Ze prsten som so kupila sama lebo ex to odmietol??? Sorry, ale to je detinske 🙈🙈🙈
Ako som uz napisala, tebe vobec nejde o nejaku citovu vazbu k babicke, chces jednoducho len dotunit priatela, aby ti kupil prsten. Co on evidentne nechce. To je vsetko.
Ak si ho takto chcela k dacomu popohnat, tak myslim ze si si mala vymysliet inu story...
Mimochodom, co to je za prsten? Nejaka bizu co si objednavas cez net pre kazdeho priatela novy?
Lebo ja nevidim zmysel si kupovat taky isty opat.

autor
25. máj 2021

@lienka.7 ty si riadne tupa😆

autor
25. máj 2021

@lienka.7 za to, že mne sa páčil jeden prsteň kvôli babke a ano vyprosila som si ho na narodeniny🙈 ja som bola ale zlá priateľka, že som rovno povedala čo chcem🙈 kebyže mi ide o to aby mi terajší niečo kupoval , asi to nebude rovnaký prsteň 😆 a nekúpim si ho nakoniec sama😆 jeziiis pospi si ešte

lienka.7
25. máj 2021

Prepac, ale tupa si tak akurat ty. S celym svojim postojom 👌👌👌
Prsten nie je tricko, co sa vyprosuje k narodeninam. Len tolko k tomu. A pokial mas v hlave filipa a aspon trosku taktnosti, tak sucasnemu priatelovi nepovies ze prsten si si vynutila od byvaleho k narodeninam a ze ked sa mu nelubi, tak ti moze kupit iny a budes nosit ten🙉🙉🙉
Potom aspon neklam ze ti ide o nejaku citovu vazbu k babicke 🤣🤣🤣 sprosto len vydieras tak ako u tvojho exa. A hnevas sa, ze ti neskocil na tvoju hru... to je vsetko. 🙈🙈🙈
Ja mam tiez zlate sperky po ex, ale dala som ich roztavit a urobit z nich nausnice pre malu.
Sucasny priatel mi automaticky kupil nove, nemusela som mu to nanucovat ako ty, vies 😉

panelacikova
25. máj 2021

@lienka.7 v jednej veci súhlasím. neexistuje mať citovú väzbu k prsteňu, ktorý babka v živote na ruke nemala.... aj keby bol aký podobný... napokon, kde je babkin prsteň? no ale to je už iný príbeh...

lienka.7
25. máj 2021

@panelacikova chcela si proste iba vydobit prsten, ktory jej on jednoducho kupit odmietol. A teraz tu robi z priatela netvora, to je vsetko 🤣🤣🤣
A ked pise, ze si objednala dalsi, tak asi nie je o com. Babka je uz davno zabudnuta, hlavne ze bude novy prsten 👌👌👌 len teraz si ho zacvaka proste sama....