Prsteň od bývalého partnera
Ahojte, stala sa mi taká vec. Som rok zadaná a 2 roky po rozchode. Bol to môj prvý vzťah, ktorý trval 3 roky a síce som to ukončila ja, neukončili sme to za zle. Ja som od bývalého partnera dostala prsteň po ktorom som dlhooo tužila, nosím ho až do dnes. Priateľ o tom nevedel (že je od neho) , nemala som potrebu mu ukazovať, že "aha tento prsteň som dostala od bývalého". Dnes sa mi spýtal odkiaľ ho mám a povedala som mu. Naštval sa, že ešte stále nosím ten prsteň. Je podľa vás niečo divné na tom? Veď predsa nie je to zásnubný ani nič. Obyčajný prsteň, ktorý sa mi páči už dlho nech je od kohokoľvek. S bývalým od vtedy ani v kontakte nie sme, aby si myslel, že to nosím kvôli nemu.
Proste aj on má tričká a podobne od bývalky, a? Proste pekné tričko prečo by nemal nosiť?
Vy nemáte asi skutočne problémy ,take hlúposti riešiť .Teraz sa mu nepáči ,že nosis prsteň od ex ,o chvíľku si vymysli niečo iné ,žiaľ má nulovu toleranciu .U mňa by neobstál .Mam natoľko vyrovnaného partnera ,že nemá za potreby riešiť takéto banality .Ale tak sme už starší ročník.
To je ťažko povedať, každý sme iný. No prsteň pre chlapa je podľa mňa niečo iné ako tričko alebo kabelka. Na jednej strane chápem aj teba ale aj jeho. Však nech ti kúpi krajší a budeš nosiť jeho
Každému vadia a rania ho iné veci takže to čo vadí jemu tebe nemusí je to prirodzené, najlepšie je sa o tom normálne pozhovárať.
Na jednej strane priatela chapem, pocuvala som podobne vycitky od mojho uz expriatela, ale zatala som sa a nosila som sperky z mojej minulosti. Lebo sa mi velmi velmi pacili, nic ineho v tom nebolo, ziadny sentiment, spomienky, ... nic takeho, jednoducho sa mi tie sperky pacili. Bola som vydata 25 rokov, manzel ma rozmaznaval, takze neslo len o jeden prsten ... 🤦♀️
Myslím ze je to úplná banalita. To je ako keby mi môj manžel povedal ze prečo mám stále syna z predchádzajúceho vzťahu, viem nemôžem porovnavat dieťa a materiálnu vec ale cez niektoré veci a situácie sa treba preniesť.
No už by som len mala čas a chuť riešiť s chlapom takéto sprostosti. Prsteň je môj, dostala som a hotovo. Keď sa mi páči, budem ho nosiť, keď to muža dráždi, nech mi kúpi iný, ktorý sa mu bude páčiť viac. Jeho problém, nie môj. Áno, obrúčka, snubak, to je iná parketa, ale normálne šperky by ma ani nehlo preberať, čo je od koho a ci to smiem naďalej nosiť. Je to môj život, moja minulosť a keby mi ju išiel chlap korigovať a upravovať podľa nej prítomnosť, je veľmi ľahko možné, že by sa stal minulosťou on sám (ak by nepomohol oheň a síra na jeho hlavu už pri vyslovení podobnej požiadavky)
Kedysi dávno by mi vadilo ako tvojmu frajerovi dnes... Dnes by som s tým bola okey. Tiež mam hodinky od bývalého a nosím ich už roky. Medzičasom v tomto vzťahu som si kúpila aj iné samozrejme, ale tieto sú srdcovky, vždy som sa k nim vrátila a tak som všetky ostatné predala a mam len tie jedny.. Podľa mna je to úplne v pohode. Ja si napr na samotného ex ani nespomeniem keď si ich dávam ma ruku a nosím ich ozaj denne.... A navyše ked on nosí retiazku od bývalej, tak sa nemá čo urážať, to by som ho veľmi rýchlo zrušila.
@timing perfektne napisane....ja teda nie som z kategorie stihaciek alebo ziarliviek,ale mne by tiez vadil prsten od byvalej...ma to uplne inu symboliku ako tricko...snubne alebo obrucky su tiez prstene a nie tricka😅moj mal retiazku a zlozil ju...a aj jemu by vadilo,keby mam od ex...ved,ked sa ti tak paci,tak ty si kup novy...preco by ti mal on taky isty kupovat???
@katika9145 pozeram,ze stara diskusia...zaujimalo by ma ako str dopadli😄
Prsten je jedina vec, ktoru si zena sama nekupuje, resp. ho dostava ako dar od muza. Lamentovat nad tym, ci snubny, ci nesnubny je zvlastne, ved predsa pises, ze si ho dostala od priatela, bol teda snubny, aj ked mozno na dobu neurcitu. Vztah vam nevysiel a ty si si prsten nechala a este ho aj nosis, to je divne. Je to symbol lasky, ale ty uz nie si s nim, si s inym. Mas novy vztah rok a nosis prsten od ex, je to riadny red flag.

Mam niekoľko šperkov od manžela ktoré mam rada a nosím na dennej báze, ak by sme sa nedajboze rozviedli , určite by som ich neprestala nosiť, sú to len šperky. A ak by to môjmu frajerovi vadilo a robil by mi preto scény tak by uz nebol frajer 🤷🏼♀️