Prváčku prestala baviť škola, zmení sa to?
Dievčatá prosim vás, dcéra nastupila do 1 triedy zo začiatku všetko fajn vzdy bola šikovná myslela som ze to bude ok rada sa ucila.teraz prišla zmena.nebavi ju to, je drza niekedy dokonca odišla sama zo školy lebo sa bála ze neprideme 😔.zistujem co sa deje ale nič hrozné nepovie uz neviem ako na ňu.prejde to? Vďaka
U nas je tiez otvorena skola po vyucovani.
Sluzbu pri dverach do druziny (nie skoly) ma jedna druzinarka, ktora chodi volat deti do tried, dieta jej moze preklznut, ak bude chciet. Ja by som odchod riesila cisto uz teraz s dietatom (skolu si uz upozornovala), nie je mozne aby mi takto dieta islo zo skoly.
Nieco sa deje a treba to riesit. Uz by som mala asi aj termin u psychologa. Len tak sa porozpravat, mozno zisti pricinu zmeny spravania. Ale tiez to vidim na ucitelku a kamaratky. Ak je dcera svojska a chce, aby boli veci po jej (comu nasvedcuje aj svojvolny odchod z druziny), tak tu by mohol byt problem. Zmena skolky za skolu a necakala to ona, ze to bude az taketo.
@haka007 v každom pripade, aka je ta ucitelka?
Urcite sa porozpravaj s ňou, hlavne to, ze odisla sama zo skoly, ved to nesmie! To ako sa mohlo stat?
Na skole pôsobia aj spec.pedagogicka skolska psychologicka, skus aj na ne sa obrátiť. Mozno bude nutne ist k psychologovi mimo arealu skoly. Mozno jej robi zle niekto, mozno len ma.pocit, ze toho ucenia je vela. Prvy rocnik je velmi narocny, v skolke sa prevazne hrali a zrazu milion povinnosti a citlivejsie deticky to mozu zle znasat a moze sa to prejavit takto, ako u vas..
Nasa chcela chodit zo začiatku dokonca aj cez vikend do skoly. Uz nechce a hlavne pondelky su ťažké. Nechce ani rano ranajkovat..;/ napina ju. Lenze ja viem, ze oni maju velmi prisnu ucitelku, taku sekeru, ktora podla mna pri takto malych detoch nema co robit, zvlast, ked je tam viac dievčat a tie byvaju poslusnejsie.. uz bola aj u špeciálnej pedagogicky, lebo nechcela ist do skoly a utekala muzovi rano. To len aby si vedela, ze nie si sama, co ma.problem, na take povzbudenie .
@siska53 ako som uz pisala prvu co mali je chora ta jej chyba potom same zastupovanie.potom prišla ďalšia vyzera fajn a znova chora.cize tam je tazko povedat ktora jej vadi.ak sa to nezlepsi urcite to budem riesir s psychologickou.ale teda dnes konecne bola usmiata tak uvidime.a dakujem drzte sa aj vy 🙂
Juj toto je smutne. Deti toto velmi vnimaju ked sa menia, to si nestihne ani poriadne zvyknut a uz nastane zmena. Uvidis, teraz je dobre, ze je lepsie, drzim palce aby to tak aj ostalo 🙂
@haka007 áno, aj u nás je to tak. Po 4 hodine sa vchod odomkýna a deti síce samé z družiny nepustia ( len ak to majú na zápisnom papieriku), ale ak by šlo na záchod, tak s dieťaťom nejde za ruku... čiže je šanca aby zdrhlo. No blbá situácia - určite si mala družinárka všimnúť že nemá dieťa nehovoriac o tom, že ju nemala posielať preč z triedy. Podľa mňa bude pes zakopaný v nejakej učiteľke, alebo spolužiakoch. Dieťa sa len tak neprepne do nechuti. Katastrofa ak práve prváčence prídu o svojho učiteľa a sú ako horúci zemiak ktorý si práve voľní učitelia len pohadzujú (aj keď po praktickej stránke tomu rozumiem že sa inak nedá, ale zažiť to nie je nič moc)

@haka007 ak druzinarka vyhodila plačúce dieťa za dvere, je to naozaj vážne. Riesila by som to v riaditeľmi. A vôbec sa tvojej dcérke nečudujem, že tam nechce chodiť a mení sa jej vzťah ku škole.