Prvý krát neviem ako dalej
Ahojte. Pýtala som si tu veľa rád ohľadom zdravia a podobne.
No prvý x som sa ocitla v situácii kedy neviem ako nasmerovať svoj život. Nikdy sa moc nezverujem zo svojimi problémami ani v rodine keďže som silný introvert a každý problém si riešim v tichosti sama. Ale teraz som prvý krát v živote v situácii kedy som sa zverila lebo sama sa pohnúť ďalej neviem z toľkého chaosu v hlave. Toľko rád som dostala a toľko v hlave premýšľam a ja proste neviem kde sa prikloniť a kam to nasmerovať.
Mám manžela 10rokov.
10 rokov vzorný manžel, otec. No akože ozaj na pohľadanie je človek.
A teraz mi dal takú ranu do života že sa z toho neviem spamätať. Akože viem že tu dostanem aj výsmech lebo ľudia sú vseliaky. Ale ja potrebujem serióznu radu. Poviete mi, že nikto mi nemôžete povedať čo mám robiť keď ste s nami nežili a pod. Lenže ja už tiež neviem. A potrebujem počuť aspoň čo by ste vy urobili.
Takže 10rokov si žijete v kľude máte nasetrenych 13tisic. Jedného dňa sa zobudíte že 13000 zrazu nemáte a máte aj prázdnu druhu kartu s čerstvou výplatou. Zistíte že to vas muž prehral v automatoch.
Zrútila som sa. Chcela som odísť no ustála som to. Dala som mu šancu predsa zlyhá každý.
Zrazu Vám začne vypisovať jeho kamarát že už je to dlho čo mu dlží peniaze. Pozerám že prosím? A koľko?
Že tri tisíc.
No ako krvi má nedorezete. Po mojom nátlaku sa priznal že aj to prehral.
Prečo si to prehral? Dostal si sa do nejakých problémov?
Nie nedostal. Ale raz to skúsil a keď prehral, chcel to získať naspäť tak že hrál ďalej až to prerástlo do toho že proste namiesto toho aby to vrátil tak to v zúfalstve prehral ešte viac.
Ako je možné že som o tom nevedela?. 10rokov manželstva bezproblémového. Super muž. Čiže karty sme využívali navzájom v dôvere. Bez problémov.
A keď jedneho dňa sa zobudíte do rán kde ste zrazu ostali bez peňazí a vychádzajú najavo lži a klamstvá, utajovacky.
Teraz keď som ustála že sme bez peňazí tak sa má zmocnil pocit zrady. Ako by ma bodol do srdca. Desatrocna dôvera pevná murovaná sa zrútila ako domček z karát.
Zrazu mu neverím ani nos medzi očami. Cítim sa zradena najbližším človekom. A to je tá najväčšia bolesť. Môj muž vždy bol moja opora a pevný múr. Nikdy sme sa nezrazili a nič sme netajili.
A on ma citovo roztrieskal. Lebo prvý krát keď som sa to dozvedela sľúbil že uz nebude hrať. Prešli dva týždne a urobil to znova s tými kamarátovimi peniazmi.
Teraz už nič nemáme a strašne sľubuje ako už mu stačil tolky stres že už nemá na to psychiku aby toto zažil od znova.
Ale ako som písala , ja už teraz ničomu neverím.
Som sklamaná , nasrana. Chcem odísť. No zároveň vo mne hloda tých 10rokov kedy bol úžasný človek.
Ja ho mám rada ale nedokážem prežiť takuto zradu a že nás nechal bez peňazí.
Má si hľadať novú robotu. Teda ďalšiu druhu.
A čo robí? Výhovorky že však má robotu, ale že on si nájde a bude robiť. Lenže on si ju nehľadá. Nerobí pre to všetko. Dal si jeden životopis a čaká. Takto si nepredstavujem nápravu.
Čakala som že bude robiť všetko preto a hrnúť sa aby vrátil rodine peniaze aby sme mali z čoho žiť. Ale on len hlúpo čaká. Na čo čaká že zas sa ten problém nejako vyriešiť sám? Alebo že to zas za neho vyriešim ja?
Baby ja už naozaj nevládzem. Nevládzem fungovať, neviem čo robiť. Ja sa topim ale bez slamky čo by som sa mohla zachytiť. Čo by ste urobili na mojom mieste.
Otvorte mi oči. Lebo dosť som počula ako som naivná.
Potom som počula že mám myslieť na rodinu a tých 10rokov.
A každý mi hovorí buď to aká som naivná alebo ten opak.
A ja sa teraz sama cítim rovnako.
bili v mojej situácii.
Takže 10 rokov
Nečítala som všetky komentáre tak snáď pomôžem aj tak. Nedávaj vinu sebe. Musíš teraz myslieť na seba a deti. Tvoj muž bol celé roky klamár, Senec, tajnostkar a ničiteľ rodiny a majetku. Na to výhovorka neexistuje. Mal na to myslieť skôr. Čiže teraz ty nie si zodpovedná za jeho život. Za 10 rokov mohol byť neviem aký úžasný, ale do očí ti klamal a žil svoj svet automatov a bolo mu jedno čo bude s vami. Nezlutostila by som sa. Ani by som už nepočúval sladké reči. Veď ani sa nesnaží dať veci do poriadku. Liečiť sa a robiť jak drak na peniaze. Takže zbohom.
@pokojvdusi9 ďakujem toto som si potrebovala prečítať. Presne podobný príbeh. V podstate asi viem čo už spravím. Dám mu tiež ešte šancu.
Skonfiskujem karty a pomenim proste hesla a pin kódy. Keď bude chcieť prachy tak na prídel.
Pokiaľ sa raz dozviem že urobil ešte nejaký prúser tak sa proste rozvediem a ukončím to.
Ahoj, na liečenie. Aj na Prednú horu, to je financované normálne štátom. Odporúča tam psychológ alebo psychiater, neviem presne, to už musíš zistiť (aj u jeho obvoďáka) - je proste chorý a trebo sa liečiť.
Takže čo urobiť mimo finančných vecí:
1. Termín u lekára, ktorý môže odporučiť liečenie - hnedď na pondelok
2. ˇOkamžite nstúpiť na liečenie. Tusím to trvá tri mesiace.
3. Po liečení okamžite do práce.
Ak nebude chcieť, holt, už by som písala neodkladné opatrenie a rozvod, čím skôr.
Jedna moja kamoška, oni mali problém v rodine, ale s alkoholom. Hovorila som jej o tom liečení na Prednej hore, že to nie je zlá možnosť, aj z finančného hľadiska, o pár týždňov mi hovorí, no chalan už je na tej Prednej hore. Takže sa to dá všetko zvládnuť rýchlo, keď sa chce.
A ešte aby som mu platila dlhy. Nikdy.
Sporila si peniaze, on ich premárnil a ešte aby si teraz skreckovala na dlhy. Hlúposť.
Kedysi som mala ročný vzťah s gamblerom. A ja som tu dala sto eur má nejakú jeho splátku, tak tristo eur jemu na pôžičku.....hlúpa som bola.
Baby dá sa nejako zabezpečiť aby si nedokázal požičať od nebankovky? Toho sa najviac bojím
Ja by som sa rozviedla, okamžite. Pre mňa je toto napríklad horšie ako nevera a v tomto mám úplne nulovú toleranciu. O všetkom ostatnom by som dokázala diskutovať, zvažovať odpustenie, ale o gamblerstve (alebo teda všeobecne závislostiach) a alkohole za volantom nie.
Kamarát má za sebou veľmi podobný príbeh (až na to, že nebol ani predtým ideálnym manželom), manželka mu odpustila, ale musel nastúpiť na liečenie (ambulantné) a ona zobrala pod kontrolu všetky peniaze, normálne mu vydeľuje vreckové ako malému chlapcovi, musí byť kedykoľvek pripravený zdokladovať každý cent.
Ale úplne prvým krokom v tvojom prípade nech je rozdelenie bsm, bez ohľadu na to, či to ustojíte alebo nie.
Nevieš nijako ovplyniť pôžičky, bez tvojho súhlasu si vie zobrať tuším do 5000€, ale v každej jednej inštitúcii…takže vo finále to môžu byť veľké prachy, preto rieš rozdelenie bsm, už čo narobí po rozdelení bsm sa aspoň nebude ťahať za tebou.
Napišem Ti pripad z našej rodiny môjho priateľa otec.Hraje automaty odkedy boli ONI ako deti. Ked prišli na Slovensko automaty od vtedy hraje nepretržite od roku 1990.To koľko prehral a to neidem ani hovoriť vílu mohol mať a nie jednu, auta a čo ja viem čo mohol si žiť ako kráľ.Bude mať 80 rokov nemá nič ani fuka ani na pohreb ak by sa mu niečo stálo.Priateľova mama to zistila hned v začiatkoch tak sa s nim rozviedla lebo by prišli aj o bývanie a ostali by na ulici.Mama ich vychovala sama otec nefungoval nikdy.Ked som sa ho pýtala na dlhý povedal že nejake má takže v pripade že sa mu niečo stane to bude veľky pruser pre priateľa a jeho dve sestry.Never gembler neprestane hrať áno česť výnimkam boil prípady ale väčšinou nie ako áno.Priateľov otec bol na liečeni 3 krát nič nepomohlo.Hraje dalej a to už bude mať teraz koncom roka 80 rokov.A nič mu nepomohlo.A ešte napišem o susede tu kde bývam.Mlada žena vzali sa narodili sa im dve dcéry a tiež zistila že hraje tam už bolo neskor narobil take obrovské dlhý že nezvladol to a obesil sa všetky dlhý ostali na nej chodila do 3 robôt a dcéry tiež obe jej finančne pomahali aj jeho aj jej rodičia platili aby toto všetko za ňeho splatili pokiaľ ON už je 20 rokov mrtvy jeho dlžoby platila ešte minulého roku.Ked som sa s ňou rozpravala tak hovorila že mohla mať kopec penazi a nemá skoro nič len úplne zničene zdravie teraz má niečo okolo 55 rokov ONA a to ešte chodi dalej do dvoch prác aby sa mali ako tak lebo jeho dlžoby s automatov jej priniesli veľmi ťažke zdravotne problémy.Splacať jej pomohli aj rodičia jej aj jeho ale už všetko vrátila čo mala.Moja rada daj si všetko na seba aby nemal k ničomu pristup je to veľmi ťažka choroba, zavyslosť,.Ale ako piše tu prispievateľka do fora že gembler si nájde vždy peniaze ako ziskať aby mohol hrať.Napožičiava si a pokiaľ TY nebudeš vedieť čo máš prvé platiť ON bude hrať veselo dalej.A vôbec ho nebude zaujimať a trápiť že TY platiš jeho dlhý.Jeho to nebude zaujimať.Nepišeš že či mate deti.Aby neskôr nezadlžil aj ich.Rieš to čim skôr kým je ešte čas.A never jeho sľubom pokiaľ sa nepôjde liečiť aj to že ked sa pôjde dobrovoľne neznamena že to aj zaberie sám musí chcieť a mať pevnú vôľu.Darmo môže sa mu prisť klanať aj sám pápež z Ríma ked nechce nič s tým neurobiš.Všetko si majetok vysporiadajte aby nič nemal.Aby vás nedostal do úplného bankrotu na same dno.Držim veľmi palce.Aj ked si introvertna nikdy za tých 10 rokov si ani naznak nezbadala.Ved niečo si musela tušiť ved ked žijem s človekom 10 rokov pod jednou strechou musím o ňom vedieť.Nebol žiaden náznak ničoho.Ani z účtu sa nestracali male čiastky tak častejšie.lebo odrazu take divné.Aj môjho priateľa otec najprv začal len s mincami malými až neskôr to boli veľke čiastky.Takže musel asi zrejme hravať už dlhšie.Ja by som sa na tvojom mieste aj rozviedla aby si za neho nemusela neskôr platiť dlžoby.Stalo by sa mu niečo a vymahať to budu od teba ako jeho ženy vdovy a deti neskôr ak by boli dospele.Tažka situácia ale rieš ju aby neskôr nenastalo peklo v podobe nekontrolovateľných dlhov-.Veľmi TI držim palce.
Nie neda sa to zabezpečiť je svojprávny ked si vyberie akukoľvek sumu tak mu dajú.Ked je zamestnaný.Aj priateľov otec si bral tiež a dali mu v pohode aj cez banku aj cez nebankovku.
@cocolino234 ja som ta pochopila ako to myslis, len to je pre mna nieco o com som apsolutne netusila to je vsetko 🙂
Musí ísť na liečenie. To je prvá, najhlavnejšia podmienka, to sa nedá nijako obísť, nijakým zhabaním kariet. On si musí uznať, že je závislý a byť odhodlaný sa liečiť. Všetko ďalšie je až ďalšie, potom. Najskôr liečenie a rozdelenie BSM, potom to "zablokovanie" OP a až potom je čas špekulovať o menení PIN kódov.
@dilino práveže on nikdy nehral o to tu ide. Som si istá lebo sme boli aj v zahraničí a nikdy nezmyzol ani cent ani nikde dlhy neboli
Jemu preplo posledný mesiac iba. Proste všetko rozflakal. Začalo to vraj tak že si len hodil zo srandy, no za dve hodiny to rozbil a tam to začalo. Ďalšie dni to chcel tým istým spôsobom nahrať späť a stále dookola namiesto vyhravania prehral až to nakoniec všetko v priebehu mesiaca rozflakal. Potom sľúbil že už nebude ale nedalo mu to že toľko prehral tak si ešte tu trojku od kamaráta požičal aby to nahral naspäť a zase nič. A tým sa to vlastne všetko prevalilo.
To je uz kolobeh, ked zistil, ze prehral zlakol sa a chcel znova hrat, aby vyhral.Moj byvaly priatel bol gambler zili sme spolu 4 r chalan v obleku na vybornej pozicii plus mal bocny prijem niekedy lepsi ako plat.Kedze doma nic nechybalo penisze vzdy boli nemala som ako vediet, ze hra.Pokym som chodila na nocne smeny on chodil sam hrat ruletu.On mal svoj styl neponizil by sa, ze by isiel za automat vtedy este online hry neboli.Az raz mi zmizlo zo suflika este boli koruny 90 t SKk na nabytok.Skratim to...priznal sa mi, chodil na terapie, do klubu gamblerov, rok som s nim este zila, ale uz neverila.Byt bol moj.Bol to moj najlepsi frajer citlivy, starostlivy a mal obrovske vycitky uz si pozicial aj od kolegu.Vraj bol cisty vyplatu mi daval, ale uz sme nefungovali iba zili zo zotrvacnosti.Bilo sa to vo mne chcela som mu pomoct, ale neverila.A to sme chceli o rok dieta.zobral pracu navyse...
Rozisla som sa s nim a 2 roky na to sa zabil s velkymi dlhmi.Chodil k Okruhlicovi na Hranicnu aj do klubu kde bolo uz vylieceni chlapi kludne prehrali firmu, dom...
Vtedy som sa zaprisahala, ze nikdy sa nevydam a vzdy budem mat byvanie a majetok, ucet iba svoje.A tak je..
zijem 18 r s "muzom" mam dieta a nie som vydata.
Musis s nim ist k psychiatrovi, psychologovi a najlepsie liecenie je v Banskej Bystrici caka sa velmi dlho tam nechcel ist, lebo by prisiel o vybornu pracu.
Tebe poradit neviem, ale emocne Ta znicil...a je to ako zivot s bombou pri nohe ja som tak zit nechcela
A povie Ti, ze on nie je zavisly, nevie preco to robi iba chcel ziskat spat co prehral.Mohol Vas nechat na mizine.Vsetko zablokovat, bsm zuzit necitala som vsetko co pisali baby...podla mna to robi dlhsie a teraz to vybuchlo.
Ja sa priklanam ku skupine ktora ti radi nerozvadzat sa hned, ale spravit najprv vsetky opatrenia aby sa ta to viac financne nedotklo a poriesit s manzelom liecenie a potom uvidis ako sa k tomu postavi... moj brat bol gambler, tiez takto prehral tisice eur, poziciavala som mu ked bol na tom najhorsie ale posplacal mi to a odvtedy nehra, je tomu uz 7 rokov, je nastvaty sam na seba ze za tie prachy mohol mat nove auto a ze uz to v zivote nespravi ale... tomu sa uz neda verit, uz do konca zivota budes mat v hlavne neistotu ze ci nahodou tomu neprepadol opat... otazka je, ci s tym dokazes zit...
V nebankovach si naberie pozicky kolko chce, zlato do zalozne a pod.On je chory psychicky chory ma nutkave spravanie.Moj sa chcel liecit, strasne mal vycitky, ale aj tak po 4m znova...kazdy lekar mi povedal, ze to moze prist kedykolvek.Kolko knih som precitala....on bol z chudobnej rodiny a stale chcel mat viac....peniaze v praci mal bokom a svrbeli ho prsty chcel ich otocit.Tak rozumny chlap 2 VS manager a tak tomu prepadol.
Och strašne.Všetko si daj tak na seba rozved sa nech TI da aj svoju časť bytu aby ste neprišli o bývanie.A ked nebude chcieť tak sa treba rozviesť vysporiadať majetok aby nič nemal aby neprišli exékutori.Nedoplatiš sa a nechaš zdravie kvôli nemu a jeho dlhom ak ste manželia dlhý sú spoločne.Mate aj deti asi som to prehliadla.Aký majú vek.
Wau akože som Vám strašne vďačná za všetky rady zo života ale aj za názori. Úprimne som v šoku a toto som presne potrebovala pootvarat a rozlepit oči.
Baby napísala som na centrum právnej pomoci či mi vedia pomôcť s tým bsm. Ohľadom bytu.
Po svadbe máme v podstate byt na hypotéku a auto.
Auto je napísané na mňa. Byt idem poriešiť.
Teraz ako ďalej s bankami.
Ma 365 kde je hypotéka. A druhá banka kde mu chodí výplata.
Teraz mám ho donútiť aby mu výplata chodila na 365 kde je hypotéka a tú druhú banku zrušil áno? To bude asi najvhodnejšie.
A čo ďalej. Čo s tou 365kou?
V takomto strachu uz budes zit cely zivot. Je len na tebe, ci ti to stoji zato.
Je závislý od hrania. Keď si ho ešte doteraz neopustila po tomto všetkom, vidno ze ho máš ešte rada, napriek tomu čo všetko ti dokázal urobiť. Urobila by som si vlastný účet aby moja výplata chodila zvlášť a on sa k nej nedostal, na začiatok. Potom uvidíš ako sa budú veci vyvíjať, koľko bude prispievať do manželstva, či sa obnoví dôvera alebo prídeš na to že ti je len zbytočným ťažkým balvanom uviazanym na tvojej nohe.
Ja som bola spolu s gamblerom. Ak to raz vyskusal.... Niet cesty spat, bohuzial. :( ja som ho nechala, nemala som nervy. Aj ked to bolo tazke, ale nelutujem to. Zacal aj drogovat, kedze prehraval, chodieval zvonit na bytovky znamym, ci by mu nemohli pozicat aj 5e. No tak ako......... Nie. Strasne to bolo.
Nechaj si posielať jeho výplatu na tvoj účet a všetko budeš platiť ty, aby on vôbec nemal prístup k peniazom. Ja ťa trochu povzbudim, u nás v rodine vzialenej jeden gambler sa polepšil, už je čistý dlhé roky. Žena sa stará o všetky peniaze, jemu ozaj len drobné na pivo dá. Je to trochu psycho, ale keď sa inak nedá. Chcela sa s ním rozviesť, no nakoniec mu dala poslednú šancu.
10 rokov je 10 rokov. Ale máš ich pred sebou možno 30,40,50... Chceš ho počas zvyšku života stále kontrolovať, podozrievať, báť sa., splácať jeho dlžoby, riešiť jeho problémy?Ja by som kapitolu s týmto človekom uzavrela raz a navždy.
Ak teda chces, tak mu daj šancu a všetko si zabezpec, ale, hoci nepíše sa mi to ľahko, ale on bol tvoje všetko ale pre neho je momentálne jeho všetkým zagemblovat si. Keď to zmení, tak ok ale fakt musí chcieť.
drzim palce, ten pocit zrady uplne poznam… u mna to bol otec, prehral statisice, klamal, vyhovaral sa, sluboval… bol aj na lieceni, nepomohlo, opakovana recidiva, museli sme ho zbavit svojpravnosti aby nebral v kuse pozicky… necitim hnev, len strasny smutok a sklamanie a zavidim tym ktori maju otcov ako oporu, pevny bod, skalu o ktoru sa mozu cely zivot opriet 🥲

nezavidim túto situáciu, ale pochybil. Ja by som mu dala druhú šancu, musi si priznať že je genbler a to je choroba. Treba mu pomôcť sa s toho dostať ak on bude chcieť. Neviem či je to dobré riešenie nájsť si druhú prácu momentálne a vyvyjať ešte väčší stres. Je to šok momentálne pre teba ale treba aby sa liečil a aby ste to ustáli obaja.