icon

Psychické a fyzické týranie

pinguu123
26. apr 2023

Ahojte,potrebujem od vás radu. Kamarátka mladá mamička žije s rodičmi a s bratom, brat ju fyzicky aj psychicky týra,nedávno jej zlomil nohu len kvôli tomu že potrebovala od neho niečo. Obrátila sa aj na políciu ale nič stým nevyriešila. Odsťahovať n môže keďže ceny išli hore až do neba a sama by nevedela platiť nájom, škôlku atď aj keď chodí do roboty.Do zariadenia sociálnych služieb ju nevezmú keďže chodí do roboty a nema písomne vyjadrenie od polície že je týraná.
Poraďte mi že ako to ďalej riešiť? , skoro každý deň sa jej vyhráža alebo ju napadne aj napriek tomu že má zlomenú nohu. Už som zúfalá a neviem ako jej ďalej pomôcť, každý deň s plačom mi volá že už to nezvláda a že boji sa.
Ďakujem

Strana
z2
mamula20
Odpoveď bola odstránená
katkami123
26. apr 2023

Nech zavolá na IPčko a tam ju odborníci nasmerujú ako postupovať. Pripadne zatelefonuj ty v jej mene.

zuzanna33
26. apr 2023

@pinguu123 Aj keď 100x musí za každým podať trestné oznámenie a natáčať dokumentovať bratovi správanie ak bude mať relevantné dvokazy príde hliadka aj zo sanitkou a skončí na oddelení psychiatrie pán brat. Len sa netreba báť!!! Len si dokazuje že je silnejší ale mentálne určite nie... držím palce 🍀

katkami123
26. apr 2023

@zuzanna33
To by musela na psychiatrii skončiť cela jej rodina, keď si ešte brata zastávajú a chránia ho.

moonlight1210
27. apr 2023

@andreablabla ze sa rozisla s priatelom ten preklep som pochopila. S takymi vecami problem nemam.

Zmysel nedava, ze ju vyhanaju a zaroven jej vezmu doklady, aby odist len tak nemohla.
Takze mna zaraza taketo protichodne chovanie. (Ak je to od autorky popisane spravne.)

eva8
27. apr 2023

Písala si, že má priateľa. Ten ju k sebe nemôže vziať? Prečo sa jej nezastane a nechá ju v stichu?

lujza123
27. apr 2023

@pinguu123 zavolaj na linku pre týrané ženy poradia ti.
Tak isto kontaktuj sociálku a vysvetli situáciu, môžeš aspoň pomôcť dieťatku a dostať ho z chorého prostredia.
Ale zmier sa aj s tým ze sa jej možno nedá pomôcť. Vieš keď nebola schopná nahlásiť tak ťažké a jednoznačne ubliženie na zdravý tam sa moc pomôcť neda. Never rozprávke ze nemala šancu niečo povedať lekárovi, určite tam s nou nebol doprovod po celý čas, to sú len výhovorky. Psychike tyranej zeny ťažko porozumieť prečo robí to co robí.
Kolke skončili v nemocnici na pokraji života a nepovedali vôbec nič aj keď na nich lekári naliehali pretože stopy po bitke sa nedajú zamenit s nejakým padom.

dorotkaplus7
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2