Psychické a fyzické týranie
Ahojte,potrebujem od vás radu. Kamarátka mladá mamička žije s rodičmi a s bratom, brat ju fyzicky aj psychicky týra,nedávno jej zlomil nohu len kvôli tomu že potrebovala od neho niečo. Obrátila sa aj na políciu ale nič stým nevyriešila. Odsťahovať n môže keďže ceny išli hore až do neba a sama by nevedela platiť nájom, škôlku atď aj keď chodí do roboty.Do zariadenia sociálnych služieb ju nevezmú keďže chodí do roboty a nema písomne vyjadrenie od polície že je týraná.
Poraďte mi že ako to ďalej riešiť? , skoro každý deň sa jej vyhráža alebo ju napadne aj napriek tomu že má zlomenú nohu. Už som zúfalá a neviem ako jej ďalej pomôcť, každý deň s plačom mi volá že už to nezvláda a že boji sa.
Ďakujem
Nech zavolá na IPčko a tam ju odborníci nasmerujú ako postupovať. Pripadne zatelefonuj ty v jej mene.
@pinguu123 Aj keď 100x musí za každým podať trestné oznámenie a natáčať dokumentovať bratovi správanie ak bude mať relevantné dvokazy príde hliadka aj zo sanitkou a skončí na oddelení psychiatrie pán brat. Len sa netreba báť!!! Len si dokazuje že je silnejší ale mentálne určite nie... držím palce 🍀
@zuzanna33
To by musela na psychiatrii skončiť cela jej rodina, keď si ešte brata zastávajú a chránia ho.
@andreablabla ze sa rozisla s priatelom ten preklep som pochopila. S takymi vecami problem nemam.
Zmysel nedava, ze ju vyhanaju a zaroven jej vezmu doklady, aby odist len tak nemohla.
Takze mna zaraza taketo protichodne chovanie. (Ak je to od autorky popisane spravne.)
Písala si, že má priateľa. Ten ju k sebe nemôže vziať? Prečo sa jej nezastane a nechá ju v stichu?
@pinguu123 zavolaj na linku pre týrané ženy poradia ti.
Tak isto kontaktuj sociálku a vysvetli situáciu, môžeš aspoň pomôcť dieťatku a dostať ho z chorého prostredia.
Ale zmier sa aj s tým ze sa jej možno nedá pomôcť. Vieš keď nebola schopná nahlásiť tak ťažké a jednoznačne ubliženie na zdravý tam sa moc pomôcť neda. Never rozprávke ze nemala šancu niečo povedať lekárovi, určite tam s nou nebol doprovod po celý čas, to sú len výhovorky. Psychike tyranej zeny ťažko porozumieť prečo robí to co robí.
Kolke skončili v nemocnici na pokraji života a nepovedali vôbec nič aj keď na nich lekári naliehali pretože stopy po bitke sa nedajú zamenit s nejakým padom.