Psychické týranie
Dobrý vecer,
budem sa snazit byt co najstrucnejsia, ale zase aby ste pochopili mojmu problemu 😔rada by som sa s niekým nestranným poradila ohľadom správania môjho partnera. Mám 27 rokov, priatel je o 4 roky mladsi. Sme spolu cca 2 roky. Už na začiatku vzťahu sme boli k sebe otvorení a úprimní. Môjho priateľa zaujímali dosť moje predchádzajúce vzťahy, počet partnerov a dokonca aj dosť intímne veci, ktoré si bežne partneri vo vzťahu skôr nehovoria. Jeho to však zaujímalo a hoci mi to vôbec príjemné nebolo, pretože som predchádzajúce vzťahy dávno hodila za hlavu, nakoľko mám už teda iný vzťah a partnera ktorého ľúbim, aj tak som mu na takéto rôzne jeho otázky odpovedala. Najhoršie je, že hoci mi neboli teda tieto otázky príjemné, no odpovedala som mu na ne s tým, že sa o tom viac baviť nebudeme a prestane riešiť minulosť (musím však podotknúť aby ste teda chápali, že som normálna žena, žiadna bývala spoločníčka alebo tomu podobné záležitosti, ani som nestriedala partnerov ako ponozky) on s tým neprestal a deje sa to stále, síce už po niekoľkých hádkach keď to znovu vytiahol sa to zredukovalo, ale prebieha to stále a je mi to veľmi nepríjemné, dokonca mám pocit že toto jeho správanie hraničí so psychickým týraním. Vie prísť hocikedy proste len tak s narážkami ako napríklad: “pri mne ti je lepšie ako s bývalými, keby si radšej sedela len doma a čakala kým spoznas mna” alebo “mala si lepší sex s ex? “ dokonca padla téma že naše deti by som nerodila prirodzenou cestou pretože predtým tam "bol už iný"... A najhoršie je, že keď si vypije a príde s takotou náladou to sú už tie narážky dosť nepríjemné ako napríklad: “páčilo sa ti to, keď ťa iný t*tkali? ano tebe sa to páčilo a ked si ich fajcila? “ no proste nejdem ani pokračovať...a niekedy v tom opitim stave ako vyvola hadku odidu z bytu prec niekam piť a pride rano...uz teraz mi je do placu, ked si to premietam v hlave..ja sa cítim úplne zle, ako bývalá prostitútka sa cítim, je mi to velmi nepríjemné a nie raz som už plakala za to a v pripitej nálade sú tie jeho otázky a narážky 100krát horšie...A na druhý deň sa mi ide čudovať čo sa hnevám alebo sa len proste snaží nejako ospravedlniť, že on nechcel a mrzí ho to..Ja toho už ale začínam mať vážne dosť..Velmi ho lúbim, on vie urobit aj krasne gesta ako vecera, kvety, postiska ma, povie lubim ta ale toto...neviem proste čo s tým robiť. Do poradne by on nikdy nesiel, lebo mi tvrdi, ze on mi nic zle nerobi...neviem si predstaviť, keby máme deti a on takto príde a začne takto na mňa s takýmito narážkami a podpichovačkami a este keby ma vypite a odide z domu a pride rano..nerozumiem co ma za problem kedze aj on mal tiež bývalé partnerky a ja mu to vobec nevycitam, ved je to normalne podla mna..Nechápem toto jeho správanie a neviem čo s tým robit, ci cakat, ze sa raz zmeni alebo je taka povaha a nezmeni sa nikdy? Je dost mozne, ze to ma po jeho otcovi, lebo raz som bola svedkom situacie, kedy jeho otec rozpraval o tom, ze pristelova mama mala pred nim jedneho partnera a uplne hlupe narazky na to mal jeho otec..a jeho rodicia maju dost zly vztah podla mna, vobec nie je u nich vidiet lasku, skor su spolu asi len ta deti, lebo jeho mama je vidiet ako je utrapena, dokonca nemaju ani spolocnu spalnu..Budem Vám veľmi vďačná, ak mi dáte nejakú odpoveď s Vaším názorom😕
Ruky preč od neho,bude ti to vyhadzovať na oči celý život,ma nízke sebavedomie, budes nešťastná, ver mi